34. kolo
18.05.2024 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Union po nervy drásajícím duelu s Freiburgem na poslední chvíli unikl hrozbě baráže

Hráči Unionu zvítězili v posledním kole Bundesligy na domácí půdě nad Freiburgem 2:1, a díky porážce Bochumi v souběžně hraném utkání se tak vyhnuli baráži o setrvání mezi německou elitou. Cesta domácích za výhrou nicméně nebyla zdaleka jednoduchá, jelikož pět minut před koncem vyrovnal hostující Ricu Dóan. V nastavení dostali červenobílí již podruhé v duelu možnost zahrávat penaltu, kterou neproměnil Kevin Volland. Z dorážky se ovšem prosadil Janik Haberer, jenž udržel Die Eisernen v nejvyšší soutěži.

V Berlíně asi stále ještě nedokázali pochopit raketový obrat své situace. Zatímco před rokem fanoušci ve východní části hlavního města slavili historický postup do Ligy mistrů, letos zažívali boj o přežití. Příležitost se definitivně zachránit zhatilo Unionu minulé kolo, kdy ztratil skvěle rozjetý zápas s Kolínem a Mohuč senzačně zdolala Dortmund.

V první výraznější příležitosti se ocitl v deváté minutě Maximilian Eggestein, který se na hraně malého vápna otočil kolem míče, jeho rána ale zamířila přímo na gólmana. Jinak ovšem diváci příliš atraktivních akcí nesledovali. Až ve 38. minutě si po ruce Jordyho Makenga postavil balon na pokutový puntík Josip Juranovič, jeho přízemní pokus však zlikvidoval Noah Atubolu, a chorvatský záložník tak zakončil sezonu bez vstřelené branky.

Překvapivě opatrný fotbal převáděli hráči obou celků i po změně stran. Pokusy přicházely zejména zpoza pokutového území, postrádaly ale přesnost. Radost na Stadionu An der Alten Försterei však po jedné takové střele přece jen vypukla. V 68. minutě vymetl levý horní roh branky z půlkruhu Benedict Hollerbach. Domácí celek však vedení až do konce neudržel. V 85. minutě totiž překonal domácího brankáře hlavičkou 172 centimetrů vysoký Japonec Dóan. Ani tím ale dlouho gólově chudé utkání neskončilo. Ve druhé minutě nastavení nařídil rozhodčí pro domácí druhý pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Volland, ten ho ovšem znovu neproměnil, z následné dorážky ale odvrátil baráž Haberer.

Union tak svůj úkol splnil na jedničku a díky zaváhání konkurenční Bochumi se definitivně zachránil. Freiburg naopak skončil pod hranicí postupu do pohárové Evropy.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele