Komise: Rozhodčí nechybovali, penaltové situace vyřešili správně

06.05., 16:24
Aktuality
Karel Rouček (© Profimedia)

Liberec v nedělním úvodním semifinále skupiny o Evropu nezahrával penaltu v Teplicích správně. V komuniké po víkendovém úvodním kole ligové nadstavby to uvedla komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. Pokutový kop pro Slovácko v duelu skupiny o titul proti Spartě nařídil sudí podle komise v souladu s pravidly.

V Teplicích v 84. minutě za stavu 1:0 upadl liberecký Denis Višinský po souboji s domácím kapitánem Lukášem Marečkem ve vápně. Trenér Slovanu Luboš Kozel byl přesvědčen, že se jednalo o penaltový zákrok, podle komise ale sudí Jan Všetečka nenařídil pokutový kop správně.

"Ve vzájemném souboji hráč domácího družstva sice dal ruku před hráče hostujícího družstva, ale nebyla to příčina pádu hostujícího hráče. O přestupek se nejednalo," uvedla komise po utkání, které Teplice vyhrály 2:0.

Sudí nechybovali ani v Uherském Hradišti, když v 70. minutě hlavní rozhodčí Karel Rouček nařídil penaltu pro Slovácko za ruku sparťana Kaana Kairinena ve vápně. "Hráč hostujícího družstva zvětšil rukou prostor svého těla," podotkla komise.

Domácí Vlastimil Daníček z pokutového kopu snížil na 2:3, Pražané pak dali v nastavení ještě jednu branku a po vítězství 4:2 si udrželi čtyřbodový náskok v čele tabulky před Slavií.

Podle komise se rozhodčí nedopustili přehmatu ani v sobotu v utkání Českých Budějovic s Bohemians 1905. V 71. minutě domácí Jakob Tranziska za stavu 1:1 po souboji s Janem Vondrou upadl ve vápně, sudí Ondřej Berka ale penaltu nenařídil.

"Hráč hostujícího družstva nejdříve zahrál míčem a následně došlo ke kontaktu s hráčem domácího družstva. O přestupek se nejednalo," uvedla komise k zápasu skupiny o záchranu, v němž Jihočeši zvítězili 2:1.

Správně podle komise sudí posoudili také situaci v Hradci Králové, kde ve 13. minutě uznali vedoucí gól olomouckého Jáchyma Šípa. O ofsajd nešlo. Východočeši poté otočili stav a v úvodním semifinále skupiny o Evropu vyhráli 3:1.

Komise rozhodčích se od této sezony veřejně vyjadřuje vždy ke čtyřem situacím z kola, které vyberou média. Ostatní momenty si komise vyhodnocuje pouze interně.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
Ragnar Lothbrok

Ta Kairinenova "ruka" určitě penaltová nebyla. Fouknout takovou nám, tak na slaviasportu a podobnejch žumpách tejden fňukaj

Reagovat
Skleepy

Jakože brekot Slávistů určuje, co je správně? Penalta dle dnešního výkladu pravidel jasná a je mi jedno, jak by reagovali Slávisti, kdyby takovou foukli pro nás.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

To si ten výklad pravidel znova prostuduj. Penalta to nebyla, tečka. To rejpnutí v další větě bylo jenom doplněk. Brekot slávistů díkybohu nic neurčuje, nic takovýho jsem ani nenapsal. Takže mi nevkládej slova do úst.

Reagovat
Skleepy

Komise, experti, neutrální fanoušci - všichni se shodnou, že to je penalta, ale pravdu máš ty.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Experti

Reagovat
guzman

Reagovat
Well

Komise no a pak ty naše velkoluby v Evropě brečí, když jim nepiskaji to na co jsou doma zvyklý.

Reagovat
Axelrose

Tak tady nefňukej

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ze tu fnukas ted ty.

Reagovat
7kaka7

Penalta za mě určitě, dobře to zhodnotil Kuba Podaný ve studiu... když jdeš do skluzu, tak jdeš do rizika, něco hašíš...takže by se neměli brát ohledy. A prostě Kannova ruka zabránila míči v pokračování do malého vápna. Ale že by se v případě Sparty remcalo, a řikalo, že se takovýhle ruce jinde nepískaj... to je samozřejmě jistota

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Penalta to byla. Ale je pravda, že když loňskou sezónu podobná ruka proti Plzni, tak se mluvilo o soft penaltě.

Reagovat
Bakary3

Já teda znám sport jeden a ten je sparťanskej, ses asi trošku splet

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Spis by me zajimalo, jestli podle komise mel VAR vstupovat do toho Tankova faulu. Misto toho novinari vyberou ten Sipuv neofsajd lol.

Reagovat
schuby

za mě pokud byl vyloučen tanko tak měl být včera vyloučený vecheta, ale to už je teď jedno

Reagovat
Skleepy

Já teda taky nechápu, že se vyjadřují k jasnejm situacím a tohle nikoho nezajímalo.

Reagovat
bobis21

Proč by neměl?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Nevim, furt ziju v domneni, ze by se pomoci VARu mela posuzovat zcela jasna pochybeni. Nebo aspon tak to bylo vzdy deklarovano.

Reagovat
mistr129

Jak píše kolega, procesně to může být špatně. Třeba teď ten gól Chelsea proti Aston Ville, na hřišti bych pískal faul, ale když bude VAR řešit takovýhle sračky, tak se fakt za chvíli nebude moct slavit gól.

Reagovat
bobis21

Mě tohle zrovna přijde jasné.

Je zajímavé že po tolika momentech z posledních let, kdy nás proti vám pojebali se pozastavujete zrovna nad tím nejméně kontroverzním, proti kterému se nikdo ano neozval

Reagovat
mistr129

No já se nepozastavuju nad ničím konkrétním a nevím co máš na mysli, vysvětluju v obecné rovině jak bylo myšleno

Reagovat
5PUR5

K tomu Šípovi - takhle to vypadá blbě, ale myslím, že O2 tenhle konkrétní záběr k dispozici neměla. Nebo ho aspoň režie nepustila. Ale souhlas, že vyplýtvat jednu situaci na tohle je už z principu totální blbost (buď ofsajd vůbec nebyl nebo stejně nedostaneš prokazatelný záběr).

Reagovat
Alons0

Červená pro Tanka byla na úrovni červené pro Holeše proti AC. Naštěstí pro Slavii je u nás v lize silnějším psem...

Reagovat
Kucka

taky jsem si na Holeše hned vzpomněl

Reagovat
wyqinac

ja teda tohle srovnani nechapu, vzdyt to byla naprosto odlisna situace.. Holes se otacel s micem a typek mu vletel pod nohu, tohle bylo v rychlosti, kdy mu Tanko blbe doslapl na nohu, ja v tom teda nevidim absolutne zadnou spojitost, maximalne to, ze oboji bylo nechteny, ale to je 90% cervenejch faulu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Well

Byl jsem na tom zápase, Matoušek hraje jak idiot dlouhodobě, rozhodčí nezvládal na obě strany a dusledek je zakrok toho labila. Obecně je strašný jak se píská v druhé lize. Kluk chudák, ještě oba jeho rodiče na tom zápase prý byli, když jsem odcházel ze zápasu, tak odjižděla zrovna rychlá a bylo jasné, že to je v prdeli. Nakonec ho prý rovnou vezli přímo do Zlína.

Reagovat
ACSeRw!n

derby no

Reagovat
wwwx

Kvalita záběrů mizerná, z toho takhle od monitoru těžko blíže hodnotit. Takže jestli Hurtado dostal čtvrtinu sezóny, tak tohle je tak nakolik. Na dva roky?

Reagovat
Mass

Z toho úhlu a kvality záběru těžko říct, jestli ho trefil loktem nebo se ťukli hlavama. Každopádně z tý druhý situace je jasný, že ten Matoušek bude pěkná svině, provokuje a když mu někdo oplatí, tak padá na zem a křičí jak malá holka. A ještě ho tam maj v Kroměříži za kapitána, odporný.

Reagovat
doshcz

jednoho posles do nemocnice a jeste se na konci chovas jak pica.. dobry kripl

Reagovat
Pablos

Víc jak Rada za to dostat nemůže

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele