1. FC Köln bude hledat trenéra, v německém klubu končí Baumgart

21.12.2023, 15:46
Aktuality

1. FC Köln zažil prachbídný podzim a vše vyústilo v odchod trenéra Steffena Baumgarta. 51letý kormidelník doplatil na špatné výsledky, tradiční německý celek je na předposledním místě tabulky 1. Bundesligy.

Baumgart se týmu ujal v létě 2021 a v první sezoně s ním postoupil do evropských pohárů. Loni 1. FC Köln skončil na jedenáctém místě, v probíhajícím ročníku je předposlední a na svém kontě má pouhých deset bodů. Poslední kapkou se tento týden stal nezdar na půdě Unionu Berlín.

O konci bývalého trenéra Paderbornu se spekulovalo od čtvrtečního rána a jako první s touto informací přišel deník Bild. K rozhodnutí o změně na základě vzájemné dohody všechny strany dospěly po obědě, odpoledne pak bylo vše potvrzeno oficiální cestou.

"Každý si asi dovede představit, že rozhodnutí opustit klub pro mě nebylo snadné. 1. FC Köln byl dva a půl roku mým domovem a společnými silami jsme dosáhli něčeho, na co mohu být pyšný. Na základě toho jsem ovšem nyní cítil, že je potřeba změna. FC je na prvním místě a ačkoli jsme investovali maximální úsilí, tak výsledky se již několik měsíců nedostavovaly. Pravděpodobně je třeba nový impuls," domnívá se Baumgart.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
16
13
3
0
46 : 12
42
2
Bayern Mnichov
15
12
2
1
49 : 15
38
3
VfB Stuttgart
16
11
1
4
37 : 19
34
4
RB Lipsko
16
10
3
3
38 : 17
33
5
Borussia Dortmund
16
7
6
3
30 : 25
27
6
Eintracht Frankfurt
16
6
6
4
26 : 20
24
7
TSG Hoffenheim
16
7
3
6
32 : 30
24
8
SC Freiburg
16
7
3
6
21 : 26
24
9
1. FC Heidenheim
16
6
2
8
25 : 32
20
10
VfL Wolfsburg
16
6
1
9
20 : 27
19
11
FC Augsburg
16
4
6
6
24 : 31
18
12
Borussia Mönchengladbach
16
4
5
7
31 : 35
17
13
Werder Brémy
16
4
4
8
23 : 30
16
14
VfL Bochum
16
3
7
6
18 : 33
16
15
Union Berlín
15
4
1
10
17 : 31
13
16
1. FSV Mainz 05
16
1
7
8
13 : 28
10
17
1. FC Köln
16
2
4
10
10 : 28
10
18
SV Darmstadt
16
2
4
10
20 : 41
10

Autor: Tomáš Pavlík / fc.de

Komentáře (27)

Přidat komentář
milan78

nesympatický trenér

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Díky za vše, bylo to hezké období.

Reagovat
cologneFC

Práve nám CAS potvrdil zákaz prestupov na 2 prestupové obdobia. Dnes nám ide…

Reagovat
smazaný uživatel

Dôvod?

Reagovat
cologneFC

Podľa UEFA sme neoprávnene podpísali Jakuba Potocnika z Olimpije Ljubljana.

Reagovat
Rudnevs

V skratke: Slovinský mladík Jaka Cuber-Potocnik dal v Olimpiji Ljubljana výpoveď (pre nedodržanie dohody, podľa jeho slov) a o deň na to podpísal zmluvu s Kölnom ako voľný hráč, aby nemuseli platiť odstupné Olimpiji. Olimpija zažalovala Köln a vyšlo im to.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem obom.

A bol to reálne odrb? Ak áno, fascinuje ma, že sa do toho niekto pustí bez toho, aby to mal “nepriestrelné”.

Reagovat
Rudnevs

Ťažko povedať. Úmysly iných osôb samozrejme nikdy nepoznáme stopercentne, ale aspoň takto z vonku to na mňa trochu ako odrb pôsobí.

Samozrejme im to za to ale nestálo, s takýmto trestom zrejme ozaj nerátali.. Potocnik by musel byť minimálne nový Poldi, aby im to za to aspoň čiastočne stálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň príležitosť si to tam očistiť a nanovo nastaviť, aj za cenu sezóny - dvoch v 2. Bundeslige, ale samozrejme, fans musia byť nadšení.

Reagovat
Rudnevs

Vidime sa v druhej lige

Reagovat
Werkrider

Za ktorý klub teraz hovoríš?

Reagovat
Rudnevs

Keď tak pozerám na to, ako sa zatiaľ viedlo HSV, tak žiaľ asi za každý

Reagovat
cologneFC

Hlavne by som už po dlhom čase rád zavítal do Hamburgu, tak jeden alebo druhý bude hrať rovnakú súťaž ako my

Reagovat
cologneFC

Reagovat
vladino10

Ak by Kolín padol, tak by nastal exodus hráčov, ktorí nemajú zmluvu pre 2. BL a Kolín ich nebude vedieť nahradiť?

Reagovat
cologneFC

Všetci majú zmluvy pre obe súťaže. Okrem tých, ktorí sú na hosťovaní.

Reagovat
Rudnevs

Zmluvy samozrejme majú, to by bolo sprosté si nepoistiť, väčšina klubov, ktorým reálne hrozí zostup, si to postrážia.

To však neznamená, že ti hráči aj tak neodídu. Síce za peniaze, s tými si však Köln bude môcť maximálne tak utierať slzy, keďže si nemôžu nikoho kúpiť. Mladíci z akadémie dostanú životné šance.

Reagovat
cologneFC

Odísť môžu ak ich klub pustí. No bude to zaujímavé, v akadémii máme celkom zaujímavé talenty, viď. Finkgräfe.

Reagovat
Rudnevs

“Ak ich klub pustí”

Ak hráč chce odísť, odíde. Väčšinou to tak je. Všetky iné možnosti väčšinou škodí obom stranám.

Ale je pravda, že vzhľadom na zákaz prestupov, sa budete sústrediť predovšetkým na to, dohodnúť sa so súčasnými hráčmi a tým pádom ten exodus nebude tak veľký ako pri iných druholigistoch. Viem si predstaviť, že vo výnimočnej situácii pár chalanov určite ostane, aby pomohli, aj keď by ináč zrejme šli za lepším.

Reagovat
cologneFC

Tak som to myslel. V tomto prípade aj hráči vedia, že klub ich nepustí. Tak nemyslím, že budú nejako štrajkovať. Išli by sami proti sebe.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Škoda, trenér který je v triku prostě vždy se jen tak nenajde

Reagovat
Rich

Snad Kolín spadne do druhé ligy.

Reagovat
andrew96

Teď to tak moc nevypadá, ale za 2,5 roku se stal ikonou, kterou miloval celý Köln. Samozřejmě díky hučce na hlavě, poskakováním u lajny a sledováním zápasu u TV se psem, když měl covid. Ale vedle této image je Baumgart taky velice schopným trenérem. To, jak skomírající FC naučil intenzivně presovat a jak po Gisdolově šedi pozvedl celý klub, je skutečně obdivuhodné. Za mě končit neměl, náhrada stejně není a spekulovaná jména napovídají, že místo na Baumgarta se naváže spíš na Gisdola.

Reagovat
Rudnevs

OT týkajúce sa nedávneho vstupu investorov do DFL: Axel Hefer zo Schalke má novú prácu na vysokej pozícii v Tipicu a udajne je Tipico vlastník podielu v spoločnosti, ktorá má záujem odkúpiť tie percentá v DFL.

Hm.. prečo asi tak Hefer hlasoval za?

Reagovat
andrew96

Bohužel, i zprávy z jiných klubů (Mainz, H96) dávají najevo, že hlasující nerespektovali nejen stanoviska svých členů, ale i užší dozorčí rady.

DFL se může zaštiťovat, že superpohár zůstane v Německu a že se nebudou měnit vysílací časy. Jak ale k těmto prohlášením mohou mít fanoušci důvěru, když vidí, že vyslanci jejich klubů na půdě DFL jednají v rozporu s rozhodnutím na úrovni klubu.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Rudnevs

V prípade Schalke to nie je len v rozpore s členmi klubu, ale v tomto prípade bolo vlastne možno konanie a záujmy Hefera aj v rozpore so záujmami klubu. Hefer by to zrejme odhlasoval aj v situácii, kedy by to znamenalo, že Schalke ako druholigista z koláča nedostane skoro nič a tým pádom tam stvrdne x rokov (čo je teda dosť možné, nevieme ako to DFL prerozdelí), len kvôli jeho osobným záujmom. A Schalke? Po mne potopa...

Pokiaľ je to skutočne pravda a Hefer skutočne podpísal niečo, čo klubu ako takému uškodí, len kvôli tomu, že má miesto v Tipicu, tak je to extrémne svinstvo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele