Previews

Další články

Eredivisie - preview 32. kola: Excelsior o záchranu, Nijmegen o poháry

Excelsior je třetí od konce a v pondělí večer dostane možnost posunout se z barážové pozice. Doma hraje s Nijmegenem, který prožívá vynikající sezonu.

Serie A - preview 35. kola: Atalanta a Neapol cestují ven

Atalanta bojuje na třech frontách a v pondělí se musí přeorientovat na Serii A, zde zůstává ve hře o páté místo a povinností by měla být výhra nad Salernitanou. Do akce jde i Neapol.

Ligue 1 - preview 32. kola: Lille útočí na třetí místo

Dvaatřicáté kolo je roztaženo do více dní a v pondělí večer pokračuje jedním zápasem. Lille se po něm může posunout na třetí místo, potřebuje k tomu porazit Lyon.

Premier League - preview 36. kola: Složitý úkol pro Red Devils

Manchester United se propadl na osmou příčku a pokud chce zpět před Newcastle a Chelsea, musí porazit Crystal Palace. Rozhodně se nebude jednat o snadný úkol, domácím se v závěru sezony začalo dařit.

LaLiga - preview 34. kola: Pět položek v neděli

Po dvou porážkách, z nichž poslední přišla venku proti Barceloně, má Valencia nyní bilanci pouhých tří výher z deseti zápasů, což znamená, že jí hrozí, že se pětkrát za sebou neprobojuje do Evropy. Zvrátit nelichotivou bilanci se nyní pokusí proti Deportivu Alavés.

Niké liga - preview 8. kola nadstavby: Dunajská Streda cílí na třetí příčku

Dunajská Streda ještě může zabojovat o třetí příčku v tabulce, aktuálně na tuto metu ztrácí pět bodů. Po papírové stránce nyní nepřivítá složitého protivníka v rámci nadstavby, venku se představí proti Podbrezové.

Liga Portugal - preview 32. kola: Benfica vyzve Famalicao

Benfica by ráda oddálila oslavy titulu, venku vyzve Famalicao a potřebuje vyhrát, aby si ještě uchovala naději na prvenství v portugalské nejvyšší soutěže. Představí se rovněž Braga, ta bude hájit čtvrtou příčku před dotírající Vitórií v duelu s Casa Piou.

Bundesliga - preview 32. kola: Bayer míní prodloužit neporazitelnost

Konec ročníku nemohl pro Eintracht Frankfurt přijít v lepší čas, protože se i přes špatnou formu drží v nejlepší šestce. Orli, kteří hráli evropské poháry v pěti z posledních šesti sezon, mají na kontě pouze jednu výhru z předchozích šesti zápasů a do tohoto kola vstupovali s šestibodovým náskokem na první nepohárovou pozici. Na jejich půdu nyní pocestuje stále neporažený Leverkusen.

FORTUNA:LIGA - preview 1. kola nadstavby: Do akce také Sparta

Lídr ligy Sparta zahájí dnes nadstavbovou část zápasem na Slovácku. Po sobotní výhře Slavie nad Ostravou vedou Letenští skupinu o titul o bod, ale znovu mohou o další tři odskočit a udělat další krok k obhajobě trofeje, pokud v Uherském Hradišti zvítězí. Utkání začne v 18:00, o tři hodiny dříve nastoupí Plzeň proti Mladé Boleslavi.

Finále velkým lákadlem: Aston Villa i Olympiakos můžou zapsat historický úspěch

Posledním klubem, který drží prapor anglických celků na evropské scéně, je Aston Villa. Ta se popere o finále Konferenční ligy s Olympiakosem, který je naopak jediným účastníkem v pohárové Evropě z Řecka. Oba soupeři ovšem mají své další úkoly taktéž na domácím poli, a tak pro ně bude nejdůležitější, aby přepnuly co možná nejúčinněji do mezinárodního režimu.

"Fialky" po skalpu Plzně zkusí projít do finále přes belgické Bruggy

Italský klubový fotbal kromě úspěchů v Evropské lize (2 účastníci v semifinále) mají zástupce také v Konferenční lize - Fiorentina se v loňském ročníku této soutěže probojovala do finále a teď by chtěla vystoupat až na vrchol, mezi čtyřkou nejlepších bude jejím soupeřem belgický vyzyvatel Club Bruggy. Domácí celek je v tomto dvojzápase považován za mírného favorita, nicméně jednoduché to mít určitě nebude.

Marseille hostí přemožitele Liverpoolu, chce nakročit k postupu do finále

Letošní ročník Evropské ligy došel do své semifinálové fáze a kromě pikantního střetnutí mezi německým Leverkusenem a italským AS Římem je na programu také druhý duel mezi francouzským zástupcem z Marseille a jiným italským klubem Atalantou Bergamo. Za mírného favorita je považován výběr z Apeninského poloostrova, nicméně ani Olympique není bez šance oprášit zašlou slávu po dlouhých letech.

Římany po roce opět navštíví Bayer, který v sezoně ještě ani jednou neprohrál

AS Řím touží napravit pokažené finále v Budapešti, které prohrálo s favorizovanou Sevillou, jenže ještě před duelem v Dublinu se musí popasovat s asi největším favoritem Evropské ligy. Do Věčného města opět zavítá Bayer Leverkusen, momentálně neporažený šampion německé Bundesligy.

Dortmund vyzve v prvním semifinále čerstvého francouzského mistra PSG

Po vzájemném setkání v základní skupině Ligy mistrů se Borussia Dortmund a Paris Saint-Germain setkávají v semifinále milionářské soutěže. Před prvním utkáním v Německu jsou šance zcela vyrovnané, ale v lepším rozpoložení jsou hosté z Francie, kteří o víkendu oslavili třetí ligový titul v řadě.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele