Ancelotti: Jsme favorité na titul, to je normální

03.04.2010, 19:29
Aktuality
Chelsea zvládla magnet anglické ligy na hřišti Manchesteru United a po vítězství 2:1 se probojovala opět na první místo ligy. Londýnský klub má pro zbývající klání vše ve svých rukou a fakt, že je favoritem na celkové prvenství, přiznal i manažer Chelsea Carlo Ancelotti.

"Ano, jsme favorité. Je to normální, když jsme se vrátili do čela ligy. Jsme šťastní, ale ještě není nic rozhodnuto. Musíme se soustředit na zbytek ligy," prohlásil Ancelotti.

Ancelotti byl po utkání s výkonem svých svěřenců spokojen. Zároveň však nezapomněl dodat, že stejně soustředěný výkon by měl tým předvést také ve zbývajících pěti ligových duelech. "V první půli jsme hráli s obrovským zaujetím. Dobře jsme hru kontrolovali," řekl trenér vítězného týmu k průběhu.

"Během týdne jsme velice dobře potrénovali, protože jsme nehráli jsme zápas Ligy mistrů. Tím totiž ztratíte hodně energie," vysvětloval italský kouč. "Odvedli jsme opravdu velice dobrou práci, vyhrát zde není snadné, " řekl Ital, který si třech bodů cenil také právě vzhledem k porážce v Champions League.

"Byla to velice dobrá odpověď na utkání s Interem Milán. Mám nesmírně silné hráče." dodal Ancelotti, který se také vyjádřil k úspěšnému střídání Didiera Drogby. "Bylo hrozně složité nenasadit ho do základní sestavy, protože celý týden trénoval na sto procent. Upřednostnil jsem ale variantu pustit ho na hřiště až během zápasu. Počínal si skvěle. Byl čerstvý a vstřelil fantastický gól."

Na druhé straně pochopitelně panovalo zklamání. Manažer Manchesteru United Alex Ferguson právě branku Didiera Drogby, která se nakonec ukázala jako rozhodující, nepovažoval za regulérní.

"Když jsem viděl Mika Deana (rozhodčí), měl jsem obavy. Gólu nerozumím. Když pomezní stojí přímo před ním, blíže už nikdo další není a v dohledu není žádný obránce, pak je něco špatně," poukazoval Ferguson na verdikt sudích.

"V zápase takové důležitosti musíte mít také kvalitní rozhodčí. Dnes jsme je nedostali. Byl to slabý výkon, " dodal zklamaný skotský manažer.

Autor: Pavel Mašlaň / sportinglife.com, football365.com

Komentáře (338)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele