Ajax má náhradu za Schreudera, důvěru dostal Heitinga

02.02.2023, 15:18
Aktuality

Na lavičce Ajaxu minulý týden skončil Alfred Schreuder a vedení nyní našlo náhradu. Amsterdamský klub dočasně převzal John Heitinga, bývalý obránce uspěl při své premiéře a odměnou mu je kontrakt do konce probíhajícího ligového ročníku...

Schreuder byl trenérem Ajaxu od začátku sezony a na přelomu roku s ním nevyhrál v sedmi po sobě jdoucích ligových zápasech. Slavný celek tak napodobil neslavný rekord, když podobně dlouho na plný bodový zisk čekal jenom v roce 1965, vedení se rozhodlo jednat a kormidelníka odvolalo.

Heitinga za Ajax v minulost hrával a po ukončení aktivní kariéry vedl jeho mládežnické týmy. Toho seniorského se ujal 27. ledna a začal triumfem 4:1 na půdě Excelsioru.

"Jsme přesvědčeni o správnosti našeho rozhodnutí. John se angažoval v mládežnické akademii a velmi dobře zná struktury Ajaxu, díky tomu se v uplynulých letech zlepšoval jako trenér," říká někdejší brankář a nyní výkonný ředitel Ajaxu Edwin van der Sar.

"Johnovi věříme a oslovila nás i jeho představa dalšího vývoje, kterou nám předestřel. Teď bude důležité uhrát co nejvíce bodů, získat sebevědomí a zlepšit výkony. V probíhající sezoně je stále o co bojovat," ví Van der Sar.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
Damis

Jo, s Johnem jsme byli na trenérské stáží. Kvalitní a dobrý muž. Domnívám se, že toto je parádní volba pro momentální situaci, která panuje v zemi fialek, konkrétně v Ajaxu, který sídlí v Amsterdamu.

Reagovat
AjaxFans

Succes man

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele