36. kolo
15.05.2024 19:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Cádizu (© AFP)

První venkovní triumf přišel včas. Cádiz po gólu Guardioly oživil naděje na záchranu

Cádiz zvítězil ve 36. kole LaLigy na půdě Sevilly 1:0. Zajímavou šanci měl hned zkraje utkání Dodi Lukébakio, nicméně belgického útočníka vychytal brankář hostí. Žlutou ponorku mohl k setrvání mezi elitou přiblížit Chris Ramos, avšak po kličce gólmanovi nepochopitelně minul prázdnou bránu. Španělský útočník se sice po změně stran prosadil, jenže jeho trefa byla po předcházejícím faulu odvolána. V úplném závěru nastaveného času se však trefil Sergi Guardiola, a Piráti tak poprvé v sezoně zvítězili na hřišti soupeře.

Celkově nevydařenou sezonu Sevilly podtrhla poslední dramatická prohra 2:3 na hřišti Villarrealu, kde Rojiblancos dvakrát ztratili vedení. I přesto v klubu panovala spokojenost se druhou polovinou ročníku pod vedením Quiqueho Sáncheze Florese. To Cádiz v minulém kole zažehl plamínek naděje na záchranu, který nechtěl nechat v Andalusii vyhasnout.

Speciální nádech měl duel pro kapitána domácích Jesúse Navase, jenž nastoupil do svého 500. ligového zápasu v dresu Los Hispalenses. V úvodu utkání mu náladu mohl ještě zlepšit Lukébakio, jeho pokus k levé tyči ovšem zneškodnil dobrým zákrokem Conan Ledesma. Chvíli nato měl belgický útočník další příležitost, jenomže centr, který mu adresoval právě Navas, netrefil podle svých představ.

Žlutá ponorka se první šance dočkala až ve 35. minutě, kdy se do pokutového území protlačil Robert Navarro, k jeho smůle však orazítkoval pouze břevno. O pár chvil později nemohl věřit svým očím trenér Mauricio Pellegrino, když sledoval, jak jeho svěřenec Ramos obešel gólmana a následně minul zcela prázdnou branku.

Aktivitu z konce první půle si fotbalisté Cádizu přenesli i do do té druhé a gólman Orjan Nyland musel předvést dva zahřívací zákroky. Výrazně více se pak zapotil při zneškodnění pumelice Rubéna Alcaraze ze 20 metrů. V 67. minutě konečně přineslo snažení Pirátů vytouženou branku, po přezkoumání u videa jim však byla kvůli útočnému faulu odebrána.

V další gólové příležitosti se ocitl střídající Guardiola, ale klíčový zákrok vytáhl Nyland. V závěru mohl naopak vstřelit vítěznou branku Mariano Díaz, jenomže ve slibné pozici netrefil prostor mezi třemi tyčemi. A tak se nakonec v nastaveném čase stal hrdinou zápasu Guardiola, který chladnokrevně zlomil smůlu hostů v koncovce.

Cádiz tak po vítězství stále živí naděje na senzační záchranu. Oba celky sehrají předposlední zápas sezony 19. května. Rojiblancos změří síly s Bilbaem, Piráti vyzvou Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele