ABEL XAVIER SE VRACÍ

03.11.2006, 22:42
Aktuality
Hrál v klubech formátu Liverpoolu, Galatasaraye a AS Řím. Dvacetkrát nastoupil za národní tým Portugalska. Pak přišel pohárový zápas Xavierova Middlesbrough proti řeckému Xanthi, po němž byl pozitivně testován na zakázané látky. Dvanáctiměsíční trest, který mu Arbitrážní komise UEFA po odvolání vyměřila, právě končí.

Letos v lednu vypověděl Middlesbrough portugalskému reprezentantovi proslulému extravagantními účesy smlouvu právě kvůli dopingové aféře. V létě se však začal s klubem znovu připravovat a manažer Gareth Southgate je s ním velmi spokojen. "Jsme krůček od podepsání smlouvy. Jeho zkušenosti a nadšení pro nás budou velkým přínosem," píše Southgate na stránkách klubu.

Třiatřicetiletý Xavier už byl v minulosti jednou potrestán. V roce 2000 pykal šestiměsíčním zákazem činnosti za incident se slovenským pomezním Igorem Šramkou na mistrovství Evropy.

V "Boro" možná riskují, když dávají zlobivému dítěti portugalského fotbalu ještě jednu šanci, nicméně učinit nějaký odvážný krok je přesně to, co v současné době potřebují. Jedenácté místo v lize je určitě pod možnosti finalisty posledního ročníku Poháru UEFA.

Autor: Jan Švestka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Měl jsem si useknout ruku nebo co?"

Jsem fandil Portugalcům

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele