Africký pohár národů - preview semifinále

06.02.2013, 03:41, aktualizováno 06.02.2013, 03:41
Previews
Zaujalo nás
Jihoafrické dostaveníčko fotbalových elit černého kontinentu se pomalu, ale jistě chýlí ke konci; zbývá odehrát už jen čtyři zápasy, ve kterých se rozhodne o medailích, a poté se už můžeme začít těšit na ročník 2015, jenž se uskuteční v Maroku. EuroFotbal vám přináší podrobné preview dnešního semifinále.

Devatenáct let. Tak dlouho trvá západoafrický půst v čekání na nejcennější kov; posledním celkem z tohoto regionu, který se radoval z trofeje, byla v roce 1994 Nigérie. A právě Super Eagles mají letos jedinečnou šanci na tento úspěch navázat; společně se svými souputníky ze skupiny C, Burkinou Faso, a dvěma vyslanci "béčka", Ghanou a Mali. Závěrečná fáze turnaje začne v Durbanu v 16 hodin...

...soubojem Nigérie s Mali, a přestože papírový favorit je, zdá se, jasný - byli to koneckonců Nigerijci, kdo vyřadil supersilné Pobřeží Slonoviny - podceňovat soupeře ze Sahelu by se mohlo zle nevyplatit. Jistě, Mali má v nohou celých 120 minut těžkého čtvrtfinále s domácí Jihoafrickou republikou, které musel rozhodnout až penaltový rozstřel, jenže jestli Les Aigles něco zdobí, je to ohromná fyzická výdrž. Není od věci vzpomenout loňský ročník - kdyby Pobřeží splnilo svoji úlohu favorita a postoupilo, můžou Carteronovi svěřenci zažít kompletní déja-vu (penaltový postup přes domácí celek ve čtvrtfinále, v semifinále prohra se Slony a zisk bronzových medailí díky porážce Ghany)...

Emmanuel Emenike, jeden z nejlepších hráčů dosavadního průběhu šampionátu, houževnatého protivníka rozhodně nepodceňuje. "Musíme mít maximální respekt, jinak dopadneme špatně," varuje útočník Spartaku před nadcházejícím "orlím" soubojem. "Pobřeží jsme však porazili, a proto jsem přesvědčen, že tento úkol zvládneme také," dodává, a Didier Drogba, ikona Slonů, jeho slova potvrzuje.

"Byl jsem ohromen jejich výkonem. Nevidím nikoho, kdo by je ještě mohl porazit," vysekl legendární forvard Nigérii hlubokou poklonu. "Zlepšují se každým zápasem. Je to tvrdě pracující, semknutý celek. Pokud ke každému zápasu přistoupí jako k tomu proti nám, získají trofej," má jasno Drogba.

Nigérie navíc bude mít velkou výhodu v osobě trenéra Stephena Keshiho, který mezi lety 2008 a 2010 vedl právě Mali, a dnešního soka tak velmi dobře zná. "Devadesát procent hráčů současného kádru bylo v týmu i pode mnou. Vím, co od nich očekávat," potvrzuje Keshi. "Na finále nemyslíme, jdeme zápas od zápasu. Ve středu budeme mít výhodu, ale to neznamená, že bychom nemuseli tvrdě pracovat na sto procent, abychom uspěli," zvedá kouč varovný prst.

Možná si je totiž vědom toho, co vypichuje z druhé strany barikády klíčový záložník Seydou Keita - totiž že tři roky jsou ve fotbale přece jen dlouhá doba. "Lidi říkají, že nás Nigérie porazí, protože Keshi nás dobře zná, ale to není pravda," podotýká. "Po jeho odchodu jsme měli tři trenéry a tým se hodně změnil. Keshi, se vším respektem, který k němu chovám, potká jiný celek než ten, který opouštěl," dodává zkušený středopolař, podle nějž může mít jeho tým lehkou výhodu v případném penaltovém rozstřelu; Malijcům prý v poslední době přeje štěstí. Nu, s tím se nedá nesouhlasit.

Keshiho protějšek Patrice Carteron sice zatím herně příliš nepřesvědčil, ale to nic nemění na tom, že po roce s Les Aigles opět dosáhl semifinále - a už tím se vyrovnal svému předchůdci, vysoce hodnocenému krajanovi Alainu Giressemu. Bývalý kouč Dijonu sice neskrývá, že jeho hráči hrají vždy na vítězství a nikdo neví, co se v posledních dvou zápasech ještě může stát, ale zároveň přiznává, že Mali v dnešním semifinále skutečně na papíře tahá za kratší konec...

"Jsou lepší než my. Potřebujeme zázrak," vypálil francouzský lodivod překvapivě upřímnou predikci. I přesto prý však není v kabině cítit strach: "Nebojíme se. Respektuji je, protože mají velmi dobrý tým, ale svým hráčům řeknu, ať jdou na hřiště beze strachu. Pokud dáme do zápasu 100% a budeme v dobré kondici, kdo ví," zakončuje. Právě kondička by mohla hrát výraznou roli; Malijci jsou sice "tvrďáci", ale s jejich vyčerpávajícím stylem hry...

Mali kromě vlastních úspěchů hraje i za válkou zničenou domovinu, a jejich případný úspěch by tak vytvořil silný příběh - jak podotkl útočník Mamadou Samassa, fotbal sjednocuje lidi. A ještě jedna zajímavost se k dnešnímu zápasu přímo váže - oba veteráni s páskou, Joseph Yobo (který však na 99% začne opět na lavičce) i Seydou Keita, mají bohatou historii vzájemných setkávání. Poprvé se proti sobě postavili už v roce 1999 na MS do 20 let; následovala série střetnutí na Poháru národů, konkrétně dvakrát v roce 2002, jednou o šest let později - a nyní. Bilance z těchto zápasů je naprosto vyrovnaná...

Tip EuroFotbalu na zápas Nigérie - Mali: Bude zajímavé sledovat, jak si nigerijská záloha poradí se Seydou Keitou; pokud klíčový muž žlutých nedostane na hřišti potřebný prostor, zhroutí se Carteronovu týmu veškerá efektivita a nezbyde mu než spoléhat pouze na bránění. Malijci mají na papíře lepší tým, než by se podle všeobecného očekávání (a herního obrazu) zdálo, a proto zůstávám velmi opatrný - prodloužení či případné penalty rozhodně nejsou nemožným scénářem. Agilní a pohyblivá Nigérie má na to, aby malijský záložní kolos jednoduše uběhala, ale pravděpodobně to nepůjde dříve než v samém závěru; tipuji vítězství Nigérie, ale pravděpodobně o gól, a dost možná se bude hrát déle než 90 minut.


Ve druhém zápase je složení týmů velmi podobné - jeden anglofonní, jeden frankofonní tým, jedna velmoc v generační přestavbě versus nenápadný protivník, který stojí (dost možná) před největším úspěchem kariéry... a také papírově jasný favorit proti outsiderovi.

Hřebci z Burkiny získali svoji přezdívku podle legendy o princezně Yennenze, která založila velkolepé království Mossi, a jejímž symbolem byl právě její hřebec; v současnosti však lze toto pojmenování vztáhnout i na fakt, že "Les Étalons" plní tradičně roli jednoho z černých koňů šampionátu. Až letos se ji však konečně podařilo po letech čekání naplnit - Burkiňané už nyní přinejhorším vyrovnají svoje historické maximum, kterým je čtvrté místo...

Kouč Paul Put po postupu přes Togo, který se udál až v prodloužení, zářil na všechny strany: právě třetího února se totiž navíc narodil syn opoře zadních řad Bakary Konému, a narozeniny oslavil také burkinský prezident Blaise Compaoré, který v zemi vládne již od roku 1987. Burkiňané momentálně skutečně prožívají skvělé období - z těžké skupiny C postoupili z prvního místa před Nigérií, a náladu si kazit nenechají ani faktem, že ze všech čtyř zbylých týmů jsou právě oni historickými i papírovými otloukánky. A to i přesto, že Belgičanova práce na kolektivu přináší vynikající výsledky - dříve notoricky rozháraný, individualistický celek najednou působí mnohem více jako tým, a svoji největší bolest (obranu) přetavil v pomalu největší přednost.

"Jsem nejšťastnější trenér na tomto turnaji," prohlásil Put po čtvrtfinálovém triumfu. "Prodloužení je vždycky hazard, ale moji hráči zůstali klidní a měli větší držení míče než soupeř. Překvapilo mě, co ze sebe všechno byli schopní vydat - vůle po vítězství byla obrovská, a tato odměna je proto zasloužená," pochvaloval si belgický lodivod.

Nyní však Burkina čelí mnohem větší výzvě: Ghana je už tradičně považována za nejsilnější tým kontinentu spolu s Pobřežím Slonoviny, a po výpadku Slonů se tak právě ona posunula v očích většiny veřejnosti do role favorita číslo jedna. Black Stars navíc mají velkou výhodu v tom, že své čtvrtfinále proti Kapverdám odehráli o den dříve, a navíc jej rozhodli už v základní hrací době; na tuto nerovnost poukázal i Put.

"Bude to hrát svoji roli. Říká se, že po zápase potřebujete 72 hodin na plné zotavení," podotýká kouč. "Ghana tedy bude mít výhodu. Na druhou stranu je to i psychologická otázka - pokusíme se pročistit hlavy, zapomenout na fakt, že jsme měli méně času na odpočinek, a uvidíme. Je důležité, abychom se koncentrovali pouze na zápas," uzavírá prošedivělý stratég.

Utkání se odehraje v Nelspruitu na trávníku Mbombela Stadium, který v průběhu šampionátu vešel ve všeobecnou známost pro svůj "plážový" povrch; jakkoliv je budova zvenku impozantní a inovativní, stav hřiště samotného je v katastrofálním stavu, takže hráči běhají prakticky po písku. A právě tento fakt je zase výhodou Burkiny - v Nelspruitu totiž Hřebci odehráli všechny čtyři dosavadní zápasy, a to s vynikajícím skóre dvou vítězství, dvou remíz a jediné obdržené branky (což znamená nejlépe fungující defenzivu ze všech semifinalistů).

Oficiality z CAF dokonce zakázaly oběma týmům na hřišti před zápasem trénovat, aby se stav trávníku dále nezhoršoval; ghanský kouč Akwasi Appiah však nepřikládá místu konání příliš velkou váhu. (A mohli bychom trochu jízlivě dodat, že je to tak správně, neboť po vyloženě nepřesvědčivém a šťastném postupu přes lépe hrajícího nováčka z Kapverd by se Black Stars měli soustředit především sami na sebe...)

"Musíme hrát dobře, ať už je trávník jakýkoliv," smetl Appiah rázně ze stolu jakékoliv předčasné nářky. "Mí hráči jsou profesionálové zvyklí na různé podmínky. Doma v Ghaně hráváme pravidelně na mnohem horších hřištích. Není čas se tím nechat zatěžovat, nesmíme na to myslet," dodává.

Appiah, kterému bude už definitivně až do konce šampionátu chybět útočná dvojka, mladý forvard Richmond Boakye z Juventusu, se zároveň vyjádřil k otázce brankářů - a bylo to vyjádření trochu překvapivé vzhledem k tomu, jak fantastický výkon podala současná jednička Fatau Dauda proti Kapverdám. Kouč sedmadvacetiletého gólmana z domácího celku Ashanti Gold ubezpečil, že ani tak nemá vůbec nic jisté...

"Hraje dobře, ale musí se ještě zlepšit, pokud chce být stálou jedničkou," tvrdí Appiah. Dauda přitom měl na šampionát přijet v pozici třetího brankáře, ale bývalá mládežnická hvězdička Daniel Adjei i nadále bojuje s nedůvěrou týmu, a loňské číslo jedna Adam Kwarasey mašírovalo na lavičku po dvou hloupých gólech obdržených v přátelském zápase s Tuniskem (4:2). Dauda svoji šanci chytil za pačesy, a přestože to ze začátku z jeho strany trochu skřípalo, nakonec se rozehrál k velkým výkonům. "Byl to jejich nejlepší hráč," prohlásil například po vyřazení kapverdský kapitán Nando Neves.

A jaká je reakce samotného Daudy? Sympaticky skromná; posuďte koneckonců sami: "Ghana má spoustu skvělých brankářů jak v domácí lize, tak v zahraničí. Musím na sobě nadále tvrdě pracovat, abych si zasloužil důvěru, kterou ve mne trenér vkládá." No, s takovým přístupem a formou se mají Pitroipa a spol. zřejmě na co těšit...

Tip EuroFotbalu na zápas Burkina Faso - Ghana: I přes všechny psychické výhody, které na své straně mají hráči Burkiny Faso, by Ghana neměla zaváhat. Budou rozhodovat detaily - jedním z nich bude složení ghanské ofenzivy (jeden z kvarteta Adomah, Atsu, Mubarak, Asamoah musí na lavičku, pokud se Appiah nerozhodne zasunout Asamoaha na levého beka), dalším pak třeba otázka, který ze dvou útočníků/veteránů/kapitánů podá lepší výkon (ani od Dagana, ani od Gyana to zatím nebyla žádná sláva, nepočítáme-li Gyanovu destrukci bezbranného Nigeru). A co třeba standardní situace? Oba týmy mají v kádru zřejmě nejlepší specialisty na turnaji - Alain Traoré však na rozdíl od Wakasa už odcestoval se zraněným stehnem domů... Protože jde o nezávazný tip, zkusím se trochu "odvázat": Ghana vyhraje po vyrovnaném zápase 1:0 a branka padne právě ze standardky.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (290)

Přidat komentář
smazaný uživatel

na NIgérii se určitě podívám, ale na Ghanu (vzhledem k času utkání) ne (hrají Češi a Anglie)...

ale doufám ve finále Nigérie - Ghana

Reagovat
rezba

Proč by měli být Dagano-Gyan dvojice veteránů? Vždyť to jsou hráči v nejlepších letech...

Reagovat
fantomas

To jednak sedí maximálně na Gyana (32 let opravdu není "nejlepší věk", kór když přitom funguješ v Kataru), jednak domingo možná reagoval spíš i na to, jak se oba jevěj na hřišti. Předevšim Dagano se sotva někam vrtne, Gyan až na zápas s trpaslíkem z Nigeru taky hraje bez většího zápalu; oba působěj jako dva taťkové, co shlížej na svý děcka z hrot celý sestavy...

Reagovat
Aldeano

Možná narážel na to, že ví kolik jim ve skutečnosti je...

Reagovat
rezba

Nějak mi uteklo, že mu bylo už 32 . Pamatuji si ho ze Sochaux, jako nadějného mladíka... ten čas letí.

Souhlasím s tím, že v africe se věk až tak neřeší a ve skutečnosti je jim asi daleko víc. Zakopávají se v Kataru, budiž. Ale to označení 'veterán' se hodí na Drogbu nebo pár golmanů(mě třeba překvapil Kidiaba z DR Kongo, viděl jsem ho už na MS klubů... na afriku špička), ale ne na Gyana. Byť mu to letos nejde, pravidelně pálí penalty(ted už je snad bude kopat Mubarak) pořád patří k tomu nejlepšímu co černý kontinent nabízí a do starého železe ještě nepatří. Můj názor

Reagovat
fantomas

Čistě výkonnostně do něj ale fakt patří, od MS 2010 určitě.

Reagovat
fantomas

(akorát že od Dagana má ještě pochopitelně šanci se zvednout; ale to by nejprv musel jít do sebe, vysrat se na Al Ain a začít zase hrát pořádnou ligu)

Reagovat
rezba

čistě výkonostně stagnuje od sezony 11/12 a hostování v Ainu. První sezonu v Sunderlandu měl minimálně průměrnou.

Pochybuji že ještě bude hrát někde pro slávu a ne pro love.

Reagovat
fantomas

Myšleno v repre.

Reagovat
domingo

Tak Dagano je jasny, tomu je 32 a zlepsovat se uz nebude, u Gyana je to slozitejsi.. ale minimalne ve vztahu k repre je oznaceni 'veteran' imo legitimni, vzdyt je tam uz 10 let a posledni 2 roky spis prekazi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale přeci jenom 27 let je na veterána trochu málo.. Ale budiž ohledně repre kariéry..

Reagovat
smazaný uživatel

Zezula ty jsi "jasný".

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se těšíš na dnešek? Už jenom čtyři zápasy a konec... to bude smutku u Krlešů!

Reagovat
smazaný uživatel

Ba naopak ! Ale dneska sem na oba zápasy vsadil,takže se na ten druhý budu i dívat ! To bude zas "kopaná".

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsi to vsadil? Nemůžeš mít na ně přehnané nároky... nic zvláštního od Afriky nikdy nečekám, ale právě proto mě to baví... tanečky v hledišti, vuvuzely a tak

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana- vítěz a padne 0-3 góly, Mali-Nig -0-2 góly. Jinak mě to nebaví,pro mě to nemá s fotbalem moc společného. A když přidám většina nepěkných stadiónu,fans strašní (opice) a pak ty vuvuzely celý zápas tak si připadám jak na cirkuse. O hře ani nemluvě. Třeba takoví gólmani . Myslím si,že sem chytal lépe než oni.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě máš pravdu, ale to všechno k tomu tak nějak patří a bez toho už by to nebyla Afrika... Večer si vzpomenu na tvé tipy, tak ať vyjdou!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak nic no. Zrovna teď se černoši roztřílejí....

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, to se ale fakt čekat nedalo...

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

??? Jsi se spletl?

Reagovat
smazaný uživatel

velkaškoda pro burkynu že sa im traorezranil inak byto mohlyaj vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Six ven!

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm...nečakajú tímy z Guinejského zálivu na titul namiesto devätnástich iba jedenásť rokov ? Pokiaľ sa nemýlim, aj Kamerun by mal patriť do tejto oblasti.

Reagovat
domingo

Kamerun je stredni Afrika, ne zapadni:

http://en.wikipedia.org/wiki/Central_African_Football_Federations%27_Union

Ale u zalivu je taky no, to bych mohl prepsat.

Reagovat
domingo

Confirmed Ghana XI vs B. Faso: Dauda; Paintsil, Afful, Vorsah, J Boye; Badu, Rabiu, Wakaso, Atsu; K Asamoah, Gyan.

Reagovat
smazaný uživatel

to snad nehrajou takhle 4-4-2, ne? jak to přesně mají poskládané?

Reagovat
domingo

Tohle je eurosporti prasecina asi, oni do 4-4-2 poskladaji uplne vsechno.

Dauda - Paintsil, Vorsah, Boye, Afful - Rabiu, Badu - Wakaso, Atsu, Asamoah - Gyan

s tim, ze tam neni klasicke AM, takze jeden z tech tri podhrotovych hracu bude hrat uprostred a obecne to budou asi dost tocit..

Reagovat
fantomas

..a vycházet se bude z Kwadwa na AM, Atsu je přece jen daleko klasičtější LW.

Reagovat
domingo

Ale na to, ze je ostry kridlo, tak hraje fakt dost uprostred, jsem si vsiml.

Reagovat
smazaný uživatel

dík domingo, jinak Kwadvo zvládne snad každej post v záloze, univerzál.

Reagovat
smazaný uživatel

finale Naija - Black Stars by bylo super, uz kvuli vseobecny rivalite obou zemi

Reagovat
fantomas

Mali: Mamadou Samassa, Diawara, Tamboura, Kalilou Traore, Wague, Sissoko, Mahamane Traore, N'diaye, Keita, Maiga, Mahamadou Samassa

Nigeria: Enyeama, Echiejile, Omeruo, Oboabona, Ambrose, Mba, Onanzi, Mikel, Moses, Ideye, Emenike

Mahamane příslib "ne až tak brutálního" betonu..

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nigerijci nažhavení + Malijské uspokojení z postupu do semi = takový zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je obrovský válec

Reagovat
Trand

Irán a SAE.

Reagovat
domingo

Jordansko

A Arabum sice fandim obecne, ale Vietnamu jsem to pral vic

Reagovat
Trand

Kromě toho Uzbekistánu vyšly všechny zápasy tak, jak jsem chtěl, taky arabům fandím. Celá jejich kultura mě fascinuje.

Reagovat
Shevchenko

A co ti Uzbeci? A to hráli ještě půl hodiny proti 10.

Reagovat
fantomas

Strašidelnej fail. Ale v tý skupině si to asi stejně můžou dovolit..

Reagovat
domingo

1:0 Echiejile (Moses)

2:0 Ideye (Emenike)

3:0 Emenike

Hadejte, ktery 4 Nigerijce mam ve fante, a kdo ma kapitanskou pasku

Reagovat
fantomas

Reagovat
uff

Nie si sám ja mám troch a Emenike má aj u mna pásku

Reagovat
smazaný uživatel

Hotovo

Reagovat
Hafna

náhradníci Mali: Coulibaly A., Coulibaly I., Coulibaly O., Coulibaly S., Diabate C., Diaktite S., Diaktite S., Diarra C., Diarra S., Sow M.

a pak že v Číně mají málo příjmení

Reagovat
herbage

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Miguel19

Moses před tím první góle super Už se na něj sakra těším..

Reagovat
smazaný uživatel

Tj, výborný hráč, ale když je upřednostňovaný radši Oscar

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní příspěvek Nejsi na facebooku

Reagovat
Miguel19

Tak na tu sračku co jsi napsal jinak reagovat nešlo no...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano? Tak mně napiš, proč je to s*ačka

Reagovat
Miguel19

Protože pod Benitézem hraje Moses místo Oscara.

Reagovat
smazaný uživatel

No vždyť to je v pořádku tak

Reagovat
domingo

Mali jsou hovada, dobre pamatuju jejich zapas s Angolou 3 roky zpatky. To jsou nervy..

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Nigérie, pěkně

Reagovat
Shevchenko

Podle komentátora je Nigérie už ve finále, Mali prý nemůže postoupit.

http://www.eurofotbal.cz/africky-pohar-narodu-2010/reportaz/angola-mali-211584/

Reagovat
domingo

A Keshi to vi nejlip, kdyz je tehdy trenoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jsem úplně zapoměl, ale tehdy to vypadalo přece jen trošku jinak. Holt jsem šel s kůží na trh a nebyl jsem alibista

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to nebyl obrat jako proti Angole..

Reagovat
domingo

To je zapas

Reagovat
Wat

Tak alespoň doufám, že Nigérie urve i to finále.

Reagovat
Mihi

Bude Emenike fit?

Reagovat
fantomas

Dobře to nevypadalo ani náhodou.

Reagovat
Sali5

A co Moses.. ví už se něco blíž?

Reagovat
fantomas

Ne, sám Keshi řekl, že víc bude vědět, až zejtra.

Reagovat
juninho8

to bol slusny valec....dufam ze by nieco podobne mohlo byt aj zo strany Ghany ale to je asi len moje prianie....neocakvam to tak

Reagovat
fantomas

Achjo, Pantsil..

Reagovat
M11

co se stalo? mel jsem to prepnuto na nasich

Reagovat
fantomas

Hamstring, podobně jako Jenda na MS 06.

Reagovat
domingo

šunkostruna, pripadne křečkování. Jedno z nejlepsich slov v anglictine

Reagovat
M11

takze si ve finale nezahraje diky

Reagovat
domingo

Pokud se tam vubec dostanou, protoze zatim jsou jejich nejlepsi hraci Kone a Nakoulma, jinak je to bida..

Reagovat
M11

ja verim ze to zvladnou.. ale pral bych Burkine aby vyrovnala.. a jeste z toho udelala drama.. ale spis to vidim tak ze Ghane vyjde nejaky nahodny brejk a bude po zapase..

Reagovat
domingo

Taky tak, maji lepsi hrace. Ja obecne cekam, ze Burkine to tempo po pauze trochu opadne.

Reagovat
fantomas

Turnaj pro něj natuty skončil no.

Reagovat
Wat

Reagovat
fantomas

WAKASO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Penaltaa?!!!!!!!

Reagovat
Jerichoo

Čo to tam pre boha odpískal za penaltu

Reagovat
domingo

Nejdriv se piskalo pro Tunisko proti Togu, pak proti Togu zarizli Burkinu a ted tuniskej sudi znova zarizl Burkinu. Kruh se uzavrel

Reagovat
mastakillah

Tak ten trávník je dneska otřesnej

Reagovat
domingo

Oni ten pisek nabarvili na zeleno a pritahlo to hmyz

Reagovat
mastakillah

Jindy to nebylo až tak viditelný, ale tenhle zápas se mi ta tráva nezdála hned na první pohled

Reagovat
fantomas

Pozoruhodný, když jejich záměr byl přesně opačnej.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
M11

ja pomalu myslel ze tam snezi

Reagovat
mastakillah

To je jak v Neapoli před měsícem

Reagovat
domingo

Arabsky komentator ve studiu rika, ze by na ghansky stopery poslal Dagana, pokud muzu soudit z tech 30% co mu rozumim. Taky mel nejaky kecy na Koulibalyho, ale nevim jaky

Reagovat
smazaný uživatel

Jóó tak proto ty komenty a články na APN ? Rodina z Afriky nebo v Africe? Tak to pardón.

Reagovat
domingo

Ne.

Reagovat
M11

Taky mel nejaky kecy na Koulibalyho, ale nevim jaky

Reagovat
M11

az ted jsem videl ten ''penaltovy'' zakrok.. tak to bezte do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

APN co chceš?

Reagovat
domingo

Vsak rikam, Tunisko, Togo a Burkina si vzajemne vymenujou ucty

Hrebci maji obecne desnou smulu - nejdriv jim nalosujou vsechny zapasy (vcetne pavouka po pripadnym postupu) na ten sloni vybeh v Nelspruitu, pak se jim zrakvi klicovej hrac, pak je ve ctvrtfinale rezou rozhodci a nakonec je proti nim v semifinale odpiskana neexistujici penalta. Ja jim snad normalne preju to druhy misto..

Reagovat
M11

slusne si to vyziraji i pres vsechny problemy udelaji dobry vysledek

Reagovat
domingo

Preju jim aspon prekonani toho dosavadniho rekordniho 4. mista, cili realne asi bronz nad Mali. Ti uz si ho koneckoncu uzili loni..

Reagovat
M11

Bronz jim letos preju urcite.. Mali me odpoledne hodne zklamalo.. hlavne pristupem..

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí! .......Češi!!!!!!

Reagovat
M11

dobre ta dama ktera tam nekoho polila

Reagovat
M11

Bance je cely Tsu'Tey z Avataru

Reagovat
fantomas

Omg! To snad neni pravda, i tohle nedat...

Reagovat
M11

nedas dostanes

Reagovat
Wat

Tyvole.

Reagovat
Rarášek

Pome burkina!

Reagovat
fantomas

Kdes byl Daudoooo??? A Baduova ztráta taky napřesdržku..

Reagovat
M11

jako ano.. obrovsky kiks.. ano kde jsou stoperi.. ale co to zase bylo Daudy

Reagovat
M11

*od Daudy

Reagovat
Godwinson

Jupííí

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký stream plz

Reagovat
smazaný uživatel

to je hnůůůůs ta kopaná !

Reagovat
domingo

Jezis ten Dauda je fakt umelec, bud vytahne uzasny zakrok, nebo to takhle epicky posere Jako spousta golmanu uz pustila lehky strely pod rukama, centry atd., ale aby nekdo civel na souperuv brejk schovanej za tyci a odkryval uplne celou branu, to fakt vidim snad poprvy v zivote.

Reagovat
domingo

Jinak ve druhe puli super tempo, zatim asi nejkoukatelnejsi zapas na tomhle hristi

Reagovat
M11

prijemne to prekvapilo.. a jsem rad ze nam vysneny scenar vysel

Reagovat
M11

on je opravdu neskutecny.. nejvyraznejsi postava celeho sampionatu.. pro me

Reagovat
fantomas

No, Coulibaly jasná redka..a pak mi něco povídejte o ghanský tlačence.

Reagovat
domingo

Vyrovnal to na 1:1

Reagovat
mastakillah

tohle za žlutou

Reagovat
M11

ale no taaaaak.. bud to vidim a dam cervenou a nebo radsi delam ze ne a nedam smesnou zlutou

Reagovat
fantomas

Přesně.

Reagovat
db18

...a to jsem si myslel, že Nigérie to bude mít těžší než Ghana - ale když už se trefí i Bancé

Reagovat
domingo

Z ty situace bych se trefil i ja

Reagovat
M11

tak kdyz golman utece z brany

Reagovat
mastakillah

Tohle měl být gól

Reagovat
fantomas
Reagovat
M11

Reagovat
db18

hrůza - jak na to koukam jen chvilku, tak se pořád ohánim kolem sebe

Reagovat
mastakillah

Dauda je magor

Reagovat
M11

tohle melo platit Dauda uz radsi bez komentare

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle turnaj ještě neskončil?

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana má ještě větší tlačenku než Tunisani

Reagovat
M11

dalsi prasarnicka od Koulibalyho

Reagovat
M11

Reagovat
fantomas

AFFUL!!!...

Reagovat
db18

Bancé mi připomíná to, jak válel za Mainz - to se i pomalu začínám těšit na to, až se vrátí k FCA

Reagovat
M11

dnes teda kloboucek

Reagovat
domingo

On byl pritom vetsinu zapasu takovy polovicni, v tom prodlouzeni musi jet na neskutecny adrenalinovy vlne, protoze proste nejde odstavit od mice, je uplne vsude..

Reagovat
stas87

bance nedal snad rok gol nie?

Reagovat
domingo

Vsak dneska taky zahodil uplne vsechno krome doklepavani do branky, ze ktere mu Dauda utekl

Reagovat
smazaný uživatel

snad to Burkina ukope, zasloužili by si to....

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Normalne lutujem ze som uprednostil tu nasu sranda repre...predlzenie zatial super..teda Burkina

Reagovat
mastakillah

Tak tohle moc nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

komentator ma asi prehlad ked povie ten chlapik z tuniska co vedie stretnutie

Reagovat
fantomas

Nevim no, nepenalta dejme tomu, ale karta za simulaci je pěkná podpásovka..

Reagovat
smazaný uživatel

Presne

Reagovat
madridcan

Burkina si zasluzi finale jak nic...Prajem im to velmi.

Reagovat
Mihi

Tak teraz je mi Pitroipu nesmierne ľúto, namiesto penalty redka a teda aj keď náhodou postúpia, tak bez najlepšieho hráča budú bez šance.

Reagovat
mickey mouse

Toto je vrchol, nesmyslná žlutá Tohle Burkina prostě musí zvládnout.

Reagovat
domingo

Ten rozhodci at jde do prdele, fakt.. Burkine to finale nejde neprat, co predvadi Ghana, to je neco prisernyho.

Reagovat
Mihi

Vo štvrťfinále aj v semifinále horší a i tak asi postúpia.

Reagovat
db18

rozhodčí za všechny prachy - BF sebere gól a pak i hráče

Reagovat
M11

Penalta to mohla byt.. stejne tak beru i to ze se bal takovou pisknout.. a on zas vymysli takovou kktinu a Pitroipu.. zaroven prijde o posledni zapas

Reagovat
Mihi

Podľa mňa penalta. To bola hlúposť od obrancu, že mu tam nechal nohu a Pitroipa to príliš neprihral.

Reagovat
fantomas

Já bych ji nepísk a ani bych neřešil nákou kartu. A nikdo by nemohl říct ani ň.

Reagovat
domingo

Reagovat
Mihi

Tiež riešenie. Ale zase keby ju pískne, tak si ju s prehľadom obháji.

Reagovat
smazaný uživatel

Pitroipa si toto nezasluzil

Reagovat
M11

tak paradni zapas.. a tak ho dosere sudi

Reagovat
juninho8

tak toto je zapas teda.....Ghana si nezasluzi finale ale aj tak chcem aby ho hrali proste oblubeny tim no....ale Burkina hra skvele a oni by si zasluzili hrat finale a najviac pitroipa.....toho mi je najviac luto....vo finale alebo o tretie bude chybat

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za sudího kurva. Ještě víc Ghanu tlačte.

Reagovat
fantomas

Ok, tak sem tu zbyl s přehledem poslední, co musí kvůli srdíčku přát Ghaně... enjoy fantomas!

Reagovat
Mihi

Mne je tiež Ghana sympatická, ale s týmito výkonmi si nezaslúžia hrať finále.

Reagovat
M11

nejsi sam

Reagovat
juninho8

nie si posledny

Reagovat
Shevchenko

Nejsi.

Reagovat
domingo

Burkina 2 zarezy za 2 utkani v play-off, a stejne vypadaji vicemene klidne a soustredene, v tomhle tam Put udelal neuveritelnej kus prace. Jeste minuly rok by se polovina tymu zacala vztekat a prasit, ted pokazdy odpovi jeste lepsi hrou..

Reagovat
fantomas

Na druhou stranu Koulibaly moh bejt 1,5krát venku a Koné tam na někoho prskal prakticky nonstop. Ale vcelku klidně vypadaj, to jo..

Reagovat
domingo

Ten sudi je proste hrozny lempl, no. Na to, v jakym duchu to utkani vede, o co jde a jak temperamentni fotbal oba tymy hraji, je to kazdopadne prekvapive klidny a sportovni.. fakt prekvapive, pro me..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Snad to Burkina dá. Ten sudí ich strašne reže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Chudák Pitroipa, ale Ghana měla dohrávat o deseti.

Reagovat
fantomas

Burkina měla bejt oslabená už dávno taky..

Reagovat
Shevchenko

Já sem blbec, chtěl se napsat, že Burkina měla hrát dávno o deseti.

Reagovat
M11

A nakonec bude jeste Dauda hrdinou ne

Reagovat
fantomas

No já mu na pentle věřim fakt dost..on je takovej mrštnej, ten musí vytasit nákej gigazákrok.

Reagovat
Jerichoo

Inak čo to tam lieta to biele? Vyzerá to ako divný sneh

Reagovat
fantomas

Někdo rozprášil Banceho koks.

Reagovat
domingo

Hmyz.

Reagovat
Jerichoo

to ako vážne?

Reagovat
juninho8

idem si to vychutnat....ozvem sa

Reagovat
fantomas

DAUDA psychologie!

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá penalta

Reagovat
smazaný uživatel

co to bylo? :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole

Reagovat
M11

Reagovat
fantomas

Omg

Reagovat
fantomas

Ty voleeee...to měl mít!

Reagovat
smazaný uživatel

som sa asi zamiloval do hracky burkiny s cislom 19 na tribune

Reagovat
smazaný uživatel

za dva roky jedeme do Maroka, určitě ji tam někde na tribuně potkáš!

Reagovat
fenixLFC

az teraz som si uvedomil-to chytaju proti sebe dvaja daudovci?

Reagovat
smazaný uživatel

dauda diakite všechno vyřešil............málem

Reagovat
fantomas

DAUDAAAAAAAAAAA...boží mlejny pičo yes!

Reagovat
M11

jak to uklidnoval

Reagovat
db18

tak škoda, že ho sudí nevyhodil

Reagovat
domingo

Umi tam vubec nekdo kopat penalty?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou strašný penalty.

Reagovat
fantomas

Bože, co to tam chodí za exekutory.. kde je Wakaso, kde je Gyan?!

Reagovat
fantomas

Kwadwo?!

Reagovat
smazaný uživatel

Nemají na to koule. Jinak by je vyhnali, kdyby to nedali.

Reagovat
db18

...tak asi takhle jsem se cítil při finále LM, když třetí penaltu šel kopnout Neuer

Reagovat
smazaný uživatel

U gólmanů se nikdy nebojím, ale když jsem viděl Luize! Tak by se ve mě krve nedořezal a jak to pak kopl. To jsem měl infarkt.

Reagovat
M11

ty vole to jsou penalty jak pod na me z kulny

Reagovat
domingo

Reagovat
M11

Bance dnes kraluje

Reagovat
fenixLFC

jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
domingo

Komu myslite, ze fandi Vorsahuv a Banceho kadernik?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Yessss

Reagovat
smazaný uživatel

dobře burkina

Reagovat
SunFells

Burkinaaaaaaaaa

Reagovat
M11

Gratulace BF.. dnes si to Ghana nezaslouzila

Reagovat
smazaný uživatel

Zasluzene

Reagovat
db18

jen je mi teď ještě víc líto Pitroipy

Reagovat
jv

Reagovat
Rarášek

BŮH EXISTUJE,BURKINA FASO olé olé olé!

Reagovat
smazaný uživatel

Burkina prekvapila

Reagovat
fantomas

Achjo..na tréninku mezi prvníma střelcema vždycky Wakaso, Kwadwo a Atsu..kope z nich jeden.

MRDAT

Reagovat
jv

Reagovat
fantomas

A Gyan taky řikal, že si na rozstřel bude věřit. Ti kluci prostě odpadli v hlavách evidentně, bylo to vidět při prodloužení, bylo to vidět před rozstřelem i během něho.

Reagovat
M11

souhlas

Reagovat
domingo

Jj, Burkina hrala mnohem sebevedomeji, verili si, bylo uplne videt, jak vi ze maji na vitezstvi a proste za tim natvrdo jdou..

Reagovat
verv

Wakaso nemoh kopat,protože střídal

Reagovat
fantomas

No to je vedlejší, protože tak jako tak to posral trenér.

Reagovat
domingo

Obrovska gratulace, skupina C kraluje, oba postupy naprosto zaslouzeny

A jsem fakt hodne zvedavej na repete lonskyho zapasu o bronz.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som vedel ze Zambia moze vypadnut len s vitazom

Reagovat
domingo

Jo a gratulace Appiahovi, ktery ctvrt hodiny pred (velmi pravdepodobnym) rozstrelem stahne ze hry borce, ktery uz na turnaji promenil 3 penalty

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mihi

Wakaso mal jednoznačne zostať

Reagovat
M11

zvlastni tah

Reagovat
Liquid

jj taky jsem nechápal

Reagovat
jv

Tak to bychom měli.

Reagovat
juninho8

no pokracuje to dalej....teraz ta cervena pre Pitroipu je skoro do placu

Reagovat
smazaný uživatel

bunga danga Koné dangu gehemba Panenkooo

Reagovat
fantomas

A ted zas na to zkurvený Mali, který to beztak nějak uhaluzí. Tragický APN, přidávám se ke krlešovi..

Reagovat
M11

dnes to bylo super.. bohuzel se spatnym koncem no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co s Mali?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

nevesaj hlavu mozno to daju black stars aspon na bronz a Nigeria ak vyhra finale si to fakt zasluzi....ak Burkina-comu nedavam velku sancu tiez nehrala najhorsi futbal

Reagovat
fantomas

Jako jo, nebude zase větší útěcha než porazit na závěr mýho úhlavního nepřítele na tomhle turnaji, ale...já jim fakt hrozivě nevěřim.

Reagovat
juninho8

ja im verim....Gyan sa musi uz zobudit niekedy

Reagovat
domingo

On uz se vzbudil, ale pak hned zase usnul..

Reagovat
Shevchenko

Toho krleše jsem chtěl taky zmínit. Pro mě obrovské zklamání tenhle turnaj.

Reagovat
domingo

Pro me ne, rozjelo se to nakonec moc hezky a uzivam si to uplne stejne jako loni.

Reagovat
Shevchenko

Ale co si pamatuju, tak BF si nemohl ani vystát.

Reagovat
fantomas

Taky tu na každym místě píše, že pod Putem otočili o sto procent (což je fakt).

Reagovat
domingo

Tak jak rika Tom, pod Putem je to fakt neco jinyho.. a ne ze bych jim nejak pral, to jenom dneska a ve ctvrtfinale. Ve finale samozrejme fandim Nigerii, at se deje co chce

Ja je strasne nemel rad hlavne proto, ze se vzdycky protahli na kazdej sampionat (a zabrali tak misto nekomu novymu), tam ses 3 zapasy koukal na jejich solovani a znudeny vyrazy a pak zase pokazdy odjeli domu, kdyz ten sampionat dlouhodobe sledujes, tak si k takovymu tymu tu averzi chte nechte proste vytvoris.

Reagovat
Wat

Skvělým výkonem vybojují bronz!

Reagovat
fantomas

Reagovat
Wat

Jako Mali!

Reagovat
fantomas

To mi došlo no.

Reagovat
VdV

klasickej podvod od sázkovek bych řekl...stejně jako loni Zambie.Ve finále bude kurs tak 5 na Burkinu a ona to,čistě náhodou vyhraje i bez dvou opor.Celej svět nasází Nigérii,podobně jako dneska Ghanu.Podobně jako Slony loni proti Zambii.

Reagovat
db18

a pak zastaví trenérovi činost i v Africe

Reagovat
smazaný uživatel

poloviční spokojenost s postupy. Burkina

Reagovat
fantomas

A doufám, že domingo ve svym reportu zopakuje..

"...na začátku podceňovaný tým, před branami zápasu o zlato poprvé od 90. let minulého století a v semifinále na Ghanu - nepřipomíná vám to něco?"

Reagovat
domingo

Ok, a pak v preview zopakuju "Ghana po spatnem vykonu s na zacatku podcenovanym tymem, ktery hral SF poprve od 90. let, bude muset zkonsolidovat psychicke sily a pokusit se porazil aspon Mali, nepripomina vam to neco?"

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Spravedlnost existuje, gratulace BF A Mali bronz

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam,Burkina Faso ve finále

Reagovat
smazaný uživatel

BF hráli dobře ... škoda nesprávného vyloučení Pitroipy - bude chybět

Reagovat
Liquid

skvěle a zaslouženě, moc bych Burkině přál zlato, bez Pitroipy to bude ale těžký, ale jestli bude chybět Nigérii Emenike, tak i zde bude oslabení, ale u Burkiny i ten Traoré ze hry, škoda, ale snad to ubojujou

Reagovat
smazaný uživatel

Kabore vsítí ve finále a vyhrajou uvidíte

Reagovat
Liquid

a obě semifinále výborný, napravily podle mě dojem z nepříliš záživných skupin, v kontextu toho, že oba postupivší ze "Zambijské" skupiny došli do finále, to pak pro obhájce nebude vypadat jako takový propadák

Reagovat
smazaný uživatel

OT : APN

Rozhodčímu Simu Jedidimu byla učiněna "nabídka, která se neodmítá" jak se říká v mafiánské hantýrce. Ráno před zápasem ho navštívili dva lidé Okumulu Badu ( zástupce Ghanské asociace ) a Hector Moreno ( bývalý fotbalový rozhodčí, který se po návratu z vězení věnuje zprostředkovávání úplatků ).

Simu byly nabídnuty dvě možnosti - 1) přijmout 20 000 Euro a profesionálním způsobem ( resp. tlačit Ghanu za vítězstvím, ale nenápadně ) pomoct Ghaně, aby dosáhla finále. 2) odmítnout a přijít o licenci, peníze, barák a rodinu.

Slim Jedidi se dlouho nerozmýšlel a po pěti minutách byla schůzka ukončena se Slimovým slibem, že Ghana večerní zápas vyhraje buď vlastními silami nebo s jeho pomocí.

Badu a Moreno předali zálohu 7500 Euro a odešli na stadión ještě prodávat lístky na černý trh " jen tak pro srandu" jak prohodil Moreno při odchodu.

Co se týče samotného zápasu, tak Ghana neměla dnes svůj den a Burkina Faso byla o dost lepší, čímž znesnadnila situaci pánu rozhodčímu a tak musela přijít na řadu slibovaná pomoc. Tou první už hned ve 13 minutě byla penalta a Ghana se ujala vedení, vše šlo podle plánu a v záběrech do publika bylo možné vidět spokojeného Morena jak žvýká kokain, Badu z neznámých důvodů na stadionu nebyl.

Ovšem Burkina Faso i nadále byla nebezpečnějším týmem a ve druhém poločase vyrovnala ( co měl chudák Slim dělat, to se prostě nedalo neuznat ). Zápas došel do prodloužení, kde se jednalo už o jednoznačný válec. Slim byl ve velice svízelné situaci a byl donucen po otřesné hře ghanské obrany neuznat regulérní gól v 105 minutě ( v té době už bylo nestrannému divákovi dávno jasné, že je Slim podmáznutý ). Druhá půle prodloužení se nesla na stejné vlně jako ta první a bylo jasné, že pokud Slim znovu nezařízne Burkinu bude s Ghanou zle. Nakonec to odnesl chudák Pitroipa, holt byznys je byznys.

Ale Slim nemohl dát za Ghanu gól a tak zápas došel na penaltový rozstřel. Ghana byla dnes skutečně slabá a pokutové kopy to jen potvrdily, Burkina vyhrála 3:2...

OT: Živě ze skládky na předměstí Johanesburgu, hovoří Jedidi, Moreno, Badu, společnost jim dělají ještě dvě gorily s obuškem v ruce. Moreno : "Měl jsi to udělat jako já, snažil ses, ale bylo to málo, vrať nám peníze". Jedidi : "Ano tady jsou, prosím neubližujte mi". Moreno si zapaluje kolumbijský doutník značky Shakira " Neboj se neblížíme ti... ne moc, Ruizi, Migueli, víte co máte dělat, chci aby trpěl, ne moc, ale také ne málo" Ruiz a Miguel chytají Jedidiho... a lámou mu rucu. "Ruizi teď ty" prohodil Moreno. Ruiz vytahuje z tašky praporek pomezního rozhodčího a cpe ho Jedidimu tam, no to snad ani nemůžu napsat jak je to odporné. Badu zvrací a Moreno se svýma gorilama odchází...

Reagovat
domingo

Ten gol ve 105. minute nebyl :)

Reagovat
smazaný uživatel

byl donucen neuznat

Reagovat
domingo

Ale on nebyl uznany spravne

Reagovat
smazaný uživatel

ale hovno a nekaž mi to

Reagovat
domingo

Ale pekny to mas

Reagovat
Liquid

no nevím, přetahovali se tam oba a pískl to až zpětně po golu, když to nejprve nechal, tak už to neměl vracet ikdyž to bylo na pokyn pomezního, ale hlavní to viděl stejně líp...

Reagovat
domingo

Musim se na to znovu kouknout, bylo to takovy zmateny, no. Hlavni byl bud podmazlej, slepej nebo zfetovanej, ten asi videl veci..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní rozhodčí byl podmázlej a nezvládl to, jinak ho čeká dlouhá noc na skládce

Reagovat
Liquid

tak jak jsem to viděl já i ve shodě s komentátorem eurosportu, tuším Homolka, penalta Wakasa nesmysl, pak měla přijít červená pro Paula Kebu Koulibalyho (měla přijít hned, pak na konci ho ještě nakopl ve výskoku, za což měla být žlutá), neuznaný Burkiny - hráč Burkiny mírně strčil do hráče Ghany, který ho pak chytil, za mě buď hned písknout faul útočícího hráče, nebo nechat, viděl jsem spoustu podobných soubojů bez písknutí, no a penalta na Pitroipu podle mě tak 90%, každopádně simulace to nebyla, možná nějaký to malý procento tomu dal, ale prostě faul to byl, s ohledem na ten nesmysl co pískl pro Ghanu, tak zde v tom případě bez debat puntík, ale ani tak to Ghaně finále nepřineslo

Reagovat
domingo

No tlacenka to byla kazdopadne, nevim jestli vedoma, ale v dusledku evidentni.

Reagovat
j_mrazik

Takže praporek mu strčili tam, odkud tys vytáhl tohle? Ale poutavý to bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

To s těmi balóny kokainu v tréninkovém centru Juventusu bylo lepší...

Reagovat
herbage

Reagovat
FC Porto FC

Burkina Faso ve finále bez Pitroipy a Traorého

Reagovat
smazaný uživatel

APN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele