7. KOLO FR. LIGY: PSG V SESTUPOVÉM PÁSMU

25.09.2004, 11:53
Aktuality
Dlouho se zdálo, že pro PSG skončí hořkokyselé období a v sedmém kole nejvyšší francouzské soutěže se konečně dočká vítězství. Ještě osm minut před koncem totiž jeho hráči vedli v Lens 2:0. Nakonec bylo všechno úplně jinak.

Racing zabral a po dvou rozích přesnými trefami Jacka Baka a Hiltona skóre srovnal. Atmosféra v pařížském klubu, který se letos poprvé ocitl na sestupové pozici, dál houstne, o čemž svědčí, že rozhořčené fanoušky šel po skončení zápasu uklidňovat sám trenér Halilhodžič. Ten podle sdělovacích prostředků stojí také za bobříkem mlčení, který celé mužstvo již od debaklu s Chelsea (0:3 v Lize mistrů minulý týden) zachovává vůči médiím.

Podobně na tom jsou v Marseille, dalším týmu s mistrovskými ambicemi. Olympique znovu zklamal – prohrál 0:1 v Rennes – a o výsledku zápasu rozhodl stejně jako v minulém ročníku švýcarský reprezentant Frei. Ten by klidně mohl nosit přezdívku marseillský kat. Loni zaznamenal všechny čtyři branky, tentokráte pouze jednu, ale na zisk tří bodů stačila: v 58. minutě po rohovém kopu přeskočil Costu i Pedrettiho a hlavou překonal bezmocného Bartheze. O to více může svěřence trenéra Aniga mrzet neproměněná penalta Marleta, kterou švédský brankář Isaksson a nástupce Petra Čecha snadno vyrazil.

Z aspirantů na titul se dál daří Monaku, držícímu se v čele tabulky díky šťastnému vítězství 2:1 nad Nantes. Nebýt však gólu z penalty, jejímž exekutorem byl v poslední minutě Kallon, radovali by se ze zisku jednoho bodu hosté. V nevýrazných výkonech pokračuje v dresu jarního finalisty LM velká argentinská posila Saviola.

Na knížecí tým se z druhé příčky tlačí obhájce titulu z Lyonu, když v důležité bitvě uspěl před 31 000 diváky na horké půdě v Toulouse (2:0). Nejbližší soupeř Sparty v Lize mistrů nastoupil v následující sestavě: Coupet – Reveillere, Cris, Cacapa, Abidal – Essien, Diarra, Juninho, Govou – Wiltord, Frau. Nejvíce se vedlo obránci, kapitánovi Cacapovi, jeho kolegovi Crisovi a brankáři Coupetovi.

Podobný kousek se povedl Lille, vítězi ze Sochaux, díky čemuž se v celkovém pořadí posunulo o pět míst nahoru. První branku si dali domácí sami, definitivní pojistku pro Olympique přidal v nastaveném čase z pokutového kopu Brunel.

Černou středu domácích týmů (jen tři výhry) potvrdilo Bordeaux, které smetlo doposud velmi solidně hrající Bastii 4:1. Na Korsice přitom skóre otevřel ve 32. minutě bastijský Née, jenže v rozmezí několika minut se třikrát radovali Girordins a už před přestávkou bylo jasné, kdo si odveze plný bodový zisk.

Pohromou skončil pro hráče Auxerre výlet do Saint-Etienne. Nováček si pěknou hrou vysloužil první ligové vítězství a třemi zásahy znemožnil soupeřovu, jinak pevnou, obranu. V ní odvedl průměrný výkon i náš reprezentant René Bolf.

Výsledky:
Saint-Etienne - Auxerre 3:1 (12. Ilunga, 14. a 37. Marin – 90. Mathis)
Rennes – Marseille 1:0 (57. Frei)
Bastia – Bordeaux 1:4 (32. Née – 33. a 38. Laslandes, 39. Faubert, 82. Chamakh)
Caen - Štrasburk 0:0 (23. Acimovič, 90. Brunel)
Istres – Ajaccio 0:1 (24. Chapuis)
Lens – PSG 2:2 (82. Bak, 88. Hilton – 45. Cana, 77. Pancrate)
Méty – Nice 1:1 (80. Tum – 90. Cobos)
Monako – Nantes 2:1 (48. Farnerud, 90. Kallon z penalty – 45. Bratu)
Sochaux – Lille 0:2 (53. Potillon vlastní, 90. Brunel z penalty)
Toulouse – Lyon 0:2 (53. Essien, 90. Malouda)

Pořadí:
1. Monako 16 b.
2. Lyon 15 b.
3. Lille 13 b.
4. Bordeaux 12 b.
5. Auxerre 12 b.
6. Méty 12 b.
7. Bastia 12 b.
8. Toulouse 11 b.
9. Rennes 11 b.
10. Lens 10 b.
11. Marseille 10 b.
12. Caen 9 b.
13. Saint-Etienne 7 b.
14. Sochaux 7 b.
15. Nantes 6 b.
16. Nice 6 b.
17. Ajaccio 5 b.
18. PSG 4 b.
19. Štrasburk 4 b.
20. Istres 3 b.

Příští kolo:
Sobota 25. září
Lyon – Monako
Ajaccio – Caen
Auxerre – Istres
Bordeaux– Toulouse
Sochaux – Saint-Etienne
Lille – Méty
Marseille – Bastia
Nice – Rennes
PSG – Štrasburk

Neděle 26. září
Nantes – Lens

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co s to s PSG děje??? Vždyť mají dobrý tým. To je fakt strašné!

Reagovat
exmafie

Krize,podívej se na Real nebo na La Corunu,taky mají dobrý týmy a nedaří se...

Reagovat
HOST*Lucík

To je prostě smůla,no...Třeba se zlepší...(přála bych jim to)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele