Abidal se loučí s Barcelonou, vedení s ním smlouvu neprodlouží

30.05.2013, 14:54
Aktuality
Nové angažmá si bude hledat Éric Abidal. 33letý francouzský obránce toužil po nové smlouvě v Barceloně, vedení katalánského klubu s ním ale nakonec spolupráci neprodlouží. Vše bylo potvrzeno na dnešní tiskové konferenci...

Abidal přišel do Barcelony v létě roku 2007 z Lyonu a značnou část angažmá ve Španělsku mu znepříjemnily vážné zdravotní problémy - nejprve musel na operaci s nádorem na játrech, následně se podrobil jejich transplantaci. Abidal se nakonec dokázal vrátit na hřiště a má v plánu pokračovat v kariéře, nebude to ovšem v Barceloně.

"Děkuji prezidentovi a Zubizarretovi za to, že jsou tady. V Barceloně jsem strávil šest let, během nichž jsem hrál s báječnými spoluhráči, kteří jsou nejlepší na světě. Děkuji trenérům, kteří mi věřili a také všem doktorům. Děkuji i své rodině a bratranci, ženě a dcerám. Měl jsem dva cíle - bojovat kvůli svým dětem, abych je viděl vyrůstat a pak se také vrátit na hřiště," prohlásil na dnešní tiskové konferenci.

"Rád bych za Barcelonu hrál i nadále, ale musím respektovat rozhodnutí klubu. Jednoho dne se možná vrátím, jelikož mám zajímavou nabídku, o níž budu uvažovat. Děkuji fanouškům a všem, kteří na mě mysleli, díky a ať žije Barcelona," dodal.

Tisk spekuluje o Abidalově dalším zaměstnavateli a podle agenta chce francouzský obránce návrat do Ligue 1. Zájem o něho údajně má Lyon, vše bedlivě sleduje i AS Monaco.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (212)

Přidat komentář
Filip12

borec pod do Monaka

Reagovat
czech_mira

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chce hrát Monako o poháry, tak by měli do obrany přivést větší kvalitu. Nic proti Abidalovi a Carvalhovi, ale to nejlepší už mají dávno za sebou

Reagovat
smetos

Abidalovi bych více věřil. Jednu sezonu by mohl zvládnout základ, budou hrát jednou týdně a francouzský pohár. Carvalho pokud tam de dělat 4. obránce, proč né

Reagovat
smazaný uživatel

Abidal si dával jak za mlada když nastoupil. Je vidět že už se opravdu sportem hlavně baví a hodnoty má jinde.

Reagovat
penepi

Na lavičku ako #2 za Coentraom kludne.

Reagovat
X-bano-X

hh za Coentraom? V čom je Coentrao od neho lepší? V útoku jalový, v obrane priemerný

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj pokus o trolling je jalový.

Reagovat
Jerichoo

Momentálne je Abidal lepší ako Coentrao?

Reagovat
X-bano-X

Videl si ho po návrate vôbec hrať? Ja netuším či dokáže odohrať celých 90 minút, či dokáže odohrať 2 zápasy po sebe. Ale keď hrá, hrá spoľahlivo. Nikdy to nebol obránca ktorý by mal útočné chúťky, ale takýto elegantný obránca hrajúci s takou ľahkosťou momentálne na trhu nieje. Pravdepodobne už nikdy nebude na tej úrovni ako pred rakovinou. Na druhej strane, som za posledné 2 roky videl len 1 hráča, ktorý sa tej úrovni približoval....

Takže zhrnuté a podčiarknuté, pokiaľ nie je limitovaný kondíciou(čo netuším, keďže v Barcelone nehral viac zápasov po sebe) tak nie len Coentrao, ale 90% obrancov v La lige sa na neho nechytá ani zďaleka.

Reagovat
Jerichoo

Ibaže on limitovaný je, má svoj vek tak ich ani len neskúšaj porovnávať. Ja som ho hrať videl, viem že je to výnimočný a elegantný obranca, ale Coentrao je úplne na inej úrovni momentálne.

Reagovat
X-bano-X

Ako je limitovaný? Zdá sa že si ho teda hrať nevidel. To je to isté ako keby si povedal že je Fabregas lepší ako Xavi, lebo Xavi má svoj vek. Nebavíme sa o perspektíve, tam je to samozrejme jasné. Nevidím dôvod prečo by mal Abidal( v prípade že je zdravý) krýť chrbát hráčovi, ktorého jedinou výhodou je vek. Coentrao nie je od Abidala lepší v hre hlavou, v rozohrávke, v rýchlosti, v pozičnej hre...v ničom.

Inak samozrejme sa mi páči že tu je Abidal limitovaný vekom, ale keď sa porovnával Xabi a Busquets tak limitácia vekom nebol žiadny argument pričom je Abidal len o 2 roky starší........

Reagovat
Jerichoo

A ty si ho hrať videl? Coentrao odohral celú sezónu a Abidal pár minút a z toho ideš teraz niečo usudzovať? A tie atribúty čo si vymenoval sú pekné keby sa porovnávali dvaja stopéri, krajný obranca je o niečom inom a že je Abidal rýchlejší to ani nesranduj. Videl si hrať Coentra v top forme? Videl si MS a videl si že tam bol s Albom o parník najlepším obrancom?

S tebou sa škoda baviť, lebo si melieš len svoje. Ako cca 2 roky dozadu ked si tvrdil aký je Ramos otrasný stopér a že nikdy nebude top a hľa kto je tu teraz za blbca

Reagovat
X-bano-X

hh Videl si hrat Coentraa v top forme?....a kedyže to bolo? Opäť je tu dvojaký meter, porovnáva sa Coentrao v top forme z pred roka a pol a Abidal ktorý prišiel po ročnom liečení...bravo.

Čo sa týka Coentraa, nemusím ho vidieť v top forme, staˇ´ci keď si spomeniem na jeho bránenie Fabreho v Clasicu. To tieňovanie od Barcelonskeho vápna až po vlastnú päťku a následné sledovanie lopty v sieti malo svoje čaro......niečo také u Abidala nenájdeš za 6 rokov v Barcelone.

No a k Ramosovi - po tejto sezóne ho akože chceš nejako velebiť? Toľko gólov po chybách stopérov nedostalo ani Deportivo. Fakt top stopér. Nebyť toho že má Pepe takú sezónu akú má, tak nehrá ani v základe Realu.....ach jaj.

Reagovat
Jerichoo

Ok, strata času, že som ti vôbec niečo písal ked neuznáš ani jasnú vec. Ramos druhý naj hráč Realu túto sezónu a ty tresneš toto čo sa týka Coentra tak vyberieš jeden moment, evidentne jediný čo si videl.

Ale fakt s tým Ramosom bavíš, vidí to celý svet okrem teba

Reagovat
X-bano-X

Hej evidente to bude jediný moment No a k Ramosovi - v takej Zaragoze alebo Granade je tiež niekto z nich najlepśí. Znamená to že je špičkový? Že z tej biedy ktorú Real na jeseň predvádzal - kde čo štandardka, to gól, väčšina gólov z prostredia stredu malého vápna -je Ramos druhým najlepším hráčom Realu? Hráč, ktorý kvôli poklesu formy pár zápasov sedel? V tom prípade skôr úprimnú sústrasť.

Reagovat
Jerichoo

Ďakujem za sústrasť, potom ste ale na tom horšie vy, kedže ani jeden z vašich stopérov nie je lepší ako Sergio

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Jerichoo

Mnoho z vás, aj tu na ef, je iného názoru

Reagovat
Jerichoo

A k tomu Xabimu a Busquetsovi. Ja som sa ničím podobným neoháňal. Ale keď vidíš aspoň 3 zápasy do roka tak musíš vedieť, že pre stredopoliara je vek menej obmedzujúci ako pre krajného obrancu kde je potrebné aby bol hráč obratný a dynamický

Reagovat
X-bano-X

Je strednopoliar a strednopoliar. Xavi nepotrebuje rýchlosť, Xabi ako DM áno. Abidal je zo štvorice Puyol ,Pique, Mascherano, Abidal jednoznačne najrýchlepší.

Reagovat
CubONE

Tak Puyol, Pique ani Mascherano nie su zrovna rychlikmi

Reagovat
Jerichoo

A Busquets je rýchly hej?

Reagovat
X-bano-X

Baví sa niekto o Busquetsovi? Zas len to čo ti pasuje...ako obvykle.

Reagovat
Jerichoo

Xabi ako DM rýchlosť potrebuje. To je tvoja veta. A Busquets je teda podľa teba najlepší DM na svete. Tak ja sa ťa pýtam je rýchly? Ved podpor svoj argument

Reagovat
X-bano-X

Busquets vzhľadom na hru akú hrá Barcelona( tj rýchly pressing s viacerými hráčmi hneď po strate lopty) a na to že už 4 roky hrá jediné DM v zostave, potrebuje presne takú rýchlosť ako má.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Obhájil si to

Reagovat
icka

sundej si ty ruzove bryle,pokus o trolling dobrej

Reagovat
penepi

Tak a teraz si daj dole tie barcelónske brýle.

Reagovat
valloire

a proto už nebude v Barce.

Reagovat
X-bano-X

Nevidíme do toho. Nevieme akú správu dali lekári realizačnému týmu. Je jasné že Erik chce hrať a aj keď by videl nejaké riziko, tak proste hrať chce.

Reagovat
valloire

Teď chvíli vážně. Má dostat šanci. Nepíšu to proto,že je to proti Barceloně a napsal bych to samé,kdyby hrál u nás. On sám se cítí výborně,tak mu sakra mají věřit. A neříkej,že to nemáš taky tak.

Reagovat
X-bano-X

Ide o to, že on keď nastúpil, tak hral dobre. Hovorilo sa že je na tom zle kondične(čomu sa po takej dlhej dobe a chemoterapii vôbec nečudujem), ďalej sa hovorilo že sa nesmie preťažovať. Proste je tu veľmi veľa ale. Spolu s Iniestom je to môj najobľúbenejší hráč. Rád by som videl ako skončí kariéru v Barcelone. Práve kvôli týmto veciam Rosella nemusím, ale proste neverím že za týmto nie je niečo viac. Skôr mi príde že z úcty k Abidalovi nepovedali celú pravdu o jeho stave, on si možno verí že to prejde.........

Reagovat
penepi

Pán je vtipný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetko najlepsie do zvysku zivota Eric.

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů před ním!

Reagovat
czech_mira

Pokud nepřijde Coentrao, tak do Monaka

Reagovat
smazaný uživatel

Barca a Abidal - tohle spojení fungovalo. A teď to bude jinak. Tak ať se daří

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byla to samozřejmě velká reklama a divadélko, kterak všichni v Barceloně čekají na svého Abidala jak na smilování jen, co vyhraje svůj největší boj. Děsně jsem to dlabal. Tak a teď zase zpátky do reality a hybaj pryč. Tady už není místo.

Reagovat
Puskas

byla to obyčejná lidská účast, to, co by mělo být běžné, že z toho média udělala něco víc, je jiná věc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na dresech jim určitě vydělal

Reagovat
j_mrazik

Abi zůstal, aby se zaplatil.

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů před ním Jdi do Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

At jde zpet do Lyonu...Po Anzhi, City a PSG se ted u vsech spekulaci bude cpat to blby Monako

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
anonym

Tak takhle se chovají v Barceloně ke svým legendám?!

Reagovat
smazaný uživatel

legendám

Reagovat
ouninpohja

OT: Chelsea are set to offer Napoli €30 million plus the services of Fernando Torres in exchange for Edinson Cavani (Sky)

Reagovat
Milan.B

boli by sprosti v neapole

Reagovat
raduinho

v Chelsea

Reagovat
Milan.B

Reagovat
anonym

Kdyby jsme to "MY" nezkusili.

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju že by Torres podepsal Neapoli smlouvu.

Reagovat
Free_player

z5 do Francie .... tak at se daří a díky za vše

Reagovat
minoLFC

V Barce sa nevyplati ist na nemocensku...

Reagovat
Langi

zpátky do Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

nic jineho nepripada v uvahu

Reagovat
Langi

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten zápas, kedy sa vrátil, nikdy nezabudnem. To som mal husiu kožu, keď išiel na ihrisko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se ještě chytí a nějaký ten rok se ještě bude fotbalem bavit jako přímý aktér

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbývá než doufat, že se ve volbách najde protikandidát, který Rosella porazí. Těch chyb a ostud už je moc.

Reagovat
-Carles-

Nenájde sa. Rosell má neotrasiteľnú pozíciu, svoju prácu robí dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím a doufám v Laportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Laporta bude vždy na prvom mieste, tiež by som si ho prial ale nemá šancu.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš do toho ani nepůjde, jinak bych se o jeho vítězství nebál. Ale nemusí to být nutně on, prakticky jakýkoliv slušný kandidát bude lepší než Sandro a jeho lidé.

Reagovat
Rssa

Nevím, co od něj očekáváš. Nasmlouvané sponzory a reklamy na dresech nezruší. Já bych byl nejradši pro úplně nového kandidáta.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Laporty čekám slušnost a jistotu, navíc to vždy bude silný kandidát. Nijak zvlášť na něm ale netrvám, někdo další by mi vůbec nevadil, naopak.

Reagovat
Rssa

Tak to potom jo. Slušnost by se hodila, i když i Rosell se poučil. Já bych hlavně chtěl návrat k propojenosti A týmu s B-týmem a juniorkou. Zdá se mi, že to šlo poslední dobou do kopru.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně právě přijde, že jemu jsou tyhle věci úplně šumák. Začalo to Guardiolou, pokračovalo to nafoukanými prohlášeními a teď se projevuje jako někdo, komu pořádně nezáleží ani na hráčích. Abidalovi slíbenou smlouvu nenabídne ani na rok, protože nedokáže zahrát tři zápasy týdně, ale Adriana, který byl za tři roky u nás třináctkrát zraněný, podepíše rovnou na čtyři. Nejvíc mi ale vadí, že se s ním skoro měsíc před koncem smlouvy ani nikdo nebaví, stejně jako třeba s Muniesou. Ten na tom byl ještě před pár dny úplně stejně, i když v klubu strávil přes polovinu života, nikdy s ním nebyl žádný problém a před zraněním byl jednou z největších nadějí.

Když vidím tohle zacházení, spekulace o odchodech Thiaga, Tella, Deulofea a dalších, co čekají na šanci, zatímco se podepisují Neymarové, mě dokážou spolehlivě vytočit. Nejsem si sice jistý, do jaké míry kdo ovlivňuje jejich nasazování, ale už mám docela jasno v tom, že Rosell není prezident pro nás. Spíš než v klubové hodnoty věří v marketing a jeho politika rychle a jistě smazává rozdíly mezi námi a Realem. Uvidíme, čeho se ještě v létě dočkáme...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bravo

Reagovat
Rssa

Je to tak, navíc tam nevidím to nadšení nebo radost, stává se z toho obří mašina bez nějakých hodnot. Uvidíme, jak to bude. Snad se najde někdo odvážný.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě. I ten Laporta měl svoje chyby, ale vždycky hájil klub tak zapáleně, že mu to bylo vidět i na očích, kdežto Rosell se většinu času schovává a když už se ukáže na veřejnosti, je to spíš kontraproduktivní. Klub se za poslední dva roky neuvěřitelně změnil a je otázka, jestli je ještě cesty zpět. Volby každopádně budou dost zajímavé, Rosell má sice pod palcem média, ale jeho popularita den ode dne klesá, takže noví kandidáti můžou mít docela velkou šanci. Třeba se jich dočkáme i dřív.

Reagovat
valloire

když to napíšu já,tak jsem hater.

Reagovat
smazaný uživatel

Dost tvrdý, ale je zajímavý, že už jsem dneska četl skoro to stejný, akorát od našich.

Pobre Abidal y a lo mejor se cargan a Tito...se le ira Valdes, seguramente Thiago y Villa. No descarto la salida de Tello :facepalm: encima se rumorea la posible salida de Puyol y encima el "cresta" en ese vestuario. Se le renueva tios como Adriano por ayudar en el fichaje de Neymar y a Pinto por ser amigo de Messi. Como me gusta este Rosell yo creo que es madridista jajajaja.

Reagovat
smazaný uživatel

Victor, Tito a Puyol maji zitra tiskovky, kazdy svoji vlastni ve vlastni cas, tak treba nezustane jen u prvniho. Jinak to sice muze znit trochu tvrde, ale ono po pravde neni moc veci, za co ho momentalne chvalit. Spousta fanousku dokonce dost nahlas vola po demisi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale řada těch věcí přece nemusí být ani pravda, novináři jsou schopní rozložit každýho. Bohužel to bude jenom horší, strašně mě to štve.

Reagovat
smazaný uživatel

Těch znaků, že je u nás ve vedení něco shnilého, je bohužel tolik, že k nabytí toho pocitu ani těch novinářů není potřeba. Bohužel.

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

OT: „Dosáhli jsme s Chelsea dohody. Vedle finanční kompenzace k nám na rok zamíří na hostování i Kevin De Bruyne,“ oznámil generální ředitel Bayeru Wolfgang Holzhauser.

Takže pro Dortmund to padá

Reagovat
smazaný uživatel

hm, to je nevýhodné pro oba hráče i pro Leverkusen.. nechápu je

Reagovat
smazaný uživatel

Frajer.

Reagovat
-Carles-

Veľká škoda, jeho zotrvanie som pôvodne bral ako samozrejmosť, zlý krok vedenia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

zas ale aby někdy získal dojem, že je tam ze soucitu.... možná bude lepší, když se prosadí jinde, vybojuje si tam místo; jinde totiž nebude za ním stát to podezření okolí z nějakého nadržování kvůli přestálé chorobě

Reagovat
-Carles-

Pravda, ale myslím že pokiaľ by mu ponúkli novú zmluvu, rád by ostal. V každom prípade pokiaľ sa cíti na to aby hrával pravidelne, tak je pre neho najlepšie ísť, ale ten prístup vedenia sklamal.

Reagovat
Puskas

ber to i tak - vyhořeli v SF LM, chtějí to obměnit, on má 33, chtějí mladší kusy

Reagovat
ADM

Zmluva by sa určite nejaká dohodla, problém bol v tom, že vedenie mu nezaručovalo ani najmenší počet minút a on chce proste hrať.

Reagovat
Rarášek

Není to od nich hezký, ale to nikdo nemohl chtít. Potřebujou jen to nejlepší .. a doufat,že se zase prosadí je blbost. Jen ať se vrátí do Francie a bude tam za hvězdu!

Reagovat
smazaný uživatel

To je ako ukazka z Modreho z neba. Urobime reklamu na slzicky, nejaky ten dojacik a potom papa, hned do realneho zivota, kde uz na chudacikov nie je miesto.

Reagovat
johan14

Tiež to vidím podobne, bola to srdcervúca dráma, a zrazu: Dobré ráno, je čas sa zobudiť Eric!

Reagovat
FUnk

pokazde si vzpomenu na tohle http://www.youtube.com/watch?v=O1cuRWR4CfE

Reagovat
Pigeon

ten fotbalnaplno je neskutečně slabý, bulvární a nevtipný web

Reagovat
Neuro

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Já se tak těším, až všem blbečkům zavře Victor hubu

Reagovat
Neuro

jako on není špatný gólman akorát je nejslabším článkem Barcy no.. každý tým má nejslabšího a tady to slízl zrovna Víťa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejslabším článkem Barcelony bude i Reina nebo ter Stegen.

Victor nejednou ukázal, že umí být Casillasovi více než vyrovnaným brankářem, jak na klubové, tak i mezinárodní scéně.

Reagovat
Rssa

Však i letos je lepší jak Iker

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně v jarní části byl Valdés suverénně lepší než Iker

Reagovat
Rssa

Celý rok, i na podzim.

Reagovat
smazaný uživatel

počet obdržených gólů v lize: (do Ikerova zranění)

Real - 23

Barca - 28

Reagovat
smazaný uživatel

a?

Reagovat
valloire

béééé

Reagovat
smazaný uživatel

ostatni sa zase tesia ako ju zavre vam

Reagovat
Rarášek

Obvyklý fotbalový klub tvoří 11 hráčů. Tottenham tvoří hráč s číslem 11

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rssa

Je to škoda, ještě jeden rok by zvládl.

Na druhou stranu toto přinutí vedení ještě víc k tomu, aby přišel kvalitní stoper (nejlépe dva). S Abidalem na lavičce by byla šance, že se na to vykašlou. Teď se uvolnil plat a místo v sestavě.

Ericu, za vše díky a zdvihnutí poháru LM nad hlavou jako kapitán byl můj druhý největší zážitek z finále LM všech dob.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, ale na druhou stranu mu nemůžeme dát dostatek prostoru a on má určitě ještě co nabídnout, byla by škoda, aby seděl.

Jako klub jsme pro něj udělali hodně a podrželi jej v nejtěžších chvílích, jenže on už nás nemá kam posunout. Ví to Barcelona, ví to i Abidal, určitě se rozejdou v dobrém. Klub rozhodně chybu co se hráčských kvalit neudělal, pouze přišel o neskutečného sympaťáka a bojovníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ericu diky za vsecko co jsi pro nasi Milovanou Barcelonu za tech 6 let udelal.Na vzdy zustanes v nasich Barcelonskych Srdci a nezapomen Barca neni jen klub

Reagovat
valloire

je to hlavně divadelní spolek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je sen každého agenta, dostat svého hráče do Realu a vydupat si co největší bonus.

Reagovat
Xavi

The king Eric. http://www.youtube.com/watch?v=K05sNaHemg8

Zajmavý kolik lidí tady vidí do jeho zdravotního stavu a vědí, co by zvládl nebo né, navíc v 33.

Díky za vše Ericku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vzhledem k tomu, že on sám CHCE zůstat, tak si myslím, že by to zvládl.

Reagovat
Jerichoo

OT: Khedira:

"Goodbye José Mourinho!

As you know, my dear friends, our coach José Mourinho is leaving Real Madrid at season's end.

We all respect his decision. I am personally very grateful to him. I want to thank him for the opportunity he gave me at Real. I want to thank him for the support he has given me. He has always had my back, sometimes because I received criticism from the press! I want to thank him for all the time I was able to develop and mature as a player and a person at Real Madrid.

I wish him all the best for the future and would like to thank a wonderful person for everything! SK"

Sami je sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

Dresy 13/14 http://www.youtube.com/watch?v=1lP8em7nhwo

Tak nakonec to dopadlo přesně naopak než u dresů barcy. Tam se mi líbil návrh, kde to byla kombinace tmavě fialové s bordeaux a nakonec z toho je klasika červená-modrá, která už tak pěkná není. U dresů Realu vypadal ten návrh s oranžovým lemováním hrozně a realita je jiná. Povedené dresy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta oranžová to celé úplně kazí...

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ta oranžová není nejhorší. Raději bych třeba viděl fialovou , ale tohle se dá.

To co se mi na dresu nelíbí je límec, tam je hodně prostoru pro zlepšení.

Reagovat
Zaschrona

Jupp Heynckes will be the new Real Madrid manager, Tymoshchuk just revealed. (@ArturPetrosyan)

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko je tohle verohodny.

Reagovat
Zaschrona

To jo, vzhledem k tomu, ze se toho nechytla zatim zadna velka media, na 99% je to blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

ja se mu ani nedivím jo musím uznat hral špičkově v Barce jenže pak přišla marodkA A Barca zvažila albu a přezněj cesta do zakladu nevede přal bych aby byl v barce ale asi ne být na jeho místě jdu do monaka nebo do TOTENHAMU

Reagovat
Infi

aaaaaaaaaaaaaawwwwwww, škoda, rok mu nechat mohli

Reagovat
smazaný uživatel

my si můžem koupit koho chcem tak at klidně jde pryč a Xaviho muže vzít sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a este Iniestu a Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

ta Barca je tak "sympaticka"

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy presne nastoupil Rossell?Laportu jsem mel hodne rad.Jinak od Barcy uplne normalni krok,Abi uz by se asi tezko chytal do zakladu v takovym klubu a nahradnika Albovi muze delat nakej kvalitni mladas z juniorky.

Reagovat
rufus

A prý že més que un club..

Reagovat
smazaný uživatel

Klub za ním stál v nejtěžších fázích jeho života.

Reagovat
Billy McClane

A preto mu pozastavil plat

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus to rozebrat.

Reagovat
rufus

To je sice pravda, ale chtěl zůstat ještě jednu sezonu. Nebyl by přítěží, měl dostat smlouvu a za rok se plynule přesunout na jinou pozici v klubu. Takhle končí zbytečně hořce.

Reagovat
smazaný uživatel

Dle tiskovky dostal nabídku pracovat v klubu na jiné pozici (Sandro přímo mluví o sportovním řediteli La Másie), ale on chtěl hrát dál.

Mimochodem Abi říká, že se do Barci tak jako tak jednou vrátí.

Ti, kteří tady blejou idiocii, by si měli tu tiskovku přečíst.

Reagovat
rufus

Vím, že se s ním počítá na jinou pozici v klubu. Ale pokud chtěl ještě jeden rok hrát, mohla mu to Barca umožnit. Protože si přál hrát v Barceloně a navíc mu v průběhu sezony bylo přislíbeno, že bude smlouva prodloužena. Je to divný konec. Když hráč odchází z klubu s tím, že odejít nechce a na tiskovce má slzy v očích.. Nezabilo by vás si ho rok nechat. Nakonec mám pocit, že by byl docela platným hráčem.

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlas - prodloužit jsme ho měli i podle mě, ale nechápu, proč to klubu vyčítat z nějakýho jinýho, než sportovního hlediska.

Reagovat
rufus

Protože v případě Abidala to vyloženě není jen o sportovním hledisku. Ta situace kolem něj je prostě jiná, než u většiny ostatních hráčů. No a pokud mu opravdu bylo přislíbeno, že mu smlouva bude prodloužena, tak je ten konec hodně zvláštní.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo mu přislíbeno, že když odehraje určité množství zápasů, tak mu bude smlouva prodoužena. To se nestalo.

Reagovat
rufus

Reagovat
Josifek

Taky mě to napadlo . Pak je otázkou, do jaké míry byla ta péče o Abidala během nemoci upřímná či jestli to nebyla spíše součást PR více než klubu, protože sotva se dal konečně pořádně do kupy a mohl solidně na pomezí základu a lávky aspoň tu jednu sezonu odehrát, tak je jako hráč už nechtěný, možná že jen byl "příběh" vyčerpán a splnil svůj účel..

Reagovat
josepe

jak jsem dlouha leta fandil Barce, tak posledni rok jsem prestal. Hra jen na Messiho, neschopnost kvalitne doplnit tym a s Neymarem to u me taky nevyhrali, myslim, ze jedna velka a slavna era je u konce, pristi rok to jen potvrdi

Reagovat
valloire

je to ale pravda,chtěl pokračovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jak tam píšou, že ho vykopli.

Reagovat
valloire

Je to sice drsný,ale v podstatě je to tak. On chtěl hrát a chce hrát a nechce teď dělat funkci. Nechce zatím v 33 letech končit a chtěl hrát v Barceloně. Aspoň rok mu měli dát šanci. Ale to je Barca,diví se někdo?

Reagovat
Robochelsea

Keby to bol Španiel nechali by ho hrať...

Reagovat
valloire

Myslím,že ne. Převládlo sportovní hledisko před tím lidským. Taková je doba.

Reagovat
Rssa

Takže Real vykopl Raula? No Real, ani se nedivím.

Reagovat
valloire

no. Teď děláš přesně to samý,co vyčítáš mně. Raúl chtěl víc hrát,proto odešel. To ví každej.

Reagovat
Rssa

No však jeho odchod byl zcela pochopitelný, i když to fandové těžce snášeli a Raul taky chtěl zůstat a hrát. Jenže mu nebyla zaručena určitá minutáž...je to hodně podobný případ, tak ti ho sem nadhazuji, chytni se za nos a nenavážej se.

Reagovat
valloire

chytám se za nos...Je to podobný,máš pravdu. Ale rozdíl tam je zcela evidentní. Raúl chtěl odejít,kdežto Abidal chtěl zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně to u Raúla nikdy nepochopím, Iker je úplně jinej. A to Raúl mohl aspoň sbírat minuty, ale když sedí Iker, tak prostě sedí. A nikdy by neodešel.

Reagovat
valloire

To já taky ne. Nejspíš ale odhadl,že by mohli nastat s Josém nějaký potíže a radši šel. Je jasný,že on,superhvězda,by se s úlohou 3.útočníka nesmířil. Já ho chápu,byl zvyklej,že se to staví na něm. Udělal bych to samý,i když s těžkým srdcem.

Reagovat
smazaný uživatel

S Mourinhem by byl problém, to je jasný. Mimochodem, nevšiml jsem si, že by v novinách blili na Pellegriniho, že Raúla nechal sedět. A to ho většinou nedával do útoku, ale spíš na mediapunta, protože měl často zraněnýho Kaka' nebo van der Vaarta. S Mourinhem by to vypadalo úplně jinak, to by bylo jedno z hlavních témat.

Reagovat
valloire

A ještě k Ikerovi. On ví,že od další sezony bude zase jednička. Proto nikam nejde.

Reagovat
Rssa

Raul chtěl hrát, nebylo slíbené místo = odešel

Abidal chce hrát, Barca vidí jinou budoucnost = odejde

Zas takové rozdíly v tom nevidím. Prostě přirozený vývoj (i když Raul je oproti Abimu legenda, že? ....), který je jen umocněn emocemi.

Reagovat
valloire

Dobrá. Vidíš,že se s tebou dá diskutovat !!! Ještě na tom zapracuj a bude to dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda kupa bezcitných plantážníků v té Barceloně

Reagovat
smazaný uživatel

V naší situaci se stopery jsme mohli Erica ještě na jednu sezonu podepsat. Z rozhovoru, co dal, vyplývá jasně, že chtěl pokračovat v Barce.

No nic, nezbývá, než mu fandit jinde. Jen doufám, že se mu to zase nevrátí. Já osobně jsem nebyl moc nadšený ani tím, že chtěl dál hrát. Ale nejsem doktor, no.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=dveEEWmQyKY byl hodne zklamany ale opet se brzy jeho cesty s barcelonou stretnou:)

Reagovat
valloire

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mrzí mě to, ale pro něj by už opravdu asi nebylo místo. Posila, Piqué, Puyol, Mascherano + alternace Adriana či Songa. Těch minut by zbývalo opravdu málo, lepší končit kariéru ve francouzském velkoklubu než v Barce na tribuně.

Reagovat
Usty

sprosté krysy

Reagovat
Robochelsea

Cesar

Alves-Samba-Carvalho-Abidal

Kaka-Mbia-Matič

Hulk-Falcao-James R.

Monaco

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Mercury

Reagovat
valloire

Reagovat
Infi

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Posrals.

Reagovat
smazaný uživatel

copak?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty smajly vole

Reagovat
Xavi

Takže podle místní diskuse, by měl klub hráči prodlužovat smlouvu na základě toho, že sám hráč se cítí dobře a chce pokračovat. Tak to nemá chybu.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, jde o to, jak všichni v Barceloně ho v době jeho nemoci podporovali, říkali jaký to je člen rodiny, čekali na něj, jak na záchranu.. a teď, když se uzdravil a konečně může hrát, tak najednou obrátili a už ho nechtějí

Reagovat
Xavi

Podporovali ho a říkali, že je člen rodiny - ano

Čekali na něj jako na záchranu - ne

S tím uzdravením kdoví jak to je... Už to jednou tak bylo... Nikdo neobrátil.

Reagovat
valloire

Prostě jste se zachovali jako zmetci. To neokecáš.

Reagovat
Xavi

Tak to mně vysvětli, v čem se Barcelona zachovala jako zmetci?

Reagovat
valloire

Jestli to prostě nechápeš,tak nemá cenu to ani vysvětlovat. Navíc to máš v diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

já to taky nechápu. Zkus to vysvětlit.

Reagovat
Xavi

Takže nic. To jsem si myslel. Z diskuse vyplívá akorát to, že když se hráč cítí dobře a chce pokračovat, tak by mu měl klub jasně prodloužit smlouvu, což je samozřejmě blbost, zvlášť takový velkoklub jako Barcelona.

Reagovat
Rssa

Ach jo, a pak předvedeš takovou stupiditu. To je těžké....

Reagovat
smazaný uživatel

Moc by mě zajímala situace, kdyby ještě teď Abi nebyl úplně zdráv. Jestli by si Barcelona zahrála na rodinku a prodloužili by mu smlouvu, jen kvůli tomu, že je nemocný nebo jestli by ho taky vykopli jako teď.

Reagovat
teenz

Tak ono je celkel logické, že mu nenabídla Barca prodloužení smlouvy. Ovšem pak už tu dopadá ta celá "aura" kolem toho, že je to jak řikáš "rodinka" tedy mu mohla alespoň rok-dva nabídnout ještě u nich.

Reagovat
Xavi

Na rodinku si nikdo nehraje, Abi rodina je. Ostatně byla mu i nabídnuta práce, což už radši nevidíte co? Protože se to jaksi nehodí.

Reagovat
teenz

No nevím jestli fotbalista jako je Abidal chce v 33 letech končit karieru.

Reagovat
Xavi

Však nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak k čemu mu bude post nějakého funkcionáře, když chce ještě hrát? Konkrétně chce hrát za Barcu.

Reagovat
Xavi

Já chci hrát taky za Barcu, no a? O tom snad rozhoduje někdo jiný, než samotný hráč. Klidně může hrát někde jinde a pak se vrátit do Barcelony a pracovat tam.

Reagovat
smazaný uživatel

to nemá cenu.. pro Barcelonu evidentně ztratil tu hodnotu, jakou pro ní měl, když byl nemocný a proto mu neprodloužila. A to je prostě špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád nechápu proč se musíte do Barcy obouvat úplně za každou cenu. Eric byl hráč Barcy, který onemocněl a Barca byla s ním a všichni jej podporovali , je to však hráč v letech a prostě s ním Barca už nepočítá,a tak smlouvu neprodlouží,to je přece normální, Kaká v Realu taky nezůstane jen proto,že chce. Stejně kdyby ji prodloužila budete zase tvrdit ,že to dělá jen z marketingových důvodů,i když už je to starý hráč a nemá na to.

Takže vám přeju hodně štěstí ve vyhledávání čehokoliv proti Barce!

Reagovat
smazaný uživatel

Barca už s ním nepočítá? Tak proč mu prostě nevypověděli smlouvu, když onemocněl? Nemohli vědět, kdy se vrátí a jestli bude schopný ještě hrát. Takhle to vypadá, že si ho akorát nechali, když byl nemocný, a teď, zdravý se jim už nehodí do krámu.

To s Kakám přejdu, protože jestli nevidíš ten rozdíl mezi jeho situací a Abiho, tak fakt nevím.

A že se obouváme do Barcy za každou cenu? Ty to, v případě Realu, neděláš?

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

To je většina fanoušků tady, co si to pořád myslí. Marty, Jiří, Bola atd si pořád pojedou to svoje i přesto, že vypadají jako pořád větší a větší kreténi. Už jsem si na to zvykl.

Reagovat
teenz

Reagovat
Rssa

Takže tebe si taky mám přiřadit ke skupince nechápavců a troglodytů?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Obdivuji tvoji výdrž chodit na fan stránky Barcy, byl jsem tam párkrát a chtělo se mi zvracet z těch keců.

Reagovat
smazaný uživatel

Jdu tam tak jednou za pul roku, pobavit se kdyz je zajimavy tema zrovna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele