Allofs chce pozitivní Brémy

14.12.2007, 08:29
Aktuality
Sportovní ředitel Werderu Brémy Klaus Allofs nabádá hráče svého týmu, aby hodili za hlavu zklamání z Ligy mistrů a radovali se z maličkosti – z jarní účasti v Poháru UEFA. Účinkování Werderu v Champions League ukončila v úterý překvapivě jednoznačná prohra s Olympiakosem 0:3.

Bezprostředně po vyřazení svého mužstva z nejprestižnější klubové soutěže v Evropě promluvil pro oficiální klubový web i sportovní ředitel Brém Allofs. "Přestože to je zklamání, budeme pozitivní. Naším cílem je dostat se v Poháru UEFA dále než loni." V minulém ročníku této soutěže vypadly Brémy až v semifinále, kde je s celkovým skóre 5:1 vyřadil pozdější poražený finalista Espanyol.

"Samozřejmě, Pohár UEFA nemá takovou atmosféru jako Liga mistrů, ale pokud zvládneme příští dvě kola, stane se i tato soutěž atraktivní, jak po sportovní, tak po finanční stránce. Viděli jsme to loni."

To samotní hráči Werderu budou potřebovat ještě hodně přesvědčování, že se Pohár UEFA jakž takž vyrovná Champions League. "Pohár UEFA momentálně není žádnou útěchou, protože jsme nedosáhli našeho cíle," řekl například mozek týmu Diego. Toho následně doplnil slovy plnými zklamání Tim Borowski. "Zklamání z neúčasti v osmifinále Ligy mistrů je větší než radost z přezimování v Poháru UEFA."

Autor: Tomáš Daníček / sportinglife.com

Komentáře (1347)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele