36. kolo
13.05.2024 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Antonín Barák a Nicolás González (© AFP)

Skvělý Barák řídil dvěma asistencemi obrat Fiorentiny nad Monzou

Fiorentina zvítězila ve 36. kole Serie A nad Monzou 2:1. I přesto, že se hosté bleskurychle ujali vedení po hlavičce Milana Djuriče, se domácí dokázali dostat zpět do hry. Vyrovnávací trefu obstaral přestupový cíl několika velkoklubů Nicolás González, jehož našel nadýchaným centrem Antonín Barák. Český reprezentant si navíc připsal asistenci i u vítězného zásahu. Fialky díky tříbodovému zisku poskočili v tabulce na osmou příčku.

Fiorentina sice v posledním kole i kvůli rotaci základní sestavy padla na hřišti Verony, v minulém týdnu ovšem v Toskánsku propukly velké oslavy, neboť se Fialky podruhé v řadě probojovaly do finále Konferenční ligy. Právě o další účast v této evropské soutěži hrála La Viola i v lize, kde na osmou Neapol ztrácela jediný bod. Do cesty se jí tentokrát postavila trápící se Monza, která nevyhrála už šest klání po sobě.

Biancorossi ovšem předvedli lepší start, když se již v deváté minutě prosadil Djurič. Ten předvedl svou fyzickou sílu a protlačil se ke gólové hlavičce po výborném centru Danyho Moty. Domácí na inkasovaný gól reagovali zvýšenou aktivitou a po zásluze se dočkali vyrovnání. To přinesl svým 10. zásahem v sezoně González, kterému perfektní pozici na malém vápně připravil Barák.

Argentinský reprezentant, mohl o pár okamžiků později strhnout vedení na stranu Fialek, mířil ale do připraveného gólmana. V nastavení opět předvedl své umění český reprezentant, po jehož krosu mířil těsně nad Lucas Martínez Quarta.

Domácí i po pauze pokračovali v tlaku a Brianzoli nepouštěli téměř k ničemu, honbu za vedením ale kazily nepřesnosti ve finální fázi. To změnil až Rolando Mandragora v souboji jeden na jednoho s Michelem Di Gregoriem, na jeho brankářské umění si však nepřišel. Hra Fialek s postupujícím časem místy připomínala středověké dobývání, pevné hradby Monzy ovšem nadále držely. Jejich pád nakonec zařídil Arthur Melo po průniku skrz střed pole a přesné ráně do dolního levého rohu, přičemž stejně jako u prvního zásahu toskánského celku si i zde připsal asistenci Barák.

Fiorentina tak domácí duel zvládla a v tabulce se dostala před Neapol. Právě s ní svede 17. května předposlední ligovou bitvu této sezony. Monza změří o dva dny později síly s Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele