1. BUNDESLIGA - 30. KOLO

15.04.2006, 23:04, aktualizováno 17.04.2006, 11:20
Aktuality
Bayern si poradil s Bielefeldem a Hamburk zvítězil v Duisburgu, na čele tedy nic nového. Třetí Brémy ztrácí, remizovaly ve Wolfsburgu, naplno však nebodovalo ani čtvrté Schalke, bod si z Gelsenkirchenu odvezl 1. FC Köln. Leverkusen si poradil s Gladbachem, Hertha s Dortmundem a Frankfurt s Mainzem hráli bez branek, Vittek dvěma góly pomohl k výhře Norimberku nad Lauternem, Hannover i díky Štajnerovi remizoval se Stuttgartem.

Bayern hostil v opět vyprodané Allianz Aréně Bielefeld a předzápasová rozcvička domácím přivodila nepříjemnou komplikaci. Při střelbě totiž dostal brankář Kahn bombu pod oko a natekla mu tvář tak hodně, že nebyl schopen nastoupit. Na Bayernu se však ztráta jednoho z vůdců neprojevila, náhradník Rensing chytal velice spolehlivě a hosté na trávníku, s výjimkou začátku druhé půle, téměř nebyli vidět. Hned první příležitost zaváněla gólem. Sagnol skvěle našel ve vápně Pizarra, ten míč zpracoval a vypálil. Míč se odrazil od tyče ven. O chvíli později peruánský útočník sklepl míč k Ballackovi, který namířil dělovku do brankáře Haina. Ballack s Pizarrem patřili i dál k nejaktivnějším, připomněl se i obránce Ismael, který dal Dalovičovi loktem do břicha. Hostující hráč nakonec tvrdý direkt rozdýchal a pokračoval dál. Před přestávkou měli šance ještě Pizarro s Makaayem, to už se však blížila nejlepší fáze zápasu v podání hostí. Krátce po změně stran nejdřív Boakye střelou přes hlavu těsně minul, vzápětí po levé straně utekl Kobylík, přesným centrem našel volného Westermanna, jemu ale oblouček nevyšel. Bielefeld ještě zahrozil přímým kopem Korzynietze, pak už se slova ujali domácí. Na hřiště se dostal žolík Mehmet Scholl, který opět Bayernu velmi pomohl. V 69. minutě spolu s Pizarrem připravili střeleckou pozici pro Ballacka, jeho pokus byl tečován a skončil na tyči, od zad brankáře Haina se však odrazil šťastně do sítě. Za čtyři minuty pojistil výhru právě žolík Scholl. Nabil mu Schweinsteiger a proti další střele ze střední vzdálenosti se Hain natahoval marně.

Na dohled Bayernu se chtěl udržet Hamburk, proto potřeboval vyhrát v Duisburgu. Domácí však začali aktivně a byli blízko vedení. Proti Ahanfoufovi zasáhl brankář Kirchstein, Lavrič hlavičkoval vedle a mezi tyče se nevešel ani přímý kop Anfanga. Až poté se ukázali hosté a byli daleko produktivnější. Trochowski ještě neměl dost času k přesnému zakončení, ale ve 24. minutě už Hamburk vedl. Atouba centroval po nakrátko rozehraném rohu a Möhrle, ač nikým neobtěžován, smolně tečoval míč do vlastní branky. Pro Duisburg to byla sprcha, zatím byl lepším týmem. Navíc za šest minut vedl Hamburk už o dva góly. Barbarez perfektní nahrávkou poslal do sóla Aíltona, který suverénně zakončil pod tělem brankáře Kocha. Domácí brankář se mohl opět nešťastně dívat, skoro stejný gól dostal v minulém kole od Larsena ze Schalke. Před pauzou ještě zkouše štěstí falšovanou střelou Trochowski, ve druhém poločase už Hamburk přenechal aktivitu domácím, nepouštěl je ale do vyložených šancí. Tararacheho přímák tečoval mimo Boulahrouz a ani dva pokusy Ahanfoufa Kirchsteina příliš nepolekaly. Sen Hamburku o mistrovském titulu žije dál, musí ale ve čtyřech zbývajících kolech smazat čtyřbodový náskok Bayernu.

V bitvě o Ligu mistrů dál zaostává Schalke, bod proti Kolínu je málo. Domácí nehráli v pohodě, ilustrovala to dvě nedorozumění mezi obránci a brankářem Rostem. Krstajičova špatná přihrávka ještě pohromou neskončila, ale když v malém vápně zmatkoval Rodriguez, přiběhli Kolínští a donutili Rosta míč chytnout. Hosté zahrávali nepřímý kop a Podolski trefil naprosto přesně. Domácí vyrovnali až v 80. minutě. Zasloužil se o to střídající Bajramovič, která poslal do sítě hlavou roh Kobiašvili. Další větší šance už k vidění nebyly, oba týmy se musely spokojit s jedním bodem, což je pro Schalke i Kolín málo.

Brémy nastoupily ve Wolfsburgu ve stříbro-červené kombinaci a vyšel jim začátek utkání. Klose ve vápně sklepl míč, Owomoyela ho lehce tečoval k Valdezovi, který už neměl problém prostřelit Jentzsche. Domácí odpověděli rychle. Hanke sice hlavičkoval po centru Marleta těsně vedle, vyrovnání ze vzduchu ale přece přišlo rychle. Na roh Karhana vyskočil nejvýš Hristiv, míč vyrazil brankář Wiese, rozhodčí však správně viděl míč za brankovou čárou. Za tři minuty zastavil domácí v rozletu obránce Quiroga, když za faul na Kloseho dostal červenou kartu. Ve druhé půli mohli o třech bodech pro hosty rozhodnout Valdez a Jensen, z domácích byl nejblíž gólu Menseguez.

Hertha hostila Dortmund a pokračovala ve zlepšených výkonech. Jenže domácí selhali v koncovce. V páté minutě Kehl posílal malou domů, jeho úmysl vystihl Marcelinho a běžel sám na Gentenaara, prováhal však vhodný moment ke střele a bylo po šanci. Na druhé straně nebezpečně střílel Dede, tutovku spálil Amoah a Smolarek hlavičkoval nad. Po přestávce si domácí fanoušci ťukali na čelo, když Marcelinho prošel obranou a proti svým zvyklostem ve vyložené šanci nahrával...a Pantelič na pas nedosáhl. V závěru málem došlo na obou stranách na vlastní góly. Kringeho střelu srazil van Burik a pokus Marcelinha tečoval Degen. Obě skončily o centimetry v zámezí.

Výhra nad Gladbachem posunula Leverkusen ještě blíž k Poháru UEFA. První půle patřila domácím. V úvodu pálil z voleje nad branku Voronin, Rolfes se sám před brankářem ukopl. Líp se stejnému hráči zadařilo v 11. minutě, když dorazil Berbatovovu střelu do tyče. Gólu předcházela hrubá chyba Ze Antonia s Fakiri, kterým Rolfes sebral míč. V závěru poločasu rozdával rozhodčí karty – Nowotnyho měl vyloučit za tvrdý faul na Polanskiho, ale dal mu jen žlutou, kdežto Kamphuisovi udělil nesmyslnou druhou žlutou hostující hráč musel ven. Hosté vyrovnali v 48. minutě poté, co Neuville dorazil Jansenovu střelu. Závěr už patřil opět Bayeru. Po další chybě Fakiriho trefil Freier břevno a o výhře rozhodl Rolfes, který se v nepřehledném závaru před Kellerem dostal ke střele.

Téměř bez šancí se obešla první půle souboje Frankfurtu s Mohučí. Za domácí zahrozil Cha a Amanatidis, hosté dlouho nebyli vidět. Ale když Babatz po pětatřiceti minutách napřáhl, zastavilo jeho střelu až břevno. Ve druhém dějství počítali šance jen domácí. Po Lexově centru hlavičkoval Amanatidis těsně vedle, další pokus řeckého útočníka zneškodnil Wetklo. Největší příležitost celého utkání měl opět Amanatidis. Ochs z první poslal centr za obranu, hosté zaspali a nechali Amanatidise úplně volného, ten však svůj pokus mezi tyče opět nenasměroval. Vyprodaný stadion už nerozradostnil ani Huggel, který z přímého kopu mířil těsně nad.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov30216358:2569
2. Hamburger SV30205549:2265
3. Werder Brémy30186666:3360
4. Schalke 04301412441:2754
5. Bayer Leverkusen301281053:4444
6. Hertha Berlín301111844:3744
7. VfB Stuttgart30816632:3040
8. Borussia Dortmund309111037:3638
9. 1. FC Norimberk301071339:4437
10. B. Mönchengladbach309101134:4137
11. Arminia Bielefeld301071329:3737
12. Hannover 9630715838:4036
13. Eintracht Frankfurt30871537:4631
14. FSV Mainz 0530791440:4530
15. VfL Wolfsburg306121229:4830
16. 1. FC Kaiserslautern30761741:6627
17. 1. FC Köln30591642:6124
18. MSV Duisburg304111528:5523


Příští kolo
03.05.2008
Arminia Bielefeld - VfL Bochum
Schalke 04 - Hannover 96
Werder Brémy - Energie Cottbus
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt
VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov
Hertha Berlín - Karlsruher SC
MSV Duisburg - Bayer Leverkusen
Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk
Hansa Rostock - Hamburger SV



Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*snakes

věřím stále v titul pro HSV

Reagovat
Pharrell

Myslim,ze Bayern uz titul nevypusti,ale 2.misto je pro HSV taky dobre

Reagovat
smazaný uživatel

jj, liga mistru je dobrej vysledek.. Bayern uz to nejak dokope, vzdycky to tak byva..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem koukal na Dortmund a nevychazel sem z udivu, se rekne Worns nebo Kehl, ale ta jejich obrana byla nulova, Hetha je porad tlacila a kdyby Marcelino promenil aspon jednu ze ctyrech tutovek, byly by zaslouzeny body pro berlin..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidite sestup? ctyri kola pred koncem uz to je jasnejsi... Muj nazor: Duisburg, Kolin a Mainz

a prvni ctyri mista? 1.Bayern, 2. Bremy, 3.HSV, 4.Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy třetí? tomu fakt nevěřim. sestup vidim hodně podobně - Duisburg, Kolín. Snad ne Lautern, to bych byl fakt nerad.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, K´lauternu by byla skoda...

Jinak doufam ze TSV nesestoupi, to by byla dalsi tragedie, deli je dva body od sestupu..nadhernej priklad jak se dostat z boje o postup do boju o zachranu..

Reagovat
smazaný uživatel

16. Frankfurt (pořád mu věřim, že zachrání fotbalovější Wolfsburg i K´lautern) jinak tradičně 17. Köln 18. Duisburg

Na prvního fleka bych si to přál 1. HSV 2. BAyern 3. Brémy

Jen by mě zajímalo Šantrovo vysvětlení, jak to myslí, že nevěří Brémám...To myslíš jako že skončej druhý, nebo čtvrtý?

Na obě místa maj slušnou díru...

Reagovat
smazaný uživatel

nojo, sem se zase upsal...

před otazníkem má být druhý, takže si myslim že skončej třetí, že hsv nedotáhnou

ad TSV - to je hrůza. Viděl sem poslední zápas, myslim v Aue. Oni tam chodili, obrana katastrofa, totálně odfláknutej zápas. Klinka gól, Dostálek nahrál před prázdnou Juskowiakovi, takže se aspoň češi neztratili - ale to byli ti domácí Asi by mnichovu pomoh nějakej blázen - třeba straka, nebo lorant chce je to pořádně zpucovat, sou líný, nic nehrajou, tak by se třeba probrali...

jesi budou pokračovat timhle stylem, tak můžou spadnout...a to by byla docela tragédie

Reagovat
smazaný uživatel

jinak bych titul přál taky hamburku, i když ten jejich fotbal nic moc. ale vypadá to na bayern. Hamburk čeká Bayer, koln, hertha, werder(DVVD), Bayern: Mainz, VfB, Lautern, BVB(VDVD). Takže z toho mi vychází téměř stoprocentně titul pro bayern

Reagovat
smazaný uživatel

No já bych až zas tak jasně neviděl. Sice Hamburk už neválí jako v létě, Atouba už nepředvádí tolik brazilsko- kamerunskejch kousků..., ale Leverkusen by doma porazit mohli a Brémy taky (když se teda zadaří), v Kolíně nevyhrajou, ale ukopou remízu (to taky vidim jasně - se slabšíma soupeřema to Hamburku podle mě fakt nejde) a Hertha to doma odflákne, takže 10 bodů

No a Bayern dvakrát zaplichtí doma a nečekaně prohraje v K´lauternu = 5 bodů

Teda jestli mi tahle předpověď vyjde, nechávám si říkat Nostradamus II.

Reagovat
smazaný uživatel

jasný, hezkej scénář, líbil by se mi

ale bayern je bayern...

Reagovat
HOST*1860

Ja teda taky fandim HSV, ale nejak mi nejde z hlavy druhy misto Werderu, HSV je nevo jako Slavie, Jsou dobry, maj sanci na titul, ale dokazou prohrat s kymkoliv, Werder s HSV vyhraje a uz to bude jen o dva body, a vychazi mi to na prohru s Herthou, pripada mi, ze chytili druhej dech, i kdyz pozde..

ja jen budu spokojenej, kdyz TSV nesestoupi..

komu fandite v 1.BL?

ja Nurnberg, Borussia a HSV, samozrejme hlavne kvuli cechum, proti mysli mi ani neni Bielfeld, jinak nesnasim Mainz, ani sam nevim proc...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele