Baráž o 1. ligu Česko - Baráž o 1. ligu - zprávy

Další články

Táborsko bude chtít v odvetě zvrátit nepříznivý vývoj baráže

Dobrý začátek a velmi špatný konec zažili hráči druholigového Táborska v prvním zápase baráže v Českých Budějovicích. Po změně stran velmi rychle ztratili vedení z prvního poločasu a v závěru inkasovali, kvůli čemuž prohráli jihočeské derby 1:2. Nyní se pokusí před domácím publikem zvrátit nevýhodný stav.

České Budějovice potvrdily domácí formu, do nedalekého Tábora si povezou těsný náskok

České Budějovice porazily v úvodní barážové bitvě o udržení se ve Fortuna lize na domácím hřišti Táborsko 2:1. V regionálním souboji se jako první trefil outsider z Tábora, když v nastavení první půle proměnil pokutový kop Bojan Dordić. Totožným způsobem ovšem krátce po změně stran srovnal Jan Suchan, který tuto možnost dostal po nedovoleném zákroku Pavla Nováka, jenž oblékal dres Dynama mezi lety 2011 a 2022. Velmi slušně zaplněné tribuny pak v úplném závěru rozjásal po rohovém kopu Matouš Nikl.

Karviná úspěšně vykročila za udržením mezi elitou. Těsnou výhru v Drnovicích vystřelil Čavoš

Karviná v úvodním barážovém klání o udržení se ve Fortuna lize vyhrála v Drnovicích nad Vyškovem 1:0. Rozhodující gól si schoval do závěru první půle Patrik Čavoš, jenž se prosadil netypicky hlavou. Slezané se tím výrazně přiblížili k záchraně, která byla úkolem pro trenéra Marka Bielana, pod jehož vedením hráli zelenobílí většinu jarní části sezony. Navzdory jeho dobré práci se však v posledních dnech začalo silně spekulovat o tom, že ho v případě udržení prvoligové příslušnosti nahradí na lavičce dosavadní lodivod Vlašimi Martin Hyský.

Karviná vstupuje do baráže jako favorit. Potvrdí tuto roli již na půdě Vyškova?

Baráž o první ligu si fotbalisté Vyškova vyzkoušeli již před rokem, kdy neuspěli proti Zlínu. Chtělo by se tedy říct, že nabytí zkušenostmi budou mít nyní proti Karviné více šancí. Jenže kádr Moravanů se značně proměnil, k tomu se tým hrající v Drnovicích potýká se slabší formou. Za favorita barážového dvojzápasu jsou tedy považováni spíše Slezané.

Jihočeská bitva začíná. Troufne si Táborsko na "kamarády" z Budějovic?

Zpravidla si České Budějovice a Táborsko pomáhají. Na pár dní se ovšem z obou jihočeských mužstev stanou nepřátelé. V barážovém dvojzápase se porvou o místo v tuzemské nejvyšší soutěži. Prvoligovou příslušnost bude před regionálním sokem hájit budějovické Dynamo, které jako první hraje doma.

Baráž o první ligu: Jihočeské derby a po roce druhá šance pro Vyškov

Úvodními zápasy odstartuje baráž o první ligu. Patnáctý celek nejvyšší soutěže České Budějovice přivítají třetí tým druhé ligy Táborsko a jihočeští rivalové si do velké míry zopakují 10 let starý přímý souboj o účast mezi elitou. Čtvrtý celek z druhé ligy Vyškov pak ve svém azylu v Drnovicích bude hostit čtrnácté mužstvo nejvyšší soutěže Karvinou.

Nádvorník v baráži nechtěl České Budějovice. Měli bychom si pomáhat a ne spolu soupeřit, uvedl

Trenér Táborska Roman Nádvorník se chtěl v baráži o účast v nejvyšší soutěži vyhnout Českým Budějovicím. Nepřál si o postup do první ligy bojovat v jihočeském derby, řekl dnes ČTK.

Vyškov jde do baráže proti Karviné bez formy, ale s odhodláním

Podruhé za sebou budou fotbalisté MFK Vyškov usilovat v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Před rokem neuspěli v souboji se Zlínem po výsledcích 0:0 a 0:1, nyní jim v cestě stojí Karviná. První zápas se hraje ve čtvrtek v nedalekých Drnovicích, kde je MFK doma.

Mrzí mě, že jsme nevyhráli, ale díkybohu za to, řekl po baráži Černý

U pardubického kapitána Pavla Černého se po záchraně v první lize dostavily pocity štěstí a uspokojení. Díky čtvrteční výhře 2:0 v Příbrami v úvodním duelu baráže o nejvyšší soutěž byl zkušený útočník před dnešní domácí odvetou klidný, jeho tým by podle něj byl za pitomce, kdyby si dvoubrankový náskok nechal utéct. Mrzelo ho pouze to, že Východočeši doma remizovali 0:0 a nerozloučili se s fanoušky vítězstvím. Zároveň mu přišlo, že soupeř po postupu mezi elitu tolik netoužil.

Vrba po baráži: Nikdo nevěřil, že se můžeme zachránit, ale semkli jsme se

Podle zlínského trenéra Pavla Vrby v průběhu sezony už zřejmě nikdo nevěřil, že se jeho svěřenci mohou udržet v nejvyšší soutěži. O to větší radost a satisfakci bývalý kouč české reprezentace cítil, když se celý klub semkl, v nadstavbě odvrátil hrozbu přímého sestupu a v baráži si poradil s druholigovým Vyškovem. Devětapadesátiletý Vrba si rýpl i do některých novinářů, podle kterých je na trénování už příliš starý.

Neviděl jsem od nás touhu. Baráž byla zázrak, uvědomuje si Wágner

Příbramský kapitán Tomáš Wágner neskrýval po odvetném utkání baráže o první ligu v Pardubicích naštvání. Středočeši pouze remizovali bez branek a v součtu s úvodní čtvrteční prohrou 0:2 se do nejvyšší soutěže neprobojovali. Wágnera mrzel přístup spoluhráčů, u nichž neviděl touhu a srdce s nepříznivým vývojem něco zkusit udělat...

Pardubice zahazovaly šance, přesto na úkor Příbrami zůstávají prvoligové

Pardubice sice proti Příbrami na domácí půdě zahodily hned několik tutovek, to je ale nakonec nemuselo příliš mrzet. Impotentní byla také Příbram, která tak za 180 minut nevstřelila jedinou branku a dál tedy zůstává ve druhé lize. To Východočeši jsou díky dvěma gólům z prvního vzájemného střetnutí pořád prvoligoví.

Vyškov herně zklamal, první liga tak dál zůstává ve Zlíně

I bezbranková remíza stačila Zlínu k záchraně v první lize. Zatímco úvodní střetnutí baráže se "Ševcům" herně moc nepovedlo, v odvetě toho Vyškovu moc nedovolili. I v příští sezoně se tak u řeky Dřevnice bude hrát nejvyšší soutěž.

Pardubice jsou blízko záchraně. Ubrání v domácím prostředí Příbram?

Po čtvrtečním utkání v Příbrami jsou Pardubice blízko tomu, aby na svém vlastním stadionu mohly odehrát kompletní prvoligovou sezonu. Dokončí Východočeši snadno rozdělanou práci? Anebo u břehu Labe dopustí drama?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele