AEK chce Ligu mistrů

13.08.2007, 18:19
Aktuality
Jeden z nejzajímavějších duelů předkola Ligy mistrů se chystá v Seville. Domácí FC, vítěz španělského poháru a dvojnásobný vítěz Poháru UEFA se střetne s ambiciozním AEK Atény. Osobní rozměr souboji dodává osoba trenéra řeckého týmu. Lorenzo Serra Ferrer trénoval v minulosti rivala FC Sevilla, Real Betis, a utkání označil za srdeční záležitost.

Čtyřiapadesátiletý kouč strávil v Seville celkem šest sezón než odešel v létě 2006 do Řecka. Betis pod jeho vedením získla španělský pohár a poprvé v historii hrál Ligu mistrů. "Město mám moc rád, ale raději bych se tam nevracel. Los k nám nebyl přívětivý, Sevilla je hodně těžký soupeř," řekl současný kouč AEK Atény.

Ze soupeře ale nebyli dvakrát nadšeni ani ve Španělsku. Hned tři důvody proč lze očekávat velmi složitý dvojzápas našel ředitel Sevilly Víctor Orta: "Zaprvé Serra Ferrer trénoval Betis a tak to pro něj bude velmi osobní, což může jeho hráče ještě více motivovat. V Rivaldovi navíc mají hráče, který, navzdory jeho věku, dokáže sám rozhodnout zápas a za třetí se odveta hraje v Aténách."

První zápas na stadionu Ramon-Pizjuán je na programu ve středu a v Seville by asi nebyli rádi, kdyby se opakoval výsledek ze základní skupiny poháru UEFA 2004/2005. Domácí sice tehdy zvítězili 3:2, ale před odvetou na horké řecké půdě by bylo záhodno udělat si větší náskok. Zatímco mužstvo Sevilly se od vzpomínaného zápasu moc nezměnilo, z řeckého souboru už ho pamatuje jen Nikos Lyberopulos. Do Atén mezi tím dorazili zvučné posily, mezi nimi i mistr světa Rivaldo, mistr Evropy Traianos Dellas, nebo semifinalista Ligy mistrů s Villarrealem Rodolfo Arruabarrena.

Očekávat se dá tedy vyrovananá bitva. Přestože favoritem je Sevilla, pro Atény hovoří větší zkušenost Ligou mistrů. Španělé budou hrát nejprestižnější klubovou soutěž poprvé po padesáti letech.

Autor: Jiří Fišara / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Hanness

Chtit muzou ,ale nepostoupej.

Reagovat
HOST*bistinko

Snad to sevilla zvladne,som naozaj zvedavy kam to dotiahnu ak postupia.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba se to Rivaldovi a spol. povede. AEK má skvělej tým, ale Sevilla je kvalitativně výš. Rozhodne zápas v Řecku, jestli tak Sevilla přežije...

Reagovat
HOST*pluto3

No ale ako to uz je zvykom,Sevilla tak maximalne tretikrat po sebe bude vo finale poharu UEFA Ale v lige majstrov si zahraju tak o 10 rokov.

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele