34. kolo
18.05.2024 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Domácí rozlučka jako z pohádky, Reus gólem a asistencí přispěl k výhře nad Darmstadtem

Borussia Dortmund zvítězila v posledním kole Bundesligy 4:0 nad Darmstadtem. Utkání bylo zároveň posledním domácím představením Marca Reuse v černo-žlutých barvách. Klubová legenda si přitom svou rozlučku nemohla naplánovat lépe, nejprve totiž asistovala u branky Iana Maatsena a ke konci poločasu pak sama skórovala z přímého kopu. Po změně stran uvolněnou atmosféru v Signal Iduna Parku ještě umocnila pojistka Juliana Brandta.

Nečekaný finalista Ligy mistrů už sice s předstihem věděl, že skončí na pátém místě, a zmíněnou soutěž si tak s jistotou zahraje i v příští sezoně, před rozhodujícím duelem letošního vydání si však potřeboval spravit chuť proti sestupujícímu Darmstadtu. Černožlutí totiž z posledních čtyř ligových zápasů hned třikrát ztratili, přičemž porážky v Mohuči a Lipsku měly parametry debaklu.

Dortmund do utkání vstoupil před obrovským choreem vyjadřujícím dík za služby Reuse. Právě kapitán domácích měl příhodně v 11. minutě jedinečnou příležitost, když po přihrávce Jadona Sancha trefil z oblasti penaltového puntíku pouze břevno. Horní tyč napálil ve velmi podobné šanci také Marcel Sabitzer. Právě tato zdánlivě neúspěšná akce vyústila ve 30. minutě v parádní gól, jehož autorem se stal po přízemní střele k pravé tyči Maatsen. O osm minut později se k zahrávání přímého kopu ze slibné vzdálenosti postavil Reus a krásnou ranou přes zeď zvýšil na 2:0.

Druhá půle začala opět pod taktovkou Dortmundu. Třetí přesný zásah domácích chtěl podle všeho přidat Sancho, při několika slibně se vyvíjejících akcích se mu ale nevydařila koncovka. V 56. minutě mohl druhý gól z přímého kopu vsítit Reus, jeho ránu ke vzdálenější tyči ovšem skvěle vytěsnil Schuhen. V 72. minutě zvýšil už na 3:0 Brandt po chytré přihrávce Sancha. Číslice na světelné tabuli se těsně před koncem utkání změnily ještě jednou a to díky gólu Donyella Malena.

Po povinné výhře nyní v táboře BVB započnou přípravy na finále Ligy mistrů proti Realu Madrid, které je na programu 1. června v londýnském Wembley. Darmstadt se vrátí na scénu v létě ve druhé Bundeslize.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele