1. BUNDESLIGA - 29. KOLO

08.04.2006, 17:38, aktualizováno 09.04.2006, 22:30
Aktuality
Boj o titul zdramatizovaly Brémy, které doma porazily 3:0 vedoucí Bayern Mnichov. Hamburk totiž v neděli doma porazil Gladbach a přiblížil se první příčce na čtyři body. Naopak remízou v Duisburgu opět ztratilo Schalke. Naděje na záchranu přiživil třemi body proti Wolfsburgu Kolín, zabrala i Hertha, která uspěla v Lauternu. V boji o Pohár UEFA se dařilo Leverkusenu v Dortmundu, stejně jako Stuttgartu proti Norimberku. Bielefeld porazil Frankfurt a Mohuč s Hannoverem se rozešly bez branek.

Bayern přijel do Brém přiblížit se titulu, ale smolný zápas boj o první příčku ještě zdramatizoval. V úvodu neproměnil tutovku Valdez a to bylo ze strany domácích pro první půli téměř vše. S jednou výjimkou – v 33. minutě centroval Klose a jeho nadýchaný oblouček uklidil Schweinsteiger před Borowskim do vlastní sítě. Jinak byl na hřišti pánem Bayern. Pitarro s Makayem však netrefovali bránu, a když peruánský útočník míč dorazil do sítě, byl mu správně odpískán ofsajd. Po přestávce se nic neměnilo, hosté tlačili, ale nedařilo se jim v koncovce. Demichelis dvakrát hlavičkoval jen doprostřed brány, Zé Roberto z pěti metrů přestřelil a dělovce Ballacka scházely centimetry. Bayernu navíc rozhodčí upřel penaltu, když Vranjes stáhl k zemi Ballacka. Po dlouhé době se vydali domácí ke Kahnově brance v 79. minutě a hned skórovali. Klose sklepl vysoký míč pro Jensena, který zčistajasna běžel sám na Kahna a zakončil velmi přesně k tyči. Domácí, dnes hrající na své poměry dost defenzivně, si však připravili ještě jeden gól. Klasnič s Klosem rychlými narážečkami přelstili obranu a dobíhající Borowski pohodlně uklidil míč k tyči Kahnovi brány. Domácí trenér Schaaf tak mohl slavit, jeho defenzivní taktika, byť s dávkou štěstí, přinesla vytoužený tříbodový efekt.

Velice pohledné utkání Dortmund – Leverkusen bylo skvělou podívanou, jen jedna věc chyběla domácím fanouškům ke spokojenosti – výhra. Hned první útok Borussie zaváněl gólem, Sahin uvolnil Buckleyho, který trefil tyč. Ani hosté se nedali zahanbit a Berbatov měl v rychlém sledu dvě vyložené šance, brankář Gentenaar první střelu vytlačil špičkou kopačky, ve druhém případě skočil bulharskému útočníkovi pod nohy. Další šanci měl Freier, za domácí odpověděl hlavičkou Kehl a Amoah, který napálil vyběhnutého Butta. Poprvé udeřilo ve 22. minutě. Skvělou práci odvedl Ramelow a Berbatov napotřetí zachoval chladnou hlavu. Už za pět minut však bylo vyrovnáno. Při rohu Rosického zůstal úplně nekrytý Brzenska a mladý obránce trefil přesně pravý horní roh, ani na čáře vyskakující Freier na míč nedosáhl. I dál se útoky přelévaly ze strany na stranu – Rosický pálil těsně vedle, vzápětí musel před Berbatovem předvést další dobrý zákrok Gentenaar. Rozhodnutí padlo v 50. minutě. Rolfes přihrával Freierovi, jehož střela byla lehce tečována, takže Gentenaarovi skočila a nedokázal zasáhnout. Dortmund se snažil vyrovnat, ale marně. Standardky Dedeho a Rosického pokryl Butt, Buckley mířil těsně vedle a když rozhodčí nepotrestal sražení Dedeho Fritzem v pokutovém území, museli se domácí smířit s prohrou.

Vynikající brankář Schäfer držel Norimberk ve Stuttgartu dlouho ve hře o body. V první půli skvěle vyrazil hlavičku Meißnera, i při dalších střelách byl jistý a po pokusu Hitzslbergera mu pomohla tyč. Ve druhém poločase poškodil hosty rozhodčí. V 62. minutě přísně udělil druhou žlutou kartu za střet s Tiffertem a o chvíli později neuznal Kiesslingovu gólovou dorážku pro domnělý ofsajd. A tak se ke slovu dostali domácí. Závar z osmdesáté minuty chtěl rázně vyřešit Gomez, jeho střela ještě byla ztlumena, ale míč si našel Tomasson a ranou pod břevno rozhodl.

Po špatném období se zvedá Hertha. V Kaiserslauternu šla do vedení ve 14. minutě, když Bastürk vyškolil mladého Schönheima a přihrál Panteličovi, který trefil přesně k tyči. I dál byli lepší hosté. Marcelinho z první trefil tyč, při další akci uvolnil pod břevno zakončujícího Gilberta. Domácím se nedařilo téměř nic, jedinou výjimkou byla nebezpečná hlavička Altintopa. Lepší to nebylo ani po změně stran, naopak Lauternu mohlo být ještě hůř, kdyby rozhodčí odpískal faul gólmana Fromlowitze na pronikajícího Gilberta. Závěrečný tlak domácích vyústil v nebezpečný závar, ale ani Skela se Sanogem míč do brány nedotlačili.

V Mohuči se hrál opatrný fotbal s minimem šancí, o něco nebezpečnější byli hosté z Hannoveru. V úvodním dějství se v dobré pozici ocitl Brdarič, trefil však jen břevno, skórovat se nepodařilo ani Hashemianovi. Domácí dlouhou dobu nic nepředvedli, navíc ještě před přestávkou musel střídat zraněný kapitán Friedrich. Po změně stran byli stále lepší hosté, za Mohuč jen dvakrát zahrozil Casey, ale ani Hannoveru se branky dosáhnout nepodařilo. Po rohu vracel hlavou míč Štajner před bránu a Mertesacker zamířil do náruče brankáře, nezadařilo se ani střídajícímu Delurovi, který trefil hlavou spojnici tyče a břevna.

V Bielefeldu se první poločas ani nemusel hrát. Nepředvedli v něm zhola nic domácí ani hosté z Frankfurtu. Druhá pětačtyřicetiminutovka už byla lepší. Nejdřív střílel nebezpečně Korzynietz, poté přišla na řadu kuriózní situace. Pinto u branky soupeře dokázal udržel míč ve hře a poslal ho před bránu, kde Vasoski nešťastně nastavenou noho poslal míč do vlastní sítě. Rozhodčí však špatně posoudil situaci jakou autovou. Domácí se dočkali až v 68. minutě. Po přímém kopu vyskočil nejvýš Westermann a precizní hlavičkou skóroval.Hosté příliš nebezpeční nebyli, jen hlavu Köhlera z brankové čáry odvracel Korzynietz. V samém závěru se vydal útočit i brankář Nikolov, hosté propadli a Gabriel běžel na prázdnou bránu. S pomocí faulu ho zastavil Köhler a byl vyloučen.

Do boje o záchranu se namáčí i Wolfsburg. V Kolíně byl dlouho víc než vyrovnaným soupeřem, ale Mike Hanke nedokázal proměnit své tutovky. Při prvním sólovém nájezdu si ukopl míč a podruhé nastřelil jen tyč. Domácí čekali na vyloženou šanci téměř osmdesát minut, pak však předvedli gólovou smršť. V 77. minutě střílel Podolski, brankář jeho střelu vyrazil a Scherz pohodlně dopravil míč do sítě. Za šestašedesát vteřin se domácí radovali podruhé. Scherz přenechal míč Helmesovi, který z dálky po zemi trefil přesně k tyči. Definitivně rozhodnuto bylo v 81. minutě, kdy centr Epsteina srazil před Helmesem do vlastní sítě Sarpei.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov431011:110
2. VfL Bochum42118:77
3. Arminia Bielefeld42117:67
4. Eintracht Frankfurt42115:47
5. Hamburger SV42114:37
6. Werder Brémy42115:77
7. Schalke 0441308:56
8. MSV Duisburg42027:56
9. Hertha Berlín42025:56
10. Borussia Dortmund42026:76
11. Karlsruher SC42024:56
12. Hannover 9642025:76
13. Bayer Leverkusen41214:25
14. VfL Wolfsburg41126:74
15. VfB Stuttgart41124:64
16. 1. FC Norimberk41123:54
17. Energie Cottbus40222:62
18. Hansa Rostock40041:70

Zbývající zápasy
16.04.2008
Schalke 04 - Energie Cottbus
Hansa Rostock - Werder Brémy
MSV Duisburg - Karlsruher SC
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov
Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen
VfB Stuttgart - 1. FC Norimberk
Hertha Berlín - Hamburger SV
VfL Wolfsburg - VfL Bochum
Borussia Dortmund - Hannover 96


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak seč nam tto zamotava, vypadalo to, ze Hamburg uz s bojem o titul konci a anjednou je to o ctyri body... kdo myslite ze spadne? Lautern vypadal dobre, ale asi se nechytl, kdyz spadnou, tak to bude uz hruza, jen tezko si dokazu bundesligu predstavit bez TSV 1860 a ted i lautern.. jninak si myslimm a doufam ze spadnou kolin, duisburg a mainz..

Reagovat
HOST*owen13

Vsadil bych na Duisburg, Kolín a Frankfurt. Jinak je v každym případě dobře, že se nám to zdramatizovalo. Prvního fleka bych Hamburku přál, ale nevim, nevim. Má problémy se slabšíma soupeřema venku a tušim, že z Duisburgu přiveze bod...Kéž bych se ale mýlil

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a jen tak mimochodem, nadhodil bych do pléna:" Co si myslíte o Svěrkošovi a jeho angažmá v Hertě?" Můj názor je, trefa vedle a věčný spalovač šancí skončí v příští sezóně ve 2. BL

Reagovat
smazaný uživatel

do druhy by jit nemusel, Herta se az do tohohle utkani trapila a tusim, ze meli nejakou serii nevyher, takze to bylo celym muzstvem.. jinak mas pravdu, mohl dat nejaky goly, v Herte je taky dost dobrejch utocniku a ma to tezky.. ale prestup by mu kazdopadne pomohl.. Tipoval bych to tak na 1BL, ale do týmu, kterej zrovna postoupi..jen tip

Reagovat
smazaný uživatel

V hertě se dobře zakopal to jo. odehrál toho dost, ale dal myslim jen jednu tyčku, jinak nebyl vidět... co s ním bude, to by mě taky zajímalo, ale v gladbachu nezůstane (myslim že je na hostování, kdežto nando šel opačným směrem natrvalo, takže se svěrkošem asi už tehdy vůbec nepočítali...)

v nějakým slabším klubu by se moh chytit, 2. liga snad nebude, i když to si to se uvidí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele