All-Stars skotské Premier League 07/08

31.05.2008, 17:44
Komentáře a souhrny
Dva redaktoři EuroFotbal.cz, kteří se starají se o skotskou Premier League, si pro vás připravili nejlepší jedenáctku uplynulého ročníku této soutěže. Na všech stadionech se představilo spoustu kvalitních hráčů a tak bylo z čeho vybírat.

Ve skotské Premier League se po dramatickém závěru sezony radoval ze zisku mistrovského titulu Celtic, který v posledním zápase porazil Dundee United 1:0 a zajistil si tak třetí prvenství v řadě. Během sezony byly také k vidění skvělé individuální výkony jednotlivých hráčů a proto se rozhodli redaktoři Petr Páral a Vít Sedlák, kteří se starali o previews a reporty ze skotské ligy, sestavit ideální jedenáctku Scottish Premier League ročníku 2007/2008, v němž mají podle očekávání největší zastoupení oba glasgowské kluby.

Místo v All-Stars týmu měl rezervované nejlepší hráč letošní sezony Carlos Cuéllar. Španělský obránce podával v dresu Jezdců naprosto spolehlivé výkony, které dokonce vzbudily zájem anglického Newcastlu. Své místo v nejlepší jedenáctce si zcela jistě zasloužil i irský rychlík ve službách The Bhoys Aiden McGeady, jenž v žádném utkání nedával obráncům soupeře spát. Poslední hráč, který by neměl v sestavě chybět, je australský kanonýr Celticu Scott McDonald. 24letý útočník se také díky 25 vstřeleným gólům stal nejlepším střelcem soutěže. Do role nejlepšího manažera pak byl pasován lodivod Motherwellu Mark McGhee, jenž dokázal se svým týmem vystoupat na bronzový stupínek.

All-Stars tým podle Petra Párala
Artur Boruc (Celtic) – Steven Whittaker, Carlos Cuéllar (oba Rangers), McManus (Celtic) -Scott Arfield (Falkirk), Barry Ferguson (Rangers), Barry Robson, Aiden McGeady (oba Celtic) – Scott McDonald (Celtic), Steven Fletcher (Hibernian), Chris Porter (Motherwell). Manažer Mark McGhee (Motherwell)

All-Stars tým podle Víta Sedláka
Allan McGregor (Rangers) - David Weir (Rangers), Carlos Cuellar (Rangers) Christophe Berra (Hearts) - Aiden McGeady (Celtic), Barry Robson (Celtic), Barry Ferguson (Rangers), Scott Brown (Celtic) - David Clarkson (Motherwell), Scott McDonald (Celtic), Steven Fletcher (Hibernian). Manažer Mark McGhee (Motherwell)

Autor: Petr Páral, Vít Sedlák

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Petr Paral ma lepsiu zostavu .... mozno mi tam chyba Kris Boyd ... inak bolo by zaujimave keby Rangers a Celtic idu do ANGLICKEJ premier league

Reagovat
terry

To by byly jatka

Reagovat
smazaný uživatel

to jo tto by bylo hruby neco jak cardiff akorát ten je z walesu

Reagovat
smazaný uživatel

Petr ,Víta

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

chybi mi tam Boyd

Reagovat
fantomas

Tjn.

Reagovat
smazaný uživatel

Boyd v letošní sezoně bohužel doplatil na to, že mu Walter Smith nedával moc příležitost hrát. Kdyby nastupoval pravidelně, jsem si jist, že by v ideální jedenáctce nechyběl.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne tam chybi Sunsuke Nakamura...takovy skvely kridelnik...skoda, ze se mu tento rok moc nevydaril...

Reagovat
smazaný uživatel

letos byl na levé lejně jednoznačná volba McGeady

Reagovat
smazaný uživatel

hergot,samozřejmě lajně

Reagovat
smazaný uživatel

lejně

Reagovat
smazaný uživatel

Brankari:

McGregor mal skvelu sezonu skoda zranenia v zavere sezony, kazdopadne najlepsi brankar ligy v tejto sezone.

Obrancovia:

Cuellar je jasny u vsetkych, nikto tu ale nepise a Davidovi Weirovi. Na tom ze sa Carlos v Skotsku okamzite presadil ma velku zasluhu prave on. Spolu vytvorili nepriepustny val, hlavne u Davida je to obdivuhodne ze zvlada fyzicky narocnu SPL aj v 38 rokoch.

Trosku sa zabudlo na Alana Huttona ktory odohral fantasticku jesen v Rangers a tiez jar v Spurs, no ok dajme tomu ze tam chyba prave preto ze v zime prestupil.

Zaloha:

McGeady jasna volba, Ferguson podobne i ked mi jeho dost vlekly styl nesedi.

Robson odohral skvelu prvu polovicu v Dundee United, v Celticu dostaval sancu postupne, v buducej sezone uz moze prevziat dirigentsku palicku v pripade odchodu Nakamuru.

Utok:

McDonald je jasny. Hesselink strielal dolezite goly v majstrovskej sezone, podla mna tam mal byt.

Je pravda keby hraval Kris Boyd castejsie (co aj mal hravat Mr.Smith) tak sa taha s McDonaldom o korunu strelca. Z Rangers ale volim Darchevilla, nie tak pre goly ktorych vela nedaval ako skor pre prinos k utocnej hre samotnej.

Manager:

Aj pre mna volba jasna: McGhee. Dokazal s (pod) priemernym timom uhrat Europu.

Strachan mi pripada dost chaoticky, Smith si to u mna pokazil defenzivnou taktikou.

Specialnu cenu by som udelil zosnulemu Philovi O´Donnellovi, legende Motherwellu a Celticu ktory skonal v zapase Motherwell-Dundee United v zavere roka 2007.

Inak to bola celkom zaujimava sezona, titul si ale podla mna viac zasluzili Rangers, ved viedli ligu cely rok a prisli o titul hlavne kvoli narocnemu programu v zavere sezony, ked hrali na vsetkych 4 frontoch a celkove odohrali az 68 zapasov.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jiného netřeba dodávat

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Este mensi dotaz pre grafika tejto stranky:

SPL ma od prave skoncenej sezony noveho sponzora Clydesdale Bank co je ina banka nez The Bank of Scotland takze to logo tam nesedi.

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

ano to je ono. daj si v google.com vyhladat "Clydesdale Bank SPL logo" medzi obrazkami a urcite ich tam najdes viac.

Reagovat
fantomas

Jj, to sem pravě udělal, mě to jen zmátlo, že sem to nikde nevidel. A přijde mi teda mnohem ale mnohem ošklivější než toto předešlé.

Reagovat
terry

Souhlasim. Je to fakt osklive.

Reagovat
terry
Reagovat
fantomas

Jn, na to sem taky narazil. Ale tohle se asi nebude tolik používat, nebot tam neni to Clydesdale Bank.

Reagovat
smazaný uživatel

to je logo samotnej organizacie Scottish Premier League bez ohladu na sponzora

oficialna stranka SPL:

www.scotprem.com

Reagovat
terry

Ale jak rikas - od prave skonceny sezony a v clanku se pise o ty minuly, takze znak je spravne

Reagovat
smazaný uživatel

pozor ono to bolo nespravne cely rok !!! to logo plati od sezony 2007-08 vratane.

Reagovat
PJ

Diky za upozorneni, napravime to

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu jsem nepochopil, proč je v článku napsané, že se Carlose Cuéllara zajímá "dokonce" i anglický Newcastle. Podle mě by to byl určitě krok zpět. A žádné dokonce u něj neplatí. V Rangers bojuje každoročně o titul, hraje ligu mistrů a když The Gers unikne osmifinále až na konci o chloupek, tak dojsou UEFĚ až do finále.

I jako fanda Celticu, jsem rád za zvednutí se Rangers a o větší napětí v lize. A hlavně pak je ten titul ještě lepší po tak napínavém boji až do posledního kola.

I když musím uznat, že kdyby nebojovaly Rangers i v poháru UEFA a hráli na konci dva zápase týdně, tak nejspíš ten titul by šel k nim a bohužel i zaslouženě. Hlavně v létě trošku změnit kádr, prodat pár útočníků (Killena a bohužel i Riordana) a můžná zúžit víc kádr v záložní řadě.

Reagovat
smazaný uživatel

Krok spat asi nie, Premier League je predsa len niekde inde nez SPL, navyse Newcastle bude chciet v buducej sezone vyssie (ako vzdy ), uvidime koho Keegan na St.James´ Park dotiahne.

Carlos sa ale vyjadril ze chce zostat a o prestupe neuvazuje. To je vec ktora sa inak u hracov ktori pridu do klubov Old Firms stava dost casto a sice ze sa velmi rychlo adaptuju, co im pomaha ten klub si zamilovat az sa z nich stavaju doslova fans klubu. Taky Boyd fandil Rangers este ked kopal za Kilmarnock a aj ked ho Smith nestaval a Kris ma ponuky z Birminghamu (od byvaleho kouca Gers McLeisha) a West Brom, chce zostat na Ibrox pretoze ako sam povedal splnil sa mu sen hrat za Rangers a to je vsetko co kedy chcel. Uz aj preto je pre mna dost nepochopitelny krok manazera ktory ho stale prehliada. Mat v kadri famozneho strelca a navyse zaryteho Rangera co viac si moze kouc zelat... Som presvedceny ak zotrva celu karieru v Rangers prekona 355 golov legendy klubu Allyho McCoista.

Podobne ako Boyd aj Cuellar je v Rangers maximalne spokojny. Momentalne sa dost hovori o navrate Lovenkrandsa zo Schalke 04, on sam sa doslova ponuka spat na Ibrox kde stravil 6 dobrych rokov. Inak som dost zvedavy ako dopadne saga Kenny Miller. Smith ma o tohto byvaleho hraca Rangers opat zaujem, problem ze protestuju Rangers fans. Niet divu, ved kedysi prestupil do Celticu (nie priamo z Rangers to by bola asi tuha paprika ) z Wolves. To by este nebolo to najhorsie, stalo sa to aj inym ale ked dal v derby gol proti Rangers prisiel ho oslavovat pred sektor fanusikov Rangers nepeknym gestom co mu oni zrejme tazko niekedy odpustia. Kazdopadne si myslim ze Rangers potrebuje k Boydovi este kvalitnejsieho forwarda i ked ani Miller nebol zly, pamatam si na jeho 5 golov v ligovom zapase za Rangers a to ak ma pamat neklame dokazali uz len Kris Boyd a Marco Negri.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejné to bylo i s Aidenem McGeady, který měl v mládí nabídky od Arsenalu a Manchesteru United, ale on se rozhodl následovat svůj životní sen a přijmout nabídku Celticu. I Paul Hartley, když hrál za Hearts, tak se nikdy netajil svými sympatiemi k Celticu.

Ostatně v kádru Celticu a Rangers není asi nikdo kdo by si stěžoval a chtěl přestoupit jinam. Pořád jenom prohlášení o touhách strávit celou kariéru na Ibroxu nebo na Paradise. Jenom mě přišlo nesympatické chování Daniela Cousina, který mermomocí chtěl přestoupit do Fulhamu a když mu to nevyšlo protože by hrál za tři kluby v jedné sezoně, tak tedy řekl, že jo, že teda do konce sezony počká, přitom nějaký mega extra hráč není.

No jo, Kenny Miller, myslím, že i pro jeho vlastní dobro my mohl zůstat mimo Glasgow, nemyslím, že by ho ted fanoušci Gers "žrali". Kvalitné forwardy ale Rangers mají: Novo, Darcheville a Beasley jsou více než obstojní.

Hlavně bych do Celticu chtěl, i když je i u nás kvalitních útočníku habaděj, Jamese McFaddena. To je hráč. A potom posílit oba kraje obrany. Kromě Lee Naylora to tam zas tak kvalitně nikdo neumí provětrávat. teda jsem zapomněl na Hinkela, ale chtělo by to víc. Třeba ani ten Riise by nebyl špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

z kvalitních forvardů Rangers bys neměl zapomenout na Boyda

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já samozřejmě vím. Špatně jsem to napsal. Ally McBeal napsal, o Kennym Millerovi jako o spolupartnetovi do útoku pro Boyda a já jsem chtěl odpovědět, že těch je tam dost. Myslel jsem, že Boyd + ti další... O.K??

Reagovat
smazaný uživatel

jasný,já si právě Allyho přečetl až potom,co jsem to napsal,pak mi to došlo

Reagovat
smazaný uživatel

Nové venkovní dresy Celticu - uplná nádhera ukázka:

http://www.kitbag.com/stores/celtic/products/kit_selector.aspx?selector=217

Reagovat
terry

Nejsem sice fanda Celticu, ale tahle zluta se mi fakt prilis nelibi. Btw. koukam, ze vsichni "footballstore" na ostrovech maji stejnej design.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jim to všem dělá kitbag.com. Jenom každý tým to má na svých stránkách udělané v desighu klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

v barvě klubu no

Reagovat
smazaný uživatel

Že by se to k celticu zrovna hodilo, bych neřekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hodí. Žlutá byla v historii nejčastější barva pro venkovní dresy. Podle mě lepší volba než minulé tmavě zelené dresy. Třetí dresy se stylem ala milánské kluby, jenom místo modré a červené je tam zelená jsou taky dobré. Před tím ještě byly křiklavě zelené, ale tahle žluto-zelená kombinace se mi opravdu zdá více než povedená.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne aby sudi nebol tiez zlty

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Skotsku mají rozhodčí hlavně světle a tmavě modré drsey a černé. Jsou tam i nějaké ty svítící zelené nebo žluté, ale tak je budou muset odložit. Stejně Celtic hraje většinu venkovních zápasů v tradišních pruhovaných dresech, moc soupeřů nevyznává stejné barvy.

Reagovat
smazaný uživatel

nádherné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele