All-Stars týmy Premier League 2008/09

25.05.2009, 10:19
Aktuality
Zaujalo nás
Také ročník 2008/09 odhalil v Premier League slabá i silná místa. Redaktoři EuroFotbalu se proto rozhodli sestavit své hvězdné družiny a jako kontrast i jedenáctky těch, co letos vyhořeli. Kdopak z loňska obhájil své postavení mezi anglickou elitou? A kdo z dříve opomíjených se vešel alespoň na lavičku náhradníků?

All-Star Teamy

Těch podobností není mnoho. Své výsostní postavení mezi beky s přehledem uhájil Nemanja Vidič, spoluhráči i fanoušky zvolený nejlepším hráčem Manchesteru United, ve všech zbylých "defenzivních" volbách se však již oba sestavovatelé s loňským výběrem neshodují. Tomáš Daníček dokonce sáhl k neobvyklému rozestavení, když z obranné linie vyčlenil Phila Jagielku, aby vedle Vidiče uvolnil místo pro oporu West Hamu Matta Upsona.

Také jeho kolega Tomáš Honajzer se uchýlil ke změně strategie a tentokráte vsadil na klasické 4-4-2. Na křídle mu přesto opět řádí Cristiano Ronaldo, který tedy na rozdíl od loňska podporuje pouze dva útočníky, v tehdejším výběru ovšem rovněž přítomné - Rooneyho s Torresem. Daníček pro změnu sází na ojedinělý hrot v osobě Dirka Kuyta, jehož budou z křídel doplňovat dva nováčci v hvězdné sestavě, Taylor z Boltonu a evertonský Pienaar.

Ani jeden z redaktorů nepochyboval o zařazení Stevena Gerrarda do záložní linie, zatímco Cesc Fabregas z obou dvou jedenáctek vypadl.

Tomáš Daníček (4-1-4-1): Mark Schwarzer (Fulham) - Ashley Cole (Chelsea), Nemanja Vidič (ManUtd), Matthew Upson (West Ham), Glen Johnson (Portsmouth) - Phil Jagielka (Everton) - Matthew Taylor (Bolton), Steven Gerrard (Liverpool), Michael Carrick (ManUtd), Steven Pienaar (Everton) - Dirk Kuyt (Liverpool) Manažer: Sir Alex Ferguson.

Náhradníci: José Reina (Liverpool) - Brede Hangeland (Fulham) - Stephen Ireland (ManCity) - Kevin Davies (Bolton).

Tomáš Honajzer (4-4-2): Edwin Van der Sar (ManUtd) - Patrice Evra, Nemanja Vidič (oba ManUtd), John Terry (Chelsea), Glen Johnson (Portsmouth) - Ashley Young (Aston Villa), Marouane Fellaini (Everton), Steven Gerrard (Liverpool), Cristiano Ronaldo (ManUtd) - Fernando Torres (Liverpool), Wayne Rooney (ManUtd). Manažer: Roy Hodgson.

Náhradníci: José Reina (Liverpool) - Brede Hangeland (Fulham) - Aaron Lennon (Tottenham) - Dirk Kuyt (Liverpool).

Sestavy plné zklamání

V téhle "disciplíně" nemáme srovnání s loňským ročníkem, přesto však můžeme konstatovat pár zajímavých skutečností. Tak kupříkladu loni zářící Patrice Evra se objevil ve výběru Tomáše Daníčka, jenž od něj čekal patrně víc, než nakonec předvedl. Tentýž redaktor se pak dopustil kompletní degradace u Davida Jamese, jehož loni zařadil mezi nejlepších jedenáct, zatímco dnes má portsmouthský gólman své místo tak akorát v sestavě odpadlíků.

Tomáše Honajzera pak svými výkony nepřesvědčil nově příchozí Brazilec Jô, třebaže na hostování v Evertonu přeci jen pookřál a svůj standard z ManCity posunul o něco výše. Jinak příliš překvapivých tahů nenacházíme, často kritizovaní Coloccini, Dunne či Elano nechybí v ani jedné ze sestav.

Tomáš Daníček (4-4-2): David James (Portsmouth) - Patrice Evra (ManUtd), Fabrizio Coloccini (Newcastle), Richard Dunne (ManCity), Ryan Taylor (Wigan/Newcastle) - Stewart Downing (Boro), Elano (ManCity), Niko Kranjčar (Portsmouth), Ricardo Quaresma (Chelsea) - Afonso Alves (Boro), Roque Santa Cruz (Blackburn). Manažer: Luiz Felipe Scolari

Náhradníci: Ross Turnbull (Boro) - Philipp Degen (Liverpool) - David Bentley (Tottenham) - Emmanuel Adebayor (Arsenal).

Tomáš Honajzer (3-4-3): Boaz Myhill (Hull) - Fabrizio Coloccini (Newcastle), Richard Dunne (ManCity), Anton Ferdinand (Sunderland) - Ricardo Quaresma, Deco (oba Chelsea), Elano (ManCity), David Bentley (Tottenham) - Jô Alves (ManCity/Everton), Roman Pavljučenko (Tottenham), Roque Santa Cruz (Blackburn). Manažer Juande Ramos.

Náhradníci: David James (Portsmouth) - Marek Čech (West Bromwich) - Joey Barton (Newcastle) - Robbie Keane (Liverpool/Tottenham).

Autor: Tomáš Daníček, Tomáš Honajzer

Komentáře (581)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele