21. KOLO FR. LIGY: VACHOUŠEK ZRANĚN

21.01.2004, 15:45
Aktuality
Pouze v jediném z deseti utkání nejvyšší francouzské soutěže vsítily gól oba teamy. Stalo se v přístavním Marseille, kde domácí, poprvé vedení novým trenérem José Anigem, porazili těsně Racing Lens 3:2. Olympique se opět mohl spolehnout na svého šutera Didiera Drogbu, autora dvou branek, díky nimž se posunul na třetí místo tabulky kanonýrů.

Hosté na jeho střelecké úspěchy dokázali vždy odpovědět, a tak rozhodnutí přinesl až tři minuty před závěrečným hvizdem o zimní přestávce zatracovaný Rus Syčev, který o přestávce nahradil zraněného Vachouška. To už bylo v době, kdy se „zlatokrvaví“ prali ve vyrovnaném a napínavém zápase třicet minut bez Coridona, jenž po druhé žluté putoval do sprch. Ve druhé minutě nastavení byl ještě vyloučen další hráč Lensu Barul. Rudolf Skácel hrál do 84. minuty, kdy ho střídal Barry, Vachouškovi pochroumané koleno nedovolí nastoupit tři týdny.

Vedoucí Monako pouze remizovalo v korsické Bastii 0:0. Náš Jaroslav Plašil, který v 66. minutě vystřídal nevýrazného Morientese, dokonce o sedm minut později trefil z přímého kopu břevno, ale na víc se hosté nezmohli. Jejich zaváhání nedokázal trestuhodně využít Paříž Saint-Germain, jelikož na svém svatostánku v Parku princů hrál taktéž bez branek s Métami. Za domácí již nastoupil Danijel Ljuboja, nová posila ze Štrasburku, a v 74. minutě téměř rozhodl zápas, ovšem nakonec si na svůj premiérový gól v pařížském dresu bude muset ještě minimálně jedno kolo počkat. Z pohledu PSG to tak možná nakonec bude lepší, příštím soupeřem bude v hitu 22. kola Monako.

Třetí Lyon na svém svatostánku Gerland jasně přehrál neškodný Montpellier 3:0, čímž odčinil stejnou prohru z posledního kola v Monaku. Luyindula dal svůj čtyřicátý gól ve francouzské lize. Olympique má o zápas méně (proti Bordeaux) než PSG a jen o bod méně, takže se dá z jeho strany očekávat divoký atak druhého místa.

I počtvrté za sebou vyhrálo Auxerre – tentokráte ve Štrasburku (bez Čechů na trávníku) 2:0 a upevnilo si čtvrtou příčku, na které má stejně bodů, jako Lyon. Opět se trefil Cissé, čímž si upevnil vedení v tabulce kanonýrů (s 15 trefami).

Senzační debakl utržilo páté Sochaux v Rennes (0:4) a je jediným celkem z první osmy, který ztratil všechny tři body. Zajímavé je, že poslední porážku 0:4 zaznamenali hosté v sezóně 98/99 – v Rennes, kde navíc nevyhráli už dvacet let. Ofenzivní formace Frei – Monterrubio – Kallstrom se po zásluze dostala do nejlepší jedenáctky kola, kvalitní výkon v brance podal i Petr Čech.

Jasná vítězství si na svá konta připsali i hráči Nantes (4:0 nad Ajacciem) a Bordeaux (2:0 nad Guingampem) a sunou se tabulkou směrem nahoru. Guingamp naopak klesl na poslední místo.

První letošní prohru v domácím prostředí utrpělo Nice, o to více překvapivou, že pokořitelem bylo předposlední Le Mans.

Výsledky:
PSG – Méty 0:0
Bastia – Monako 0:0
Marseille – Lens 3:2 (9. a 48. Drogba, 87. Syčev – 13. Moreira, 62. Thormert)
Bordeaux – Guingamp 2:0 (17. Francia, 87. Franco)
Lyon – Montpellier 3:0 (10. Dhorasoo, 36. Luyindula, 90. Viale)
Nice – Le Mans 0:1 (42. Cousin)
Štrasburk – Auxerre 0:2 (20. Kapo, 90. Cissé)
Rennes – Sochaux 4:0 (39. a 65. Frei, 72. vlastní Flachez, 84. Kallstrom)
Lille – Toulouse 0:1 (37. Faure)
Nantes – Ajaccio 4:0 (10. Vahirua, 13. Besron, 55. Moldovan, 84. Nzigou)

Tabulka:
1. Monako 46 b.
2. PSG 39 b.
3. Lyon 38 b.
4. Auxerre 38 b.
5. Sochaux 35 b.
6. Marseille 33 b.
7. Bordeaux 32 b.
8. Nantes 31 b.
9. Nice 30 b.
10. Lens 29 b.
11. Rennes 26 b.
12. Štrasburk 26 b.
13. Bastia 24 b.
14. Lille 22 b.
15. Ajaccio 22 b.
16. Montpellier 21 b.
17. Méty 20 b.
18. Le Mans 19 b.
19. Toulouse 18 b.
20. Guingamp 18 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele