1. BUNDESLIGA - 16. KOLO

08.12.2006, 22:32, aktualizováno 10.12.2006, 19:09
Komentáře a souhrny
Schalke ve westfálském derby přehrálo Dortmund a udrželo se o skóre za vedoucími Brémami, které i díky hattricku Nalda rozstřílely Frankfurt na jeho hřišti 6:2. Bayern jen těsně zdolal Cottbus, stejně tak Stuttgart Bochum, Hertha prohrála v Leverkusenu a ztratila kontakt se špicí, Hamburk s Norimberkem si ve vzájemném souboji připsali další remízu.

Hannover svedl vyrovnanou bitvu s Bielefeldem. V první půli tečoval míč do tyče Vinicius, na druhé straně po přihrávce Kučery mířil těsně vedle Zuma. Branky přišly až po přestávce, ale v rychlém sledu. Nejdřív překvapil Enkeho nenápadnou přízemní střelou Ndjeng, o vyrovnání se postaral o minutu později Brdarič. Trochu hektický závěr už k další brance nevedl. Balitsch penaltu nevymodlil a stejný hráč neproměnil ani poslední šanci zápasu.

Gladbach sice přivezl před týdnem bod z Allianz Arény, jenže dnes opět pokračoval v bídných výkonech. V 17. minutě se domácí proti Mainzu šťastně dostali do vedení. Brankář Wetklo propustil míč, Kahého se pak snažil odzbrojit Demirtas, jenže důrazným zákrokem nešťastně usměrnil míč do sítě. Gladbach mohl rozhodnout, ale rozhodčí nesprávně zastavili v sólu Deluru. Těsně před koncem Jovanovič hlavou poslal přesný centr do sítě a vyrovnal. A trenér Klopp se tak mohl rozběhnout až k domácí brance a radostí nakopnout reklamní panel...

Remíza Hamburku s Norimberkem se, dá se říct, očekávala. Oba celky jsou totiž pilnými sběrateli jednobodových příspěvků do tabulky. První větší příležitost měl Trochowski, na druhé straně se hezky proháčkoval Vittek, ale oba neuspěli. Po změně stran až před Schäfera pronikl mladík Schmidt, hostující brankář byl opět na místě. A když ani Jarolímův perfektní pas nevyužil Ljuboja, skončil zápas bez branek. Hamburku se ke všem nepříjemnostem ještě zranil útočník Guerrero, který nedohrál po střetu s brankářem hostí.

V kontaktu se špičkou se stále drží Stuttgart, Bochum však byla vyrovnaným soupeřem. V úvodu hosty o vedení připravil jen milimetrový ofsajd Gekase. Domácí pak byli lepší, ale dlouho se trápili střelecky. Hlavně Mario Gomez, který po přihrávce Cacaua dokonce netrefil prázdnou bránu. Na poslední minuty přišel Marco Streller a dokázal strhnout vedení na stranu Stuttgartu. Domácí Pardo zahrál roh, Skov-Jensen vyběhl, ale míč nezískal, ve vápně vzápětí vznikla neuvěřitelná změť hráčů snažících se získat míč. Z nepřehledného chumlu vyšel vítězně Steepler, který vnějším nártem poslal míč do sítě.

Bayern nastoupil proti Cottbusu a hosté byli ze začátku jasně lepší. Rychlostí a jednoduchostí Mnichov přehrávali a byli i blízko gólu, Baumgart však trefil jen břevno. Domácím pomohla do vedení chyba brankáře Piplici. Schweinsteiger z velké dálky napřáhl, Piplica míč netrefil rukama a hlavou ho srazil do sítě. Hosté se však nevzdali a Baumgart přesnou hlavičkou vyrovnal. Potom už byl lepší Bayern a z tlaku také vytěžil branku. První branku v dresu německého mistra si připsal hlavičkující van Buyten.

Brémy září, jejich soupeři už se začínají bát velikých brankových přídělů. Hrdinou zápasu ve Frankfurtu se stal Naldo, který, ač stoper, zaznamenal hattrick. Ve třetí minutě ho našel za obranou Klasnič, po půlhodině hry hlavičkoval nestřežen po standardní situaci a hattrick dokonal chvilku po přestávce, když jeho skákavá střela z přímého kopu skončila v síti. Domácí drželi krok jen na začátku, dokázali i vyrovnat, ale pak už nedokázali rozjetým Brémám konkurovat.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov431011:110
2. VfL Bochum42118:77
3. Arminia Bielefeld42117:67
4. Eintracht Frankfurt42115:47
5. Hamburger SV42114:37
6. Werder Brémy42115:77
7. Schalke 0441308:56
8. MSV Duisburg42027:56
9. Hertha Berlín42025:56
10. Borussia Dortmund42026:76
11. Karlsruher SC42024:56
12. Hannover 9642025:76
13. Bayer Leverkusen41214:25
14. VfL Wolfsburg41126:74
15. VfB Stuttgart41124:64
16. 1. FC Norimberk41123:54
17. Energie Cottbus40222:62
18. Hansa Rostock40041:70

Zbývající zápasy
08.12.2007
VfL Bochum - Karlsruher SC
Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld
Hannover 96 - Werder Brémy
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg
Eintracht Frankfurt - Schalke 04
Bayern Mnichov - MSV Duisburg
Bayer Leverkusen - Hansa Rostock
1. FC Norimberk - Hertha Berlín
Hamburger SV - Energie Cottbus


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Borussia Dortmund !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Werder!

Reagovat
HOST*

je to hukot timhle stylem dej 100 golu za sezonu

Reagovat
HOST*

to je hukot tymto stylom budu mat 27 remiz...

Reagovat
HOST*

to je hukot tymto stylom budu mat 27 remiz...

Reagovat
smazaný uživatel

Naldo hattrick.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*1860

a to dal i hezky goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele