Abelardo skončil jako trenér Deportiva Alavés

05.04.2021, 18:59
Aktuality
Deportivo Alavés hledá nového trenéra. Po necelých třech měsících baskický celek opouští Abelardo Fernández, pod jehož vedením se klub propadl na dno LaLigy...

Tradičnímu celku španělské nejvyšší soutěže se od začátku sezóny příliš nedařilo, což v lednu odnesl trenér Pablo Machín, na jehož místo přišel starý známý Abelardo.

Kýžené zlepšení však nenastalo, neboť Alavés vyhrál jediný z posledních 13 soutěžních zápasů, načež se propadl na poslední místo LaLigy. Pověstnou poslední kapkou se potom stala včerejší porážka s Celtou Vigo (1:3), po které se vedení rozhodlo Abelarda odvolat.

Padesátiletý trenér nenavázal na své dřívější působení, kdy Alavés opakovaně dovedl k záchraně a v sezóně 2018/19 s ním skončil na jedenáctém místě španělské ligy. Zatím není jasné, kdo Abelarda ve funkci nahradí, cílem Deportiva však bude záchrana v LaLize.

Autor: Jiří Vojík / football-espana.net

Komentáře (35)

Přidat komentář
Jordi Alba

Ten spodek ligy je až děsivě slabej, takže hrozí, že se tyhle nezdárci ještě nějak zachrání. Tam je na sestup tak 7 týmů.

Reagovat
CHONG

Za vyhazov Machína jim ten sestup přeju.

Reagovat
Jordi Alba

Ten už měl bejt dávno zpátky v Gironě.

Reagovat
CHONG

Já bych ho chtěl do Gety, až skončí Pepe

Reagovat
Jordi Alba

Už očekáváš, že ho vyhodí ?

Mít tam někoho, kdo umí dát gól, tak je Getafe někde u Celty. Většinou bejvá souboj o EL dost zajímavej a teď to vypadá, že tam je rozhodnuto.

Reagovat
CHONG

Nevyhodí, ale už má smlouvu jenom na rok a pochybuji, že ji bude chtít prodloužit. Góly jsou naše bolest no, nehrajeme úplně z prdele, ale ta koncovka je fakt tragická.

Reagovat
Israha

Za mě teda šest, Getafe s Osasunou tu úroveň, odpovídající první lize, víceméně mají. Ale ten zbytek, to je festival nekvality, už dlouho nebyl v La Lize takhle mizerný spodek tabulky.

Reagovat
CHONG

Cádiz je taky v pohodě...

Reagovat
Messiáš

Cadiz je podle nejake analyzy urcitych indikatoru tymu v ramci top 5 lig vubec nejnudnejsim tymem , ale uznavam, ze nejakou kvalitu tam maji. Asi klidne je v lize pretrpim, letos chci videt padak pro Eibar, k nim klidne prave Alaves a jednoho z dvojice Elche, Huesca

Reagovat
CHONG

Za mě Alavés, Elche a Valladolid.

Reagovat
Vincent Vegan

Huesca, Elche a konecne Valladolid

Reagovat
eleven11

Konečne ?,vša hrajú PD 3. sezonu!

Reagovat
Vincent Vegan

prave, uz to stacilo

Reagovat
smazaný uživatel

Eibar dolu konečně. A s nima Elche a Huesca. Alavés má nejzajímavější hráče a nejhezčí stadion z těch 4

Reagovat
Israha

Oni měli ze začátku tu nováčkovskou euforii a třeba proti Realu ve Valdebebas hráli velice slušně. Ale už to opadlo a imho se ukazuje naplno, jak na tom jsou s kvalitou.

Reagovat
Jordi Alba

Tam si člověk fakt nevybere no. Hlavně, ať jdou dolů ty špíny z Elche.

Reagovat
santini

Súhlasím, elche sú abnormálne nesympatický klub....

Reagovat
Jordi Alba

Hlavně LL neměli vůbec hrát. To, co se dělo v tom dvojzápase bylo neskutečný, to už chce žaludek.

Reagovat
santini

Však ju asi čoskoro aj dohrajú ... Páči sa mi aj pravdepodobný návrat Espanyolu a Mallorky.. len si nejako neviem vybrať toho tretieho do party.. asi najviac by som sa tešil na Rayo

Reagovat
CHONG

Espanyol a Mallorca jsou fajn, k nim Rayo nebo Lega a bude to super.

Reagovat
santini

Okurky nejak nemusím, zato Gijon by som prežil

Reagovat
Rudnevs

A naopak do druhej ligy by sa mohlo vrátiť Deportivo

Reagovat
eleven11

Už su v zádeli,kedˇsom to dobre pochopil!

Reagovat
Messiáš

Bohuzel, je novy system a hraji jen o udrzeni, postoupit vubec nemuzou

Reagovat
Rudnevs

Čo? To prečo?

Reagovat
Messiáš

Tady je k tomu neco malo > https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_football_league_system

Uprimne moc netusim, co za tim stalo, Depor jsem sledoval i ve treti lize a doplatili silene na momentum asi 3 zapasu, kde prohrali. Marca a AS akorat reportovali, ze asi nebudou mit sanci na postup. Pak porazili becko Celty (ktera je mimochodem v te grupe o postup). V poslednim zapase vyhrali, ale potrebovali, aby Celta B a/nebo jeste jeden tym nevyhral, coz se bohuzel pro Depor stalo.

Tady ta reforma je trochu kopie systemu v Anglii, vznikne Primera RFEF a Segunda RFEF. Momentalne je v Segunda B v ruznych regionalnich castich 102, ted budou "bojovat" o to, aby mohli hrat tu Primeru Rfef v jedne z tech dvou grup, pricemz vzhledem k poctu bodu, ktere uhrali v prvni fazi, tak by tohle meli snad zvladnout.

Reagovat
Rudnevs

Dík Tak to je dosť smolné pre nich. Snáď sa dostanú aspoň do tej novej ligy.

Reagovat
Jordi Alba

Gironku, ale jak jsem psal už před rokem před tím PO, když to nedají tam, tak bude na dlouho smůla v boji o LL pravděpodobně.

Reagovat
santini

Mne tá girona nejak nesedí, ako paradoxne som videl túto sezónu dosť ich zápasov a nie je to - hlavne v poslednej dobe- až také zle...

Reagovat
Jordi Alba

Je to lepší, než na začátku. Chtělo by to teď porazit to Rayo, ale i kdyby se uhrálo to PO, tak tam moc šancí nevidím.

Reagovat
Messiáš

Almerii, sejk by to zaprdene mercado trochu provetral

Reagovat
Rudnevs

Čo je na nich také nesympatické? Nie že by som ich nejak mal rád, len ma to zaujíma, lebo som doteraz nepočul o nich vlastne nič, tak sa možno niečo nové naučím

Reagovat
Israha

Já bych podržel Eibar, protože tam je aspoň velká trenérská osobnost v podobě Mendilibara, a zbylých pět poslal dolů všechny .

Reagovat
santini

Ktovie, čím to je. Možno len zhoda okolností, možno niečo viac... Za mňa - bol by som rád, keby sa Alaves nejakým zázrakom zachránil.zostup rád doprajem Huesce, Elche a Valladolidu - aj keď ti to asi napokon dajú. Bolo.by mi ľúto za Eibarom, tí ale na základe formy a herného prejavu vyzerajú presne na ten tretí zostupový flek

Reagovat
Israha

Jak píšu Jordimu výše - Eibar jediný mi bude částečně chybět (i když letos na to objektivně fakt nemají), jinak je mi jedno, kdo z těch zbylých pěti sletí, protože ideál by byl všichni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele