Alderweireld nehledí do budoucnosti

09.09.2014, 21:43
Aktuality
Toby Alderweireld se po svém přestupu do Atlética Madrid nedokázal plně prosadit a také kvůli tomu změnil dres, když z madridského celku odešel na roční hostování do Southamptonu. Ten si zajistil také opcí na případný trvalý přesun belgického obránce...

Bývalá opora Ajaxu přicházela k Rojiblancos s velkými očekáváními, nedokázala se však naplno prosadit a během své úvodní sezóny ve Španělsku odehrál Alderweireld za první tým Atlética pouhých 18 zápasů.

Logicky se tak začalo spekulovat o odchodu nadějného zadáka, který nakonec zamířil na roční hostování do Southamptonu, kde by se měl pokusit "zacelit" mezery po sérii odchodů. "Mám šanci se ukázat," řekl Alderweireld po příchodu na jih Anglie. "Doufám, že budu nastupovat pravidelně," prohlásil belgický reprezentant, jenž může hrát i na pravém kraji defenzivní čtveřice.

Saints, jak už bylo řečeno, mají následně opci na trvalý přestup, Alderweireld se však do budoucnosti nedívá a soustředí se pouze na probíhající sezónu. "Nemám na první rok v Atléticu špatné vzpomínky. Získal jsem další zkušenosti a zahrál jsem si finále Ligy mistrů," uvedl Alderweireld. "Po konci téhle sezóny si se všemi stranami sednu a vybereme nejlepší řešení," doplnil na závěr 37násobný reprezentant Belgie.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele