A CO TAKHLE RONALDO?

13.03.2006, 19:14
Aktuality
Tak já nevím. Zdá se, že i ti nejvěrnější příznivci stále bílého, ale dávno již ne baletu, ho pomalu, ale jistě, přestávají rádi míti. Sem tam se při jeho akcích zableskne, ale nezahřmí. Pokukuje po Itálii, ale o jeho návrat nikdo moc nestojí. Vypadá klidně, ale občas slůvko zloby utrousí. Co se s Tebou děje, Ronaldo Nazario?

Jedna věc je jistá: fotbal hrát umí! A chce to ještě pár let dokazovat celému světu, zejména oněm škodolibým kritikům. Mezi ně patří král fotbalu, Pelé. Co donutilo Ronalda k výroku, že Edson Arantes do Nascimento, "Pelé", je pouze "laciným oportunistou"? Byla to jeho slova o tom, že: "Slabá forma a nízká výkonnost Ronalda jsou důsledkem mimosportovního, pomýleného, života"???

"Já jim ještě ukážu!", rozohnil se hráč Realu Madrid a pokračoval: "Pravda, nejsem v té nejlepší etapě mého života, a to nejen toho fotbalového, ale mistrovství světa je velkou motivací a já se na něj připravím tak, abych zacpal pusu všem svým kritikům!"

Ano, řekl všem, ale myslel především na Pelého. On má do určité míry pravdu, zvlášť když všichni dobře vědí o problémech samotného Pelého se synem Edinhem. "Je to Brazilec, náš idol, nečekal jsem tato slova právě od něj! Měl by mne nechat na pokoji," dodal Ronaldo.

Dalším kritikem je Michel Platini, který se vyjádřil následovně: "Ronaldo má mnoho let a kilo přes...!" Aj, to si dovolil hodně a odpověď na sebe nedala čekat. "Je to závistivec a je mi lhostejný!"

Je čas uzavřít tuto kapitolu a shrnout vše do pár slov. Zde jsou a nechme je vyslovit hlavní postavu této fotbalové operetky: "Pelé říká hlouposti celý život, je to takový 'umlčený básník'. Platini mne nezajímá. Až já skončím s fotbalem, nestanu se jako Pelé zatrpklým starcem, vykládajícím na potkání pitomosti. Je mi 29 let, fotbal na vrcholové úrovni budu hrát do 34 roků a pak se budu bavit životem!"

Ne všichni vidí na Ronaldovi jen to špatné. Zastal se ho jiný ze slavných, Zico, ale zejména rodina stojí při něm. Každý den je ve spojení s rodiči a jeho matka prohlásila, že v nejbližších dnech přiletí do Madridu a zůstane po boku svého syna až do skončení mistrovství světa. Luiz Inácio Lula da Silva, prezident Brazílie a Carlos Alberto Parreira, trenér národního týmu veřejně podpořili Ronalda a požádali jeho kritiky, aby vážili každého slova...

A nebyl by to Ronaldo, aby se okolo něj netočily ženy. Bývalá Milene Dominques, i ta, pravděpodobně, budoucí, brazilská modelka Raica de Oliveira. Ta první je s ním ve spojení každý den, bydlí pár metrů od bývalého manžela a chodí k němu na návštěvu s jejich synem, ta druhá mu zatím jen volá a doporučuje dietu jako pro modelky! Pomůže to? Poslechne Ronaldo rady lidí, kteří ho opravdu mají rádi?

Ale co bude dál s Ronaldem? Po zápase s Arsenalem prohlásil: "Štěstí se k nám otočilo zády. Bojujeme, snažíme se, nejde nám to. Jsme profesionálové, respektujeme rozhodnutí trenéra, vedení, majitelů klubu, kdo z nás nastoupí a kdo bude na lavičce náhradníků, kdo v létě odejde, kdo bude pokračovat." Hezky se to čte, že? Ale věřit těmto slovům nejde. Zejména když ve stejný den Ronaldo řekl: "Budu to já a jenom já, kdo rozhodne o tom, zda v Realu zůstanu nebo odejdu do Itálie!"

Hmmm, je si opravdu tak jistý? Fernando Martín, prezident Realu, oznámil, že Ronalda nabídne Interu nebo AC Milán a 30 milionů eur k tomu, když oni pustí na oplátku Adriana nebo Ševčenka! Vše vypadalo jako pohádka s dobrým koncem, Silvio Berlusconi a Massimo Moratti prohlásili, že má dveře stále otevřeny. Ale kliku od nich, alespoň v AC Milán, drží nyní druhý v pořadí na stupnici důležitosti, Adriano Galliani. A ten řekl jasně: "Ronaldo je vynikající fotbalista, ale do AC nepřijde!" Na tahu je Inter, ale nezdá se, že by se chtěl zbavit Adriana...

Budoucnost jednoho z nejlepších útočníků, ale zejména střelců, světového fotbalu, je tedy ve hvězdách. Nebo lépe řečeno na jeho kopačkách. Bude to opravdu on, kdo rozhodne o své fotbalové budoucnosti? Uspěje-li na MS 2006, nabídky se pohrnou. A miliony eur k tomu...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (76)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hurááá!

Reagovat
smazaný uživatel

vyborny clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že se z toho dostane a všem kritikům zacpe pusu. VIVAT REAL MADRID!

Reagovat
HOST*Vincent

Vilda , jo Ronaldo, to je palič, podle mě je přesvědčenej o vlastní dokonalosti, nemá už chut se zlepšovat a pořádně trenovat, Martín ho stejně na konci sezony vyhodí

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ano vyhodit !!

Reagovat
HOST*

Hej Ronaldo

Reagovat
HOST*

hello

Reagovat
HOST*yarda

Moc bych si přál, aby se z toho Ronaldo dostal a aby se začal "bavit životem", až po ukončení kariéry. A aby se nepřipravoval jen na MS a neodfláknul zbytek sezóny v Realu. Je to na něm, aby svá slova dokázal činy. My čekáme, Ronnie...

Bienvenido, Alegre, te hemos echado de menos, chaval!

Reagovat
HOST*cikán

Chas papuske pele, dža ladake andré mindž.

Reagovat
HOST*yarda

Ty mně taky, chlapečku

Reagovat
sansiro

Perea do ACM?

Reagovat
HOST*RebelMe

Pěknej, originální článek a Ronaldo by si vážně mohl u oběda to pátý kuřátko odpustit...

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa je to jednoduché ako facka. Ronaldo je presne v tom bode svojej kariéry, keď sa na neho všetko zosypalo. Čas každého dohoní sa hovorí a Rony to vedel, keď chodil večne s nadváhou a nepripravený. Takisto jeho búrlivý život / osobný / a skvelé večierky k tomu sa raz prejavia. Ďalej problém zo ženami, ale HLAVNE - strata motivácie. Čo chcete od 29 ročného chlapa, ktorý vyhral všetko, čo mohol, svet mu ležal pri nohách a každý ho chlácholil? Teraz ho to nudí a stráca zmysel.

Ja som presvedčený, že je to všetko len a len v jeho hlave. A že v Reale sa z toho nedostane. Takže napriek tomu, že ho mám veľmi rád, potrebuje zmenu klímy a to tam, kde bude mať lepšie zázemie.

Rony - drž sa, chlape.

Reagovat
HOST*yarda

Třeba LM nevyhrál...

Reagovat
HOST*1860

Z realu určitě pofrčí.. jinak mu taky fandim, ale asi se už z toho nedostane a na MS to bude velký propadák, bude přemotivovanej, aby každýmu ukázal...Bude hrát křečocitě

Reagovat
smazaný uživatel

...hm, vidíš, to som si ani neuvedomil, on prišiel k nám až potom..

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldovi uz jeho nejlepsi roky v realu zkoncili .Ale hrac,ktery by mel real opustit je Beckhem po sportovni strance nema zadny prinos pro klub....

Reagovat
smazaný uživatel

Skús to meno ešte raz, možno ho do tretice napíšeš správne. Asi si zaujatý, ale David je asi taký typ, že ho veľa ľudí nenávidí len preto, že je taký aký je.

Reagovat
HOST*yarda

Prostě další rychlokvaška, která si pro zdání odbornosti dá nick po hráčovi Barcelony a vytasí se s trapným příspěvkem, který svědčí o jeho mírné neznalosti dané problematiky. A takových ještě bude...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tenhle je registrovaný a má úplěn stejné názory na danou věc jak rominho...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ale píše nesmysly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v pátek to ai schytáš.

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak já se samozřejmě bavím o tom že Becks byl tento rok u podstatné většiny našich gólů a kecy typu "že nemá žádný sportovní přínos pro mužstvo" je tak trochu zcestné...navíc jde na něm vidět celou tu dobu naší krize snaha...ono by bylo lepší to trochu sledovat než plivat ze sebe hlouposti...

Reagovat
smazaný uživatel

o kterých ví stejně prd

Reagovat
HOST*

hello

Reagovat
HOST*yarda

Tím hůř, že je registrovaný... A Rominha do toho netahej, ten to aspoň zdůvodní. Ze všech takzvaných "galácticos" byl Beckham za poslední půlrok ten, co měl nejvíc snahy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je snad jedno, jestli to zdůvodní nebo ne. Někdo má čas to tady tři hodiny někomu vysvětlovat, někdo to napíše takhle. Proč oapkvoat něco, co tady už tolikrát zaznělo? Nebo on nesmí mít svůj názor jen proto, že je nový?

Reagovat
HOST*yarda

Názorů mít může kolik chce, ale zrovna tenhle je blbý...

Reagovat
smazaný uživatel

Rony sa otrase, na MS bude skvelý, potom vyplazí jazyk všetkým európanom, ktorí ho už serú a odletí do Ria, kde bude hrať za Flamengo Rio de Janeiro, ktoré sa oňho intenzívne zaujíma?

Reagovat
smazaný uživatel

...a prohraje v boji o nejlepšího střelce ligy s věčně lepším Romariem.

Reagovat
smazaný uživatel

...ktorý konečne strelí tých 1000 gólov a bude naháňať Bimbo Bindera, ktorý ich strelil tuším 1060 a vzdávať hold Josefovi Bicanovi, ktorý ich dal 5000. Tak si to myslel?

Reagovat
smazaný uživatel

Bican by se obracel v hrobě, kdyby věděl, že ho v počtu "nejlepších střelců" překoná hráč, který hrál v pětkrát kvalitnějších ligách a prošel si těžkými zraněními.

Reagovat
smazaný uživatel

A keby Bican vedel, jak ho tu porovnávaš s nejakým Romariom, tak by z toho hrobu vyskočil a dobre ťa nakopal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím "nejakým Romariom" jsi to teda kurevsky přehnal, máš štěstí, že to bylo vtipné.

Reagovat
HOST*alegre

Nesrovnávej nesrovnatelné! Jiné hrací plochy, jiné kopačky, míč, životospráva, herní systém, tisíce rozdílů mezi erou kdy hrál Bican a tou dnešní. Ani se nedá srovnávat a posoudit, zda byl lep ší Pelé, Maradona nebo snad Ronaldinho. A co takhle “dvojí plíce” Nedvěd? A nesmějte se!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, ale musíš uznat, že Romario to měl těžší...

Reagovat
HOST*alegre

Asi ano.....

Reagovat
HOST*yarda

Fluminense, jen pro upřesnění...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*yarda

Copak, copak....

Reagovat
smazaný uživatel

No, nechcem sa hádať, ale oficiálna správa na TASR hovorí, že Flamengo. Ale môžu sa mýliť, ono je to v podstate jedno, Brasil jak Brasil.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, on je možná ten problém, že Fluminense je tuším ve čtvrti Flamengo. Tvoji zevšeobecňující poznámku bych upřesnil: Rio de Janeiro jako Rio de Janeiro

Reagovat
HOST*RM

Má to u nás spočítaný. MS ho nezachrání. Nemůžeme si dovolit mít v útoku hráče, který nám již druhým rokem vypustí střed sezony.

Reagovat
HOST*

Beckham je konecne v dobrej forme a momentalne je asi jediny, kto este v Reale podava kvalitne vykony, ked si vezmeme Raul po zraneni, Zidane z formy, Robinho by sa chytil ale nema s kym.

Beckham hra teraz velmi dobre, bojuje, tak ako niekedy Pavel nedved za Juventus, takze "Iniesta" jednoznacne nema prehlad v sucasnom futbale.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy to všichni schytáte, na to se těším.

Reagovat
HOST*yarda

Kdepak, za rypáka tu budeš ty, protože se snažíš vyhrabávat staré a jednou pro vždy vyjasněné věci

Reagovat
smazaný uživatel

Já nic nevyhrabávám, jen nechápu, proč někoho kritizuješ jen proto, že je tu nový...Názory mají někteří stejné a proč by tady měl psát dvacetiřádkové rádoby rozbory? To není nic proti rominhovi, spíše obhajoba Andrése...

Reagovat
HOST*yarda

No, uznání odborníka potěší, já nevím, kdo tu pranýřuje nové tváře....

Reagovat
HOST*cikán

dža ladake andré mindž, chas papuske pelé

Reagovat
HOST*yarda

A pusou mluvit umíš? Nebo by to byl jen další přepis toho co ti vyšlo z fekálu a co tu stále omíláš, chudáčku... Nebo ti za to Kyslík platí? Tak to asi blbě...

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu, proč do toho taháš mě...

Reagovat
HOST*yarda

Ona to asi bude náhoda, že je jeho blábol vždycky pod mou reakcí na tvůj příspěvek... Tak to pak jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže sjem to snad napsal já nebo toho člověk jako znám a říkám mu, co má psát?

Reagovat
HOST*yarda

Tos řek ty, žes to napsal sám...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ale ptám, proč mě do toho pleteš...

Reagovat
HOST*yarda

Hypotetické vysvětlení najdeš výše, možná se dotyčný týpek snaží ze mě snaží vymámit reakci na jeho nick, nebo na jazyk, kterým píše (ne zrovna slušně, to poznám), ale to se mu nepovede. Na druhou stranu to nic nemění na tom, že je ubožák

Reagovat
smazaný uživatel

Což ty taky, když do toho bezdůvodně tlačíš mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky by mohl: Jarolím by ho vycepoval, Puček sehnal pár holek, na tu naší nekop-ligu by stačil i s prstem v nose a nějakou tu korunu bysme mu taky dali :D Na oplátku pošlem do Madridu Fořta, ten je antireklamní, takže se bude vašemu prezidentovi líbit, bude hrát srdcem ( nohama to totiž neumí ) a moc velkou vejplatu taky chtít nebude :D

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*yarda

Kyslík je úchyl, chci abyste to věděli....

Reagovat
smazaný uživatel

podle vyjadřování to jistě není yarda (ten pravý možná bude chtít být hajzl a řekne, že je...) a tak prosím zavrhněme tyto lidi, co zneužívají cizí nicky!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to pravý yarda, odvracením pozornosti nic nezískáš, nebo snad chceš, abych své tvrzení jistým způsobem dokázal? Važ proto slova...

Reagovat
HOST*cikán

dža ladake andé mindž, chas papuske pele

Reagovat
HOST*yarda

Dati jebat majkata, chuj sprostý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

My víme, ale chápu, opakování je matka moudrosti

Reagovat
smazaný uživatel

Styl a slušnost tvejch příspěvků klesá skoro stejně rychle, jako šance Realu na titul

Nevím, co ti kdy řekl, ale úchyl to není, to mi nenamluvíš

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*yarda

Opravdu? Jenom proto, že fandí Barceloně se ho zastáváš? Pak nevíš všechno, ale já z fora přesto nebudu dělat drbárnu, takže zůstanu u výchozí informace a nebudu ji rozšiřovat a zdůvodňovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ho zastávám, protože to není úchyl. To že oba fandíme Barce v tom hraje nevýznamnou roli

Reagovat
HOST*yarda

Jeden úchyl za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet Aneb culo ke culovi sedá, rovný rovného si hledá. Už nemusíš říkat víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Ha, ha, ha

Neukrupnul si si z toho smíchu

Reagovat
HOST*yarda

Ne, ty?

Reagovat
HOST*cikán

dža ladake andré mindž, chas papuske pele.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*felipo

to si docela v realu verej ze by jim Ac nebo Inter dali za baculatyho dedka jedny z nejlepsich utocniku sveta a Adriano je jeste ko tomu mladej a super nadanej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele