37. kolo
18.05.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Alavésu (© AFP)

Nečekaně vyhrocený duel rozhodl ve prospěch Alavésu nováček na střelecké listině

Deportivo Alavés ukončilo šestileté čekání na výhru nad Getafe, když jej ve 37. kole LaLigy porazilo 1:0. Souboj o 10. místo byl až překvapivě vyhrocený, o čemž svědčilo 10 žlutých karet a počet faulů, který v součtu atakoval hranici 40. Jediným úspěšným střelcem se stal už ve 12. minutě Carlos Vicente, pro kterého to byla v dresu baskického klubu vůbec první trefa. Hosté se naopak museli smířit se čtvrtou porážkou v řadě bez vstřeleného gólu.

Zatímco v neděli se mělo hrát o důležité posuny tabulkou, protagonistům jediného sobotního duelu už prakticky o nic nešlo. Getafe před několika dny vyzvalo Atlético, jenže ačkoliv zprvu ukázalo několik nadějných akcí, nakonec se muselo sklonit před uměním Antoina Griezmanna. Prohrálo také Deportivo, pro které debakl na Santiago Bernabéu znamenal první porážku po měsíci.

Vydatný déšť příliš atraktivnímu utkání nenasvědčoval, přesto už ve druhé minutě pálil z dobré pozice Giuliano Simeone. Míč z kopačky syna trenéra Atlétika Madrid nicméně proplachtil až nad břevnem. Druhou pohlednou akci měli rovněž na svědomí domácí a z ní už David Soria inkasoval. Nákop z vlastní poloviny na hranici ofsajdu fantasticky zpracoval Vicente a díky tečované ráně oslavil svůj premiérový gól v LaLize. Vedení Alavésu mohlo být rázem ještě výraznější, Simeoneho radost však zastavil zvednutý praporek a Kike García po ideálním přízemním centru zleva trefil jen břevno.

Getafe se dočkalo svých šancí až díky dvěma přímým kopům Masona Greenwooda ze startu druhé půle. Angličan je sice nerozehrával ze střelecké vzdálenosti, nebezpečné pobídky do vápna ale vyústily ve dvě premiérová zakončení hostů mezi tři tyče. Deportivo zřejmě zapomnělo aktivitu z úvodního dějství v kabině a po změně stran se prakticky nedostávalo k pokutovému území soupeře. Muži v červeném se naopak k útočení nenechali dlouho přemlouvat a dál spoléhali na Greenwooda, jeho přešlapovačky následované střelami doprostřed brány nicméně nemohly Jesúse Owona ohrozit.

Měření sil tabulkových sousedů tak skončilo lépe pro Alavés. Jeho posledním soupeřem aktuálního ligového ročníku bude 25. května Las Palmas, Getafe přivítá tentýž den Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele