Alex končí ve Spartaku, jeho přestup do Corinthians je hotov

18.05.2011, 14:56
Aktuality
Jenom necelé dva roky strávil ve Spartaku Moskva Alex Raphael Meschini. Brazilský záložník si v ruském klubu vysloužil i kapitánskou pásku, nyní se vrací do vlasti a za šest a půl milionu eur přestupuje do Corinthians. Čtyřnásobný brazilský reprezentant to potvrdil na včerejší tiskové konferenci v Sao Paulu...

"Budu se muset vypořádat v neobvyklou situací a stále nevíme, jestli tato velká investice skončí úspěchem nebo zklamáním. Rozhodně potřebuji dostat šanci. Hodlám ze sebe vydat to nejlepší a věřím, že dokáži uspokojit fanoušky," nechal se slyšet Alex.

V Jižní Americe je v tuto chvíli uzavřen přestupový trh a Alex si tak na svůj debut v dresu Corinthians bude muset počkat až do srpna. Do Spartaku přišel v roce 2009 z Internacionalu a v Moskvě se nedočkal žádných velkých úspěchů.

"Jediným důvodem, kvůli němuž nejsem s odchodem spokojen, je fakt, že jsem zde nevyhrál žádnou trofej. Doufám, že v Corinthians se mi to podaří," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Reagovat
pospech11

proč se v brazílii vrací všichni hráči domů jen u nás chcou za jakoukoliv cenu zůstat mimo

Reagovat
smazaný uživatel

taky dost záleží odkud a kam jdeš. nestačí říct domů a mimo. taky bych radši žil v itálii nebo ve španělsku a bylo by mi u p..., jestli je to doma nebo mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Protože pro ně jsou kořeny a rodina důležité. V rámci Evropy máš životní styl relativně podobný, stejně jako klimatické podmínky. Kdybys jel na 15 let do Brazílie a tam měl 5 dnů týdně treningy a 2x týdně zápas, tak by se ti možná taky zastesklo po domovu.

Reagovat
kubys

Tohle na Alexe moc nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Skor kvoli tomu,ze Brazilia ako krajina je ekonomicky na vyraznom vzostupe,tak sa najde hned viac sponzorov co dokaze hraca zaplatit.

Brazilia je obrovsky 200 milionovy marketingovy trh zijuci futbalom,necudoval by som sa ak za 10-20 rokov budu prestupovat najlepsi europski hraci do brazilskej ligy

Reagovat
stas87

nebudu,lebo len slavne a teraz menej zadlzene kluby budu mat peniaze na posily,myslim tym corinthians,sao paulo,santos ci fluminese,timy ako goias,mineiro ci coritiba budu natom plus minus rovnako aj za 10 ci 20 rokov,navyse je tam ohromna kriminalita ktoru europsky hraci takmer neznaju,uz vidim treba holandana v brazilskom klube ktoremu unesu clena rodiny myslim ze aj brazilskych klubov trapi dlzoby,ako vsade

Reagovat
smazaný uživatel

Kriminalita v krajine suvisi s chudobou.

Pri tomto ich raste sa mozu za pomerne kratku dobu priblizit zivotnym urovniam krajin na zapade.

S tym suvisi aj kupna sila.A ked ti v televizii pozera ligove kolo 100 milionov bohatych ludi co si mozu kupit cokolvek,cena reklamy ide do obrovskych vysok.Tie peniaze sa potom dostavaju ku klubom ktori mozu kupit a zaplatit hraca.

Tych 10-15 rokov je prehnanych,kedze Europa je stale s Ligou majstrov obrovsky bohaty 700 milionovy trh,takze to tak rychlo nebude.

Ale postupne tie brazilske kluby uz nebudu musiet predavat vsetko co ma nohy hned do sveta.

Uz teraz si mozu dovolit zaplatit 5 mil€ za hraca ako v tomto pripade Ari,co by par rokov dozadu bolo nepredstavitelne.

V Europe bude kvoli tomuto co pisem o niekolko rokov silna liga polska Ekstraklasa,ta pojde riadne hore,zaujmom,kvalitou,objemom penazi.

Reagovat
stas87

kolko za nej spartak zaplatil?vraj je aj zaujem o ibsona a ariho,takze brazilci mozno skonci v spartaku vsichni...

Reagovat
Error

5.000,000 €

Reagovat
Tigerinho

odchází už teď nebo ještě bude hrát do srpna za Spartak?

Reagovat
Flamex

už teď.

Reagovat
Filip12

Welliton

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton spíš za to jeho chování

Reagovat
Filip12

já dal palec za předváděnou hru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Parádní hráč ! V Rusku společně s Vagnerem nejlepší

Reagovat
kubys

Asi jo no.

Reagovat
Filipow

Láska je fantastickej.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
FC Porto FC

V Brazilie je ohromné množství hvězd. A už je určitě zajímavější než Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

V Brazilii je Serie A :)

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

To znamená odchod Gansa.. Jinak to tam přece nemůžou poskládat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele