34. kolo
18.05.2024 15:30 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Andrej Kramarič (© AFP)

Kramaričův hattrick z poslední půlhodiny podtrhl nejhorší umístění Bayernu za 13 let

Velmi pravděpodobná derniéra Thomase Tuchela na lavičce Bayernu proběhla mizerně, když jeho svěřenci prohráli ve 34. kole Bundesligy na hřišti Hoffenheimu 2:4. Diváci si užili bláznivý start utkání s třemi brankami v rozmezí úvodních osmi minut, k jejich nevoli však většinu z nich vstřelili hosté, přičemž gól a asistenci zaznamenal Mathys Tel. Zbytek střetnutí ovšem zvládli výrazně lépe modrobílí, a to zejména díky hattricku Andreje Kramariče, jenž srovnával skóre v 68. minutě a následně ovládl samotný závěr. U všech jeho tref byli na trávníku jak Pavel Kadeřábek, který nastoupil v základní sestavě, tak David Jurásek. Bavoři tedy propadli v tabulce až na třetí příčku, na níž naposledy skončili v sezoně 2010/11.

Zápasy Hoffenheimu patřily v celém průběhu sezony k tomu nejzábavnějšímu, co Bundesliga nabízela, což dokonale potvrdilo i předchozí kolo. Šestigólový příděl do sítě Bochumi nesl i výrazný český podpis, když gól a asistenci zapsal pravý bek Kadeřábek. Bayern už delší dobu věděl, že nedosáhne na 12. titul za sebou, stále mu ovšem hrozil propad až na třetí příčku, který by ale odvrátil i zisk bodu.

Utkání nabralo tempo už ve čtvrté minutě, kdy Thomas Müller ve svém 707. soutěžním zápase za Die Roten připravil pozici ke gólové hlavičce Telovi. O pár sekund později se Bavoři radovali podruhé. Do útoku se vysunul Alphonso Davies a tváří v tvář Oliveru Baumannovi si poradil perfektně. Chaotický start podtrhl na druhé straně hřiště Maximilian Beier, který se po zmatku ve vápně vynořil s gólovou dorážkou. Vyrovnání měl na kopačce po půlhodině hry opět Beier, tentokrát už ovšem narazil na připraveného Manuela Neuera. Fanoušci německé reprezentace rozhodně nebyli nadšení ze zranění Aleksandra Pavloviče, který se krátce před utkáním dočkal nominace na Euro. Těsně před pauzou pak jen do Neuera zamířil Kramarič.

Úvod druhé půle nebyl tak výživný jako start té první, na výraznější šanci si tak diváci museli počkat až do 60. minuty, kdy střílel Müller nad. S velkým zákrokem se musel krátce poté vytasit Neuer proti nebezpečnému pokusu pod břevno z kopačky Kramariče. Obrana Bayernu pak ovšem zaspala po autovém vhazování a právě zkušený chorvatský útočník dostal nakonec míč do sítě. Domácí dostal vyrovnávací zásah do laufu, pozornost Neuera tak zkoušel například i střídající Jurásek. Že si Müller nenazul střelecké kopačky, potvrdil dalším nepřesným pokusem nad břevno. Neuvěřitelný závěr pak předvedl Kramarič, který dvěma góly v rozmezí tří minut dovršil hattrick a zároveň totální kolaps bavorského celku.

Rozporuplnou sezonu tak zakončil Bayern porážkou z PreZero Areny. Tažení za návratem na ligový trůn začne v polovině srpna.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele