22. KOLO FR. LIGY: MONAKO VEDE UŽ JEN O 4 BODY

03.02.2004, 10:25
Aktuality
Díky dohrávkám se pořadí ve francouzské lize projasnilo a po šlágru 22. kola také zdramatizovalo: Monako doma jen remizovalo s pařížským Saint-Germainem 1:1 a náskok ligového lídra se tak po jeho třetí plichtě v řadě ztenčil na pouhé čtyři body před Lyonem.

Soutěž je opět zajímavá, pochvalují si fanoušci i odborníci, ovšem na druhou stranu po výkonu, který domácí v dramatickém zápase předvedli, se o své vedení zřejmě obávat nemusejí. Hned první vyložená šance změnila průběžný stav: po přímém kopu Rothena vyhrál Squillaci hlavičkový souboj s obráncem Déhuem a nedal bezmocnému Alonzovi šanci. Hosté brzo vyrovnali, když brankář Monaka Flavio Roma sice krásně vyrazil střelu Paulety, ale následující roh nezvládl a odražený míč dopravil do branky pohodlně Argentinec Heinze. Obě mužstva mohutnou ofenzívou dále bojovala o vítězství, avšak zbytek hry už regulérní gól nepřinesl – rozhodčí pro údajný ofsajd neuznal branku Squillaciho v 63. minutě a šance, jenž si oba celky vytvořily, brankáři zneškodnili. Náš Jaroslav Plašil střídal už v 9. minutě zraněného Cissého a svým solidním výkonem se na trávníku rozhodně neztratil.

Ztráty Monaka využil šturmující Lyon, který vyhrál 1:0 v Toulouse. Domácí nejprve neproměnili penaltu nařízenou ve 25. minutě po faulu Coupeta na Emanu a tak rozhodl v 60. minutě Dhorasoo, když krásnou dalekonosnou střelou provětral pavouky v Revaultově síti.

Černým byl pro hráče Bordeaux tento týden: obdrželi osm branek!! Ve středeční dohrávce tři v Lyonu a v sobotu od rozjetého Auxerre dalších pět. Dva zaznamenal Cissé a upevnil si tak vedení v tabulce střelců.

Pokračuje mizérie Marseille, které prohrálo v Sochaux, přestože brzy vedlo vlastním gólem brankáře Gnanhouana, jemuž notně pomohl všudybyl Drogba. Zápas domácí otočili, výhru si zajistili brankou z opakované penalty, díky níž dal Frau svůj třináctý gól sezóny. Olympique musí ještě děkovat Barthezovi, že zamezil větší ostudě a litovat zkratu Flaminiho, který byl v 64. minutě vyloučen. Celý zápas odehrál Rudolf Skácel a podle hodnocení médií mohl podat lepší výkon. Marseille má ještě k dobru zápas s Montpellierem, i tak zůstává hrozivých 14 bodů za Monakem.

Skupince ve středu tabulky, z kterého ještě vede cesta do poháru UEFA, vévodí Nantes, vítěz z Le Mans (1:0) díky brance posily Moldovana.

Poslední Guingamp prohrál doma v derby s Rennes, za nějž nulu vychytal Petr Čech – byla to první letošní výhra Bretaňců venku.

Celý zápas odehrál v dresu Štrasburku Václav Drobný, nezabránil ale porážce 1:2 v Lens.

Výsledky:
Monako – PSG 1:1 (26. Squillaci – 31. Heinze)
Sochaux - Marseille 2:1 (31. Mathieu, 70. Frau z penalty – 5. vlastní Gnanhouan)
Lens – Štrasburk 2:1 (70. Ekani, 73. Bakari – 59. Mouloungui)
Auxerre – Bordeaux 5:0 (8. a 44. z penalty Cissé, 11. a 60. Akale, 28. Tainio)
Montpellier - Bastia 1:1 (21. Bamogo – 64. Cauet)
Le Mans – Nantes 0:1 (13. Moldovan)
Toulouse – Lyon 0:1 (60. Dhorasoo)
Guingamp – Rennes 0:2 (71. Arribage, 79. Barbosa)
Méty – Lille 0:1 (40. Acimovič)
Ajaccio – Nice 1:1 (7. Danjou – 75. Ba)

Tabulka:
1. Monako 48 b.
2. Lyon 44 b.
3. Auxerre 41 b.
4. Sochaux 41 b.
5. PSG 40 b.
6. Nantes 34 b.
7. Marseille 34 b.
8. Nice 32 b.
9. Bordeaux 32 b.
10. Lens 32 b.
11. Rennes 29 b.
12. Štrasburk 26 b.
13. Lille 25 b.
14. Bastia 25 b.
15. Ajaccio 23 b.
16. Montpellier 22 b.
17. Méty 21 b.
18. Le Mans 19 b.
19. Toulouse 18 b.
20. Guingamp 18 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele