LaLiga - preview 33. kola: Barcelona chce zpátky na druhé místo

26.04., 08:45, aktualizováno 29.04., 08:24
Previews
Robert Lewandowski (© AFP)

Barcelona v pondělní dohrávce hostí Valencii, a jestliže vyhraje, posune se na druhé místo před Gironu. Motivace však nebude chybět ani Los Che, kteří bojují o evropské poháry.

FC Barcelona - Valencia CF

pondělí 21:00

Důležitá pondělní dohrávka svede dohromady Barcelonu a Valencii. Oba celky ještě mají o co hrát. Obhájce titulu se může posunout na druhé místo, kdežto Los Che bojují o pohárovou Evropu. Pokud by se jim podařilo v Katalánsku zvítězit, ztráceli by na šestou příčku už jen jeden bod.

Vyhrát na Barceloně je však vždycky nesmírně složité a v letošní sezoně španělské nejvyšší soutěže se to povedlo jen třem týmům - Villarrealu, Realu Madrid a Gironě. Bude Valencia další na řadě? "Netopýři" doma s Barcou remizovali, ale na Barceloně v rámci LaLigy nevyhráli od roku 2016.

Valencia už mohla sahat po pohárových příčkách, kdyby před týdnem neprohrála s Betisem, navíc na vlastním stadionu. Los Che si tak pokazili poměrně zajímavou sérii bez inkasovaného gólu a v tabulce zůstali na osmém místě. V Katalánsku budou mít o motivaci postaráno - slavný soupeř i šance poskočit na sedmou příčku s pouhým jednobodovým mankem na šestý Real Sociedad.

"Cítíme se dobře. Je to důležitý zápas hned z několika hledisek. Doufáme, že nám to pomůže změnit bilanci, kterou s nimi máme a že odehrajeme dobré utkání. Vždycky si myslím, že týmy proti nám hrají jak nejlépe mohou. Barcelona je doma dominantním týmem," nechal se slyšet kouč Ruben Baraja. Pro Valencii zůstávají hlavním cílem evropské poháry. V tuto chvíli nejsou daleko a navíc se Valencia ještě utká v přímém souboji s Realem Sociedad, případná výhra nad Barcelonou by znamenala velkou vzpruhu i sílu do závěrečných bojů.

Barcelona má také ještě o co bojovat. Před pondělním zápasem je v tabulce až třetí za Gironou a právě tu by chtěla na druhém místě nahradit. Barcelona utrpěla minulý týden dvě hodně hořké porážky, když nejprve podlehla PSG v Lize mistrů (1:4) a poté nestačila v El Clásicu na Real Madrid (2:3). Obojí má fatální následky, tedy vypadnutí z milionářské soutěže a prakticky ztráta šance na obhajobu titulu. Aby se Barca stala šampionem, musela by všechny zbývající zápasy, tedy i s Valencií, vyhrát a Real Madrid všechno prohrát.

Už teď je zřejmé, že sezona bude v Barceloně hodnocena negativně. Dlouho se počítalo s odchodem trenéra Xaviho, jenž se ale nakonec rozhodl, že na lavičce Blaugranas setrvá.

Barceloně se v El Clásicu zranil Frenkie de Jong a zařadil se tak po bok Gaviho s Alejandrem Baldém. Xavi už ale může počítat s Pedrim, který laboroval se svalovým zranění. Kompletní nejsou ani hosté a trenérovi Rubénu Barajovi budou chybět Mouctar Diakhaby a José Gayà.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Pedri, Christensen, Gündogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Mosquera, Ozkacar, Vazquez - Canos, Pepelu, Guerra, Lopez - Duro, Almeida

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.08 - 8.31

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cádiz CF - RCD Mallorca

neděle 14:00

Dalo by se říci zápas o všechno. Cádiz přivítá Mallorcu a půjde opravdu o hodně, šest kol před koncem jsou domácí na osmnáctém místě, zatímco Mallorca na předposlední nesestupové příčce. Oba celky od sebe dělí šest bodů.

Cádiz tento zápas potřebuje bezpodmínečně zvládnout, jinak jeho sestup do nižší soutěže nabere reálných kontur. Porážka by znamenala stále šestibodové manko na Celtu a to by mohlo být pět kol před koncem fatální.

Domácí ale nejsou v ideální formě. V uplynulých dvou kolech nestačili na oba katalánské celky, tedy Barcelonu a Gironu. Na druhou stranu na počátku března zdolali Atlético, nicméně navázat na tento úspěch dokázali jen s Granadou.

Mallorca bude určitě v psychické výhodě, protože na rozdíl od Cádizu nemusí. Ostrované samozřejmě chtějí získat tři body, protože ty by se v podstatě rovnaly záchraně. Co se týče výsledků, tak ani Bermellones si nemohou příliš vyskakovat. Prohráli jak s Realem Madrid, tak i Sevillou a k tomu všemu nestačili ve finále Copa del Rey na Athletic Club.

Očekává se vyrovnané utkání, přeci jenom je v sázce hodně. První duel skončil v listopadu remízou, což potvrzuje i vyrovnanou celkovou vzájemnou bilanci.

Na domácí straně absentují Fede San Emeterio, Jorge Mere, Jose Mari, Rominigue Kouame a Luis Hernandez. Dobrou zprávou je ale návrat Javiho Hernándeze. Mallorce zase chybí Copete.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Chust, Ousou, J Hernandez; Alejo, Escalante, Alcaraz, Navarro; Ramos, Juanmi

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Raillo, Nastašić, J Costa - S Costa, Mascarell, A Sanchez - Larin, Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 2.75 - 3.15

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Granada CF - CA Osasuna

neděle 16:15

Do Granady přijede Osasuna, která má v současné době úplně jiné starosti než andaluský nováček. Ten je předposlední a s propastnou třináctibodovou ztrátou na sedmnáctý Cádiz je už šest kol před koncem prakticky jisté, že se s nejvyšší soutěží rozloučí. Naopak Pamploňané se nacházejí v klidném středu tabulky a hlavu si mohou lámat zejména se současnou formou.

"Nazaríes” sice stále živí šanci na zázrak, s každým kolem je však jasnější, že se spíše nacházejí na potápějící se lodi společně s poslední Almerií, která po další porážce jistě sestoupí. A právě tento andaluský rival je jediným celkem, který v soutěži obdržel více branek než Granadští.

V minulém kole dokázal tým pod vedením kouče Sandovala překvapit na San Mamés domácí Athletic Club, se kterým uhrál cennou remízu 1:1, když si už v šesté minutě vstřelil vlastní gól Iñaki Williams. Domácí sice rychle vyrovnali, další gól už ale přidat nedokázali.

To Osasuna se topí v mizerné formě. Z posledních pěti utkání hned čtyřikrát padla, naposledy se jí to stalo na půdě o několik příček hůře postaveného Raya. Zde nedokázala udržet vedení 1:0 a pozdními góly Chvarríi a Palazóna padla 1:2. Nyní si tedy bude chtít svou pošramocenou reputaci poněkud vylepšit. Na Granadu navíc umí, dvě poslední vzájemná utkání vyhrála shodně 2:0.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - Méndez, Rubio, Miquel, Neva - Puertas, Ruiz, Gumbau, Villar - Uzuni, Boyé

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Herrando, Cruz - Ibañéz, Muñóz, M Gómez - Rubén García, Raúl García, Peña

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.11 - 3.41

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Rayo Vallecano

neděle 18:30

Zlepšené výkony Villarrealu vynesly tento ambiciózní celek až na desáté místo tabulky a umožnily mu ucházet se o místa, zajišťující evropské poháry. Nyní jej na domácím hřišti čeká madridské Vallecano, které prozatím těží z poměrně slibného náskoku devíti bodů na sestupovou zónu. Navíc už čtyřikrát v řadě neprohrálo a svou sérii si rozhodně nebude chtít pokazit ani v provincii Castellón.

"Žlutá ponorka” měla v minulém kole papírově velmi hratelný los, zajížděla totiž do Andalusie k utkání s poslední Almerií. Ta se ale výsledkově přeci jen zvedá a favorit se tak rozhodně musel mít před zápasem na pozoru.

A byli to hosté, kteří se po pětadvaceti minutách prosadili jako první, a to i přesto, že "Rojiblancos” byli v úvodu lepším týmem. Po rychlém protiútoku se k míči dostal Akhomach a dopravil jej bez problémů za záda Maximiana. Už za pět minut ale srovnal Lozano. Zápas tak spěl k remízovému konci, jenže v osmdesáté sedmé minutě byl po druhé žluté vyloučen Ramazani a Villarreal přesilovku bleskurychle využil. Krásnou ranou se prosadil Sørloth a zařídil tak svému týmu jedenáctou výhru v sezóně.

Podobně infarktový závěr zažilo v minulém kole také Rayo, které doma přivítalo o něco lépe postavenou Osasunu. Ta se dostala do vedení díky trefě Gómeze a dlouho to vypadalo, že kráčí za vítězstvím. Jenže deset minut před koncem se do rány zpoza šestnáctky opřel Chvarría a srovnal průběh utkání. A o čtyři minuty později bylo domácím ještě lépe, to se totiž napřáhl Palazón a parádním projektilem otočil vývoj zápasu.

"Los Vallecanos” se tak vzdálili sestupové zóně, připsali si do tabulky tři body a dodali tak sobě i svým fanouškům přeci jen o něco více klidu. Pozitivní výsledek se nyní pokusí potvrdit proti dalšímu soupeři ze středu tabulky, ten má ale přeci jen o něco lepší formu než právě Pamplona. Zda se Rayu opět podaří bodovat, to bude jasné až v neděli večer.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenía, Albiol, Mosquera, Pedraza - Akhomach, Parejo, Comesana, Baena - G Moreno, Sørloth

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Chavarría - De Frutos, Valentin, U López, Palazón - Camello, Trejo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.80 - 4.72

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - Sevilla FC

neděle 21:00

Derby Sevillano s pořadovým číslem 141 se uskuteční v andaluské metropoli v neděli od devíti hodin. Domácí Betis bude na narvaném Estádio Benito Villamarín hostit svého odvěkého rivala a do zápasu bude už poněkolikáté vstupovat jako mírný favorit. Jak sláva FC Sevilly uvadá a klub je opět po roce takřka namočen do boje o záchranu, tak o to více se daří bílo-zeleným. Ti mají po poměrně úspěšném působení v evropských pohárech v letošní sezóně reálnou šanci získat do nich vstupenku i na sezónu příští.

Betis sice prožil děsuplný březen, když v lize hned čtyřikrát v řadě padl a jeho ambice na poháry se tím razantně zmenšily, poté ale na nastalou situaci skvěle zareagoval a připsal si důležité výhry proti Celtě a v minulém kole také ve Valencii.

Na Mestalle otevřel skóre po devatenácti minutách Pérez, za domácí pak po zvýšené aktivitě srovnal z kontroverzního pokutového kopu Pepelu. Jenže na druhé straně se opět zaskvěl Ayoze Pérez, jenž rozvlnil síť za Mamardashvillim podruhé a zajistil tak svému týmu tříbodový zisk.

Identickým výsledkem se na domácí půdě prezentovali také "Los Nervionenses”. Ti hostili trápící se Piráty z Mallorcy a utkání rozhodli ve druhém poločase, když po jednom gólu dali En Nesyri a Romero. Kontaktní gól pak sice dokázal vstřelit Prats, jenže až v páté minutě nastavení, a tak se z vítězství radovali domácí. Sevilla se tak posunula na třinácté místo před Las Palmas.

Nyní se tedy oba nesmiřitelní rivalové postaví proti sobě a i přesto, že pro "Béticos” hovoří kromě domácího prostředí také o šest pozic lepší postavení v tabulce, nebudou mít rozhodně nic jisté. Vždyť všechna tři poslední ligová střetnutí skončila remízou a prozatím poslední derby, které poznalo vítězem opanovali právě před více než dvěma lety "Hispalenses”. Otázkou tedy zůstává, zda na toto vítězství naváží, a nebo se po více než pěti letech budou radovat z triumfu v ligovém derby Pellegriniho svěřenci.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, Riád, Miranda - Rodríguez, Cardoso - Fornals, Isco, Pérez - Bakambu

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Navas, Badé, Ramos, Salas, Ocampos - Soumaré, Agoume, Torrés - Romero, En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.51 - 4.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Girona FC

sobota 14:00

Girona se pokusí alespoň na pár hodin převzít druhou příčku od Barcelony, která hraje svůj duel až v pondělí večer. Los byl tentokrát ke Gironě docela laskavý, protože její kroky povedou na půdu třináctého Las Palmas.

V souboji, který se odehraje v sobotu na stadionu Gran Canaria, bude těžké určit, který tým je na tom aktuálně hůř. Domácí Las Palmas je sice třinácté, což je na jeho poměry velmi solidní počin, takže by činovníci klubu mohli tuhle sezonu označit za velmi úspěšnou. Nicméně mužstvu z Kanárských ostrovů zcela evidentně dochází šťáva. Za minulých šest ligových klání Las Palmas jednou remizovalo a už pětkrát v řadě se mu povedlo prohrát!

Jeho výkony navíc mají sestupnou tendenci, neboť v minulém kole proti Celtě Vigo předvedlo mužstvo trenéra Francisca Pimienty zcela nejhorší výkon. Od domácích dostalo ve Vigu rovnou čtyři branky, přičemž Las Palmas se střelecky prosadilo jen jednou. Ve Vigu sice vedlo zásluhou Herzogovy trefy, ale pak se v obraně naprosto sesypalo.

Hosté z Girony nejspíš budou mít pro tuhle formu pochopení. Tým, který po většinu dosavadní sezony udivoval, se zadrhl a přestal vyhrávat s takovou pravidelností. V minulých šesti kolech Girona rovným dílem prohrála i vyhrála, což znamenalo pád na současnou třetí příčku. Do utkání s Las Palmas půjde Girona v mírně lepší náladě, vždyť naposledy nastřílela Cádizu čtyři branky.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suárez, Coco, Marmol, S. Cardona - Park, Muñoz, Perrone, K. Rodriguez, Munir - Sandro

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - E. García, D. López, Blind, Gutiérrez - Solis, A. García - Couto, Martin, Sávio - Dovbyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.07 - 4.28 - 1.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

UD Almería - Getafe CF

sobota 16:15

Poslední Almería se stále odmítá vzdát, i když definitiva sestupu do druhé nejvyšší soutěže se neúprosně blíží. Postrčit ji do propasti může Getafe, které na Power Horse Stadium zavítá v sobotu odpoledne.

V půlce března tohoto roku se trenér Pepe Mel vydal na téměř nesplnitelnou misi - zachránit tragicky hrající Almeríu v nejvyšší španělské lize. A zatím to nevypadá, že by mohl slavit úspěch. Domácí mají na kontě pořád jen 14 bodů a od sedmnácté Mallorky je dělí už sedmnáct bodů. Takže za určitých okolností by mohli získat definitivu sestupu už po tomto kole, pokud by prohráli a Mallorca v neděli dokázala vyhrát. S ohledem na to, že Almería dosud vyhrála jedno jediné utkání, to nelze vyloučit.

V pouti domácích do Segundy se pokusí pomoct Getafe, které ale také neoplývá zrovna ideální formou. Od té doby, kdy se mu zranil nejlepší střelec Borja Mayoral, vyhrálo jediné utkání z pěti. Momentálně táhne sérii tří zápasů bez výhry, minule se mu každopádně povedlo vydřít remízu 1:1 s hosty ze San Sebastiánu.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Montes, Chumi, Langa - Robertone, Lopy - Baptistao, Viera, Embarba - Lozano

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Carmona, Dakonam, Alderete, Rico - Santiago, Milla - Greenwood, Maksimović, Rodriguez - Mata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.27 - 2.98

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Celta Vigo

sobota 18:30

Na stadionu Mendizorrotza se budou moci přiblížit záchraně jak domácí Deportivo Alavés, tak Celta Vigo. V lepším postavení jsou domácí, kteří mají na sestupové pásmo už desetibodový náskok. O čtyři body méně hlásí Celestes, kteří si krom bodů, budou chtít potvrdit lepší vzájemnou bilanci.

Celtě Vigo se v soubojích s Deportivem dlouhodobě daří. Poslední vzájemné utkání sice skončilo plichtou, ale jinak jsou výsledky spíše na straně hostů, tedy Celty Vigo. Boj o záchranu berou oba celky naprosto vážně, což potvrdilo i minulé kolo. Deportivo si doma vyšláplo na favorizované Atlético Madrid (2:0), kdežto Celta deklasovala Las Palmas 4:1. Oba aktéři mají k vysněné záchraně blízko, nicméně hotovo není. V případě hostí se zdá být šestibodový náskok ještě křehký, obzvlášť, když do konce soutěže zbývá ještě šest kol.

A právě poslední krok bývá nejtěžší. Alavés se bude moci opřít o domácí prostředí, kde v nedávné době porazil už zmiňované Atlético nebo Rayo Vallecano. V obou případech se podařilo neinkasovat a pevná defenzíva bude základem úspěchu i v sobotu.

Alavés se musí vypořádat s absencemi Abdela Abqara a Rafa Marina, oba si odpykávají karetní trest. K dispozici nebudou ani Ruben Duarte, Adrian Rodriguez a Aleksandar Sedlar. Celestes jsou na tom podobně. Renato Tapia a Joseph Aidoo zůstávají na marodce, kdežto u dvojice Carlos Dotor a Mihailo Ristic je start nejistý.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Tenaglia, Guevara, Ortiz, J Lopez - Benavidez, Blanco; Gorosabel, Guridi, Simeone - Omorodion

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Mingueza, C Dominguez, U Nunez - Perez, Jailson, Beltran, Alvarez - Aspas, Douvikas, Swedberg

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.10 - 3.01

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Athletic Bilbao

sobota 21:00

Sobotní program 33. kola LaLigy uzavře spektákl, ve kterém půjde o hodně. Domácí Atlético se na stadionu Wanda Metropolitano utká o body s Athleticem a pikantní tenhle souboj bude zejména proto, že se jedná o dva týmy, které spolu v tabulce sousedí. Baskové se navíc v případě výhry mohou na čtvrté Atlético bodově dotáhnout.

A pokud někdy nastal ideální čas k tomu vyloupit madridský stadion a odejít s plným bodovým počtem, je to právě teď. Atlético totiž finální závěr sezony moc nezvládá. Colchoneros nejprve nedokázali dokončit svou práci v Lize mistrů proti Borussii, jelikož na jejím stadionu dostali čtyři branky, a po utkání plném chyb v defenzivě museli milionářskou soutěž opustit. Do Německa přitom cestovali s výhodou domácí výhry 2:1 a byli i v odvetě jasným favoritem.

Aby toho nebylo málo, tohle smolné vyřazení na hráče evidentně zapůsobilo dost negativně i v lize. Dost možná totiž ani vyřazení od Borussie nebylo takovým šokem jako výsledek minulého kola LaLigy. V něm se parta trenéra Diega Simeoneho představila na půdě trápícího se Deportiva Alavés, který tou dobou bojoval o záchranu. A dost překvapivě jasný favorit utkání na domácího outsidera nestačil, protože od Deportiva dostalo Atlético rovnou dvě branky na úvod a na samotný závěr utkání.

Další porážka zkomplikovala šance Atlética na klidný závěr sezony. A teď aby se Colchoneros báli dalších týdnů. Hrozí jim totiž, že by mohli spadnout až na pátou příčku, což by bylo v kontextu celé sezony jasné zklamání. Pravdou ale je, že se Atlético může spoléhat na skvělou domácí formu. Na stadionu Wanda Metropolitano totiž Atlético posbíralo už 43 bodů v šestnácti duelech. Lépe si v celé lize doma vedl jen městský konkurent Real.

I proti baskickému mužstvu mají domácí rozhodně co zlepšovat. V posledních třech vzájemných duelech s nimi totiž prohráli. A dokonce za tuhle etapu nedokázali ani jednou skórovat! Trenér Simeone navíc svůj tým připravuje bez zraněných hráčů jako Marcos Paulo, Gabriel Paulista, Thomas Lemar a Memphis Depay, přičemž kvůli kartám si nezahraje Stefan Savić.

Návštěva z Bilbaa dorazí bez Oscara de Marcose a Yuriho Berchicheho. Jinak má ale trenér Ernesto Valverde kompletní kádr a může se naplno soustředit jen na to, jak se dostat na čtvrté místo. V Lize mistrů schází Athletic už deset let! Minulé ročníky nebyly ke Lvům zcela laskavé, neboť třikrát z pěti posledních let skončil Athletic až osmý.

Tentokrát by se mohl překonat a je pravda, že momentálně se mu daří. Tím myslíme především zisk poháru Copa del Rey, což se mu nedávno na začátku měsíce povedlo po penaltách s Mallorcou. V lize už to taková paráda není - Athletic poslední dva domácí zápasy remizoval s Villarrealem a Granadou.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Witsel, Giménez, Azpilicueta - Molina, De Paul, Koke, Llorente, Lino - Griezmann, Correa

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yeray, Vivian, Paredes, Lekue - Ruiz de Galarreta, Beñat - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.48 - 4.29

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Madrid

pátek 21:00

Ještě než se Real Madrid vydá na cestu do Mnichova, aby se pokusil vyhrát první utkání semifinále Ligy mistrů, poputuje do Baskicka. V pátek večer ho totiž v rámci předehrávky 33. kola LaLigy očekává domácí Real Sociedad. A ten potřebuje body jako sůl.

Domácí La Real se totiž pořád pere s nadějí, že se zase podívá do Ligy mistrů. Jenže kvalifikace do milionářské soutěže, kterou La Real nedávno ochutnal, se mu pořádně vzdálila. V minulých týdnech prohospodařil tým trenéra Imanola Alguacila dost bodů, což by ho mohlo velmi mrzet. Nejprve v lize remizoval s Almeríí a následně v minulém kole nebral všechny tři body ani ze zápasu proti Getafe. Na stadionu Alfonso Coliseum Pérez sice zásluhou Andera Barrenetxey šel do vedení, jenže nakonec inkasoval z kopačky Latasy vyrovnávací branku a rozešel se s Getafe smírně.

Dvě ztráty v krátkém časovém intervalu způsobily, že se mu čtvrtá příčka vzdálila už na rozdíl deseti bodů, což už se bude dohánět jen velmi těžko. Musel by se stát zázrak, aby se La Real opět dostal na první čtyři místa. Má totiž dost starostí se svými soupeři těsně pod sebou, neboť o šestou příčku usiluje také Real Betis a Valencia, kterým chybí jen tři, respektive čtyři body.

Tentokrát navíc budou svěřenci trenéra Alguacila soupeřit s nejlepším útokem (Real dal už 70 branek) a nejlepší obranou (inkasoval jen 22 gólů) celé soutěže. Při minulé návštěvě stadionu Anoeta se sice zrodilo překvapení a domácí dokázali nad slavnějším soupeřem vyhrát 2:0, ale je to spíš výjimka. Velkou roli v tomhle úspěchu navíc hrálo vyloučení hostujícího obránce Daniho Carvajala, který šel do sprch po hodině hry.

Tentokrát navíc v jejich středu budou chybět zranění hráči jako Brais Méndez, Aitor Muñoz nebo Carlos Fernández. Real Madrid do Baskicka dorazí bez dlouhodobých marodů Thibauta Courtoise a Davida Alaby.

V kádru mužstva z hlavního města teď vládne obrovské nadšení, protože v poslední době se Los Blancos daří všechno, na co sáhnou. Tým trenéra Carla Ancelottiho zvládl to, co nedávno právě Real Sociedad ne - vyřadil z Ligy mistrů movitého soka z Paříže. Tentokrát jej bude čekat neméně těžký soupeř, losem mu byl totiž určen mnichovský Bayern.

V LaLize je to taky paráda a Real sebevědomě míří za dalším titulem. Velkou měrou mu k tomu jistě pomůže i minulé kolo, které Real nakonec zvládl bravurně. V dramatickém utkání totiž dokázal otočit vývoj zápasu s Barcelonou a vytvořil si díky další výhře náskok právě na katalánského soka už jedenácti bodů. Stále se navíc bavíme o týmu, který za 32 kol prohrál v lize jen jedno jediné.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Odriozola, Le Normand, Zubeldia, Galán - Beñat, Zubimendi, Merino - Kubo, Oyarzabal, Barrenetxea

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Militão, Nacho, F. García - Modrić, Tchouameni, Camavinga - Diaz - Vinícius Jr., Joselu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.22 - 3.36

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
32
25
6
1
70 : 22
81
2
FC Barcelona
32
21
7
4
64 : 37
70
3
Girona FC
32
21
5
6
67 : 40
68
4
Atlético Madrid
32
19
4
9
59 : 38
61
5
Athletic Bilbao
32
16
10
6
52 : 30
58
6
Real Sociedad
32
13
12
7
46 : 34
51
7
Real Betis
32
12
12
8
40 : 38
48
8
Valencia CF
32
13
8
11
35 : 34
47
9
Villarreal CF
32
11
9
12
51 : 55
42
10
Getafe CF
32
9
13
10
38 : 44
40
11
CA Osasuna
32
11
6
15
37 : 46
39
12
Sevilla FC
32
9
10
13
41 : 45
37
13
UD Las Palmas
32
10
7
15
30 : 39
37
14
Deportivo Alavés
32
9
8
15
28 : 38
35
15
Rayo Vallecano
32
7
13
12
27 : 39
34
16
Celta Vigo
32
7
10
15
37 : 47
31
17
RCD Mallorca
32
6
13
13
26 : 38
31
18
Cádiz CF
32
4
13
15
22 : 45
25
19
Granada CF
32
3
9
20
33 : 61
18
20
UD Almería
32
1
11
20
31 : 64
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
Tony Stark

Poďme o krok bližšie k ligovému titulu!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ciernyribiz

Tazky zapas, remiza by bola fajn ale snad 1:2.

Lunin - Carvajal, Militão, Nacho, F. García - Valverde, Tchouameni, Kroos - Diaz - Vinícius Jr., Rodrygo

Reagovat
Mateo16

Rodrygo je out

Reagovat
ciernyribiz

co mu je?

Reagovat
ciernyribiz

uz citam ze ma chripku

Reagovat
Kenneth

Valverde, Carvajal, Vinicius, Kroos proc? Dneska musi dostat sanci Güler, Diaz, Joselu, Ceballos.

Reagovat
Kenneth

Za me Kepa - Vazquez, Militao, Nacho, F. Garcia - Tchoua, Ceballos, Güler, Modric - Diaz, Joselu.

Reagovat
imp.

Sibyla. Mimo Lucase trefa naprosto do cernyho.

Reagovat
Kenneth

Uplne sem zapomnel ze ma Carvajal v LM stopku, jinak by tam byl take.

Reagovat
Breze

Reagovat
mrtvej ofsajd

dobrej zasah

Reagovat
ciernyribiz

lebo Carlo, Carvajal je isty lebo LM nehra

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hachim Mastour

guler musi byt v zaklade. aj modric

Reagovat
Mateo16

CONFIRMED: Arda Güler will very likely START tonight.

@relevo

Reagovat
zasranej malíř

Kepa,Carvajal,Militao,Nacho,Garcia,Tchouameni,Ceballos,Modrič,Guler,Joselu,Brahim

Wow slušně prorotováno od Carla

Reagovat
Mateo16

Toto video je uplna dokonalost a krasna ukazka kde ma najvacsiu slabinu Barcelona a nie je to Cancelo

https://twitter.com/LaLigaEN/status/1783571681443004609

Reagovat
Mishko

David Silva jeden z mála futbalistov, ktorých mali radi fanúšikovia skrz naskrz klubmi a ligami

Reagovat
zasranej malíř

Ardaaa ale hrajeme hrozně teda

Reagovat
Mateo16

Arda a kubo goal to je sen

Reagovat
Ed_Hazard

Kubo nic. Jasny faul viditelny z kilometra. Neviem co tam na tom riesili

Reagovat
Mateo16

Wtf hanba toto faul

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ondra66

A co to asi bylo?

Reagovat
vacin

Hanba je tvoje působení na eurofotbalu

Reagovat
kaja900

Reagovat
Breze

Reagovat
Mateo16

Futbal dosť tragicky ale na Sociedade pravidelne prehrávame. Extrémne tazky zápas

Snáď Kubo dá ešte fika a niekto z RM rozhodne.

Gulerovi gol pomôže do budúcej sezóny

Reagovat
Pharrell

Arda Güler

Reagovat
El Matador

To jako VAR hlásí - byla to ruka, ale nebyla ve vápně, tak to pískat nemusíš?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Rozhodčí nepochopitelně setri Real na kartách...jen Modric ji mel mít snad tak třikrát.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
mrtvej ofsajd

Dvakrát rukama stahnul hráče, jednou zastavil brejk. Obojí bez napomenutí.

Reagovat
Ed_Hazard

Netvrdim ze nie. Ale pisat ze pripiskava Realu po karte co dal Tchouovi mi pride bizarne Ten rozhodca je proste zase raz vtip na obe strany.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Pavrik

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ed_Hazard

Tomu rozhodcovi dobre drbe. Zlta za nieco co by dostalo v anglicku standing ovation za perfektne a ciste odobratie lopty. U tohoto sasa to je faul so zltou

Reagovat
MystycMac

To čuamenyho prikrytie v sklze krása, rozhodca to ocenil kartou...

Reagovat
Breze

Dôležitá výhra Arda

Reagovat
Pharrell

Reagovat
los_blancos

No, zápas sme išli len odohrať a tak to aj vyzeralo. Horší výkon predviedol už len chlapík v červenom.

Zhruba 1/2 polčasu sme ťažili hlavne z výkonu Tchouaméniho, btw skvelý pas na Daniho pri gólovej akcii. Neskôr mi vadilo, že pri súbojoch šiel často zbytočne na zem, z toho cca 2-3 fauly. ŽK scifi, to je jasné. Od tej druhej polky 1P sa začal postupne objavovať Luka a po Ardovi zrejme najlepší z našich. Güler krása. Okrem našej prvej šance v zápase, ktorú okamžite chladnokrvne premenil, ukázal ešte zopár technických fines a ukazuje, že dokáže aj brániť. Aj keď skôr v osobných súbojoch, na pozičnom bránení bude musieť riadne zapracovať, aby mohol aspoň sčasti nahradiť Modrića. Inak fajn výkon Kepu, Frana a potešil Militão, ktorý je na slušnej úrovni. Neistý najmä pri rozohrávke, čo je úplne normálne, ale v súbojoch OK až na asi 2 situácie - hlavne tie metrové jasle pri protiútoku. Inak mu namerali skoro 34 km/h rýchlosť, takže fyzicky je pripravený.

Hrozný Ceballos, kt. snáď predáme Atletom za 30+, podobne aj Brahim s Joselum, ktorí prakticky nič nepredviedli. Carva síce áčko, ale toľko ľahkých a zbytočne pokazených prihrávok...

K striedajúcim - nepochopil som zaradenie Fedeho a prakticky hneď o pár minút sme oňho mohli prísť. Pri tom faule mi zatrnulo, tá noha sa mu ohla dosť nepekne. No a podľa sudího znovu nič... Vinícius na to zvysoka kašľal, ale tie straty na vlastnej polke mi začínajú extrémne vadiť. Tieto chyby robí pravidelne, takže ten jeho posun na hrot je správny aj z tohto hľadiska. Camavinga musí byť konečne gólovejší, tú šancu spálil trestuhodne. Mal by zapracovať na strelách, lebo inak to bude len špecialista na súboje, ale to na základ stačiť nebude. Vlastne celkovo musí byť rozhodujúcejší a produktívnejší v útoku, je to proste málo no.

Ku Kubovi a jeho sračkám po zápase len toľko - dúfam, že ho La Real strelí niekam do PL, nech na ňom slušne zarobíme.

Reagovat
Mateo16

Betis vs Sevilla , derby aj to niekto sleduje ?

Ayoze dnes hra konecne znova ako kral, Isco hra zraneny , Fornals je potrat aj so Sybalym

Guido aj so Johnym dnes nestihaju

Ak naozaj Barcelona podpise Guida On keby zostal tak buducu sezonu je na lavicke posadi ho Marc Roca. Asi tolko k jeho kvalite

Reagovat
Mateo16

Bakambu Za toto by som ho dal hned dole

Reagovat
Mateo16

Ok zraneny

Reagovat
ADM

Araujo sa na záver sezony posral ..

Reagovat
Pharrell

Jn

Reagovat
LAM

Naše obrana je taky něco. Do odvety s PSG byla skvělá série, ale od té červené Arauja se to úplně rozpadlo. Navíc ještě obří individuální chyby. Tohle Xavimu fakt nezávidím. Je jasný, že už není o moc co hrát, ale i tak bych čekal lepší výkon.

Od Valencie čekám úplně stejnou hru jak v první poločase, kdy budou hrát autobus a protiútoky, což na nás dneska úplně stačí.

Jinak ať mi nikdo neříká, že ten pomezní tu ruku neviděl. To snad není na téhle úrovni možný

Reagovat
JakubOcko

Araujo bez karty ? Tam se mělo žlutit.

Reagovat
JakubOcko

Tak rozhodčí v lalize konec jasný offside jasně chtěl hrát prdelí míč a že tam zazavel to je to poslední zrušte rovnou celou ligu

Reagovat
Vinci

Však to by byl nesmysl to pisknout. Míč nehrál a hru neovlivnil

Reagovat
JakubOcko

Ale chtěl hrát míč takže se zapojil do hry a ovlivnil to.. Akorát je dřevo a zadkem ten míč netrefil

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele