o titul, 4. kolo
18.05.2024 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Mojmír Chytil (© Slavia Praha)

Zprávy z Mladé Boleslavi sešívané neochromily, ofenziva Slavie se chytila po změně stran

Hráči Slavie zvítězili ve čtvrtém kole skupiny o titul Fortuna ligy na stadionu Slovácka 2:1, vzhledem k tříbodovému zisku Sparty v souběžně hraném utkání však definitivně přišli o naději na zisk trofeje. Informace o jednoznačném průběhu střetnutí v Mladé Boleslavi jako by z kopaček hostů postupně setřásly nervozitu, protože po první půli plné neproměněných šancí se prosadil Tomáš Holeš a rozhodující trefou se následně blýskl Mojmír Chytil.

Svěřenci Martina Svědíka v týdnu zvítězili, čímž se zapojili do boje o čtvrté místo zajišťující účast v Konferenční lize, na které ztráceli už jen tři body. Tentokrát však před nimi stál neoblíbený soupeř, jelikož sešívané porazili naposledy před více než čtyřmi lety. Slavia hodlala v Uherském Hradišti uspět za tři body a zároveň doufala v další oddálení korunovace Sparty ligovým mistrem, pokud by zároveň Rudí jakkoli zaváhali v Boleslavi.

Sešívaní se naděje na titul vzdávat nechtěli, což dokázal bývalý útočník Slovácka Václav Jurečka, pokus přehodit Milana Heču mu však nevyšel. Bývalý brankář Sparty se předvedl i o několik minut později, kdy centr Davida Zimy našel Ivana Schranze. Slovenský univerzál se ocitl v centru dění i při další větší příležitosti, nicméně místo střely volil přihrávku pod sebe, kterou si vzal do parády Heča. Chuť na otevření skóre měl také Holeš, jeho střela však prosvištěla vedle tyče. Další gólovku měl na noze Matěj Jurásek, jenže ten trestuhodně zblízka přestřelil bránu domácích.

Smůlu v koncovce prolomil až krátce po odehrané hodině Holeš, jenž si po přihrávce Lukáše Provoda napřed navedl balon na střed, načež slabší levačkou obstřelil Heču. Vedení ale Pražanům nevydrželo dlouho. Poté, co Patrik Blahút nasadil Jurečkovi jesle, nacentroval přímo na Zimu, jenž smolně překonal vlastního brankáře. Jenže ani radost z vyrovnání neměla dlouhého trvání, když pas Davida Douděry prostrčil do brány Chytil. Na jeho 16. trefu v ročníku už celek z Uherského Hradiště zareagovat nedokázal.

Slavia tedy sice na jihu Moravy zvítězila, nicméně výhra Sparty znamenala ztrátu poslední naděje na zisk titulu. V příštím kole se modrobílí 26. května představí na hřišti Baníku, Pražané ve stejný den přivítají Mladou Boleslav.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele