3. KOLO FR. LIGY: VZPOURA SLABÝCH

31.08.2004, 17:34
Aktuality
Ve francouzské nejvyšší soutěži se zatím daří outsiderům, což potvrdilo i víkendové třetí kolo. Čelo tabulky okupuje doposud neporažená čtveřice Lens, Toulouse, Bastia a Méty a jediný z favoritů, Marseille. Nejlepší skóre z nich má Lens, které v Nimes zdolalo díky brankám Itaky a Hiltona domácího nováčka Istres.

Největším překvapením je ovšem loni šestnácté Toulouse, v neděli dokázalo sebrat tři body mátožnému PSG. Na výhře se nejvíce podílel Moreira, autor krásné branky z 66. minuty a gólové přihrávky o pět minut později. Hosté se sice snažili o vyrovnání, ale na více, než na snížení hlavičkou Reinalda, se nezmohli. Trenér Valilhodžič byl nespokojen především s obranou: "Všech šest gólů, které jsme zatím inkasovali, přičítám na vrub našich individuálních chyb."

Méty doma remizovaly s Lyonem 1:1, v případě výhry se mohly dokonce dostat na první místo tabulky, Gueye bohužel neproměnil penaltu. Obhájce titulu ztratil v Lotrinsku nejen dva body, ale také útočníka Elbera. Ten si bez cizího zavinění v 53. minutě zlomil kotník a sezóna pro něj pravděpodobně předčasně skončila. Lyon proto zřejmě bude usilovně hledat adekvátní hráčskou náhradu. V této souvislosti jsou jistě zajímavé informace o definitivním angažmá mladého (17 let) virtuóza Ben Arfy a brazilského obránce Crise (náhrada za Edmilsona, který odešel do Barcelony).

V korsickém derby zdolala Bastia nejtěsnějším rozdílem 1:0 Ajjacio (poprvé od jeho návratu mezi elitu v roce 2002) a drží se na nečekané čtvrté příčce. Hosté naopak jako jediní ještě nezískali ani bod a jsou poslední.

První ztrátu utrpěla ambiciózní a reprezentanty našlapaná Marseille. Remízu 1:1 nedokázala přetavit ve vítězství ani během půlhodinové přesilovce v Nice, které se s Tottenhamem konečně dohodlo na odstupném za svého obránce Pamarota (2,5 miliónů Eur). V poslední době se také znovu otevřely úvahy o zastřešení a rozšíření kapacity marseilleského stadiónu Velodrome na 80 000 diváků v souvislosti s blížícím se MS v ragby (2007) a kandidatuře Paříže na LOH 2012.

Překvapení se odehrálo v Caen, nováček zdolal favorizované Monako 1:0 brankou Watiera z 23. minuty. Knížecí tým, stále bez zraněného Jaroslava Plašila, se trápí především v koncovce, avšak příchod Anelky nebo Savioly se začíná oddalovat.

V Rennes se daří švýcarskému kanonýrovi Freiovi, střelci vítězné trefy proti Nantes i švédskému brankářovi Isakssonovi, který vychytal svou první francouzskou nulu. Celkově tým, byť odešli Čech (Chelsea), Arribage (Toulouse), Vairelles (Bastia) a Piquionne (Saint-Etienne), zatím válí a nachází se na osmé příčce.

Druhé vítězství si za výhru 2:1 v Sochaux připsalo Auxrerre. Pilířem jeho obrany byl opět náš René Bolf, podle místních médií nejlepší hráč zápasu.

Výsledky:
Nice– Marseille 1:1 (61. Die z penalty – 46. Pedretti)
Bastia – Ajaccio 1:0 (68. Jau)
Caen – Monako 1:0 (21. Watier)
Istres – Lens 0:2 (30. Hilton, 88. Utaka)
Lille – Bordeaux 0:0
Rennes – Nantes 1:0 (32. Frei)
Saint-Etienne – Štrasburk 1:1(35. Le Tallec – 83. Farnerud)
Sochaux – Auxerre 1:2 (42. Santos – 13. Kalou, 83. Mignot)
Toulouse – PSG 2:1 (41. Emana, 70. Eduardo – 75. Reinaldo)
Méty – Lyon 1:1 (31. Ribery – 66. Balmont)

Pořadí:
1. Lens 7 b.
2. Toulouse 7 b.
3. Marseille 7 b.
4. Bastia 7 b.
5. Méty 7 b.
6. Auxerre 6 b.
7. Monako 6 b.
8. Rennes 6 b.
9. Caen 5 b.
10. Lyon 5 b.
11. Bordeaux 4 b.
12. Sochaux 4 b.
13. Lille 4 b.
14. PSG 1 b.
15. Nantes 1 b.
16. Istres 1 b.
17. Štrasburk 1 b.
18. Saint-Etienne 1 b.
19. Nice 1 b.
20. Ajaccio 0 b.

Příští kolo:
Sobota 28. srpna
Bordeaux – Sochaux
Ajaccio – Rennes
Auxerre – Caen
Lens – Monako
Lyon – Lille
Marseille – Méty
Nantes – Toulouse
Nice – Bastia
Štrasburk – Istres
Neděle 29. srpna
PSG – Saint-Etienne

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele