Aguirre by měl i přes vyřazení zůstat trenérem Japonska

24.01.2015, 11:38
Aktuality
Japonsko ve čtvrtfinále Asijského šampionátu nestačilo na Spojené Arabské Emiráty a neobhájí tak čtyři roky starý triumf. I přesto by však měl kouč Javier Aguirre u japonské reprezentace zůstat...

Aguirre přišel na lavičku asijského výběru na konci července, když po brzkém vypadnutí na světovém šampionátu v Brazílii skončil Alberto Zaccheroni. Zkušený kormidelník si udělal jméno především ve Španělsku, kde naposledy vedl Espanyol a Zaragozu.

Po vypadnutí Japonska ve čtvrtfinále Asijského poháru se rázem začalo spekulovat o tom, že se z lavičky bude muset poroučet i Aguirre, ten by však měl nakonec u kormidla zůstat. "Od chvíle, kdy se Aguirre ujal funkce, odvedl dobrou práci. S celkovým výkonem na turnaji jsem spokojený," prohlásil prezident Japonského fotbalového svazu Kunia Daini.

Na rozhodnutí by pak nemělo mít vliv ani vyšetřování korupčního skandálu ve Španělsku, kde byl Aguirre zapletený jako kouč Zaragozy. "Případ se stále vyšetřuje, proto nebudeme celou situaci komentovat až do oficiálního vysvětlení," uvedl Daini. "Aguirre proto bude pokračovat," doplnil.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

trapnej trener a to jak Japka zdrzovali pri prodlouzeni, tak se jim to vymstilo. Dobre jim tak

Reagovat
Azza

Reagovat
fantomas

Zdržovali?

Reagovat
smazaný uživatel

a jak v tom prodlouzeni, misto aby vytvorili souvisly tlak,protoze souper nemohl,tak si kolikrat od vapna nahrali az dozadu.. vsak byli potrestáni.. pohodicka pak

Reagovat
fantomas

Wtf, dyt měli asi stovku šancí na rozhodnutí.

Reagovat
Shevchenko

No tak v prodloužení bylo Japonsko dost jalové, ten drtivý tlak z konce základní doby už nepřišel.

Reagovat
fantomas

Ale jo, ve druhym poločase zase jo. A hlavně i kdyby bylo jalový, o nějakym zdržování fakt nemohla bejt ani řeč. Pokud bylo v něčim zájmu dotáhnout to k penaltám, tak daleko spíš v zájmu SAE.

Reagovat
johnik

No nvm jestli to je dobrá volba

Reagovat
db18

Už se ví něco více k Okazakimu? (případně dotaz na někoho, kdo zápas sledoval - jak vážně to vypadalo?)

Reagovat
smazaný uživatel

podle me to nebude vazny, konar, nebo tak neco.

Reagovat
fantomas

Odešel normálně po svých, nikdo si zranění v přímym přenosu nevšim, takže pochybuju, že pude o něco vážnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Posledne roky hraju Japonci strasne nekreativny hnus, Zlaty Okada, z jeho muzstva isiel aspon respekt. Aj tak by nebolo spravne ihned odvolavat Aguirreho a dat mu este cas.

Reagovat
Bayernista18

Japonsko bylo mnohem lepší, měli vyhrát už v základní hrací době, pak to při penaltách nezvládli paradoxně jen Honda s Kagawou.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele