Fortuna Arena Články


Praha, Česko

Další články

Finále Evropské konferenční ligy bude příští rok v Edenu

Finále Evropské konferenční ligy v příštím roce bude hostit pražský Eden. Na dnešním zasedání ve Vídni o tom rozhodl výkonný výbor Unie evropských fotbalových asociací (UEFA). Zápas o celkový triumf v třetí pohárové soutěži, která má premiéru v této sezoně, se na domovském stadionu Slavie uskuteční 7. června 2023.

Radní souhlasili s pořádáním finále Evropské konferenční ligy v Praze

Radní hlavního města Prahy dnes souhlasili se žádostí Fotbalové asociace České republiky (FAČR) kandidovat na pořadatele finále fotbalové Evropské konferenční ligy v roce 2023. Magistrát vytvoří pracovní skupinu, která se okolnostmi pořadatelství bude zabývat. Novinářům to dnes řekl radní Vít Šimral (Piráti). O pořadatelství se Praha utká s Izraelem, Kyprem, Řeckem, Severním Irskem a Slovenskem...

Češi odehrají všechny tři domácí zápasy Ligy národů v Edenu

Čeští reprezentanti odehrají všechny tři domácí zápasy skupiny A2 Ligy národů v Praze na stadionu v Edenu, kde sídlí mistrovská Slavia. Na dnešním zasedání o tom rozhodl výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR). Reprezentanti nejprve v červnu přivítají Švýcarsko a Španělsko a v září Portugalsko.

Praha má v boji o pořádání finále EKL v roce 2023 pět protikandidátů

Praha se o pořadatelství finále Evropské konferenční ligy v roce 2023 utká s Izraelem, Kyprem, Řeckem, Severním Irskem a Slovenskem. Pokud by česká metropole s kandidaturou uspěla, odehrál by se zápas na největším stadionu v zemi v Edenu.

Česko podle předsedy FAČR Fouska uvažuje o pořadatelství finále EKL

Podle předsedy Fotbalové asociace ČR (FAČR) Petra Fouska Česko uvažuje o pořádání finále Evropské konferenční ligy v roce 2023, nebo 2024. Jednáním o této možnosti s Unií evropských fotbalových asociací (UEFA) ho na dnešním jednání pověřil výkonný výbor FAČR. Podle Fouska se česká strana musí vyjádřit do konce září. Případné finále by se nejspíše odehrálo na největším stadionu v zemi v pražském Edenu, který by ale kvůli nižší kapacitě musel od UEFA obdržet výjimku.

Čeští reprezentanti přivítají v kvalifikaci Belgii v pražském Edenu

Čeští reprezentanti přivítají v březnu v druhém utkání kvalifikace mistrovství světa Belgii na stadionu v Edenu, kde sídlí pražská Slavia. O dějišti prvního letošního domácího zápasu národního týmu dnes informovala Fotbalová asociace ČR (FAČR).

Požár střechy v Edenu způsobila závada elektroinstalace světla

Požár části střechy na stadionu v Edenu při středečních oslavách obhajoby titulu Slavie způsobila závada elektroinstalace světla. Na sociální síti to uvedli pražští hasiči, kteří za příčinu původně označili jiskru od světlice.

Při oslavách titulu Slavie se v Edenu vznítila střecha stadionu

Při oslavách ligového titulu Slavie v Edenu po bezbrankové remíze se Spartou se od světlice vznítila střecha nad novinářskou částí stadionu. Požár se povedlo rychle uhasit, na místo dorazilo jednotka pražských hasičů, aby jej zkontrolovala. Červenobílí po převzetí mistrovského poháru a oslavách na stadionu vyrazili na jízdu přes město otevřeným autobusem.

Slavia sáhla k bleskové výměně trávníku v Edenu

Slavia sáhla po čtvrteční vítězné odvetě osmifinále Evropské ligy se Sevillou k bleskové výměně trávníku. Vše se musí stihnout do příštího týdne, protože ve středu stadion v Edenu hostí úvodní čtvrtfinále Ligy mistryň mezi domácími Pražankami a Bayernem Mnichov.

Slavia přejmenuje arénu v Edenu na Sinobo Stadium

Pražská Slavia se připravuje na přejmenování svého stadionu v pražských Vršovicích z Eden Areny na Sinobo Stadium. Stadion tak ponese název po čínské firmě, která má v brzké době vstoupit do vlastnické struktury klubu.

Eden může hostit finále Ligy mistryň v roce 2021

Stadion pražské Slavie v Edenu by mohl v roce 2021 hostit finále Ligy mistryň. Jediným soupeřem Prahy v boji o přidělení pořadatelství je švédský Göteborg. Oznámila to dnes UEFA, jež v nedávné minulosti svěřila české metropoli evropský Superpohár, o který se právě v Eden Areně před pěti lety utkaly Bayern Mnichov s Chelsea.

Slavia pojmenovala tribunu po legendárním kouči Maddenovi

Slavia Praha pojmenovala západní tribunu stadionu v Edenu po Johnu Williamu Maddenovi. Rodákovi ze skotského Dumbartonu, který byl od roku 1905 prvním trenérem červenobílých, dnes vršovický klub před přípravným utkáním s Celticem Glasgow také za účasti jeho potomků odhalil pamětní desku na chodníku slávy před vstupem do arény.

Pražská Slavia symbolicky převzala stadion v Edenu

Slavia dnes před utkáním 26. kola první ligy s Jabloncem symbolicky převzala stadion v Edenu. Zástupci čínského vlastníka klubu společnosti CEFC před výkopem předali klíč od Eden Arény, kterou koupili, do rukou generálního ředitele Pražanů Martina Kroba.

Stadion v Edenu už patří čínskému vlastníkovi pražské Slavie

Stadion v Edenu definitivně patří pražské Slavii. Čínští majitelé klubu z firmy CEFC dnes převzali sto procent akcií společnosti Eden Arena, která arénu ve Vršovicích provozovala, a stali se jejími vlastníky. Obě strany se dohodly, že přesnou kupní cenu nebudou zveřejňovat. Částka se podle tiskové zprávy společnosti CEFC pohybuje okolo jedné miliardy korun.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele