Serie A - preview 34. kola: Janov proti Cagliari

26.04., 08:26, aktualizováno 29.04., 08:21
Previews
Radost hráčů Janova (© AFP)

Pondělní dohrávka Serie A nabídne zápas FC Janov - Cagliari Calcio. Oba týmy se nachází ve druhé polovině tabulky, body však potřebují hlavně hosté, kteří mají pouze tříbodový náskok na sestupové pásmo.

Janov CFC - Cagliari Calcio

pondělí 20:45

Už tradičně v pondělí je na programu dohrávka italské nejvyšší soutěže a tentokrát jí obstarají FC Janov a Cagliari. Zatímco domácí mohou být v klidu, hosté stále nemají jistotu záchrany a k dobru mají jen tři body. Na stadion Luigi Ferraris tak cestují s jasným cílem.

Sardiňané se však v závěru sezony zvedli a porazit je nedokázal ani novopečený mistr Inter. Cagliari s Nerazzurri remizovali a cenný bod si připsali i v souboji s Juventusem. Suma sumárum Ranieriho svěřenci získali po těžkém losu celkem pět bodů a ty se mohou jevit jako rozhodující.

Cagliari musí ještě formu potvrdit, protože náskok na sestupové pozice není zdaleka tak pohodlný. Tři body k dobru se mohou rychle rozplynout, což pár kol před koncem soutěže není ideální stav.

Naopak pod tlakem nejsou Grifoni, kteří jsou dostatečně daleko od sestupového pásma. Janov před týdnem prohrál s Laziem 0:1 a zůstává na dvanáctém místě, přičemž desátá pozice už se výrazně vzdálila.

Ani jedna strana není kompletní. Pokud jde o Grifony, těm schází Matturro, Bani, Malinovskyj a Messias. Cagliari zase musí oželet starty Pavolettiho, Mancosua a Luvumba.

Sardiňané v prvním zápase uspěli a Janov se bude chtít za listopadový výsledek revanšovat. Tlak je spíše na straně hostujícího celku, což dává Grifonům výhodu.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - Vogliacco, De Winter, Vasquez - Sabelli, Frendrup, Badelj, Gudmundsson, Martin - Retegui, Ekuban

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Hatzidiakos, Mina, Dossena - Nandez, Makoumbou, Deiola, Sulemana, ugello - Gaetano, Shomurodov

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.04 - 3.35

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Inter Milán - Turín FC

neděle 12:30

Inter Milán se v pondělí stal definitivním vítězem Serie A pro ročník 2023/2024, ale do konce celé soutěže zbývá ještě odehrát pět kol. Dostaví se mistrovská kocovina, nebo Nerazzurri prodlouží s Turínem svojí sérii neporazitelnosti? Jedno je jisté, po utkání propuknou v Miláně mistrovské oslavy.

Pondělní výhra v Derby della Madonnina zpečetila historicky 20. titul pro modročernou část Milána. Inter si dokráčel pro Scudetto zcela zaslouženě, pět kol před koncem už mu o nic zásadního nepůjde. Po nedělním utkání tak propuknou oslavy naplno. A Inter se bude chtít naladit vítězně.

"Pro mě i můj realizační tým to byla dlouhá cesta. Každý den se snažíte zlepšovat. Když si vzpomenu na debut v Lize mistrů a zápasy proti Realu Madrid a Liverpoolu, které nakonec v té sezoně hrály spolu finále, už tehdy jsem viděl slibné náznaky. Byl jsem si jistý, že na tom můžeme stavět a že můžeme dosáhnout na šest trofejí," uvedl Simone Inzaghi k faktu, že s Interem už získal šestou trofej za dobu svého působení.

I přes čerstvý zisk titulu nehodlají Nerazzurri závěr sezony vypustit a naopak chtějí vlastní diváky potěšit dalším vítězstvím. Celkově pak mohou prodloužit sérii neporazitelnosti už na 28 zápasů.

Čelit novopečenému mistrovi bude FC Turín, který ještě stále může dosáhnout na pohárovou Evropu. Granata sice sleduje pohárové příčky z odstupem a na Atalantu ztrácí osm bodů, nicméně teoretická šance ještě existuje. Turín však musí zlepšit produktivitu, protože v posledních dvou kolech vyšel střelecky naprázdno. A zatímco v případě zápasu s Juventusem šlo o úspěch, plichta s Frosinone byla spíše ztrátou. Jurićův tým tak tři utkání v řadě nevyhrál a na San Siru se to pokusí změnit, byť favoritem není.

Nerazzurri mají s Granatou lepší vzájemnou bilanci a už říjnové utkání na půdě soupeře zvládli s přehledem 3:0. Turín oslavil poslední výhru nad Interem v roce 2019, už přes pět let tedy čeká na zopakování podobného úspěchu.

Simone Inzaghi zřejmě nechá některé hráče odpočívat, určitě ale nemůže počítat se zraněným stoperem Acerbim a křídelníkem Dumfriesem, který si odpykává karetní trest. Ani hosté z Turína nejsou kompletní a na San Siru se neobjeví Schuurs, Djidji, Ginetis a Linetty.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Tameze, Buongiorno, Rodríguez - Bellanova, Ricci, Ilić, Vojvoda, Vlašić - Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.06 - 6.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - Udinese Calcio

neděle 15:00

Fotbalisté Boloni se mohou přiblížit Lize mistrů i třetímu Juventusu, potřebují ale zdolat nevyzpytatelné Udinese. To má také o motivaci postaráno, jelikož je pět kol před koncem na sestupové osmnácté příčce. Pomůže Zebrám další změna trenéra?

Ani jedna strana si v tuto chvíli nesmí dovolit zaváhat. Na Bolognu se mocně dotahuje AS Řím, Udinese zase vážně hrozí pád do nižší soutěže. A remíza? Ta je víceméně ztrátou pro oba týmy.

Sen Boloni o účasti v milionářské soutěži trvá. Rossoblu jsou pět kol před koncem soutěže na klíčové čtvrté příčce a hýčkají si čtyřbodový náskok na AS Řím. Celek z věčného města se ale nevzdává a bude na největší překvapení letošní sezony i nadále vyvíjet tlak, ohlížet se tak musí i na Atalantu, jež má při osmibodové ztrátě utkání k dobru.

Právě zmíněné AS Řím dokázali Mottovi svěřenci v přímém souboji porazit, ovšem vyhráno ještě nemají. Každopádně jejich forma je slibná a pokud si jí udrží až do konce sezony, o Ligu mistrů nepřijdou. Připomeňme, že aktuálně Rossoblu drží pětizápasovou sérii bez porážky.

Na stadion Renato Dall'Ara zavítá Udinese, které sleduje své vlastní cíle v podobě záchrany. Zebrám se ale nedaří, nevyhrály od 11. března a dál se topí v marasmu. Odskákal to další trenér, tentokrát Gabriele Cioffi a jeho nástupcem se stal bývalý stoper Fabio Cannavaro. Dokáže Zebry v závěrečných pěti kolech zachránit?

Boloňa je i vzhledem k postavení v tabulce favoritem, na druhou stranu první vzájemný zápas letošní sezony prohrála a to poměrně jasně 0:3.

Trenér Thiago Motta se bude muset obejít bez Soumaora s Fergusonem, kdežto jeho protějšek na lavici Udinese nemůže počítat s Deulofeem, Lovrićem a Thauvinem.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Lucumi, Beukema, Calafiori - Freuler, Orsolini, Aebischer, El Azzouzi - Saelemaekers, Zirkzee

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Kabasele, Bijol, Kristensen - Ehizibue, Payero, Walace, Kamara, Samardžić - Pereyra, Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.74 - 6.22

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AS Řím

neděle 18:00

V neděli navečer se odehrají souběžně dva duely, které by mohly hodně napovědět o tom, kdo se nakonec podívá do Ligy mistrů. O poslední páté místo spolu soutěží Atalanta a AS Řím, přičemž "Vlky" čeká nepoměrně těžší soupeř. Jedou totiž do Neapole.

A návštěva pod Vesuvem pro ně jen málokdy znamenala tři body. Naposledy si Vlci do Věčného města přivezli všechny tři body v březnu roku 2018 a od té doby jsou utkání na stadionu pojmenovaném po jednom z nejlepších fotbalistů dějin, Diegu Armandu Maradonovi, spíš jednostrannou záležitostí. Každopádně ale platí, že letošní Neapol připomíná tu suverénní mašinu na úspěch z loňska jen vzdáleně. A nepomohla jí moc ani změna na postu hlavního kouče, i když si od angažování trenéra Calzony asi fanoušci slibovali hodně.

Faktem je, že Neapol se vlivem různých okolností dostala z pozice lídra a vítěze posledního Scudetta až na osmou příčku. Od AS Řím, současného držitele páté příčky, ji dělí už devět bodů. Takže to vypadá, že na Ligu mistrů si pod Vesuvem budou nejspíš moct nechat zajít chuť. Calzonův tým sice vykazuje znaky zlepšení oproti chvílím pod koučem Walterem Mazzarrim, ale při vší úctě k jeho úspěšné minulosti to nebylo zas tak těžké.

V minulých šesti kolech sice Partenopei zvládli remizovat s Interem Milán, což se samozřejmě dá brát jako úspěch, ale vyhráli v nich jen jediné utkání. Po překvapující remíze s Frosinone si Neapol musela zvyknout na ještě větší šok, když v minulém kole nechala všechny tři body trápícímu se Empoli. Podruhé za poslední čtyři kola vyšla střelecky na prázdno a útok, který ji zdobil minulou sezonu, je pryč. Neapol dala jen 50 branek, což značí až pátou nejlepší ofenzivu soutěže.

Do utkání s AS Řím se podívá v téměř plné polní, mimo hru je jen obránce Olivera a záložník Zieliński. V případě "Vlků" je situace mnohem náročnější. V minulém kole, které Římu pískal velký fanoušek Neapole, se vykartovalo duo Paredes - Llorente. Dohrávku s Udinese zase nedohrál Chris Smalling. A chybí taky střelec Lukaku. To znamená, že trenér De Rossi může nyní použít jen tři čistokrevné stopery, Manciniho s Huijsenem a Ndickou, který ale několik dní nehrál.

Dohrávku 32. kola s Udinese, která trvala asi 21 minut, AS nakonec přeci jen zvládlo. V páté minutě nastavení totiž Dybalův rohový kop uklidil k tyči záložník Cristante a AS mohlo slavit. Důležité body byly potřeba, protože regulérní 33. kolo předtím Římané naprosto nezvládli. Viditelně unavený tým podlehl Boloni 3:1 a teď je v ohrožení i jeho páté místo. AS bude mimo jiné spoléhat na to, že rovnou deset mužstev je doma lepších než Neapol.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Traoré - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Çelik, Mancini, Ndicka, Angeliño - Bove, Cristante, Pellegrini - Dybala, Azmoun, El Shaarawy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.69 - 3.94

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Empoli FC

neděle 18:00

Atalanta je namlsaná po sérii několika úspěchů jak v poháru tak v lize. Pořád jí ale patří až šesté místo, které na proniknutí do milionářské Ligy mistrů nestačí. Proto se Bergamaschi pokusí dotáhnout na AS Řím a v cestě jim stojí relativně milosrdné Empoli.

Atalanta si tuhle sezonu užívá, i když její závěr pro ni může být ještě dost stresující. Zatím se totiž stále dokázala udržet v boji o trofeje. Serii A si v Bergamu sice můžou škrtnout, tam už je vítěz pár dní jistý, ale ve hře je pořád ještě Evropská liga a Coppa Italia. Do finále národní soutěže se Atalanta dostala díky naprosto přesvědčivému výkonu v odvetném semifinále proti Fiorentině. Doma nepřipustila žádné překvapení a nasázela toskánskému soupeři čtyři branky, pět když budeme počítat jednu Scamaccovu neuznanou kvůli ofsajdu.

Ve finále Coppa Italia vyzve Juventus a při jeho kolísavé formě mohou Orobici klidně pomýšlet na trofej. A to se ještě předtím mohou přiblížit finále Evropské ligy, kde na ně čeká velmi hratelná Marseille. V rámci Serie A čeká na Bergamaschi úkol po dlouhé době vyhrát dva duely po sobě. Minule totiž potvrdili dobrou formu s Monzou, kterou porazili těsně 2:1.

Tentokrát nebudou Gasperiniho jednotky kompletní, absence zasahují zejména obranu. Mimo hru je duo Tolói a Holm, velmi pravděpodobně nenastoupí ani Scalvini. Hostům schází Ebuehi s Cerrim.

A to by pro ně mohla být velmi zlá zpráva, neboť to byl právě útočník Alberto Cerri, který v minulém kole sťal hlavu Neapole jediným gólem utkání. Byl to nečekaný, ale o to vítanější bodový zápis, neboť Empoli hraje v poslední době katastrofálně. Čtyři porážky z šesti minulých kol znamenaly pád až na šestnáctou příčku s náskokem jen tří bodů na sestupové pásmo.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Hien, Djimsiti, Kolašinac - Hateboer, De Roon, Éderson, Ruggeri - Koopmeiners - Lookman, Scamacca

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Bereszyński, Walukiewicz, Luperto - Gyasi, Zurkowski, Grassi, Maleh, Pezzella - Niang, Cambiaghi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.58 - 7.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - US Sassuolo

neděle 20:45

Fiorentina zatím nenaplňuje očekávání fanoušků, protože pokud by nebylo její anabáze v pohárech, dala by se její dosavadní práce hodnotit jako fiasko. "Fialkám" patří až devátá příčka a posunout se výš bude toskánský celek chtít v duelu se Sassuolem.

La Viola se na jaře dost trápí a její renomé zatím trochu zachraňuje fakt, že v Konferenční lize se jí daří držet vlajku italského calcia na dobré úrovni. Serie A je ale bídným představením a nově už "Fialky" nefigurují ani v Coppa Italia. Odsud je nedávno vyprovodila Atalanta Bergamo a ten rozdíl v kvalitě a především efektivitě obou mužstev byl přímo propastný. Čtyři inkasované branky byly vizitkou rozpadu toskánské obrany, která jinak v první lize drží solidně.

Fiorentina v rámci nejvyšší soutěže inkasovala jen 36 branek a v lize najdeme jen pět týmů, které si vedou lépe. Ale i když má parta trenéra Vincenza Italiana jedno utkání k dobru oproti většině zbytku ligy, tak ji od pohárů dělí už sedm bodů. V tomhle ohledu ji musí hodně mrzet aktuální forma, neboť La Viola vyhrála jen jedno ligové utkání z posledních pěti.

Dobrou zprávou pro zkoušeného kouče je jeho kádr, respektive fakt, že má tentokrát k dispozici všechny své hráče. Sassuolo takové štěstí nemá - šikovný křídelník Laurienté nemůže hrát kvůli kartám, zatímco trojice Berardi, Perdersen a Castillejo si ještě nějakou dobu pobude na marodce.

Nejen absence ale stojí za tím, v jak špatné situaci se Sassuolo nachází. Klub z regionu Emilia-Romagna si dost zahrává se samotným přežitím v první lize, protože letos se mu nedaří prakticky nic. Dřív ho zdobil ofenzivní fotbal, byť trochu splašený a v obranné fázi dost chaotický. Jenže tým, který kroutí mezi elitou svou jedenáctou sezonu v kuse, dal jen 39 branek a inkasoval jich už 65! Naposledy mu tři góly dalo i Frosinone a to ještě na jeho vlastní půdě. To mu stačí až na předposlední místo se ztrátou dvou bodů na sedmnácté Udinese.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayode, Milenković, Martínez Quarta, Biraghi - M. López, Duncan - González, Beltrán, Sottil - Belotti

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Viti - Thorstvedt, Henrique - Defrel, Bajrami, Volpato - Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.37 - 6.01

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Lecce - AC Monza Brianza

sobota 15:00

Posledních pět kol má před sebou Lecce a k jistotě záchrany ještě potřebuje sbírat body. Jihoitalský celek je na dobré cestě, obzvlášť po dvou výhrách v řadě. Dokáže Lecce slepit i tři výhry po sobě?

Proti bude bezesporu Monza, která v prvním zápase s Lecce remizovala. Monza patří mezi nevyzpytatelné celky Serie A, které mohou činit problémy komukoliv. Na druhou stranu se Monza nepotýká s dobrou formou a už čtyři kola v řadě nedokázala zvítězit. Naposledy dokonce doma podlehla Atalantě 1:2 a umístění v první polovině tabulky se jí vzdaluje, na desátý FC Turín ztrácí tři body. Ztraceného ještě nic není, avšak svěřenci trenéra Palladina potřebují prolomit aktuálně negativní bilanci.

Na jihu Itálie jí nečeká jednoduchý úkol, protože Lecce stále bojuje o záchranu. Každopádně Gottiho tým je na dobré cestě, protože jeho náskok už činí sedm bodů. A výborná je i aktuální forma. Za posledních pět kol prohrálo Lecce jen na hřišti AC Milán a získalo dohromady deset bodů.

Ani jedna strana není v tuto chvíli kompletní. Pokud jde o domácí, těm bude scházet Banda, Ramadani, Kaba a Dermaku. Ještě o jednu absenci více hlásí Monza, vedle Vignata, D'Ambrosia, Bettelly a Machina, schází i vykartovaný Gomez.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Oudin, Blin, Gonzalez, Dorgu - Krstović, Piccoli

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Grégorio - Izzo, Mari, Carboni - Birindelli, Pessina, Gagliardini, Zerbin, Colpani - Carvalho, Djurić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.30 - 4.25

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Juventus FC - AC Milán

sobota 18:00

O titulu je už v italské lize jasno, ale o tom, kdo skončí na druhém místě, se teprve rozhodne. Druhou příčku má aktuálně v držení AC Milán a dostihnout by ho mohl Juventus. "Stará dáma" se představí doma na Allianz Stadium a touží proti Rossoneri zopakovat říjnové vítězství ze San Sira.

Juventus byl v první polovině sezony hlavním konkurentem Interu v boji o titul, jenomže odpadl a na druhém místě ho postupně vystřídal Milán. Náskok Interu na čele už byl tou dobou velký a Nerazzurri po víkendu stvrdili to, co se dlouho očekávalo - získali historicky 20. titul. Na Juventus a AC Milán zbývá ve zbytku sezony boj o druhé místo a titul vicemistra Itálie.

A lépe to má rozehrané AC. Svěřenci trenéra Stefana Pioli mají na "Starou dámu" pětibodový náskok a do konce sezony zbývá už jen pět zápasů. Dokáží to Rossoneri udržet? Důležité bude se vypořádat s bolestivou pondělní porážkou v městském derby. Bylo to vůbec poprvé v dějinách, kdy AC prohrálo derby a Inter mohl slavit zisk titulu. Navíc porážka v Derby della Madoninna nebyla jediným "bolístkem", protože ještě před tím stihli milánští vypadnout z Evropské ligy a osudným se jím stal AS Řím.

Milán tak nezíská žádnou trofej a to se pochopitelně neobejde bez kritiky. Už teď se spekuluje o konci trenéra Pioli. Sám charismatický kouč však předčasné závěry nedělá. "Čekáme na závěr sezony, abychom jí pak mohli ohodnotit. Dali jsme do toho všechno, ale ne vždy jsme ukázali naše kvality," prohlásil Pioli.

AC chce zbývajících pět kol zvládnout a Juventusu má co oplácet. "Juventus je solidní tým, který má silné a nepředvídatelné útočníky. Jsou silní na balónu a dokážou být nebezpeční v každé situaci. Bude to těžký zápas, ale je třeba se mu postavit s odhodláním a přesvědčením. Je jen na nás, abychom skončili druzí, znovu vyhráli a vedli si dobře. Musíme se zvednou a zareagovat. Budeme muset ze sebe vydat maximum a bojovat o každý balón," prohlásil na předzápasové konferenci Stefano Pioli.

Juve už od začátku sezony boj o titul nepřipouštělo, jakkoliv bylo dlouho Interu na blízku. Allegri jasně proklamoval, že hlavním cílem je postup do Ligy mistrů. "Stará dáma" ho ještě jistý nemá a i z tohoto hlediska je sobotní duel hodně důležitý. Ze čtvrté pozice už se tlačí Boloňa a do boje o milionářskou soutěž se zapojil i AS Řím či pořád ještě Atalanta.

Každopádně forma Juventusu není kdovíjaká. V minulém kole znovu klopýtl, když jenom remizoval s Cagliari 2:2. Od března dokázal porazit jen Fiorentinu a to je na tým takového kalibru hodně málo. Rozdíl mezi Juventusem a pátou příčkou činí pouze šest bodů a to má "Stará dáma" před sebou poměrně zajímavý los - vedle Milána se v příštím kole utká s Římem a v předposledním kole jí čeká Boloňa.

Co se týče absencí, je na tom o něco lépe Juventus. Vedle zraněného Keana totiž chybí už jen dvojice Pogba, Fagioli, jejichž případy jsou už dlouhodobě známé. AC Milán má více starostí. Čtveřice Jović, Kalulu, Kjaer a Mirante je zraněná, kdežto Calabria, Theo Hernández a Tomori si odpykávají karetní tresty.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - McKennie, Alcaraz, Locatelli, Rabiot, Cambiaso - Vlahović, Chiesa

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Musah, Gabbia, Thiaw, Florenzi - Bennacer, Reijnders - Pulišić, Loftus-Cheek, Leao - Giroud

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.43 - 3.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SS Lazio - Hellas Verona

sobota 20:45

Lazio musí zpracovávat zklamání ze semifinále Coppa Italia, v němž mu ani výhra nad Juventusem nestačila k postupu do finále. A už v sobotu se vrací opět do boje o poháry, navíc hostí mužstvo, jež trenér Lazia Igor Tudor dobře zná. Do Říma zavítá Hellas Verona.

Šestatřicet zápasů na lavičce Hellasu má za sebou trenér Igor Tudor a nevedl si v nich špatně. Chtěl ale výš, měl vyšší ambice a věděl, že ve Veroně jich nedosáhne. A je fakt, že v Marseille, kterou vzal po Hellasu, měl lepší bodový průměr na zápas a v Laziu to zatím jen potvrzuje. Po francouzské anabázi, kde si držel průměr 1,83 bodů na utkání, převzal Lazio a zde se zatím drží na průměru 2 bodů na utkání. Někdy ale ani výhra nestačí.

To Lazio poznalo v odvetném utkání semifinále Coppa Italia doma s Juventusem. Proti němu se blýskl dvěma góly zatím nepříliš úspěšný střelec Tatty Castellanos, jenže ani jeho trefy na postup nestačily. Juventus totiž v samém závěru korigoval gólem Areka Milika a tahle trefa v součtu obou utkání stačila právě turínskému gigantu k postupu. V lize Lazio vyhrálo už dva poslední duely v řadě a na Ligu mistrů opět ztrácí o něco méně.

Biancocelesti se teď připravují bez zraněné čtveřice Provedel, Zaccagni, Lazzari a Pellegrini. Hellas dorazí do Věčného města bez jediné absence, nepříliš využívaného mladíka Cruze.

A bude potřebovat body. Trenér Marco Baroni sice s radostí sledoval remízu svých svěřenců s Atalantou a především výhru nad Udinese v minulém kole, jenže pořád je to málo. Hellas je před 34. kolem Serie A na 15. místě s náskokem jen tří bodů na sestupové pásmo.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Mandas - Romagnoli, Casale, Gila - Lazzari, Kamada, Vecino, Marušić - Felipe Anderson, Luis Alberto - Castellanos

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Tchatchoua, Dawidowicz, Coppola, Cabal - Serdar, Folorunsho - Suslov, Bonazzoli, Mitrović - Noslin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.13 - 5.98

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Salernitana Calcio

pátek 20:45

Salernitana se každým dalším kolem blíží stále více k tragické definitivě pádu do druhé ligy a na reálných obrysech může tahle beznaděj nabrat už po tomto kole. Přesto se hosté pokusí se ctí odehrát utkání s Frosinone, jež také bojuje o záchranu.

Na rozdíl od Salernitany, která má téměř matematickou jistotu sestupu, se ale domácí ještě snaží vzchopit a vybojovat si záchranu na hřišti. Teď pro ně nastává zřejmě klíčové utkání, které pokud zvládnou, mohou se odrazit ode dna. V případě páteční výhry se totiž aspoň na pár hodin dostanou na hranici 31 bodů, což je stejný počet, jaký zatím nashromáždila mužstva Hellasu a Empoli.

Salernitana se musí obejít bez jednoho z klíčových mužů, jelikož k dispozici nebude Antonio Candreva. Domácím chybí zranění Marchizza, Oyono, Kaio Jorge a Gelli. Salernitana už brzy spadne a velký podíl na tom bude mít obrana. I přes několikeré posílení v lednu dostala Salernitana už propastných sedmdesát branek! Ani její útok ale nezáří, neboť dal stejně jako Empoli dohromady jen 26 tref.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Lirola, Okoli, Romagnoli, Zortea - Mazzitelli, Barrenechea, Brescianini - Soulè, Cheddira, Reinier

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Zanoli, Manolas, Pirola, Gyömbér - Pierozzi, Coulibaly, Legowski, Bradarić - Tchaouna, Weissman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.34 - 8.17

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
33
27
5
1
79 : 18
86
2
AC Milán
33
21
6
6
64 : 39
69
3
Juventus FC
33
18
10
5
47 : 26
64
4
Bologna FC
33
17
11
5
48 : 26
62
5
AS Řím
33
17
7
9
59 : 39
58
6
Atalanta Bergamo
32
16
6
10
59 : 37
54
7
SS Lazio
33
16
4
13
42 : 35
52
8
SSC Neapol
33
13
10
10
50 : 41
49
9
ACF Fiorentina
32
13
8
11
45 : 36
47
10
Turín FC
33
11
13
9
31 : 29
46
11
AC Monza Brianza
33
11
10
12
35 : 43
43
12
Janov CFC
33
9
12
12
35 : 40
39
13
US Lecce
33
8
11
14
30 : 48
35
14
Cagliari Calcio
33
7
11
15
36 : 56
32
15
Hellas Verona
33
7
10
16
31 : 44
31
16
Empoli FC
33
8
7
18
26 : 48
31
17
Udinese Calcio
33
4
16
13
31 : 50
28
18
Frosinone Calcio
33
6
10
17
40 : 63
28
19
US Sassuolo
33
6
8
19
39 : 65
26
20
Salernitana Calcio
33
2
9
22
26 : 70
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pipo123

Tudor mi začína pripomínať Inzaghiho, jeho futbal sa tomu podobá a evidentne to každému na trávniku vyhovuje. Navyše tie jeho vyjadrenia sú oproti Sarrimu niekde inde, Sarri stále plakal že nemá hráčov, že hráči na to nemajú atd. Tudor si zatiaľ každého vychvaluje, aj ten Kamada pod ním hraje ďaleko lepšie, začína konečne pripomínať toho Kamadu vo Frankfurte.

Každopádne je tam práce jak na kostole, obrana je vyriešená naozaj dobre, Romagnoli, Casale a hlavne Gila (ten chalan je moderným typom stopéra). Ale smerom dopredu? Anderson odíde, Alberto chce odísť, Ciro keď sa rozbehne pôsobí komicky, celá jeho kariera stála na rýchlosti a bojovnosti, to už stratil, lopta mu vždy prekážala, on nedokáže karieru natiahnuť ako Quagliarella, Di Natale, Totti atd. To boli borci čo stratili rýchlosť, ale dokázali to vynahradiť technikov, to Ciro nikdy nedokáže. Bohužial.

Chce to omladiť celý team, čo sa bojím že Lotito bez Tareho nezvládne

Reagovat
El Matador

Obrana vypadá dobře, ale na 3-4-3 máme na lavičce už jenom Patrika. Takže nejenom útok, ale aji obranu bude muset Lotito a Tudorem vyřešit. Útok Zaccagni, Castellanos, Isaksen a na lávce Ciro a Pedro je taky bída. No sem zvědavej na léto.

Reagovat
Airus

Těžko očekávat zázraky, ale AC bude bez obrany. Tak třeba?

Reagovat
GEGE

To mě poser jestli to bude fakt Lopetegui...

Reagovat
1899-1995

To radši Pioli

Reagovat
Airus

To je zase taktickej paskvil

Reagovat
Airus

Ty vole, jestli Kostič dohraje poločas tak budu hodně nasranej

Reagovat
Truffaldino

Adli je dneska příšernej.

Reagovat
1899-1995

2 chyby a odešel hlavou, škoda, spoustu situací vyřešil ladně.

Reagovat
stuff

Neapol s Contem moze byt slusny valec. By bolo len dobre pre ligu

Reagovat
Furia Ceca

I pro italskej koeficient v Evropě, pokud se teda aspoň kvalifikují do EKLu...

Jinak De Gregorio bude super posila, ale obávám se, že jestli Allegri v létě nevypadne, tak Wojta stejně bude dál jedničkou

Reagovat
Truffaldino

https://www.transfermarkt.com/antonio-conte/leistungsdatenDetail/trainer/3517/wettbewerb_id/CL

S tou Evropou bych nepřeháněl, v LM 6 učastí, 3x skončil ve skupině, 2x v osmifinále a jednou ve ČF. A to se bavíme o Juve, Chelsea, Interu a Tottenhamu.

V EL to je o poznání lepší, 2 účasti, z toho jedno semifinále a finále.

Jinak Di Gregoria bych raději viděl v AC jako jedničku po případném prodeji Mika.

Reagovat
Furia Ceca

Jo, já vlastně zapomněl, že Conte Evropu vůbec neumí...

Reagovat
Furia Ceca

Jinak já myslel, že s Chelsea byl ve ČF LM Tak to má ještě horší bilanci, než jsem si myslel...

Reagovat
stuff

Wojtu mi nechajte na pokoji

Reagovat
Truffaldino

Capitano se vrátil ke své dřívější formě, Cristante pro změnu brzdí přechod hřiště pomalýma přihrávkama a Bove je jako vždy všude a zároveň nikde. Neapol je o dost lepší.

Reagovat
Pipo123

Neapol mohol vyhrávať 3:0 keby premienali svoje šance, namiesto toho taká bramborová penalta

Reagovat
Pipo123

ďalšia brambora

Reagovat
Pipo123

Čo ten Neapol zahadzuje? Veď tam už mali 4 šance proti brankárovi 1v1

Reagovat
Truffaldino

Toho Renata už nebudou chtít ani Turci

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Reagovat
Alberto Aquilani

My skončíme nakoniec ôsmy a zahráme si znovu EKL. To je neskutočné čo predvádzame. DDR je totálny amatér, hentaky deň otvorených dverí nebol ani za Zdenyho Zemana. Dopredu tam dnes bolo celkovo nula futbalových vecí.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Upřímně si nemyslím, že by to s jiným herním nastavením bylo lepší.

Bez Paredese nemáme press-resistance ani rozehru, Paulo sám nemůže dělat celý útok sám a měkký Ndicka je asi pořád lepší než chybující Huijsen. Be Roma neudržíme balon vepředu.

Pelle hraje jako kapitán Sassuola za 10 mega, je to tak už 4 roky, pár dobrých mačů to nezmění.

Cristante je průměrný úplně ve všem.

Edo se hodí na bránění výsledku. V tomto ho může už toto léto nahradit Pagano, který tu hru umí tvořit a je do mezihry. Klidně bych ho stavěl místo Pelláka.

Reagovat
pastal

rolleyes:: byli jsme jasně horší ale psát tohle o Danielovi!!! Prohrál 2x v lize za kolik 15 zápasu a to se nebavím o EL kde prohrál jen v Anglii kde Řím měl náskok 4:0 z prvního zápasu tak prosimtě neblázni.Vsak ten tým neměl vůbec fyzičku jak to přebíral po Mourkovi jako nejsem nadšený taky jak se teď hraje ale zrovna Daniel mačká z týmu co se dá.Dal Svilara do brány a ten chytá fantastický Hráči z lavičky mu moc nepomáhají a bohužel z 12 borcama nemá šanci uhrát lepší výsledky a to teď bude odpočinuty Německý mistr ale těm kurva taky už musí prohrát

Reagovat
Alberto Aquilani

Uznávam, že som na DDRho možno až neprimerane kritický, ale zároveň nedávam ani tieto príspevky s ružovými okuliarmi - viď pod súhrnom, lebo sa vraj "snažíme hrať futbal." My ale futbal naozaj nehráme. S každým trochu silnejším tímom sme prdli - Inter, Bologna, Viola zachránený bod v poslednej sekunde, dnes totálna haluz bod.

Ja rozumiem, že Paredes je jediná kvalita v tom strede poľa a že sme možno naozaj najpomalší team na planéte, ale ten futbal je úplne úboho sterilný, prestali sme si vypracovávať šance, je to utrápené, naše akcie končia 25 metrov od brány.

Kto hrá pod DDR svoju hranu alebo nad možnosti? NIKTO. Peleg po 3 dobrých zápasoch je znova tam kde vždy - úplne stratený priemerák. Dybala ak sa nevykúpi nejakou obalovačkou do rohu brány je takmer vždy hrozný, zlatý Cengiz Under. Obranu ani nemá cenu komentovať, to každá lopta do 16ky je prúser. Dnes si tam chodil Osimhen do nášho ohňa ako na hodiny klavíra. To bránenie je ťažký amaterizmus.

Ja rozumiem, že sme bez športového úseku a že DDR zdedil túto punkovú partičku, ale páčilo by sa mi, keby z toho tímu skúsil dostať maximum, a nie že ideme hrať nejaký jeho fotbalék, na ktorý tí hráči ani nemajú - a pravdepodobne ani on sám. Zatiaľ je jeho najväčší trénerský hajlajt postavenie Sharaawiho na Leaa. Inak nula. Cez Feyenoord sa postúpilo na penalty. Brighton má formu na zostup a AC v tom dvojzápase vyzeralo, že ani nechce. Uvidíme čo Leverkusen, napriek všetkému si žijem od budapeštianskeho finále svoj sen o Dublinskej pomste.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Bohužel od Capella pouze Spal a Ranieri občas poráželi silnější kluby, a to když byly v největší krizi za 30 let.

To jde mnohem hlouběji než jen na lavičku, nemáme vítězné typy, nemáme lídry, příliš mnoho pomalých a pasivních hráčů.

Chápu tu skepsi, ale tam není moc co více stavět.

Reagovat
Truffaldino

Jelikož jsi mě zmínil, tak si dovolím drobnou rekci.

Po těch dvou a půl letech bránění s hraním na brejky i proti spodku ligy je pro mě snaha o aktivní kontrolu hry s držením útočného postavení i po ztrátě míče jako pohlazení na duši. Pod Morinhem jsem měl poslední rok a půl problém zápas dokoukat a dost často jsem ani nesledoval obrazovku. S De Rossim ten problém nemám a jsou pasáže, které mě baví. Až tak jednoduché to je.

DDR má za sebou tři měsíce s 20 soutěžními zápasy, ke kterým je třeba přidat ještě jeden přátelák a jeden opakovaný výjezd do Udine plus jednu repre pauza. Přebral tým, který byl psychicky i fyzicky na dně, hráče jako Celika a Kristensena, kteří neuměli bránít ani pod Mouem, Cristanteho s Pellegrinim, kteří tvoří asi už šestým rokem jednu z nejhorších záloh mezi kluby bojujícími o Evropu napříč top pěti ligami. Jmenovitě u Spiny, Paredese, Shaarawyho ale i Pellegriniho došlo ke zlepšení výkonů. Poarzili jsme Lazio.

Určitá kritika je jistě na místě, výkony nejsou optimální, a myslím, že čistě tady na EF z De Rossiho nikdo nedělá římského SAFa nebo nějakého spasitele, ale věty o amatérovi apod. bych čekal nejdřív po letní přípravě, kdy trenér dostane alespoň možnost s týmem něco udělat, obvzlášť po tom, co nás převzal na devátém místě a momentálně bojujeme o LM.

Jinak s ohledem na konstruktivní kritiku by mě zajímalo, co konkrétně měl udělat proti Neapoli, abys byl spokojenej, když mu do středu hřiště připadali v úvahu jen Cristante, Pellegrini, Bove, Renato či Aouar, plus možnost hrát na pět vzadu či hrát ve středu Manciniho/Huijsena a jmenovitě chyběli Paredes, Smalldini, Llorente, Karsdorp a Lukaku. A netýká se to samozřejmě jen personálního obsazení, ale i konkrétních úloh. Já fakt nevim, ale třeba hrát blok (jen příklad, nikomu nic nepodsouvám) v Neapoli proti jejich plné sestavě mi přijde jako hloupost, protože i pod Mourinhem jsme v téhle sestavě pod tlakem soupeři dovolovali hodně brankových příležitostí.

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Alberto Aquilani

No, napríklad by som chcel, aby z toho tímu dokázal dostať aspoň niečo lepšie, ako José. Zatiaľ okrem jeho motivácie a pár dobrých rozhovor tomu nedal nič. My futbal vôbec nehráme. Hrali sme na Neapole, ktorá túto sezonu postrácala bambilion bodov a vyhral tam už kde kto, štýlom, že sme dali 2 náhodné góly a okrem toho si nevypracovali nič. Naopak, Neapol hrozila v intervale každých 5 minut. Milion lôpt za obranu, ktorá nefungovala. Stred poľa znova neexistujúci (mimochodom, Bove pod De Rossim tiež kvalitne zomrel). Keby to skončí 3-4:0 tak by nemohol asi nikto nič povedať. Ja netvrdím, že máme najlepší team, ani že v ňom nie sú problémy, ale neustále sa vyhovárať a obhajovať to, že už 2 mesiace sme v lige nezahrali dobrý polčas, neobstojí.

Tie možnosti tam DDR má. Jednou z nich je Baldanzi, ktorý keď tých pár minút hral s Dybalom, vyzeral dobre. Bohužiaľ ho tam DDR hádže iba so Zalewskim. Tiež sa môže skúsiť niekedy tá možnosť s Dybalom v strede útoku. Apropo, všimol si si, aký hrozný je Paulo? Tomu vôbec nelepí. Vždy keď má loptu tŕpnem, pretože sa sťahuje nezmyselne vysoko a stráca lopty. Už nás to stálo inkasovaný gól v Bologni a takýchto vecí má v každom zápase aspoň 3. To nasadzovanie bekov si podľa mňa losuje pred každým zápasom s klobúka.

Ten futbal mi pripomína Fonseku v jeho druhej sezóne. Tam sme tiež vôbec nevedeli ako zaútočiť a dostať loptu do šance, a iba to hádzali na Špinu, čo posledne robíme aj pod De Rossim.

Reagovat
Truffaldino

Já tu Neapol beru trochu jinak, pro ně to byla jedna z posledních šancí, jak se udržel v nějaké teoretické hře o LM, kdy může stačit i šesté místo. Navíc je Calzona přeci jen zvedl a v řadě zápasů poztráceli body i přes herní převahu, v dané situaci (i s přihlédnutím, že se hrálo v Neapoli) je beru jako jednoho z nejtěžších soupeřů v této části sezóny nehledě na předchozí neúspěchy.

S tím Paulitem souhlasím, ale je to složitější. Konkrétně Neapol se ho snažila faulovat ihned po uvolnění a Sharaawy s Pellegrinim potřebujou poměrně širokej perimetr volného prostoru, aby se dokázali s míčem otočit a z hluboké obrany nikdy nevyjedou, takže šance pomoct si individuálním přechodem stojí na Dybalovi. A vedle Lukaka a Paredese už není v týmu nikdo, kdo by dokázal udržet míč zády k soupeři. Měl pomoct střed hřiště, jenže tam už šestým rokem narážíme na personální obsazení, protože Cristante hraje z první buď dozadu nebo naslepo a v případě, že má ukázat přehled v rozehrávce, tak na všechno potřebuje spoustu času, který mu samozřejmě nikdo nedá. To srovnání s Fonsecou je na místě, ale i pod ním jsme měli problém v přechodu už v prvním půlroce, kdy jeho hra ještě za něco stála, Mou přechod ani neřešil a rovnou nastavil obranu na vysoký počet ztrát při odkopech nebo při pokusech o brejky.

Popravdě si nemyslím, že by Bove pod De Rossim zemřel. Podle mě byl fotbalově mrtvej už pod Josém a zachraňovala ho schopnost běhat bez míče, s míčem je pro mě zatím zklamáním a ani si nevybavím zápas, kdy by přispíval jinak než pohybem. Baldanziho vytížení mi taky vadí, psal jsem to po Bologni, tady se otvírala varianta, že si jednak z obrany pomůžeme přes fauly na něj a Dybalu a druhak nám pomůže lepším krytím míče a nebudeme mít tolik zbytečných ztrát při snaze v ofenzívě, znovu bych ho zkusil namísto kapitána a jeho bídných výkonech z poslední doby. Aouara, už jako možnost neberu, mě ukázal jedinou vlastnost a to tu, že se nevrací ani když zůstane po rohu vzadu. Dopředu hru brzdí a vlastně nevím, čím by on konkrétně měl přispět. Přesvědčil mě, že jeho herní vytížení ve Francii nebylo dáno jen končící smlouvou.

Už Fonseca mluvil na adresu Karsdorpa, že nevydrží dva zápasy po sobě, Celik měl auru slušně bránícího, ale realita je opačná a vzadu hoří, Kristensen je kombinace předchozích dvou, takže je mi ve výsledku jedno, podle čeho je tahá z klobouku, protože kvalitu nemá ani jeden.

Poslední zápasy mám jeden problém s DDR a to je narůstající předržování míče, hlavně od kapitána. Zároveň chybí nabídka v rozehrávce, jenže to je dost dáno i tím, jak všichni melou z posledního. Řada prvků se opakuje furt dokola nezávisle na tom, kdo je na lavičce a třeba pod De Rossim jsme se alespoň v předešlých zápasech snažili hrát kolem vápna rychleji a pomáhat si narážečkama, byť vetšinou bez efektu, z pravé strany se pak snažíme centrujícího hráče uvolnit, což pod Mourinhem nebylo. V obraně jsme aktivnější a snažíme se víc křížit přihrávky, na druhé straně hřiště jsme se proti Udinese i Bologni dostali k míči v dobrém prostoru díky presingem a byly z toho šance. Obojí ale způsobuje větší rozestupy mezi hráči a když se pak Pelleg vys**e na Anguissu, tak máme první problém, druhým je, že Paredes zase brání i za Cristanteho a Bove tohle samozřejmě nezvládne. Jenže tohle je problém způsobenej sportovním úsekem vedení a De Rossi má v průměru nějaké čtyři dny mezi zápasy, aby tým něco dotrénoval a připravil se na další zápas. Místo Aouara s Renatem bychom potřebovali jednoho slušného hráče na osmičku a dalo by se s tím trochu hrát.

Reagovat
stuff

Azda neprivolam prehru v Rime a nasledne ich preskocenie nas v tabulke, ale tam to vyzera, ze stratia dalsich par mesiacov postavanim na mieste. Predlzenie po par zpasoch, kedy furt funguje princip noveho impulzu(najma po Josem) mi pride jak uplna blbost. Najma s klubovou legendou, ktoreho nie je tak lahke vyhodit po vytriezveni ako akehokolvek bezneho nimanda z ulice. Neverim, ze DDR dopadne ovela lepsie ako ktorykolvek byvaly hrac AC pocas toho ich experimentalneho obodobia s legendami. Pripadne ako u nas s Pirlom. Myslim, ze ovela lepsie by urobili ak by skusili Piolijo alebo Italiana.

Reagovat
danko10

Pioiho? Italiana? Chápem, že nemáš Rím rád, ale aj nenávisť by mala mať svoje hranice.

S tým Danielom je to také, že síce píšeš veci, ktoré nemožno rozporovať, no na druhú stranu, on prišiel k tímu, ktorý bol takticky totálne rozložený a emočne položený do roviny, v ktorej mu všetci ubližujú. V tejto situácii, podľa mňa, doručil to jediné, čo mohol - psychologický efekt. Inak takticky robí hrozné veci. Hlavne zásahy do zostavy počas zápasov stáli zatiaľ snáď všetky totálne za hovno.

Dostal to na rok. Bolo to nešportové rozhodnutie, ktoré malo v prvom rade ochrániť komerčné príjmy klubu. Rím stále nemá DS. Ak sa aj podarí vyriešiť tú pozíciu do leta, nový človek určite nedokáže v priebehu zopár týždňov nastaviť koncepciu, vybrať vhodných ľudí na jej napĺňanie a ešte aj vytiahnuť z vrecka trénera, ktorému podľa nej začne skladať mančaft. To sa urobiť nedá, ani keď máš za sebou neobmedzenú horu peňazí (zdravím do Chelsea), tobôž nie, keď si V Ríme, kde obraciaš každé Euro trikrát.

Daniel si urobí letnú prípravu, pravdepodobne viac-menej s tým, čo má k dispozícii a buď to od jesene nejak pôjde, alebo sa počká na vhodného trénera, ktorého ponúkne trh. Paralelne s tým sa snáď v Ríme zas po rokoch postaví športový úsek na overených princípoch. Netreba zabúdať ani na to, že Rím si fakt vyberať trénera nemôže a nikdy to nebude stávka na istotu.

Ja som niekde medzi. Albeho hejt vyššie so mnou nesúznie, lebo všetko, čo sa na ihrisku deje, je ešte stále viac výsledok toho, že tí dvaja portugalskí čuráci postavili za tri roky mančaft vhodný pre MLS a nie Danielovej práce za dva mesiace. Na druhej strane tie výkriky o tom, ako má Rím konečne svojho Fergusona a že je na lavici rímska DNA a podobné kokotiny, ignorujúce fakt, že takticky to zatiaľ vážne žiadne zázraky nie sú, ma teda udivujú, lebo nejdú iba od fanúšikov v Ríme, ktorí ten fotbal vždy konzumovali srdcom a nie rozumom.

Reagovat
stuff

Rozumiem, co pises. Na druhu stranu, AS stale nie je Bari alebo Senica. Proste vybrat si z obrovskeho mnozstva trenerov moze. Samozrejme nie z tych najpreflaknutejsich na svete, ale tak na to azda maju tiez nejaky sportovy usek, ze by niekto mohol vediet, ako hra posledne mesiace/roky napr Feyenoord ci odkial si to dotiahol liverpool trenera. Napr pre mna nezname meno. Takych je isto par vo Svajciarsku, v Nemecku. Za mna ten smer je lepsi ako klubova legenda. Najma ta kombinacia je za mna uplne strasidelna. Tazko sa bude vyhadzovat, mozes poskodit dobre meno. Mozes chudakovi aj dobabrat karieru, ktoru, ak nahodou ma talent, by mohol pomaly rozbiehat v pescarach a bolognach. Ale ved uvidime, ja AS drzim palce.(okrem zaveru tejto sezony)

Reagovat
danko10

"azda maju tiez nejaky sportovy usek"

No, momentálne nemajú, preto je to tak, ako to je. Daniela urobili Friedkinovci priamo.

Reagovat
stuff

tak viem si predstavit, ze nemaju riaditela, ale ze by velkoklub ako AS mohol fungovat bez desiatok skautov a pod, si neviem predstavit

Reagovat
stuff

ajked vyzera akoby bol riadeny tak

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pravda je vždycky mezi.

Ranieriho jsme kritizovali, ale měl výsledky. Spalova genialita je vykoupena egem. Rudi udělal jednu fantastickou sezonu, ale ten kádr by to uhrál i bez něj, tam bylo pět trenérů na hřišti. Fonseca se nenaučil bránit.

Grandy pravidelně neporížel nikdo, pokud nebyli zrovna na dně, ale v zápasech proti 5.-20. místu je k dispozici dost bodů.

Co vlastně chceme.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pioli Borec, jehož jediný úspěch udělal Ibra v kabině a Donnarumma který sám vyčapal tak 25 bodů. Zbytek se veze na setrvačnosti a neschopnosti ostatních, nemá žádnou taktiku kromě běhaní a zmrdství (Atalanta to má aspoň nadrilované).

Italiano je fajn, ale taky se ještě nenaučil bránit po 3 letech v Serii a jeho Viola nemá vzestupné výsledky, navzdory slušnému a hodně širokému kádru.

Radši uvidím trápit se Daniho s mladýma klukama než sledovat mulisáka Pioliho nebo uplakaného Cunteho. Na trhu nejsou trenéři, pokud nechceme riskovat s Fariolim, který má za sebou asi tak o sezonu vc než Dani a hraje největší beton v historii.

Reagovat
10

*Maignan

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jasne ze Maignan, ale princip stejny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele