Altidore byl vyškrnut ze soupisky USA a vrátil se do Toronta

17.07.2015, 19:27
Aktuality
Američany zítra od 23:00 našeho času čeká čtvrtfinále Gold Cupu s Kubou a už teď je jasné, že se takového pikantního souboje nezúčastní hvězdný útočník Jozy Altidore. Na toho se v USA velmi spoléhalo, nakonec se však opora Toronta nestihla dát zdravotně plně do pořádku a dodatečně byla nahrazena na soupisce...

Jozy Altidore v květnu utrpěl zranění zadního stehenního svalu a spekulovalo se o tom, že by mohl zmeškat úvod šampionátu. Místo toho ovšem nepřesvědčil v prvních dvou zápasech a týkat se ho nebude pro změnu závěr kontinentálního mistrovství.

"Jozy se do tohohle turnaje nikdy pořádně nedostal, nikdy nenašel správný rytmus. V tuhle chvíli jednoduše není ve formě, v jaké by nám mohl pomoci," vysvětloval trenér Jürgen Klinsman pro USSoccer.com.

Německý kouč už dříve v říjnu 2012 tenkrát ještě kanonýra Alkmaaru kontroverzně vynechal z nominace na kvalifikační zápasy o MS, to však byla údajně na vině pouze hráčova mizerná reprezentační formu.

Tentokrát jde zjevně především o kondičku a Jozy Altidore Klinsmannovo rozhodnutí chápe.

"Opravdu to neberu tak zle, protože jsem věděl, jak na tom (fyzicky) jsem už před Gold Cupem. (...) Samozřejmě bych tam rád byl, ale s tím nic nenadělám," sdělil ESPN zklamaný forvard, který byl na soupisce po skupinové fázi nahrazen spolu s dalšími dvěma hráči.

Třiadvacetičlenná nominace pro Gold Cup může být dodatečně upravena rovnou na šesti místech; podmínkou je akorát přítomnost všech hráčů v předběžném 35členném výběru. Mezi dopsanými šťastlivci se nachází rovněž veterán DaMarcus Beasley, ale i útočník Alan Gordon, který má zastoupit právě Altidorea.

"Alana Gordona podporuji. Chci, aby na to Alan vlétnul a snad nám třemi nebo čtyřmi góly ve třech zápasech pomohl vyhrát Gold Cup," přeje svému záskoku hodně štěstí 25letý fotbalista.

Jozy Altidore se už momentálně připravuje v Torontu a teoreticky by mohl zasáhnout okamžitě do zítřejšího duelu s Philadelphií Union. Naopak Michael Bradley, další opora TFC, je samozřejmě stále s reprezentací USA.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
veikko

Tak proti Kubě by mohli postavit klidně 11 80letých babiček, protože Kubánci stejně všichni zdrhnou na stranu soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokus

Reagovat
Bayernista18

Klinsmann jim zajistí legální pobyt v USA za vypuštění zápasu.

Reagovat
TheMally11

Freddy Adu

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

cca 4000 minut v Anglii a 4 goly.... wow hvězdný útočník

Reagovat
fantomas

Na poměry kontinentu a reprezentace USA, pochopitelně.

Reagovat
smazaný uživatel

ale piču, hvězdný útočník v americe rozhodně není

Reagovat
fantomas

Ale je. Je to druhej nejlepší střelec mezi aktivními reprezentanty a plat v MLS tomu odpovídá. Nebejt v Americe za hvězdu, tak se taky z tohohle vyškrnutí nedělá taková aféra.

Reagovat
smazaný uživatel

tak je no každopádně já považuju za "hvězdný hráče" v těchle státech typu USA, Austrálie např. Dempsey, Donovan, Cahill, Kewell, Viduka... Altidore je podle mě bezesporu kvalitní, ale patří do tý "druhé" vlhy, ale chuj s tím

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fantomas

Njn, to už je asi o individuálních měřítkách. Každopádně o někom, kdo teď v MLS bere víc prachů než Keane, Pirlo nebo právě ten Dempsey, se myslim dá jako o "hvězdnym" mluvit celkem v klidu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele