1. BUNDESLIGA - 6. KOLO

29.09.2006, 22:28, aktualizováno 01.10.2006, 19:32
Komentáře a souhrny
Neuvěřitelná vyrovnanost zatím charakterizuje letošní ročník Bundesligy. Ke čtyřem desetibodovým celkům se v neděli po remíze se Stuttgartem přidala Hertha, která dokonce vévodí celé lize. Nikdo z ostatních však zatím neztrácí příliš - dvanáctý Stuttgart má osm bodů a například patnáctý Wolfsburg dosud získal bodů pět. Poslední je Bochum se čtyřmi body.

Brémy po sérii nepřesvědčivých výkonů opět dokázaly potěšit své fanoušky vysokou výhrou. Proti Gladbachu byly jasně lepší, na tři branky stačilo Werneru pouhých pět minut. V 33. minutě dorazil Hunt přímý kop Nalda, za dvě minuty Klose efektně propustil mezi nohama centr z levé strany a Schulz se z první také nemýlil. Pojistku v podobě třetího úspěchu přidal z přímého kopu Diego, když s Naldem sehrál pohledný signál. Hosté se ukázali až v závěru. Blízko gólu byl Delura, jehož pokus vytáhl brankář Wiese na břevno.

Nebýt zbytečných remíz, vévodil by Norimberk jasně ligové tabulce. Proti Mainzu opakovali domácí poslední dobou obvyklý scénář – z velké převahy dokázali vytěžit jen jednu branku a soupeř poté dokázal vyrovnat. Norimberk poslal do vedení Jan Polák, když se ujala jeho pohotová střela z hranice vápna. O chvíli později byl faulován Pekovičem, jenže Vittekovi penaltu zneškodnil Wache. Domácí obraně pak utekl Chadlj, Mnari ho zastavil za cenu červené karty a převaha byla ta tam. Hosté se vytrvale snažili o vyrovnání, až se z dálky trefil Babatz. Málem se mu to povedlo ještě jednou, Norimberku pomohlo břevno.

Úspěšný zápas Ligy mistrů na hřišti Internu měl povzbudit Bayern, jenže německému mistrovi se v domácí lize opět nedařilo podle představ. Wolfsburg nehrál lepší, než průměrný fotbal, bere však všechny body. Hosté opět doplatili na nevyužité šance, Lvi se mohli spolehnout na výborného Jentzsche. A když v 36. minutě zpracoval Hanke vysoký centr, narazil si s Makiadim a obstřelil Kahna, zůstaly všechny body ve Volkswagen Areně.

Souboj remízových lídrů, Frankfurtu s Hamburkem, skončil podle předpokladů – remízou. Domácí poslal do vedení Meier, který po standardce stál na správném místě a odrazil se k němu míč. Hosté mohli žehrat na nepřízeň osudu. Ljuboja i Sorín nasměrovali své přímé kopy do břevna. Z gólu se HSV radoval až v 51 minutě, když po přesné přihrávce Laase skóroval právě Ljubina. Domácí však záhy kontrovali – po zaváhání obrany se prosadil Amanatidis. Po další chybě obrany trefil stejný hráč břevno. To už byl na hřišti Guerrero a jeho chvíle přišla vzápětí. Prohnal se po pravé straně a připravil vyrovnání hlavičkujícímu Sanogovi. Domácí ještě měli dvě tutovky, konkrétně Thurk a Takahara, skóre se však už neměnilo.

Po půlroční pauze zaviněné zraněním se do sestavy Bielefeldu vrátil Sibusiso Zuma. Proti Cottbusu byl svědkem dobrého nástupu hostí. V první šanci trefil Munteanu jen tyč, při samostatném úniku už přelomoval brankáře a poslal svůj tým do vedení. Domácí však trpělivou hrou skóre otočili. Hrdinou dne je Jonas Kamper, který všechny branky Arminie připravil. Nejdřív našel za obranou navrátilce Zumu, pak vybojoval ostrým skluzem míč pro Wichniarka, který své sólo proměnil, a nakonec nacentroval při brejku míč přesně na hlavu Masmanidise.

Dortmund poslal do vedení proti Hannoveru už v páté minutě Smolarek, když pohodlně dorazil do odkryté branky přímý kop. Druhou branku mohl přidat Pienaar, ale trefil tyč a skórovat se povedlo hostujícímu celku. Při závaru se dostal míč Hašemianovi, který nedal brankáři Weidenfellerovi šanci. Íránský útočník byl ústřední postavou zápasu. Za dvě minuty ztratil zbytečně míč a po Tingově nahrávce vrátil vedení domácím opět Smolarek. Hašemian však dokázal svou chybu napravit a připravil gól Husztimu.

Pohledné utkání v Aachenu odstartoval bochumský Misimovič, který málem skóroval od půlící čáry. Zapsat se mezi střelce se mu povedlo až v třicáté minutě. Jeho centr možná tečoval Gekas, branka je ale připsána jemu. Bochum držela vedení jen do začátku druhé půle, pak se domácím během dvou minut povedl skvělý obrat. Vyrovnal Schlaudraff hlavou a tři body zajistil Alemannii Rösler přízemní střelou po povedené akci. Hosté se mohou zlobit na rozhodčí, kteří jim neuznali regulérní branku pro domnělý ofsajd.

Tabulka:
1. Hertha Berlín624010:410
2. 1. FC Norimberk62407:310
3. Werder Brémy631212:910
4. Bayern Mnichov63127:510
5. Schalke 0463127:610
6. Alemannia Aachen630310:99
7. B. Mönchengladbach63036:89
8. Bayer Leverkusen622210:88
9. Eintracht Frankfurt61508:68
10. Borussia Dortmund62227:78
11. Energie Cottbus62227:88
12. VfB Stuttgart622210:138
13. Arminia Bielefeld62139:97
14. 1. FSV Mainz 0561416:77
15. VfL Wolfsburg61323:56
16. Hamburger SV60517:85
17. Hannover 9661237:155
18. VfL Bochum61146:94

Příští kolo
26.09.2007
Borussia Dortmund - Hamburger SV
Hertha Berlín - Hansa Rostock
Arminia Bielefeld - Hannover 96
Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC
VfL Wolfsburg - Werder Brémy
VfB Stuttgart - VfL Bochum
MSV Duisburg - Schalke 04
Bayern Mnichov - Energie Cottbus
1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Smolarek to je ale třída

Reagovat
HOST*derek

zatim parádně vyrovnaný ročník. trochu jako hokejová extraliga. jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele