Al Hilal stanovil nový rekord, vyhrál 28 zápasů v řadě

13.03., 12:37
Aktuality
Fanoušci Al Hilalu (© AFP)

Al Hilal dominuje na asijské i saúdskoarabské scéně a včera se zapsal do historie, když vyhrál 28. po sobě jdoucí soutěžní zápas. Svěřenci zkušeného trenéra Jorgeho Jesuse tak překonali zápis waleského celku The New Saints.

Al Hilal včera porazil Al Ittihad a postoupil do semifinále asijské Ligy mistrů. Naposledy nevyhrál 21. září, ke 28 soutěžním triumfům navíc přidal i tři úspěchy v přípravných zápasech na druhou polovinu sezony. Vše se odráží na postavení v tabulce saúdskoarabské nejvyšší soutěže, kde má na čele dvanáctibodový náskok na Al Nassr.

"Zapsali jsme se do historie, vyhráli 28 zápasů za sebou a všichni v klubu jsou nadšení. Toto je skutečně neuvěřitelný úspěch a rád bych poděkoval všem, kteří se na něm podíleli," řekl trenér Jorge Jesus.

"Ale jak jsem opakovaně řekl, rekordy se nepočítají tak jako trofeje. Je povinností každého z nás, aby ze sebe ve zbytku sezony vydal vše a my splnili cíle jak v lize, tak i v pohárových soutěžích. Jedině pak budeme moci doopravdy oslavovat," dodal.

The New Saints držel primát díky spanilé jízdě podzimem 2016, kdy z historických záznamů vymazal kousek amsterdamského Ajaxu ze sezony 1971/72 (26 výher).

Ajax má na podobné série patent a v roce 1995 se zastavil na 25 triumfech. V popředí žebříčku se pohybuje i brazilská Coritiba, na kterou si před třinácti lety nikdo nepřišel 24x za sebou.

Kostru kádru Al Hilalu tvořili reprezentanti Saúdské Arábie a kabinu v nedávných měsících doplnili fotbalisté vyzkoušení evropskými soutěžemi. Na soupisce jsou útočník Aleksandar Mitrović, křídelník Malcom, záložníci Sergej Milinković-Savić s Rúbenem Nevesem, obránci Kalidou Koulibaly a Renan Lodi či brankář Bono. K dispozici navíc není dlouhodobě zraněný Neymar.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Likan7

Myslíte, že to Ronalda nějak sere, nebo ho zajímají jen jeho góly?

Reagovat
Mass

Copak je eurofotbal nějaký kroužek behaviorální psychlogie celebrit?

Reagovat
vceradnesazitra

Velbloudi nikoho nezajímají

Reagovat
Benfica

Jesus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele