5 miliard liber za TV práva. Na kolik si přijdou anglické kluby?

12.02.2015, 10:52
Aktuality
Zaujalo nás
5 miliard a 136 milionů liber. Tak přesně zní ona astronomická částka, kterou Premier League inkasuje za televizní práva na sezóny 2016/17 až 2018/19. 1,712 miliardy liber za jeden ligový ročník. Fanoušky anglických klubů nejvíce zajímá, jak bude s těmito penězi přesně naloženo. Kolik dostane vítěz? A kolik sestupující?

Loni, letos a příští sezónu disponuje Premier League s "pouhou" miliardou a 6 miliony liber na sezónu. Oproti těmto ročníkům tak kluby dostanou o 70 % z domácích vysílacích práv financí více. Přesnou předpověď na zisky všech anglických týmů v daném období vytvořit nelze; vezmeme-li v potaz určitou pravděpodobnost a očekávané příjmy, je nicméně možné přibližná čísla získat.

Kolik tedy jednotlivé celky inkasují?

Peníze z televizních práv plynou ke klubům podle jednoduchého vodítka:
- 50 procent se rozdělí rovnoměrně
- 25 procent podle umístění
- 25 procent podle účasti v televizních zápasech

Berme tedy v úvahu přespříští sezónu 2016/17, tedy první ligový ročník, kdy bude nová sazba platit. Rovná polovina ročního příjmu - tedy 856 milionů liber - připadne rovnoměrně mezi všech 20 klubů. 42,8 milionů liber tak dostane každý celek bez ohledu na umístění nebo četnost účastí v televizních zápasech. V letošní sezóně je tato částka téměř o polovinu nižší - 21,6 miliónu.

25 procent z 1,712 miliard liber - 428 milionů - dostanou od léta 2016 týmy v závislosti na umístění v tabulce Premier League. Nástřel procentuální rozložení vypadá následovně:

1. 9,52 %
2. 9,05 %
3. 8,57 %
4. 8,10 %
...
18. 1,43 %
19. 0,95 %
20. 0,48 %

Pátý tým si "ukousne" z částky 7,62 %, šestý tým 7,14 %, a tak dále, a tak dále. Každý příčka je zkrátka oddělena 0,47 až 0,48 procenty.

Zdánlivě nicotný rozdíl ovšem už v letošní sezóně téměř dělá jeden a čtvrt milionu liber. Od sezóny 2016/17 to bude přes dva miliony. Fantastická stíhací jízda Tonyho Pulise a Crystal Palace v posledních sedmi kolech minulé sezóny tak klubu nezajistila jen víceméně kosmetický posun ze 17. na 11. příčku, ale taky bonus v podobě 7,5 milionu liber. Při blížící se sazbě by tento skok znamenal zisk 12 milionů.

Posledních 25 procent pak kluby dostanou podle toho, jak často jsou jejich zápasy vysílány. I zde se bude kalkulovat s 428 miliony liber. Zhruba po 7,5 % z této astronomické částky dostanou ty nejatraktivnější celky, jež se v TV vyskytují nejčastěji (Manchesterské týmy, Chelsea, Liverpool, atd.). Týmy, které se v televizi vyskytují průměrně (West Ham, Newcastle...) dostávají mezi 4,5 a 5 %, nejméně atraktivní mančafty (zpravidla sestupující) pak lehce před 3 %. V této části finančních příjmů samozřejmě nelze přesně určit procentuální zisky - jako v případě umístění - přesto se tímto rozložením můžeme rámcově řídit.

Nesmíme ale zapomenout na jednu velmi důležitou věc. K těmto penězům je totiž třeba přičíst ještě částku, kterou kluby dostanou od zahraničních televizí. Letos je tato suma vyšší než 600 milionů liber, při očekávaném nárůstu o 70 % jako na anglické scéně se pak pro sezónu 2016/17 dostaneme na více než miliardu! Ta se rozloží mezi všech 20 týmů zcela rovnoměrně - 5 % pro každého.

Nyní už se tak konečně můžeme přesunout k tomu důležitému, podstatnému a tomu, čemu všechno předchozí vysvětlování předcházelo. Příkladům, které nám "vyplivnou" konkrétní částky.

Dejme tomu, že v sezóně 2016/17 skončí na posledním místě Derby County. Derby i přes tento neúspěch inkasuje 42,8 milionu z první poloviny peněz za TV práva. Dále dostane 2 miliony za umístění a zhruba 13 milionů za účast v televizních zápasech. Nesmíme pak zapomenout na nějakých 50 milionů, které Rams získají od zahraničních investorů.

Suma sumárum, Derby může za dva roky zopakovat ostudnou sezónu jako v ročníku 2007/08, přesto si pouze díky TV právům přijde na neuvěřitelných 108 milionů liber (146 milionů eur - více než Real a Barcelona v minulé sezóně). Příčku od příčky (s menšími výkyvy odvislými od atraktivity týmu) můžeme postupovat po cca třech milionech až na čelo.

Vítěz Premier League 2016/17 pak za vysílací práva podle stejného přepočtu obdrží částku pohybující se mezi 165 a 170 miliony liber (okolo 225 milionů eur).

Díky astronomickým penězům, které Sky Sports a BT Sport za televizní práva v Premier League zaplatí, bude mít anglická soutěž oproti ostatním ligám výrazně navrch. Už loni si nejhorší tým PL (Cardiff) přišel podle této tabulky na dvojnásobný balík než Bayern Mnichov (!); na více než Ajaccio, Sochaux, Málaga a Hertha dohromady. A co teprve za dva roky...

Už nyní je všech 20 týmů Premier League mezi 40 nejbohatšími týmy světa. Burnley je bohatší než Ajax. Podle BBC by se pak během propíraných tří sezón mohla celá dvacetičlenná skupina posunout i do první třicítky.

Autor: Marek Ustohal / bbc.com, premierleague.com

Komentáře (384)

Přidat komentář
papanegra

Reagovat
Miguel19

PL

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko - Real a Barcelona si rozdělí 90% za TV práva, zbytek těch 10 a budou rádi

Reagovat
smazaný uživatel

Neverím, že ta cena pôjde ešte vyššie už teraz na tom Sky bude stratová

Reagovat
Amos

nebude, jinak by tolik nenabízela.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

A akurat pozeram že po oznámení cien klesli sky akcie čo neznačí pre spoločnosť nič dobré.

analyst Richard Hunter said the group will have to work hard to keep its finances on track, adding: “BT has ended up with a good hand – Premiership, Champions League, FA Cup and European leagues all for a fraction of the annual cost that Sky is paying for its Premiership position.”

Reagovat
smazaný uživatel

Roddy Davidson, an analyst at Westhouse Securities, said Sky had spent about £330m a season more than expected.

Sky said it would “work hard to minimise the impact of higher rights costs on customers”, with the majority of additional funding coming from internal efficiency savings.

Reagovat
smazaný uživatel

Kirch to měl taky jistě spočítané ...

Reagovat
Talker

To, že to měl Kirch špatně spočítané neznamená, že to musí mít špatně spočítané Sky.

Každopádně ta částka je šílená, zajímal by mě jejich rozpočet, protože tohle je něco brutálního.

Reagovat
smazaný uživatel

já jen reaguju na ten argument, že kdyby se jim to nevyplatilo, tak tolik nenabízejí ...

Tahle částka je tak neskutečně brutální, že nevím, co to bude znamenat pro lidi. Oni ty peníze někde budou chtít zpátky, takže čekám s právama velké kupčení s tím, že to ve finále zaplatí divák. Chci vidět ty, kteří tady tyhle částky oslavují, jak budou koukat, až po nich někdo bude chtít za sledování PL hodně kulatou sumičku. Spíš hodně lidí přejde na internetové pirátské přenosy. A to je další velký nebezpečí, který si dost možná někdo neuvědomuje - když žábu vaříš pomalu, tak ti z hrnce nevyskočí, ale když ji hodíš do vařící vody, vezme ti kramle.

Já jsem žádostiv věcí příštích, protože tohle je až nezdravě vysoká suma. Pro všechny ...

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si, že ludia v CZ/SK platia za Sky takže im to môže byť jedno

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tady asi ne, ale gró je stejný - ta společnost svoje peníze bude chtít dostat nějak zpět. A to bude od diváků. Takže - buď jich najde o hodně víc než teď, anebo zvýší poplatky těm nynějším. Asi počítají s kombinací těchto faktorů.

Reagovat
Talker

Tak Sky prodá práva Digisportu, O2TV nebo někomu jinému. A částku, kterou bude požadovat bude třeba o 50% vyšší. Digisport apod pak navýší zase cenu reklam i samotného kanálu.

A mě je to u prdele, protože sleduju fotbal jen na netu. Kdo by chtěl poslouchat amatéry v TV?

Reagovat
Usty

Podle mě Sky neprodává zahraničním, ale opět PL... Kde by se jinak vzala ta další miliarda ročně?

Reagovat
smazaný uživatel

Přeprodávají to dalším televizím, protože na Digi dávají nejatraktivnější zápasy, kdyby to bylo jak říkáš ty tak by jsme tady sledovali jen nejméně atraktivní zápasy.

Reagovat
Usty

Práva pro Anglii a práva pro zahraniční televize je úplně něco jinýho. Jinej pytel. Sky a BT koupili britský práva, v každý zemi pak může zase uspět jiná TV.

Reagovat
smazaný uživatel

Jesti to víš 100% tak se hádat nebudu, ale můj názor, nepodložený žádným faktem je, že ta suma je tak obrovská, protože to přeprodají asijským televizím atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Když to spočítáš, tak by každý Brit, včetně kojenců, 90-letých babiček a Skotů musel dát ročně asi 27 liber jen na tv práva na PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom bude i vysílání přes net, to budou mít celosvětově, ale čistě TV práva asi jen pro VB.

Reagovat
Usty

Hlavní příjmy Sky jsou samozřejmě z reklam, že jo :)

Reagovat
Swarley

a tam se teprve motají takové prachy, o kterých se nikomu ani nezdá...

Reagovat
smazaný uživatel

což ale samozřejmě není nic jinýho, že to jde zase z peněz spotřebitelů.

Reagovat
kiwwi

len tam uz niesu len reklamy britskych spolocnosti ale hlavne nadnarodnych (automobilky, banky, poistovne, zradlo atd. ) ktorych reklamu platia ludia po celom svete nie len Briti

Reagovat
smazaný uživatel

viz reakce na Arbitera

Reagovat
Swarley

tak tímhle pohledem je totálně celej fotbal zafinancovanej z peněz spotřebitelů

Reagovat
smazaný uživatel

je to no ...

Reagovat
Swarley

však jo, já jen, že to není jen případ příjmů Sky, ale čehokoliv, co je spojené s fotbalem

Reagovat
Arbiter

však je... Ale lidé rádi platí

Reagovat
smazaný uživatel

Taky že je.

Reagovat
Arbiter

z peněz za služby a zboží nejen pro Brity, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Už jdeme hodně do hloubky, ale skoro bych řekl, že většinu těch peněz zaplatí Britové, protože jestli Sky prodává TV práva v Británii, tak nejspíš bude prodávat i reklamu zboží, které se nejvíc bude spotřebovávat v Británii.

Reagovat
Arbiter

Viz kiwwi. Vem si třeba nějakou japonskou automobilku, která se snaží prorazit na evropském kontinentu. Drtivou většinu peněz má však z jiných trhů a rozhodli se, že VB bude takový odrazový můstek. Vzhledem k tomu, že peníze, které dají na reklamu, získali díky prodejům jinde než ve VB, reklamu de facto platí všichni, jen ne Britové. Je to sice absolutní fabulace, ale musí ti být jasné, že to rozhodně nemusí být jen za peníze Britů...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Jak moc tě ve tvých rozhodnutích o koupi nějakého zboží ovlivňuje reklama vysílaná na tchaj-wanské televizi?

Reagovat
kiwwi

coze? Ovplyvnuje ma napriklad reklama BMW ktore by som si kupil a nemusim byt genius aby som vedel, ze Slovaci niesu hlavni spotrebitelia z ktorych BMW zije a svoje reklamy financuje

Reagovat
smazaný uživatel

A ovlivňuje tě reklama, která běží v anglické televizi?

Reagovat
Arbiter

primárně s největší pravděpodobnosti ne, sekundárně může dost...

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak?

Reagovat
Arbiter

Tím, že třeba produkt uspěje v Británii, rozhodne se výrobce expandovat a nabízet produkt jinde, třeba ve tvém supermarketu, kam chodíš dennodenně nakupovat. Díky tomu, že expanduje, může dělat konkurenci domácímu produktu, díky čemuž a) ty budeš mít větší výběr; b) může vzrůst kvalita domácích výrobků; c) může to mít vliv na cenovou politiku, což v konečném důsledku ovlivní i tebe. Je to fabulace, těch cest, jak reklama v jednom státě ovlivní chování lidí v jiném státě, je samozřejmě víc. Napadá mě z fleku minimálně dalších deset...

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tím, že produkt uspěje v Anglii kvůli reklamě v TV běžící v Anglii se výrobce rozhodne produkt nabízet třeba u nás, ale samozřejmě musí dát další peníze do reklamy tady.

To je neskutečný, jak nejsi schopen alokovat náklady ...

Reagovat
Arbiter

no jo, jenže aby mohli vysílat reklamu v Anglii, musí do toho vrazit prachy, které nemusí vydělat v Anglii Prostě díky příjmům, které vzniknou díky reklamě na jednom místě mohou financovat reklamu na jiném místě => reklama v Anglii může, byť nepřímo, ovlivňovat i tebe. Takže nevím, co s tím má společného rozdělení nákladů...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou - reklama vysílaná v Anglii opravdu neovlivní zákazníky v ČR, protože ji prostě nevidí.

Ano, až se rozhodne prokukt prodávat i v ČR, musí tady rozjet další reklamní kampaň, která stojí peníze, které TADY musí zase vydělat.

Rozdělení nákladů je ale naprosto primární v tomhletom případě. Ber reklamu jako investici. Když rozjedeš reklamní kampaň v ČR, tak ti nestoupnou prodeje ve Vietnamu, Brazílii, Lesothu nebo Británii. Prodeje ti vzrostou v ČR. A naopak.

Reagovat
Arbiter

S druhou části souhlasím, jenže tohle je primární ovlivnění a tam jsem jasně napsal, že primárně tě reklama ve VB neovlivní

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

tak jinak. Něco, co prostě otevře oči i vám.

Jednoduchá letáková kampaň. Tím, že si drogerie zaplatí letákovou kampaň v Praze, jí přece nezvedne prodeje v Plzni. Nebo ano?

Já už nevím, co s váma.

Reagovat
Mada

Reagovat
kiwwi

lenze ty na to ides uplne zo zleho konca preto nevies co s nami...Japonska automobilka sa rozhodne peniaze zarobene na azijskom trhu investovat do reklamy u Sky v Anglicku aby prerazila na ich trh...kto ti peniaze ktore skoncia u Sky zaplatil? Anglicania? No nie, boli to Azijci.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, cash-flow šlo z Asie, ale to je právě ta počáteční investice, která bude zaplacena (myšleno návratnost investice) z peněz anglických spotřebitelů.

Proč by do té Anglie chodili, když by se jim tyhle jejich peníze nevrátili? Přece by pro ně bylo lepší peníze, které vydělali v Asii, když jim tam jejich aktivity vydělávají.

Reagovat
smazaný uživatel

i

investovat

Reagovat
Arbiter

ale tu reklamu neplatí Angličané...

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo ji zaplatí? Asiati?

Myslíš si, že společnost z Asie jde utratit svoje v Asii vydělané peníze do Evropy jen proto, aby podpořili evropské reklamní kanceláře?

Tohle je neuvěřitelné pochopení investování a alokace nákladů.

Reagovat
kiwwi

ano, zaplatili ju na zaciatku Aziati pretoze v Anglicku este nepredali ani auto tak z coho by ju zaplatili...z trzieb v Anglicku sa im cast investicie vrati a dalsie peniaze investuju trebars na reklamu v Australii (ktoru prekvapivo nezaplatia Australcania )

Reagovat
smazaný uživatel

ne, Angličani nezaplatí část investice, ale zaplatí celou investici a ještě něco navíc. Stejnětak Australani zaplatí celou investici. Pokud se tak nestane, tak se společnost z těchto trhů zase stáhne. Proč by byli na nějakých trzích, kde se jim jejich peníze znehodnocují.

Řeknu ti to jinak - jsi lékárník, který si otevřel lékárnu. Lékárna ti běží a dokonce ti začala generovat takový peníze, že jsi se rozhodl expandovat, a tak si založíš lékárnu ve vedlejším městě. Samozřejmě tě to bude stát nějakou počáteční investici (nákup investice, letáková kampaň, aby zákazníci věděli, že je v jejich městě nová lékárna, najmutí personálu atd.). Bude tě to na začátku stát 1 000 000 (a tyto peníze na začátku zaplatíš z peněz zákazníků ve svém rodném městě - cash-flow). Lékárna poběží tak, že horko těžko zaplatí provozní náklady (tedy i další a další letákové kampaně - snažíš se na novém trhu prosadit). Tvoji prvotní investici ti teda nic nesplatí, a tak tu druhou lékárnu zavřeš. Přece nebudeš někde provozovat něco, co ti negeneruje zisk ...

Reagovat
kiwwi

no vsak pekne si napisal, ze tu investiciu zaplatia zakaznici z tvojho rodneho mesta...aby sme to previedli do povodnej pointy, Sky ma zisky nielen od Britov, ale aj z inych casti sveta...ja uz neviem co viac k tomu napisat

Reagovat
smazaný uživatel

tak dobře - vyměň si ty počáteční zdroje z vlastních na cizí. Prostě si tu novou lékárnu otevřeš, na což si vezmeš úvěr, který pak musíš splácet. A já se ptám: Z JAKÝCH PENĚZ BUDEŠ TEN ÚVĚR SPLÁCET? OD KOHO BUDEŠ CHTÍT TY PENÍZE VYDĚLAT?

Reagovat
Arbiter

Jsi úplně mimo, Jiří Ale tak, že víc to nejde. První je zaplacení za reklamu a až pak následný výdělek. Pokud Britové nebudou chtít produkt a firmě se ta počáteční investice nesplatí, Britové tu "díru v rozpočtu" cálovat nebudou

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný, že ty mi říkáš, jak já jsem mimo ... a pak napíšeš tak šílenou hloupost, že když se nebude dařit, tak to HOLT Britové platit nebudou ... Jen tak, no. Dáme 5 miliard liber, a pak to vyhodnotíme, jako špatnou investici ...

Tohle by dopadlo prostě tak, že by Sky přestalo plnit podmínky smlouvy, a kluby by padly na držku, protože hráči by své platy chtěli.

Reagovat
Arbiter

ach jo...

Reagovat
Mada

Reagovat
kiwwi

ja uz fakt neviem...bavime sa o tom, ze peniaze do toho neleju len Briti ale cely svet...ty priznas ze je to tak, ze peniaze do toho davaju aj cudzi ale hned nato povies ze len Briti...ja ti fakt nerozumiem

Reagovat
smazaný uživatel

já fakt nevím, jak jinak ti mám vysvětlit, že na investici musíš prostě ty náklady dělit přesně. Nemůžeš dotovat jednu investici z investice jiné. Kor takhle velkou investici.

Ale to je asi už jedno. Evidentně vám tyhle přesné alokace nákladů nevysvětlím, protože nemáte základy ekonomickýho myšlení.

A to jsem se tak snažil.

Reagovat
kiwwi

snad posledny moj prispevok...dam ti otazku...dali Aziati nejake peniaze do toho alebo nedali?

Reagovat
smazaný uživatel

nepochopils ...

Ale já ti dám poslední otázku, která by ti to mohla osvětlit. Když si budeš kupovat nějaký podnik, a vezmeš si na to úvěr, budeš to brát tak, že ti na ten podnik VYDĚLÁ banka?

Reagovat
smazaný uživatel

To je už o tom že ty počítaš so ziskom a navrátnosťou investícií práve v Británií, ale pôvodne peniaze ktoré investuješ máš od Azijčanov a tomto sa tu hadáte celé hodiny....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o to celou dobu šlo. Oni ty peníze do toho dají, ale budou je chtít zpět vydělat. A to na Britech.

Reagovat
kiwwi

to je uz ale nieco ine nez to o com sme sa zacali bavit na zaciatku

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Mada

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

[reagovat]

jiri - fcb12.02.2015 13:09

což ale samozřejmě není nic jinýho, že to jde zase z peněz spotřebitelů.

[reagovat]

Já se hned na začátku bavil o tom, že si to zaplatí zákazníci té země, ve které bude běžet reklama.

Reagovat
Arbiter

Pokud zisky budou nižší než investice do reklamy, tak nikoliv. A to nemusíme nutně mluvit o absolutním provaru, že jo...

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

jen teda dodám, že já se živím jako finanční controller, takže přesné alokace nákladů jsou mojím denním chlebem.

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho vychází jen to, že já ti pracovní místo nenabídnu, protože buď nerozumíš tomu co děláš, nebo psanýmu textu...

Reagovat
smazaný uživatel

Co děláš? V čem bys mi mohl nabídnout pracovní místo?

Reagovat
kiwwi

podla mna je to skor to druhe

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

ešte rozvíjajte to vlákno, chcem vidieť, ako ďaleko na kraj to ešte pôjde

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je masaker

Reagovat
alcantara

Reagovat
Swarley

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Counter

to je božské, je sice po krátce půlnoci, ale můžu s klidem prohlásit "you just made my day".

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
vodka

Reagovat
r3

Reagovat
Arbiter

na druhou stranu - oni na tom pracovali několik měsíců

Reagovat
Swarley

což je ještě víc fascinující, než že se EF je schopný tak rozšířit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

rozhodně

Reagovat
Fenri

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

....

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude tu reklamu Sky vysílat ve VB (to říkáte vy, ne já), tak je ta reklama cílená na VB a na zboží prodávané ve VB, tak ji převážně zaplatí zákazníci ve VB prostřednictvím nakoupeného zboží VB, byť tam samozřejmě velkej přesah na ostatní trhy je. To je nepopiratelné.

Zase ti dám příklad - když v Anglii běží reklama na auto (holící strojek, prací prášek, pivo ...), tak prostě jen velmi málo ovlivňuje prodej zboží v Česku nebo Číně.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

praveže niesu. 4% prijmov su z reklam.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, nevim to na 100 procent, ale rocne za cely balicek Sky se plati neco kolem 2000 liber

Reagovat
smazaný uživatel

Zase můžu říct jen, že o tom nic nevím, ale taková částka je totální nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Segra to googlila, takze nevim, ale tvrdila me, ze to vychazi na nejakych 70 000 kc. Nechce se mi to hledat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Messi14

tak jejich prijmy taky nemuzou bejt maly..

na druhou stranu, to musi mit spocitany tak, aby na tomhle nezbankrotovali..

Reagovat
j_mrazik

Kirch byl takovej hipster, přišel než to bylo aktuální a spálil se šeredně...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To už jsou docela obrovské částky. Jak k tomu přijde finanční fair-play, když jen televizní práva narostou tak ohromným způsobem? Podle umístění se jejich účinnost prakticky neutralizuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine Premier League

Reagovat
Arbiter

Skvělé peníze, snad s nimi budou umět hospodařit

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kaisa

Reagovat
smazaný uživatel

to je celkem mazec

Reagovat
Pettirosso

to je hnus fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Já chci vidět, co s těma penězma budou ty kluby dělat. Už teď prostě vládnou Evropě tvrdou ekonomickou rukou. Po tomhle budou ještě úplně jinde.

Jen se zeptám - jak se tyhle peníze týkají nižších soutěží? Budou z toho mít taky něco? Jde o to, že jestli si sestupující klub z PL přinese tyhle peníze, tak můžou vlastně druhou ligu hrát s prvoligovým kádrem, a mají hoooodně velkou šanci, že se dostanou za rok zase nahoru.

Reagovat
blade115

Sestupujici navíc dostává nějaký padák, myslím. A prvoligový tým mu málokdy zůstane, ti hráči většinou zdrhnou při první příležitosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si ten klub bude moc dovolit jim platit jejich (jistě značné) kontrakty i ve druhé lize, tak jich zdrhne určitě míň, než se to sestupujícím stávalo doteď.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale minimálně klíčoví hráči toho klubu dostanou skoro vždy nabídku od některého klubu, co se v PL udržel. (A jelikož se finance rozdělují více méně rovnoměrně, tak kluby nebudou mít problém ty platy minimálně dorovnat.)

Reagovat
Usty

Nezapomeň, že vyšší příjmy znamenají vyšší rozpočet, ty kluby prostě prachy utratí. Proto tam funguje zlatej padák, kterej další tři roky slibuje sestupujicim nějaký peníze. Že to ale neznamená nic převratného můžeš vidět na Wiganu a Fulhamu v letošní sezóně...

Reagovat
Talker

Ted na to koukám a Sky má příjmy cca 4 miliardy liber ročně. 1/4 z toho padne na PL práva, to je celkem brutální...

Reagovat
Zaschrona

Taky toho uz moc dalsiho nedavaj, z tech velkych vydaju pujde asi akorat o tenis chlapu a F1 - o neco min uz pak je asi bude stat Football League, kriket, rugby a NFL - La Ligu a LM ztraci. Muzou si dovolit za PL dat tolik, nic podobne financne narocnyho tam nemaj.

Reagovat
vodka

sky dělá i vlastní seriály apod. a to s celkem slušnýma rozpočtama...

Reagovat
Zaschrona

Ja vim, ale tady mi slo o ty jejich sportovni kanaly, ktere si na sebe potrebujou dlouhodobe vydelavat.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto tam odkúpil La Ligu a LM? BT?

Reagovat
Zaschrona

Jojo. A tymum z Anglie se taky nechutne zvysi prijmy z LM, to taky bude nablito pod clankama.

Reagovat
r.mrazik

dik za clanek

ty castky jsou sileny...jsem zvedav,jestli to je udrzitelny na delsi cas,nebo se ty spolecnost pekne spali...

Reagovat
Zaschrona

Jednou se spali. Nicmene potencial PL je porad urcite nenaplneny, obliba v USA a hlavne Asii urcite jeste nedosahla vrcholu. Jeste to pujde nahoru.

Reagovat
mimi_united

Chlieb a hry

Reagovat
mesyas

Ale je smutné, že v Evropě většinou září klub ze španělska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč smutný?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

Burnley je bohatší než Ajax . Už loni si nejhorší tým PL (Cardiff) přišel podle této tabulky na dvojnásobný balík než Bayern Mnichov (!); na více než Ajaccio, Sochaux, Málaga a Hertha dohromady .

Ako ja im to prajem vyjednali to paradne ale toto je naozaj humus . Dalsi dielik do skladacky menom Superliga ?

Reagovat
r.mrazik

superliga je jen strasak...vsak by to bylo jak liga mistru

Reagovat
j_mrazik

Takže bez Liverpoolu říkáš...

Reagovat
r.mrazik

jojo...tak s poolem neni pocitani ani v jedny variante ne?

Reagovat
Rssa

Oba jste šulini

Reagovat
r.mrazik

jenom ty jsi letadlo

Reagovat
Rssa

Liverpool je tahák, bez něho by ta liga nebyla komplet. Ale stejně je myšlenka nějaké superligy hloupá.

Reagovat
smazaný uživatel

a čo z toho že dostávajú taký balík ked sa majú problém udržať v lige

Reagovat
smazaný uživatel

Co z toho ? Ked si minuly rok dovolil Hull City rozbit 40 mega za LP co si nedovolil ani Inter , Ac , Neapol . Teraz to bude kolko ?

To znamena ze to vykupovanie sveta bude este rozsiahlejsie . Ono je to celkom jedno ci sa udrzia ci nie . Na tie prachy najlepsich hracov proste nalakaju .

Ja dufam ze aspon to pravidlo 12+13 je o nieco realnejsie

Reagovat
smazaný uživatel

tak ako ja tvoj názor nevyvraciam, to máš pravdu, ked si kluby o záchranu hrajúce v PL kupujú hráčov z iných líg a klubov ktorí hrajú o poháre alebo titul, je to zvrátene, ale to ide hlavne o tych hráčov, či chce napr hrať o poháre v španielsku dajme tomu za Sevillu alebo prestupiť do Hullu dostávať tam trojnásobny plat a hrať o záchranu, toto môžu zastaviť len samotní hráči tým že daju prednosť športovým úspechom pred peniazmi, ale taká je dnes doma že 90% hráčov si radšej zarobí ako niečo zažije

Reagovat
kiwwi

vsak ta Superliga uz funguje 22 rokov a vola sa Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

nenechaj sa vysmiať.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Na to ze sa chvalite ze ste ekonomicky uplne inde vase vysledky v europe su tragicke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

za poslednych 10 rokov bolo 8 anglickych finalistov v CL...Spanieli ich mali 5, Nemci 4 a Taliani 3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byla PL na vrcholu, před nějakýma 5-10 rokama. Posledních 5 let už je situace jiná.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
nani92

superliga by mala byť so superhráčmi a ja ich tam envidím

Reagovat
kiwwi

tak otvor oci

Reagovat
nani92

však ich mám otvorené a úplne top hráči odchádzajú z Anglicka do Španielska

Reagovat
kiwwi

jj, ako Di Maria, Costa, Alexis, Ozil, Aguero, Silva, Yaya...opacnym smerom v poslednej dobe Suarez a Bale

Reagovat
smazaný uživatel

Angel mal problemy s Flore . Ozila vytlacil Isco , Alexis sa moc necitil chteny v FCB , Aguero a Costa doplatili na slabu financnu stranku Atletica , Silva to iste .

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

s Costom mal pravdu. Ak by malo Atletico viac penazi tak nikde nejde

Reagovat
Swarley

a co třeba takový Bale? tohle je argument jak noha, kdyby Spurs měli víc peněz a zaplatili mu cokoliv, tak taky nikam nejde

Reagovat
nani92

vôbec, Bale so Spurs nemal absolutne čo vyhrať okrem angl.pohárov, tam nešlo o peniaze..

Reagovat
Swarley

jako Simeone tam dělá fantastickou práci, ale dlouhodobě udržitelné to tam taky není...ty prachy by jim o chvíli déle udrželi, ale pořád ten přesun do Chelsea je o krok vpřed...

Reagovat
smazaný uživatel

Costa moc nechcel ani do Chelsea ani Falcao do Monaca . Jediny Aguero chcel prec . Tam proste keby Atletico mali prachy tak ich udrzi .

A aj my s Angelom keby sa dohodnu s Perezom tak je nepredajny .

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

ked mal Anglel problemy, to znizuje, ze je hviezda, alebo co, Ozil to iste

Reagovat
smazaný uživatel

Ja hovorim ale o tom smere . Je kazdy mal niaky problem zatial co Suarez a Gareth odchadzali ako najvatsie hviezdy .

Reagovat
SunFells

Tzn. jejich odchod měl nějaké důvody? To můžeš napsat, že Suáreze a Balea nechtěli kluby prodávat v rámci Anglie (jasný, že Baleovi též popletla hlavu vidina hrát za ten slavný Real, ale Tottenham by mu těžko nabídl stejné prachy, když totéž zmiňuješ u Atletů a Silvy ...fanouška City od mala )

Reagovat
smazaný uživatel

ale proste moja myslienka bola v tom ze keby nemali dovod tak by nedochadzali zatial co Garethov a Luisov odchod bol specateny .

Reagovat
SunFells

Ale říkám ti, že byla u dosti tebou uvedených jmen chybná. Každý měl nějaké důvody a konkrétně jsem ti uvedl případy, kde ty důvody byly hodně shodné s těma u Balea a Suáreze.

Reagovat
smazaný uživatel

to nie je nejaka velka myslienka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Částečně máš pravdu, ale co nebylo doteď, klidně může být v budoucnu.

Pokud bude dostávat MU jen z TV práv 200 mega liber, tak si může ukázat na hráče, kterýho v Primeře chce, a bude ho mít. A myslím si, že je konec toho trendu, kterej byl doteď, že si buď Barca nebo Real, chodili pro ty nejlepší do Anglie. Jsem si docela jistej, že kdyby tahle smlouva platila už letos, Liverpool by Suareze neprodal. Ne za ty peníze. Vy můžete zapomenout na Cristiany, Modriće, my zas nebudeme moci kupovat Songy nebo Hleby ...

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslim Real A FCB budu mat svoju silu a pochybujem ze budeme musiet predavat klucovych hracov United za velke peniaze . Vale ma bohateho investora . Atletico si dupe cestu do ciny . Oni tie peniaze pridu len v inej forme . Preda od nazvu autobusu vsetko . Horsie je skor ten zbytok ligy .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Villarreal a Sevillu , Malagu atd atd budu vykupovat muzstva tipu Burnley to bude ......

Reagovat
Mada

Reagovat
nani92

do PL napíšeš prestup ešte aj z takmer 5 rokov dozadu a opačným smerom "v poslednej dobe"..dobre ty ..+ Modrič ...a hlavne tu nejde o to koľko hráčov prestúpilo ale s akým statusom prestúpili..Ozil,Di Maria sa pre Real stali už lavičkovými hráčmi, Alexis po Suarezovi tiež, Yaya pri všetkej ucte vtedy neprišiel s nalepkou takej kvality akú tu predviedol....zato naopak,ked hráč zažiari v PL, tak automaticky ide do PL (Bale,Modrič,Suarez) + Neymar + MEssi+Ronaldo...to sú proste úplne najlepší hráči súčasnosti a TAKMER všetci hrajú v PD,.čo je dosť na

Reagovat
kiwwi

tak to si pokecaj s real10 no, budete si mat co povedat

Reagovat
nani92

nemám v obľube kecať s niekym, kto má rovnaký názor ako ja

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

TOP z nich je akorát Di Maria a Aguero

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Swarley

no z těch vypsaných je v téhle sezóně nejslabší bohužel zrovna třeba Angel

Reagovat
smazaný uživatel

Teďko třeba jo. Já měl na mysli v tý době, kdy přestupovali. Plus sem si nevšiml Costy.

Reagovat
SunFells

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Honzo tvoja nenávisť ti niči úsudok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

No, kdyby vznikla superliga vsech velkoklubu v Evrope, tak to vygeneruje jeste mnohem vic penez nez PL. I proto je jen otazka casu, nez nejaky podobny produkt vznikne. Ve vsech tymovych sportech neco podobneho driv ci pozdeji vzniklo/vznikne.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Zaschrona

Zase to nechapes?

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Cobra

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mada

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fff

Emre nominovany na hraca mesiaca

Reagovat
Swarley

pokud se nepletu, i skrz tohle dělení nám tenhle nárůst zaručí, že v příjmech půjdeme před Real i Barcu na 1. místo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

toto prerozdelenie zaruči že vačšina klubov pôjde pred Real.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň v tv pravach Celkovo neviem

Reagovat
Swarley

já myslel celkově, ale jak už píše níž, u Realu a Barcelony to půjde určitě nahoru taky...jen mi jde právě o to, jestli by nám tohle navýšení mohlo stačit...ale jak už jsem psal v minulých dnech, kdyby jsme to mohli vyjednat stejně jako Barca a Real ve Španělsku, to první místo by bylo naše už teď...bohužel no...

Reagovat
kiwwi

to je kravina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

platí to až od 16/17

Reagovat
Talker

Pokud Barca a Real nenavýší smlouvu taky, tak před Realem a Barcou bude půlka PL v rámci peněz z TV práv.

Reagovat
kiwwi

to je prave to...ucite sa to navysi aj v PD

Reagovat
smazaný uživatel

My predame aj nazov autobusu aby sa to dohnalo

Reagovat
I am Mancunian

no keby dame este aj pravidelme LM, tak budeme mat brutalne prijmy

Reagovat
nani92

..a brutálne výdaje..

Reagovat
I am Mancunian

tak myslis, ze mne sa paci co sa u nas deje ? nezmyselne nakupy hracov a zmluvy, v tomto to ide s nami ide doprdele

Reagovat
kiwwi

kto ma brutalne prijmy, moze si dovolit brutalne vydaje...kde je problem?

Reagovat
I am Mancunian

keby tie peniaze vhodne investujeme, tak by to problem nebol

Reagovat
kiwwi

zbavime sa Persieho, Falcaa, Younga, Smallinga a Evansa snad a vznikne obrovsky budget na platy pre novych hracov

Reagovat
I am Mancunian

no presne na tie iste mena som myslel aj ja, plus sa mi nepozdavaju u nas este mata a fella, kvoli tomu kolko stali penazi

a myslim, ze youngster sa hodi ako lepic na kjneho beka alebo kridlo, ked sa nam zrani polka kadru

Reagovat
cristiano.K.

vy spolu diskutejete? samozřejmě teda přitakáváš,ale už nepoužíváš jen smajlíky

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Smailling nieee, do vysunutej obrany sa hodí perfektne a patrí do tej lepšej časti kádra

Reagovat
vodka

proti Burnley ale jeho bránění při vyrovnávacím gólu byl čistý joke, vůbec netušil ,kde má hráče.

Reagovat
kiwwi

po Evansovi a Youngovi najvacsi smatlak v time...vsetko von, takych hracov naseriem plne vedro

Reagovat
Swarley

tak po takových investicích a s takovými hráči by byla obrovská ostuda, tu LM neudělat, ale jak vidíme, nic lehkýho to i tak nebude...ty brutální příjmy budou tak jak tak, ale tady mi spíš strašně vadí to sportovní hledisko, je tragický, když klub jako my nehraje LM...

Reagovat
I am Mancunian

no mne vadi, ze ked mame take prijmy, tak kader a hra tomu vobec nezodpovedaju, da sa z toho viacej vytazit omnoho

Reagovat
Swarley

to já samozřejmě souhlasím, přece jen jsem i po odchodu SAFa čekal i změnu v projevu k lepšímu a to se zatím fakt neděje...ty poslední sezóny s ním byly spíš hodně účelné na úkor skvělého fotbalu a tak jsem nějak doufal, že by v tomhle ohledu mohla přijít změna a sliboval jsem si to hlavně od LVG...no bohužel, realita je troooošičku jiná...

po těchto sezónách je mi to fakt už celkem jedno, kolik bude ta přeměna a vybudování nového kádru stát...jestli ty prachy máme, tak je musíme roztočit, ale jak vidíme, jenom tohle nestačí...viz včera, kdy máš na hřiště Persieho, Wazzu, Falcaa a Angela a stejně nejsi schopný přehrát utrápeného nováčka, to je bohužel naprosto otřesná vizitka tak dobře placeného týmu...je vidět, že někteří se trápí, možná už fakt nemají ani motivaci a tak je potřeba ty změny udělat...jestli takhle bude třeba Robin s Falcaem pokračovat, tak se musí pakovat oba...u Falcaa mě to bude hodně mrzet, protože jsem si od něj sliboval mnohem mnohem víc, ale on hlavně přišel střílet góly a to se mu nedaří...

musíme se poohlédnout po mladých puškách, ta zkušená kostra týmu tam je a je ji potřeba jen doplnit na pozici stopera...směrem dopředu tam hlavně zůstane Angel s Wazzou, Fella nebo Mata...zbytek bych doplnil hráči jako Depay a podobně...

Reagovat
I am Mancunian

chcelo by to depaya a a noveho mladeho utocnika k wazzinkovi, samozrejme odchod rvp a falcao, aj fella neni hrac, na ktorom sa ma stavat v united, chce to este poriadneho stredaka a stavat andera..no a do ibrany jednoznacne top stoper a bek, odchod smalling a evans, lenze neviem, ci toto je vobec realne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

to znamena, ze som napisal presne to, coho sa hejteri boja, ze sa stane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

uvidíme no, finance na to jsou, tak snad na léto nějaký plán máme

Reagovat
smazaný uživatel

ztrátu motivace bych viděl tak možná u robina, zbytek se trápí

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to jsou balíky

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecny prachy...kez by se investovali do potrebnejsich veci

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by sis to představoval? Že by dala Sky miliardy třeba na děti v Africe a místo fotbalu by vysílali o víkendech celé odpoledne a v týdnu ve 20:45 živě šťastné obličeje malých napapaných černoušků? To by mělo obří sledovanost Není to myšleno rasisticky aby zas někdo nechytračil. Je to jejich byznys, potřebujou mít sledovanost, když někomu zaplatí 1000 liber za to, že se bude 90 minut šťourat v nose tak je to sice bude stát jen 1000 liber, ale sledovanost bude nula, ikdyž možná by se našlo pár fajnšmekrů, třeba 3M

Reagovat
smazaný uživatel

kdepak Afrika, spis by se melo pracovat na rozvoji civilzace, atp.

Reagovat
smazaný uživatel

netbooky a wifi pre africke deti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to prostě ve společnosti je, až bude doktora při operaci sledovat 50 000 diváků, tak ty peníze půjdou právě do zdravotnictví. Všechno platí diváci, včetně tebe.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Nezaráží mě ani tak, že Anglie je tak vysoko, spíše Německo tak nízko. Podobné příjmy jako Bayern měli Fiorentina, Turín, Udine, Parma, Lille atd.

Reagovat
smazaný uživatel

BL ma mrzí moc, dúfam že sa im podarí preraziť viac v Ázií a zvýšia si príjmy.

Reagovat
Zaschrona

Snad z toho aspon postavime ten novej stadion, ted uz Kenwright zadnou vymluvu na nedostatek penez mit nemuze... Zasadni bude pro PL kluby vyuzit tehle penez z TV prav k tomu, aby dokazaly zvysit prijmy i z jinych oblasti. Je ale zasadni, aby dohoda o omezeni navysovani vydaju na platy na sezonu vydrzela i nadale. jinak budem skoro nuceni to investovat do kadru, aby jsme se nepropadli tabulkou...

Nicmene procentualne budem diky tomuhle gigantum o neco blize, na druhou stranu bude cela ta druha polovina tabulky mnohem vyrovnanejsi a kvalitativne se priblizi PL spicce - ve spicce bude spis uz jen ten efekt, ze nejlepsi hraci dostanou vic penez. A taky to nechutne vytoci inflacni spiralu prestupu uplne do jine dimenze. Brzo ta sranda s Colemanem za 40 bude snad jeste malo, nemluve o homegrown hracich, po kterych se bude diky zprisnovani pravidel poptavka jeste zvetsovat. Tak jako tak to do PL privede jeste vetsi mnozstvi kvalitnich hracu i do klubu druhe poloviny tabulky, i proto ten financni boom PL zrejme jen tak neskonci, protoze se diky tomu zrejme zvedne poptavka i po zapasech druhe poloviny tabulky. Je to mazec.

Reagovat
Swarley

tak ono by to celkově prostě chtělo víc zatlačit na kluby, ať se pustí do lepší práce s mládeží, vylepší akademie, přetáhnou i ty nejlepší mládežnický trenéry ze Španělska k sobě a podobně...prostředků na to bude teď víc než dost...

Reagovat
Talker

Tak my máme nejlepší možné zázemí, špičkové mládežnické trenéry, ale vůbec se netlačí na šance mladým hráčům z juniorky. Tohle by muselo pokrýt nějaké pravidlo 13+12 pro ligu.

Reagovat
Swarley

to pravidlo to chce zavést, ale v nějakém horizontu třeba 5-10 let, ať mají týmy šanci se na to dostatečně připravit...prostě to stanovit jako dlouhodobý cíl, ke kterýmu má liga do budoucna směřovat...týmy by si pak daly daleko větší práci a kladly by daleko větší důraz na mladé anglické hráče..tenhle systém jakéhosi "odchování" stejně dává šance k tomu, aby se ty velké týmy porozhlédly po Evropě, přetáhly hráče odkudsi z Franci a udělaly z něj jakože odchovance, ale to prostě ten daný problém neřeší...

ono kdo ví, možná to ani nebude tak striktně potřeba a třeba ty velké změny v akademiích povedou k tomu, že se během pár let ten počet kvalitních angličanů i tak zvýší, ale tím si nejsem moc jistej...

Reagovat
Zaschrona

Ono to tak je planovane - postupne se ma zvetsovat pocet HG hracu nutnych pro jedno muzstvo o jednoho za rok. Nicmene, jak rikas, chce to prekvalifikovat to pojeti HG hrace pro PL, dneska to casto dopada, ze se pak z akademii prosazuji stejne cizinci.

Reagovat
Swarley

přesně tak, tady akorát ten nákup ze zahraničí v podstatě posouváš jen do dřívějšího věku těch hráčů...přetáhneš ze světových akademií ty nejlepší hráče, necháš je u sebe potřebnou dobu, pošleš je na hostovačky, protřídíš to a z těch nejlepších pak naplníš potřebnou kvótu...tohle ti prostě absolutně neřeší ten problém anglického fotbalu...

Reagovat
Talker

Tak ono by stačilo aby jsi tam měl podmínku, že hráč musel hrát 5 let v Anglii před 21. narozeninami a vyřadíš tím prakticky všechny neevropské talenty, kteří mají zákaz přestupovat před 18. narozeninami. Případně k tomu můžeš přihodit ještě anglický pas před 21. naeo a máš to vyřešeno.

Reagovat
Swarley

souhlas, tohle se musí prostě víc zaměřit na anglické fotbalisty, ne to jenom nějak zaplácnout na odchovance a stačí, to moc ten problém neřeší...s takovýma prachama, za který můžeš vybudovat ty nejlepší centra na světě, můžeš si najmout ty nejlepší mládežnický trenéry na světě, musíš být schopnej udělat daleko víc světově konkurenceschopných anglických fotbalistů...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Zaschrona

FA do toho planuje velke investice, to jo. Otazka pak je, jestli se to dozene jen prachama, ja o tom mam docela pochyby - jen o penezich to neni.

Reagovat
Talker

Ono za 2 roky nebude mít třeba Burnley nebo Leicester problém špičkového hráče z jakékoliv jiné ligy. Sice to nebudou hráči jako Laccazette, kteří chtějí hrát o titul ve špičkovém týmu, ale takového Depaye, Doumbiu a podobné hráče bez problémů uživí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, taký Depay sa do Burnley alebo Leicesteru len tak trasie

Platovo by ho určite uživili, ale tak perspektívny hráč sa určite nepôjde zakopať do klubu pendlujúceho medzi prvou a druhou ligou.

Reagovat
Talker

Tak tyhle dva jsem plácnul. Samozřejmě jde o hráče, které neloví ostatní velkokluby, protože ty budu mít přednost. Ale ve chvíli, kdy se do toho nebudou montovat velkokluby, tak nebudou mít problém ty kvalitní hráče přivést.

Reagovat
smazaný uživatel

ale podívej se na to z čistě finančního hlediska. Lepší kluby třeba v Holandsku či Belgii nasypou do soupisky ročně na mzdách od 20 do 40 milionů eur ročně, při nabídce kolem 10 milionů pokud to není absolutně top hráč tak ho pustí, za 15 od nich jde kdokoliv. A teď si vem, že díky příjmům z TV práv bude schopen tyhle podmínky splnit úplně každý z PL. A všichni hráči o titul hrát nemůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasné, ja som reagoval akurát na toho Depaya, ktorého tam Talker poriadne ustrelil, to je už teraz suverénne najlepší hráč holandskej ligy s veľkým potenciálom, o neho sa v lete budú biť veľkokluby a nie tímy ako Leicester či Burnley...

Reagovat
Zaschrona

Penize problem nebudou, tam uz pak jen zustane ten problem nalakat hrace hrat o zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Doumbia nebyl o moc dražší jak Kramarić, toho by si mohli dovolit asi i teď.

Reagovat
Phillipinho

Takovi haci nebudou chtit jit hrat dolni polovinu tabulky, tomu proste neverim.

Reagovat
Pipo123

Já fakt neviem čo očakávať od klubov druhej poloviny tabuľky, už teraz majú vyššie rozpočty ako niektoré popredné taliánske či španielske kluby a vôbec s tými financiami nepracujú dobre. Aby to nevyzeralo tak že za nejaký Leicester bude kopať 5 francúzov, 6 španielov a to je všetko. Globálnemu fanúšikovi po celom svete by to bolo u prdele, ale ako miestni fanúšik čo ten klub podporuje celé roky by som bol asi na prášky a trieskal si hlavu o stenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono staci aby sa do toho vlozilo 12 + 13 a tak strasne to nebude . Ale vtipne ze tu nekdo chce na to dobu cca 5- 10 rokov Nefunguje to pravidlo v SA uz od noveho rocnika ??

Reagovat
Swarley

co je na tom vtipného? že Anglie s tím výrazný problém má, to je přece jasné a já myslím, že není potřeba se před tím nějak schovávat...pokud si PL chce udržet ty vybudované pozice nejbohatší ligy světa, tak musí nějakou dobu tohle udržet...nemůžeš tohle pravidlo zavést od příští sezóny, hlavně ty velké týmy na to nejsou připravené, byl by to obrovský problém a riskoval bys i v téhle finanční oblasti třeba slušný pokles...

navíc ty nové akademie fungují chvíli, spousta věcí se v posledních letech změnila, celý vývoj hráčů a způsob trénování se ve většině klubů mění...a tohle je prostě běh na dlouho trať, to ti nezmění situaci anglické repre během dvou let, tam ten časový horizont musí být daleko delší...a až na to budou kluby připraveny, může se to zavést...kdo to podcení, bude bohužel na to dojíždět, ale pokud dáš klubům čas se na to připravit, můžeš toho dosáhnout +- nenásilně...

Reagovat
smazaný uživatel

Zober si ze SA to pravidlo aplikuje v podobne cca 2 rokoch a to tam maju talianske kluby na transfery snad 5-10 mega aj to prehanam . Preco vy by ste chceli viacej ? Zovna pouzijem Hull City ktore si dovoli rozbit 40 mega a teraz po novom dostanete viac penazi kolko to bude 60 mega ? Vies si predstavit co sa vsetko da za to skupit ? Snad skoro vsetko z PD , L1 , SA , BL

Chapem ze v tej prace s mladezou mate niake rezervy . Ale ked sa pozres na ten transfer bugdet ktory budete mat tak to proste sa musi dat niako zlepit aj ked mate domacich hracov predrzanych .

Ked to takto zoberes a nechas tak QPR , Burnley atd si budu vykupovat kluby ako Lyon , Ajax , Sevillu , atd atd . Bolo by naozaj dobre keby ste mali niake obmedzenia pretoze za par rokov to tam bude slusna zmes .

Reagovat
Swarley

však to co píšu, by právě mělo vést k tomu, aby se během těch 5-10 let byl každý klub schopný se na to dané pravidlo připravit a aby přitom nějak výrazně nedošlo k úpadku kvality soutěže...pokud to uděláš teď, tak ten propad bude obrovský...ale pokud dáš klubům čas a jasně je připravíš na to, že ta změna prostě za těch 10 let přijde, tak je donutíš nad tím uvažovat už teď...už teď by ty kluby musely tenhle problém řešit, dávat peníze do akademie a musely by radikálně zlepšit práci s domácími angličany... i tímhle bys omezil ten přísun cizinců už dnes, protože by nemělo takový smysl nakupovat mladé talenty v zahraničí, ale zaměřil by ses na výchovu domácích hráčů a cpal bys ty peníze oklikou zpět do anglického fotbalu jako takového...

pokud by se na to nějaký klub vysral a stále nakupoval po Evropě, tak pak by si šíleným způsobem musel rychle zaplatit za anglickou kvalitu těsně před platností toho pravidla a nebo by prostě tu danou kvalitu neměl a tvrdě by na to dojel...

než aby se anglický fotbal snažil nějak uměle tvořit talenty, tak tímhle by prostě na ty kluby upletl bič a i samotné kluby by pak ty prachy nevrážely tolik do přestupů všeho, co běhá po Evropě a umí nadprůměrně kopnout do míče, ale zaměřily by se daleko více na výchovu svých hráčů a vrážely ty finance tam...jen tohle prostě nemůžeš chtít za rok, musí tam být nějaký reálně splnitelný časový horizont, aby nedošlo k nějakému radikálnímu úpadku celé ligy...

Reagovat
Talker

10 let je extrémně hodně. Od příští sezony zavést pravidlo 4 z vlastní akademie a 4 homegrown z Anglie (z 25ti členné soupisky) a postupně to rok od roku zvyšovat. Ono těch 25 míst zaplní jen pár klubů.

Třeba my máme 19 hráčů + 4 homegrown juniory. K tomu Terry a Cahill a 2 místa volné. 17 hráčů jsou cizinci bez možnosti být homegrown. Tudíž pokud by to bylo 13 cizinců a 12 domácích, tak by to stálo pozici 4 hráče v průběhu dalších 4-5ti let. To se dá snad během pěti - šesti let zrealizovat - u nás by to odnesl pravděpodobně Drogba, Mikel, Luis a Čech.

Reagovat
Swarley

jako jasně, klidně se to může udělat tímhle postupným procesem a nebyla by ta změna alespoň tak radikální...s tím výhledem v horizontu deseti let na 13+12, kdy těch 12 by třeba bylo přísněji zaměřeno na vyloženě anglické hráče...

Reagovat
vodka

to nejde zaměřit čistě na anglické hráče. maximálně homegrown a je to tak dobře.

Reagovat
Swarley

tak z těch 12 ať je třeba 6 angličanů, já nevím...prostě to chce v tomhle trošku zpřísnit...

Reagovat
SunFells

"jež se v TV vyskytují nejčastěji (Manchesterské týmy, Chelsea, Liverpool, atd.)"

Reagovat
Usty

Vlado by zase plakal, kdybych tam dal Arsenal, nezvdecis se..

Reagovat
SunFells

Spíš mi jde o to, že tam moh být už ten jediný Arsenal místo "atd." Alespoň tam očekávám nějaký znatelný skok mezi těmato a Spurs.

Reagovat
Usty

ani ne právě

Loni to bylo prakticky rozdělený do třech katerogií

19-20 mega - Man Utd, Man City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool (ten teda 22)

11-13 mega - A Villa, Everton, Newcastle, Sunderland, Swansea, West Ham

8,5 mega - Crystal P, Fulham, Hull, Norwich, Southampton, Stoke, WBA

Dá se očekávat, že nějak podobně to bude i za ty dva roky; i když samozřejmě nelze říct, že Liverpool nespadne do bídy a přestanou ho vysílat, nebo třeba Everton nebude hrát o LM... proto se i v článku od toho snažím trošku distancovat

Reagovat
SunFells

Hmm, to mě překvapuje. To je jak kdyby to platili české televize a hrál tam Suchý s Vaclíkem

Reagovat
smazaný uživatel

*platily

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Pche Zapomínáš, že ta EL, kam nás pořád posíláte, způsobí, že hodně zápasů hraješ v neděli, kde není konkurence tolika zápasů, jako v sobotu.

Reagovat
SunFells

Vidíš to

Reagovat
kiwwi
Reagovat
smazaný uživatel

Jo ... to jste ještě měli trenéra ...

Reagovat
nani92

a toto sme my dokázali zabiť..well done

Reagovat
Swarley

opravdu nádhernej gól, moc hezčích jsem od nás neviděl...

https://www.youtube.com/watch?v=qwRX1urYQJI - tenhle stejně asi miluju fakt nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

a pak někoho napadlo dát Rooneyho do středu a do útoku dát kužely RvP a Falcaa

Reagovat
Kenneth

Masopust pls.

Reagovat
smazaný uživatel

jaký Masopust?

Reagovat
*CZE*

ale Čuly co to cígo na profilovce, to by tě Fergie hnal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

To byl mančaft

Reagovat
Darren Fletcher

ja som vcera spominal pri smallingovych goloch na vidicov proti chelsea, 2009, vyhrali sme 3:0 myslim a nejak tak bolo, ze Ronaldovi neuznali gol, kopali sme roh a hned sup ho tam :) a radovali sa spolu s Fletchom

Reagovat
r.mrazik

jeden z nejhezcich a nejzapamatovanejsich golu

Reagovat
smazaný uživatel

Ivano, zas zverejňuješ svoje meno??

Reagovat
I am Mancunian

kiwwi je uz medialne znamy, sak bol aj v tv

Reagovat
nani92

Reagovat
Usty

frajer

Reagovat
kiwwi

bol si aj ty, aj ty si frajer...netrochar

Reagovat
smazaný uživatel

Odvtedy vasa laska uz iba kvitne ?

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wow, dost nechutný, se ani nedivím, že si pak Liverpool kupuje za obrovský peníze předražený průměráky, neúcta k penězům.

Reagovat
Pipo123

V konečnom dôsledku to môže prospieť iným ligám a klubom v zahraničí. Bude sa predávať drahšie a nejaký odpad čo sa v PL nepresadí bude za pár šupiek dostupný

Reagovat
smazaný uživatel

A nebylo by pro ty ostatní ligy lepší, kdyby si dokázaly vyjednat podobné peníze sami, a nemuseli svoje nejlepší prodávat tomu, kdo je obchodně úspěšnější?

Reagovat
Pipo123

Mne to je relatívne u prdele čo si PL bude robiť, v konečnom dôsledku sa nič nezmení, Ligue 1 si bude vychovávať svojich hráčov, Seria A a Primera División bude ťažiť s hráčov domácich + nákupu hráčov s JA. Potom ich predajú za obrovské peniaze do PL kde sa ich postupne polovica nepresadí a ich cena rapídne klesne dolu. Deje sa to už teraz že hrozne veľa priemerných hráčov vyhorí a následne sa vracia za pár šupiek "domov". Ľudia vo vedení španielskych či taliánskych klubov budú vedieť stými peniazmi pracovať a môže im to kľudne prospieť.

Reagovat
smazaný uživatel

To já všechno beru, ale kdyby si ty ligy dokázaly vyjednat relativně srovnatelné podmínky s PL, tak by jim svoje nejlepší hráče prodávat nemusely ...

Reagovat
Talker

Spíš je pravděpodobnost, že ve chvíli, kdy by měly ty průměrné týmy PL dost peněz, tak by se vykašlaly na Osvalda a spol a šly by po opravdové kvalitě a ne průměrácích.

Reagovat
Pipo123

Je otázka či by naozajstná kvalita išla do slabších klubov len kvôli peniazom. Napr v taliánsku hodne hráčov má vzťah ku klubu a k fanúšikom a hrajú tam aj napriek menším financiám. Tú naozajstnú kvalitu nalákajú na prachy jedine tak v Ligue 1 alebo Eredivise

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale v Itálii je plno hráčů, kteří mají vztah ke klubu, ale taky je tam plno hráčů (i těch opravdu hodně dobrých), kteří byli schopni projít dvěma i třema největšíma rivalama tam. A jsem si naprosto jistej, že hráč, který je schopný hrát v Interu, AC i Juve, ti na nabídku hrát za větší peníze určitě kývne.

Reagovat
Pipo123

Lenže neverím žeby borci čo môžu hrať v TOP kluboch na celom svete išli do Leicestru atd len kvôli prachom, možno na staré kolená, ale v tom najlepšom veku silno pochybujem. To by sa muselo jednať o obrovské sumy ktoré by ich nalákali.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se může jít zahrabat do Toronta v 27ti (!!!) letech Giovinco, co by nemohly jít za penězma do daleko lepší ligy i jiní podobně kvalitní hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

i

Reagovat
Pipo123

Giovinco lige chýbať nebude, chcelo ho hodne klubov za tie roky, od Lazia, Fiore atd ale zarábal hodne. Taký hráči nech si chodia, nahradiť sa dajú relativne v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

tak vidíš, že jsou borci, co můžou hrát v TOP klubech, kteří dají přednost vydělávání peněz ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si pak porovnej tabulku platů v Serii A, kde jsou příjmy v čistém a hraj si za 2 miliony čistého ročně ve slavném AC motajícím se ve středu tabulky, než za 3,5 čistého v Leicesteru hrajícímu horší střed tabulky. Nemluvě o tom, že AC vysoké platy sráží a ostatní lepší kluby v Serii A až na výjimky jako Gomez a Pipita nepřeplácí a na ty 2 mega moc lidí nedosáhne.

Navíc pomíjíš fakt, že italská liga zaspala skoro ve všem a i když poměry nijak dobře neznám, tak mi nepřijde, že by se na tom mělo něco měnit. Jen kecy o tom, jak je Itálie chudá, což je zrovna v tomhle neskutečně komické, protože ekonomicky se UK dostala zpátky před Itálii cca v roce 2007 a na staré spolkové země UK nemá dodnes a nebude mít nejspíš nikdy a na finančním poměru BL a BPL to není vidět vůbec.

Reagovat
Pipo123

Čím sa Seria A a kluby dostali do problémov ? pred cca 15 rokmi boli taliánske kluby absolútne TOP vo svete, robili sa tam najdrahšie prestupy, nikto okrem Realu sa im nemohol v tomto vyrovnať. Lazio, AS, Inter, Juve, AC, Parma kupovali hráčov za vysoké sumy a niektoré kluby to odniesli a dodnes splácajú neskutočné dlhy, také Lazio ich bude splácať ešte hodne dlho. Kluby už toľko nemôžu investovať do prestupov, ale postupne sa to zlepšuje, AS, Inter zlepšili finančnú situáciu, Juve je na tom dobre, Lazio to zlepšuje rok čo rok. Je hodne hráčov čo pôjdu do PL kvôli financiám, ale nie všetci

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže zapomínáš, že dluhy mají i jinde.Tou druhou stránkou, kde si myslím, že italský fotbal ohromě zaspal jsou příjmy. Podívej se třeba na Money league od Delloitu a porovnej si příjmy umístěných italských klubů za pět let. U Interu pokles o 60 milionů euro,AC pořád to samé, Juve má sice nárůst o 70 mega ale to je na úrovni Arsenalu, Poolu, Spurs a blízko Barce s 90 mega, Real se 110 mega, United 170 a Bayern 160 jsou na tom mnohem lépe a přitom s těmito kluby by se Juve mělo měřit.

Reagovat
Pipo123

Jasne to je beh na dlhú trať a dlho potrvá kým sa niečo zmení k lepšiemu. Kluby sa stým musia naučiť žiť a stále je tu možnosť koncepčnej práce, príklad španielske kluby ale BvB a na to sa musia sústrediť, na nejaké drahé nákupy v podobe PL tu nebude ešte dlho priestor

Reagovat
smazaný uživatel

jenže PL měla ekonomickou nadvládu už teď. Po tomhle by se z angličanů mohli stát ekonomičtí predátoři, kteří si prostě budou stahovat to nejlepší. Prostě to perfektně rozjeli a perfektně se jim to podařilo prodat. Ostatní ligy můžou jen smutně koukat. Podle mě (jestli dokáže Sky dostát svým závazkům) je tahle smlouva přelomem v evropským fotbalu.

Reagovat
Pipo123

Bude to ako keby NHL vo futbale, ale já sa stále držím toho názoru že kluby v španielsku či taliánsku ktoré majú na svetelné roky lepší scouting v JA budú stále zaobstarávať dobrých hráčov a pochybujem žeby PL nejak drasticky zničila týmto ostatné súťaže.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslím opak, ale doufám v to, že se mýlím.

Reagovat
DelPiero137

Aj ked Taliansku nema vlastnu vychovu na urovni PD, ale ten scouting je ovela lepsi. Dokial budu hraci ako Cuadrado odchadzat za 35m, nebude to velke oslabenie pre ligu.

V Taliansku je rozhodujuce aby najvacsich 5-6 klubov postavilo nove stadiony, a trojicaJuve+Milanske kluby sa chytili, hrali pravidelne LM. Pre nich by uz nebol taky problem udrzat kader, zviditelnit sa v LM. Nasledne by prisli lepsie TV prava, sponzori atd.

SA ma dobrych skautov aj na balkane, to je tiez velke plus.

Reagovat
Talker

Tak ligy ano, ale pořád tu bude pár klubů, které budou více než konkurenceschopné - tj zbylých 10 klubů té TOP30.

Reagovat
vodka

problém je, že slabší týmy mají mizerný skauting mimo PL.

Reagovat
smazaný uživatel

což je současný stav. S více finančními zdroji by mohlo někoho napadnout investovat více do kvalitních skautů. A je jen otázka času, kdy tohle přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Pyrrhovo vítězství a pro anglické týmy to nepřinese nic dobrého. Zdraží se pro ně obrovsky všichni hráči ze zahraničí (levně už do PL nikdo nikoho neprodá) a i domácí odchovanci a hráči z Champu se budou prodávat do PL za přemrštěnou cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

to, že jim nikdo nikoho levno neprodá ... To už se dělo teď, takže tam změna nebude.

Jo, to ti mladý Angláni to budou mít strašně těžký - to máš naprostou pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

kluby prodávají prostě proto, že až na pár vyjímek pro ně 10 milionů eur za hráče představují obrovské peníze, které ani odmítnout nemohou.

Reagovat
smazaný uživatel

takze myslis ze nejaky zahranicni tym proda hrace treba do spanelska za 10 ale do anglie jenom za 20? pokud nabidnou 11 tak ho prodaji tam. nevidim duvod proc by meli predplacet. kdyz budou chtit moc tak se koupi nekdo jiny za odpovidajici cenu. velka vyhoda bude v moznosti nabidnout slusny plat. vliv to asi bude mit na cenu anglickych hracu kteri jsou uz ted silene predrazeny, vladnou experti z liverpoolu, a kvalita neni odpovidajici. ale vzhledem k nutnosti mit stanoveny pocet odchovancu tak nic jinyho nezbyva, z kratkodobyho hlediska. snad ty penize vrazi do mladeze a vzniknou novy akademie kde budou treba i zahranicni kluci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, přesně to myslím. Pokud hráčův agent dostane nabídku od klubu z PL tak dá automaticky dvojnásobek sumy než za kterou by ho prodal např do Bundesligy nebo PD. A proč? Protože čím dráž prodá, tím větší je jeho provize a anglické týmy na to budou mít.

Nehledě na to, že na co bude např. takovému West Hamu, který bojuje max o střed PL a pár kol League One cupu rozpočet vyšší než má Real? Vždyť on nebude ani tak schopný žádnou opravdovou hvězdu přilákat, protože ti nejlepší chtějí hrát o vítězství v LM a titul v lize. Což jim většina PL klubů nemůže nabídnout tudíž na ně beztak zbudou jen předražení průměrňáci co je jim jedno že kopou o střed tabulky.

Např. takový James šel do Realu za 80 mil., ale kdyby ho chtěl West Ham, tak za něj bude muset dát daleko víc (např. 120), protože tomu hráči nemůže po sportovní stránce nabídnou to co Real a špičkový hráč by se v takovém klubu jenom zahrabal.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud nejakymu tymu treba z francie nabidne tym ze spanelska za hrace 10 mega a bude ho chtit i anglicky klub, tak za nej ale nezaplati 20, ani 15. oni to muzou chtit ale oni jim nabidnou 11,12. a kdyz to nevezmou tak at si ho prodaji za 10. nikdo nebude nejak dramaticky preplacet zahranicni hrace kterych je dost. ne tech spickovych, ktery by tam stejne nesli, ale tech celkem kvalitnich. o tech hvezdach a postaveni tymu jsem to napsal niz. je jasny ze ty nejvetsi hvezdy se vykaslou na o neco vyssi plat a boj o stred tabulky. ale muzou si pretahnou ty opravdu kvalitni hrace z tymu ktery hrajou okolo 5,6 mista(spanelsko,italie,francie,nemecko) a nehraji pravidelne LM. a nebo kvalitni hrace z vychodu. tam podle me bude ten plat a vzrustajici atraktivita ligy lakadlem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný problém je v tom, že klub/manager si vybírá konkrétního hráče o kterého má zájem, a když na něj bude mít tak ho koupí. Nikdy si neřekne, mám na něj, ale je drahý a koupím na trhu radši někoho levnýho i když jsem o něm nepřemýšlel.

Konec konců už poslední letní přestupy ukázaly jak šíleně dokáží některé anglické kluby nakupovat a to se s vetší sumou peněz jen zhorší.

A že by někteří agenti dávali hráče srovnatelné výkonnosti do Anglie levněji než ostatní, tomu nevěřím. Každýmu v tomto businessu jde jen o peníze, kluby chtějí víc za TV práva, hráči víc za smlouvu, agenti víc za zprostředkování. Čím větší peníze v systému jsou, tím větší požadavky budou mít všichni kdo se v něm pohybují.

Reagovat
Marv

Reagovat
cristiano.K.

V anglii se PL sobotní zápasy od 16:00 nevysílají, je to děláno právě z důvodu,aby se sledovali v anglii nižší soutěže. Jako fanda PL tento krok samozřejmě kvituji, budeme moci sledovat ještě kvalitnější soutěž.

Má to i své nevýhody, ty přestupy ted budou ještě šílenější at už cizinců nebo domácích hráčů. Bude sranda pozorovat za tři roky průměrný Sunderland, jak si bude chtít pořídit hráče z Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

alespoň se ve přestupech začne FIFA přibližovat realitě

Reagovat
smazaný uživatel

určite taký Lewa pôjde do Sunderlandu

Reagovat
cristiano.K.

za 2-3 roky to bude klidně možné

Reagovat
Kenneth

Tak urcite.

Reagovat
cristiano.K.

tak narážím na to,že ani Lewa už nebude nejmladší,že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Tolik peněz. To z toho mohlo být skvělých filmů a seriálů a oni to hodí nějakým West Hamům a Manchesterům

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

jj, protože rozpočet dělá kvalitu filmu

Reagovat
cristiano.K.

dost evidentně jenom šulinuje

Reagovat
vladis271

kladivárov si mohol odpustiť.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem nepoznal, já jsem jeh příspěvky dlouho nečet

Reagovat
Slejdy

Reagovat
goodbay

"Nesmíme pak zapomenout na nějakých 50 milionů, které Rams získají od zahraničních investorů." Muze mi nekdo vysvetlit o jake investory jde, ze se automaticky pocitaji vsem do zisku?

Reagovat
Thelvin

Zahraniční televize které kupují práva.

Reagovat
Usty

Ber to tak, že 1,7 miliardy ročně popluje ke klubům od anglických televizí a 1 miliarda od zahraničních televizí. Ta částka od zahraničních investorů se pak dělí rovným dílem mezi všechny.

Reagovat
alcantara

Ziadne stromy nerastu do neba Vyhody vidim v investiciach, ktore si jednotlive kluby mozu dovolit, nove stadiony, lepsia infrastruktura, ziadny problem pri nakupovani hracov. Nevyhody vidim v presadzovani mladych anglicanov, ktory svojou nekvalitou nebudu mat pri coraz vacsich tlakoch na vysledok a umiestnenie proste sancu zahrat si. Tym, ze to nie je uzavreta liga, mozu mat problem zostupujuce timy, ktorym hrozi obrovska fluktuacia v kadri po zostupe, zarobene miliony im v tomto nepomozu. Nemat peniaze, resp. hospodarit na hrane ma svoje vyhody, o to viac si vazis, co mas doma a venujes tomu dostatocnu pozornost, pripadne hladas scoutingom skryte talenty za par supiek. A co sa tyka nadmerneho skupovania vsetkeho kvalitneho, LM ci EL nie su nafukovacie, neverim, ze bude prebiehat nadmerne stahovanie nadprimeru z ostatnych top lig do anglickeho podpriemeru. Ak to uvediem na priklade v sucasnosti, taky Diego Costa pojde aj v buducnosti z Atletica do Chelsea, ktora mu ponukne to iste( alebo podobne) co Atletico v ambiciach, plus ako bonus tucnu vyplatu. Nepojde ale do Crystal Palace, ktore mu ponukne tucny balik penazi, na ktore sa Atletico nechyta, ale ako vyhliadku 10. miesto v PL. Nejak tak, mozno naivne, dufam, ze kariera hraca je prislis kratka na to, aby sa pocas nej zahrabal do priemeru, pokial si slusne vyrobi aj v prvom posobisku. Samozrejme, cest vynimkam, tie su vzdy. Myslim, ze ambicioznost hraje u spickovych hracov nemalu rolu pri rozhodovani a nepodcenoval by som ju pred financiami.

Reagovat
smazaný uživatel

ve vsem s tebou souhlasim. proste sportovni hledisko bude pro ty opravdu nadprumerny a vynikajici hrace dulezitejsi. urcite nepujdou z tymu ve kterym hrajou o titul do ty\mu ktery bude hrat stred anglicky.ale treba hrat o 5-6 misto v italii nebo spanelsku uz treba nebude tak lakovy a plat a kvalitni liga zvitezi, stejne tak pro zajimavy hrace z vychodu. le ty penize by meli investovat hlavne do jinych veci nez do predrazenych hracu. navic ty tymy co vi ze budou hrat o zachranu musi pocitat v rozpoctu se sestupem a udelat si rezervu na ten jeden rok.

Reagovat
kvasha16

ono sa to teraz lahko hovori, ale ako vies kto bude hrat o zachranu? ziaden tim si pred sezonou nepovie "no tak my budeme hrat o zachranu, takze nekupujme hracov ktori nam hned utecu ked spadneme" kazdy z tych timov ma za ciel boj o stred tabulky,

Reagovat
smazaný uživatel

jasny ale tak tretina tymu vi ze jim uz pred sezonu teoreticky hrozi sestup.takze nemuzou koupit za velky penize hrace a dat jim sileny plat. proste s tim musi nejak pocitat a investovat ty penize do veci okolo.jako stadion, treninkovy centrum, mladez atd. ne aby to udelali jako slavia. jednou se dostali do lm a pak si udelali rozpocet jako kdyby ji meli kazdy rok zarucenou.debilove.

Reagovat
vladis271

jojo vybral si si ten najlepší príklad na podporu svojho tvrdenia. Costu Atletico a Chelsea.

Ešte že si nám to vysvetlil. Niektorí z nás sme si tu už mysleli, že Soton kúpi o dva rooky Neymara.

Reagovat
alcantara

A co som mal vybrat, nejaky prestup, ktory sa nestal? O Neymarovi a Barcelone som nikde nepisal, citanie sa uci v prvej triede, prajem Ti, aby si sa to co najrychlejsie naucil O Rayu a Swansea trebars v pripade Michua, t.j. kluboch na podobnej urovni, sa tiez nikto nebavi. Atletico splna ten status dlhodobo nie najvyssej spanielskej spicky, ale vysokeho nadpriemeru, ktore momentalne pravidelne zasahuje do LM a zsiahlo aj do boja o titul.

Reagovat
vladis271

ale ty si tam priplietol CP!!!!!!! Ja čítať viem, ale tebe robí asi problém čítať s porozumením.

Reagovat
alcantara

Ako priklad, kedze som mal z niektorych reakcii pocit, ze zrazu zacne masivny odlev hracov...Ty to zase zazenies klasicky do extremu, na Teba treba ist asi pomalsie a inak...

Reagovat
vladis271

tak ty uvedieš v súvislosti s Costom Crystal Palce, ale do extrému to ženiem ja?

Reagovat
alcantara

Nadpriemer vs. podpriemer. Crystal je 13. v tabulke, kludne si tam dosad trebars Newcastle alebo West Ham, ked s tym mas problem...

Reagovat
king23

NE, prostě nevěřím tomu, že se všechny peníze, které se vytěžili z prodeje práv rozdělí mezi kluby. To je nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie kluby zo spodu PL už teraz mali viac peňazí z TV práv ako najlepšie tímy BL či tímy z druhého sledu La Ligy, z čela Serie A, ale ich najlepších hráčov vykupujú stále najlepšie tímy PL, nie nejaký priemer alebo podpriemer. PokiaĽ zareagujú aj tie ostatné špičkové európske súťaže novými vylepšenými zmluvami, o čo sa teraz budú vehementne snažiť a ich pri vyjednávaní sa bude možno paradoxne môcť oprieť o novú zmluvu v PL, tak by sa nič rapídne zmeniť nemuselo. Uvidíme...ťažko predpovedať

Reagovat
smazaný uživatel

Takže se průměráci do průměrných klubů budou prodávat za 2x tolik?

Ostatní budou vědět, že mají prachy a když ty týmy z PL budou někoho opravdu potřebovat, řeknou si o dvakrát více, než by si řekli teď. Bude smutně vtipné sledovat ta přestupová okna.

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdyz ten tym nekoho proda za dvojnasobek a bude chtit koupit nekoho jinyho tak po nem budou taky chtit vic. ja si opravdu nemyslim ze ty penize co ziskaji pujdou primarne do prestupu. ano kazdy tym udela nejaky zajimavy prestup ale za rozumny penize ale ty investice pujdou hlavne jinam.

Reagovat
vladis271

Filda pls.

Reagovat
alcantara

Na druhej strane niektore timy su od sum z prestupov zavisle a nutene predavat, aby nejakym sposobom vykryli rozpocet, takze si nebudu moct dovolit velke natahovanie a k predaju budu nutene. Rub a lic tej istej mince

Reagovat
smazaný uživatel

TAK MALO????? TO UTRATILY UNITED TED V LETE A STEJNE HRAJU HOVNO, ANGLICKE LYZE NEPOMOZE ANY SVECENA VODA

Reagovat
smazaný uživatel

POGBA A SCHWAISTAJGER DO MAN UNITED. DOSTALY LOVE TAK UZ UTRACEJY

http://www.dailystar.co.uk/sport/football/425275/Man-Utd-Transfer-News-Gossip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele