2. KOLO FR. LIGY: MARSEILLE V ČELE

22.08.2004, 22:09
Aktuality
Jestliže své vstupní utkání vyhrál Olympique se štěstím díky skvělé ráně Battlese v samém závěru, svůj druhý zápas zvládl již mnohem jistěji. Jeho jmenovec z Lille, prozatímní vedoucí celek průběžného pořadí, sice domácím napomohl dvojím vyloučením (Schmitz a Angbwa) v poslední třetině utkání, ale jinak si favorit tři body plně zasloužil.

Výborně se předvedly především čtyři z posil: střelci Bamogo a Eduardo Costa a také aktivní Pedretti s Luyindulou. Marseille, která společně s Lensem ještě neinkasovala, se tak vyhoupla na první místo tabulky před Monako a Méty díky lepšímu skóre.

Skvěle odstartovalo i Monako, v obou svých duelech, stále bez našeho Jaroslava Plašila, zdolalo nováčky: nejprve Saint-Etienne a nyní Istres. Za plný bodový zisk vděčí svěřenci trenéra Deschampse dvěma posilám, Maiconovi a Kallonovi, kteří zaznamenali obě branky. Pravou přestupovou bombu si však knížecí tým stále schovává, o příchodu Savioly nebo Anelky se právě intenzivně jedná.

Druhé místo drží s finalistou Ligy mistrů i loni nenápadné Méty. Na výhře mladého mužstva ambiciózního trenéra Jeana Fernandeze 2:1 v Ajacciu se významně podílel dirigent Ribéry, autor dvou gólových přihrávek Tumovi a Gueyeovi.

Velcí favorité PSG i Lyon ztratili body po domácích zaváháních s Caen, respektive se Sochaux. Obhájce titulu byl nakonec rád za remízu 1:1, kterou mu po sporné penaltě zajistil Juninho v 71. minutě. Pro tým z hlavního města je výsledek 2:2 s nováčkem ohromným neúspěchem, vždyť minulý týden prohrál po ostudném výkonu 1:2 v Rennes a patří mu tak až celkové čtrnácté místo. O dva body doma přišel po diskutabilní penaltě, navíc se zbytečně nechal vyloučit Yepes a v příštím kole v Toulouse bude výrazně chybět. Paříž má v hledáčku ještě dva až tři nové hráče, jedním z nich může být obránce Benfiky a bývalý portugalský reprezentant Helder Marino.

Solidně posílené Toulouse naopak zahrálo výtečně ve Štrasburku, bývalý klub Václava Drobného a Davida Kobylíka znemožnilo debaklem 4:1. O branky vítězů se podělily posily Dalmat (Inter), Moreira (Lens) a nejlepší střelec loňského ročníku druhé ligy David Suarez.

Nejvyšší výhry v tomto kole však dosáhli hráči Bordeaux, jako by chtěli odčinit nešťastnou porážku 0:1 v Marseille. Před 24 000 diváky rozmetali 5:1 Nice, které se v posledních dvou letech proslavilo velmi pevnou obranou. Chamakha hattrick vynesl do pozice nejlepšího střelce celé soutěže, jednou se trefil i Laslandes, ještě před třemi měsíci hráč Nice. Odchod Celadese (do Realu) a Pochettina (do Espaňolu) by tak nemusel být velkou ztrátou.

Jasně si se Saint-Etienne poradil i Racing Lens, dva góly zaznamenal Keita. Totéž se povedlo našemu reprezentantovi René Bolfovi ve vítězném boji jeho Auxerre proti Rennes (3:1). Poprvé skóroval hlavou, podruhé prostřelil bezmocného Isakssona z blízka pravačkou a byl jasně nejlepším hráčem na hřišti.

Kritická situace vládne v Nantes. Mužstvo opustili Armand a Ateba (PSG), Vahirua (Nice), Ziani a Moldovan (Servette Ženeva), přišli Bratu (Galatasaray), paraguayský reprezentant Caceres a kolumbijský reprezentant Viveros, avšak žádný z nich z různých příčin pravidelně nenastupuje. Na výkonech se oslabení čitelně projevilo: slavný klub vypadl z Intertota, v lize získal jediný bod a fanoušci se dožadují odstoupení prezidenta.

Druhé kolo pokořilo celkovým počtem 35 branek rekord z loňské sezóny, kdy v šestém kole padlo 33 branek. Posledním týmem, který ještě nepoznal gólovou radost, je nováček ze Saint-Etienne.

Výsledky:
Lens– Saint-Etienne 3:0 (26. a 39. Keita, 72. Cousin z penalty)
Ajaccio– Méty 1:2 (62. Chapuis – 7. Tum, 51. Gueye)
Auxerre – Rennes 3:1 (50. a 58. Bolf, 68. Kalou – 84. Frei)
Štrasburk – Toulouse 1:4 (90. Pagis – 6. Dalmat, 9. a 77. Suarez, 27. Moreira)
Nantes – Bastia 1:1 (49. Ahamada – 75. Andre)
Monako – Istres 2:1 (6. Kallon, 30. Maicon – 81. Montano)
Lyon – Sochaux 1:1(72. Juninho z penalty – 39. Potillon)
Bordeaux – Nice 5:1 (15. Gregorini vlastní, 23., 55. a 73. Samakh, 88. Laslandes – 65. Jarjat)
PSG – Caen 2:2 (10. Fiorese, 56. Yepes – 44. Hengbart, 73. Sarr z penalty)
Marseille – Lille 3:0 (39. Bamogo, 90. Marlet, 90. Costa)

Pořadí:
1. Marseille 6 b.
2. Monako, Méty 6 b.
4. Toulouse 4 b.
5. Lens 4 b.
6. Bastia 4 b.
7. Lyon, Sochaux 4 b.
9. Bordeaux 3 b.
10. Auxerre 3 b.
11.Rennes 3 b.
12. Lille 3 b.
13. Caen 2 b.
14. PSG 1 b.
15. Istres 1 b.
16. Nantes 1 b.
17. Ajaccio 0 b.
18. Štrasburk 0 b.
19. Saint-Etienne 0 b.
20. Nice 0 b.

Příští kolo:
Sobota 21. srpna
Nice – Marseille
Bastia – Ajaccio
Caen – Monako
Istres – Lens
Lille – Bordeaux
Rennes – Nantes
Saint-Etienne – Štrasburk
Sochaux – Auxerre
Toulouse – PSG
Neděle 22. srpna
Méty – Lyon

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele