Baráž o Primeira Ligu Portugalsko - Baráž o Primeira Ligu - zprávy

Další články

AVS zaskočilo Portimonense a před domácí odvetou je blíže k historickému postupu do Primeira Ligy

Celek z Vila das Aves, který byl nově založen teprve loni začátkem května po sloučení s týmem U.D. Vilafranquense, zahájil baráž o nejvyšší portugalskou soutěž naprosto skvěle a po vítězství 2:1 má nakročeno k tomu, aby se po pouhém roce strávené ve druhé lize probojoval mezi portugalskou elitou. Hosté od začátku druhého poločasu dokonce vedli o dva góly, prvoligové Portimonense však alespoň zmírnilo porážku v 86. minutě.

Portimonense zahájí baráž o udržení Primeira Ligy doma s nově vzniklým AVS

Portimonense po svém postupu do nejvyšší portugalské soutěže v sezóně 2017/2018 prožívalo celkem "klidné" časy a ani jednou se nemuselo zachraňovat, nicméně tato sezóna mu příliš nevyšla a teď bude bojovat o udržení prvoligové licence v dodatečné baráži. Jeho protivníkem bude nepříliš známý tým AVS Futebol SAD, který byl založen teprve loni a postup mezi portugalskou elitu by pro něj byl obrovský úspěch.

Primeira Liga bez ostrovních celků: Marítimo v odvetě baráže nezvládlo penalty s Estrelou

Po pádu Santa Clary z Premiera Ligy se nakonec poroučí z portugalské nejvyšší soutěže také druhý ostrovní celek, a to Marítimo. Ani Azory, ani Madeira tak od příští sezóny nebudou mít účastníka mezi elitou. Domácí sice v odvetném střetnutí baráže na poslední chvíli, až v šesté minutě nastavení druhého poločasu, oddalovali výpadek, stejně jim to však nebylo nic platné.

Marítimo hájí čest portugalské ostrovní kopané. Zvrátí ještě baráž proti Estrele?

Poslední otázku potřebuje vyřešit portugalská nejvyšší soutěž. Odvetu baráže o Primeira Ligu spolu svedou Marítimo a Estrela, přičemž po prvním střetnutí má blíže k postupu mezi elitu mužstvo z Amadory. Samozřejmě že družina z Funchalu nehodlá jakožto již tradiční účastník skládat zbraně předčasně a zkrátka se za každou cenu pokusí dohnat jednobrankové manko.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele