08.06.202416:03

Safonov má dlužit na alimentech

Velké nepříjemnosti musí řešit ruský brankář Matvej Safonov. Ten se již dohodl na přestupu z Krasnodaru do PSG, postupně se měl přesunout do hlavní francouzské metropole, ruské úřady ale stěhování zatím zatrhly. Pětadvacetiletý rodák ze Stavropolu totiž má údajně dlužit své bývalé manželce na alimentech, soud v rozvodovém řízení přisoudil jeho partnerce dle informací francouzské televizní stanice RMC Sport až 600 tisíc eur.

getfootballnewsfrance.com
28.05.202414:43

Safonov dorazil na zdravotní prohlídku

Matvej Safonov přicestoval do hlavního města Francie a čeká ho zdravotní prohlídka v PSG, šampion Ligue 1 ruského gólmana kupuje za dvacet milionů eur z FK Krasnodar.

getfootballnewsfrance.com
28.05.202413:59

Panathinaikos vykoupil Jedvaje

Tin Jedvaj si protáhne angažmá v Panathinaikosu. Řecký klub si chorvatského obránce loni vypůjčil z Lokomotivu Moskva, nyní dojednal přestup za 1,5 milionu eur.

transfermarkt.de
27.05.202422:13

Lička nejlepším trenérem ruské ligy

Marcel Lička byl vyhlášen nejlepším trenérem uplynulého ročníku ruské ligy, i když v posledním kole přišel s Dynamem Moskva o titul. Jeho tým o víkendu podlehl 0:1 na hřišti Krasnodaru a klesl v tabulce z prvního na třetí místo. Titul obhájil Zenit Petrohrad, který zdolal Rostov 2:1.

Dynamo skončilo s jednobodovým mankem třetí, když se před něj dostal ještě Krasnodar. Moskevský klub pod Ličkovým vedením útočil na první mistrovský titul od roku 1976.

Český kouč působí v Rusku od roku 2020 a zůstává v tamní lize navzdory pokračující ruské agresi na Ukrajině. Nejprve trénoval Orenburg a loni převzal Dynamo, kde podepsal roční smlouvu s opcí. Na jeho lavičce by měl pokračovat.

"Moje smlouva s Dynamem byla prodloužena. Až budu v Praze, v klidu se s vedením domluvíme na dalším postupu. Pokud mě nebudou chtít vyměnit, tak v Dynamu zůstanu. Jsem si jistý, že budeme spolupracovat i v dalším roce," řekl Lička ruským médiím.

ČTK
27.05.202416:34

Moreno zůstane trenérem Soči

Soči navzdory sestupu do druhé ligy nadále povede Robert Moreno, jenž se dohodl na prodloužení smlouvy do roku 2027.

mundodeportivo.com
27.05.202408:53

PSG pracuje na příchodu Safonova

Matvej Safonov včera zřejmě odchytal poslední zápas za FK Krasnodar. O brankáře je zájem ve Francii, chce ho PSG a v pokročilé fázi mají být jednání o přestupu za dvacet milionů eur.

Fabrizio Romano
25.05.202417:32

Zenit Petrohrad slaví titul

Zenit Petrohrad doma udolal Rostov 2:1 a v těsném souboji získal mistrovský titul. Pomohlo mu i do dnes vedoucí Dinamo Moskva, které padlo v Krasnodaru.

24.05.202418:58

Akinfejev se do důchodu nechystá

Igor Akinfejev v dubnu oslavil 38. narozeniny, aktivní kariéru ale uzavírat rozhodně nebude. Zkušený brankář pokračuje v CSKA Moskva, s vedením uzavřel kontrakt na další dvě sezony.

16.05.202421:34

Stanković povede Spartak Moskva

V ruské fotbalové lize bude od příští sezony navzdory pokračující válce na Ukrajině trénovat někdejší srbská hvězda Dejan Stanković. Bývalý záložník Lazia a Interu se stal koučem Spartaku Moskva. Klub to dnes oznámil na svém webu. Stanković podepsal smlouvu na dva roky.

Pětačtyřicetiletý Stanković od roku 2019 trénoval postupně Crvenou Zvezdu Bělehrad, Sampdorii a naposledy Ferencváros.

ČTK
15.04.202423:23

Santa Clara prodala obránce Ítala

Ítalo se nevrátí z hostování v Uralu do Santa Clary. Ruský klub získal 22letého obránce po aktivování opce ve výši 1,5 milionu eur.

abola.pt
15.04.202408:15

Spartak si údajně vyhlédl Jansena

Spartak Moskva propustil během neděle pětatřicetiletého španělského trenéra Guillerma Abascala, moskevský klub tak učinil po sobotní porážce na půdě Soči. A bude tedy muset najít pro zbytek sezóny nového šéfa lavičky. Jak uvádí italský insider Fabrizio Romano, jedním z kandidátů by mohl být Pascal Jansen, jednapadesátiletý Nizozemec, který v lednu skončil jako kouč Alkmaaru.

twitter.com/FabrizioRomano
14.04.202421:07

Spartak Moskva propustil Abascala

Guillermo Abascal už několik týdnů neměl jistou pozici ve Spartaku Moskva a dnes byl oficiálně odvolán. Ruský klub je až na šestém místě tabulky, trenér definitivně ztratil důvěru po nezdaru v Soči (0:1).

infobae.com
10.04.202415:48

Spartak Moskva neuspěl u Sarriho

Maurizio Sarri se po nedávném konci v Laziu mohl vrátit do práce, nabídku Spartaku Moskva však odmítl. Pětašedesátiletý kouč měl údajně sdělit, že čeká na nabídku AC Milán, kde je nejistá budoucnost Stefana Pioliho.

football-italia.net
06.04.202419:52

Achmat Groznyj jmenoval Adijeva

Třetím trenérem Achmatu Groznyj v letošní sezoně se stal Magomed Adijev, před ním lavičku opustili Sergej Tašujev a Miroslav Romaščenko.

sport-express.ru
05.04.202412:36

Achmat Groznyj hledá trenéra

Achmat Groznyj bude mít v letošní sezoně už třetího trenéra. Po čtvrtém kole rezignoval Sergej Tašujev, nyní v klubu končí i Miroslav Romaščenko.

sport-express.ru
20.03.202408:31

Divejev vynechá reprezentační sraz

Rusko se v přátelských zápasech se Srbskem a Paraguayí obejde bez Igora Divejeva. Důvod absence obránce CSKA Moskva nebyl upřesněný.

sport-express.ru
19.03.202422:57

Paraguay bude postrádat Medinu

Jesús Medina nenastoupí za paraguayskou reprezentaci do přátelského utkání s Ruskem. Křídelníka moskevského Spartaku vyřadily neupřesněné zdravotní potíže.

sport-express.ru
15.03.202421:11

Artur Jorge odmítl Spartak Moskva

Spartak Moskva nepřevezme Artur Jorge. Ruský klub, jenž měl odvolat Guillerma Abascala, trenéra Bragy oslovil, avšak neúspěšně.

sport-express.ru
14.03.202416:41

FK Krasnodar přebírá Musajev

Novým trenérem FK Krasnodar se stal Murad Musajev. V ruském klubu tento týden skončil Vladimir Ivić, odvolán byl i přesto, že jeho nyní již bývalý zaměstnavatel je na druhém místě ligové tabulky.

sport-express.ru
13.03.202423:27

Promes míří do dubajské vazby

Bývalý nizozemský fotbalový Quincy Promes, jenž byl před měsícem v nepřítomnosti odsouzen v Amsterodamu k šesti letům vězení za podíl na pašování kokainu, byl zatčen v Dubaji. Nizozemské úřady uvedly, že požádají o jeho vydání.

Na dvaatřicetiletého Promese byl vydán mezinárodní zatykač a podle informací médií byl od začátku března v domácím vězení v luxusním dubajském hotelu. Před dvěma týdny byl na letišti v Dubaji zadržen za to, že opustil místo dopravní nehody. "Muž podle různých zpráv médií pobýval v hotelu, nicméně nyní byl díky snaze úřadů obou zemí vzat do vazby. Nizozemsko požádá o jeho vydání," uvedlo amsterodamské státní zastupitelství.

Promes byl v SAE na soustředění se Spartakem Moskva, za který hraje od roku 2021. Zbytek týmu se už vrátil do Ruska.

K šestiletému vězení byl v únoru Promes odsouzen za to, že se před čtyřmi roky podílel na pašování více než tuny kokainu přes přístav Antverpách do Nizozemska i následné distribuci. Už loni v červnu byl křídelní hráč odsouzen k 18 měsícům vězení za to, že v roce 2020 na rodinné oslavě bodl bratrance do nohy.

V době incidentů působil Promes v Ajaxu Amsterodam, v minulosti nastupoval také za Twente a Sevillu. Za národní tým dal v 50 zápasech sedm branek. Reprezentační dres naposledy oblékl na Euru 2021 v prohraném osmifinále utkání proti českým fotbalistům.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele