4. KOLO FR. LIGY: BOLF VE FORMĚ

31.08.2004, 17:36
Aktuality
Hororové závěry zápasů zažily dva nejslavnější francouzské kluby ve čtvrtém soutěžním kole. PSG sice doma nejprve prohrával s nováčkem ze Saint-Etienne 0:1 krásnou hlavičkou Piquionna, ovšem během pěti minut výsledek díky penaltové trefě Paulety a dokonalé hlavičce Ogbecheho otočil a již se těšil na své první letošní vítězství.

Jaké zděšení zachvátilo 38 000 diváků v Parku princů, když minutu před koncem zakončil svůj slalom mezi třemi protihráči vyrovnávajícím gólem opět Piquionne. Tým z hlavního města, chystající se na Ligu mistrů, se krčí na čtrnáctém místě a má navíc nejhorší obranu.

Ještě hůře dopadl Olympique Marseille. Dávno jsou zapomenuty dvě výhry ze začátku šampionátu a fanoušci zaraženě sledují pozvolný pád svých miláčků tabulkou. První letošní porážku, dokonce na vyprodaném (60 000 diváků) stadiónu Velodrome, připravil květnovému finalistovi poháru UEFA lídr tabulky z Mét. Kamerunec Tum otevřel skóre utkání již v 11. minutě, za domácí vyrovnávala jedna z mnoha posil Luyindula. Ve zbytku zápasu měl Olympique drtivou převahu, své šance (Bamogo, opět Luyindula, Batlles) však nevyužil a naopak v posledních minutách strhli hosté díky Tumovi a kapitánovi Borbiconovi vítězství zaslouženě na svou stranu.

Méty se tak odpoutaly od svých pronásledovatelů. Lens uhrálo remízu 1:1 s Monakem (hrajícím stále bez našeho Jaroslava Plašila), stejně jako Bastia v Nice. Toulouse sice vsítilo v Nantes dva góly, ovšem více než na dělbu bodů za výsledek 2:2 to také nestačilo. Krize v Nantes začíná dosahovat nových rozměrů, nespokojení příznivci veřejně požadují odstoupení klubového prezidenta Jean-Luca Griponda.

Na druhé místo se proto vyšvihlo Auxerre, které se štěstím porazilo Caen po kombinaci Kaloua a Mathise v 90. minutě. Výborně opět zahrál český reprezentant René Bolf.

Nahoru se tlačí také obhájce titulu z Lyonu. Pohárem Intertoto unaveného soupeře z Lille zdolal 1:0, jedinou branku utkání zaznamenal v úvodu Frau. V obraně se již uvedla brazilská posila Cris.

Výsledky:
Marseille – Méty 1:3 (26. Luyindula – 13. a 90. Tum, 88. Borbiconi)
Štrasburk – Istres 1:1 (17. Pagis – 48. N´Diaye)
Auxerre – Caen 1:0 (90. Mathis)
Nantes – Toulouse 2:2 (34. Bagayoko, 84. Savinaud – 3. Caceres vlastní, 40. Sirieix)
Lyon – Lille 1:0 (9. Frau)
Ajaccio – Rennes 1:1 (21. Marcelinho – 3. Frei)
PSG - Saint-Etienne 2:2(71. Pauleta z penalty, 75. Ogbeche – 66. a 89. Piquionne)
Lens – Monako 1:1 (42. Gillet – 8. Kallon)
Nice – Bastia 1:1 (5. Roudet – 81. Vairelles)
Bordeaux – Sochaux 2:0 (38. Rool, 86. Laslandes z penalty)

Pořadí:
1. Méty 10 b.
2. Auxerre 9 b.
3. Lens 8 b.
4. Toulouse 8 b.
5. Bastia 8 b.
6. Lyon 8 b.
7. Bordeaux 7 b.
8. Marseille 7 b.
9. Monako 7 b.
10. Rennes 7 b.
11. Caen 5 b.
12. Sochaux 4 b.
13. Lille 4 b.
14. PSG 2 b.
15. Nantes 2 b.
16. Istres 2 b.
17. Štrasburk 2 b.
18. Saint-Etienne 2 b.
19. Nice 2 b.
20. Ajaccio 1 b.

Příští kolo:
Sobota 11. září
Bastia - Auxerre
Caen – Lens
Istres – PSG
Lille – Nice
Méty – Bordeaux
Monako – Štrasburk
Rennes – Lyon
Saint-Etienne – Nantes
Toulouse – Ajaccio
Neděle 12. září
Sochaux – Marseille

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele