epet ARENA Články


Praha, Česko

Další články

Ukrajina odehraje zápas se Severní Makedonií v Praze na Letné

Reprezentanti Ukrajiny odehrají nejbližší domácí utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Severní Makedonii 14. října na stadionu Sparty v Praze na Letné. Na svých internetových stránkách o tom informovala tamní asociace. Ukrajinci musejí hrát domácí zápasy v azylu kvůli tomu, že jejich země čelí ruskému vojenskému útoku. Na utkání na Spartě dorazí rodiny obětí války.

Spartu čeká stěhování z Letné. Strahov je ideální, říká Tomáš Křivda

Sparta po devíti letech vyhrála ligový titul. Kromě sportovních výzev ji ale v příštích letech čeká také další velký úkol -⁠ připravit a zrealizovat stěhování z Letné. Jak dlouho ještě sparťané na současném stadionu vydrží? Jak důležitá je pro budoucnost nového stánku páteční valná hromada FAČR? A existuje vůbec jiná varianta, než přesun na Strahov?

Sparta v budoucnu podle Křivdy opustí Letnou a vybuduje nový stadion

Sparta bude muset podle ředitele komerčního úseku Tomáše Křivdy v budoucnosti opustit stadion na Letné a přistoupit k výstavbě nového jinde v Praze. Hlavní variantou je Strahov, kde by Sparta chtěla vybudovat národní stadion s kapacitou přes 30 tisíc míst. Člen představenstva klubu Křivda to řekl v rozhovoru pro Radiožurnál Sport. Sparťané působí na místě současného stadionu od roku 1917.

Sparta video prohlídkou stadionu podpoří seniory v boji s virem

Sparta Praha uspořádá v době koronavirové krize charitativní virtuální prohlídku stadionu. Fanoušci se mohou za sto korun spolu s klubovou legendou Karlem Poborským a obráncem A-týmu Costou podívat prostřednictvím videa do vnitřních prostor letenské arény a přispět tím na boj s nemocí covid-19. Veškerý výtěžek sparťané věnují domovům seniorů v Praze 6 a 7.

Sparta na Letné postaví hotel, jižní tribunu rekonstruovat nebude

Sparta na Letné zruší tréninkové hřiště vedle domácího stadionu a postaví na jeho místě hotelový komplex. Pražský klub naopak odložil zamýšlenou rekonstrukci jižní tribuny v Generali Areně, která mezi fanoušky vzbudila velkou kritiku. Sparta o tom informovala na svém webu.

Češi odehrají červnové kvalifikační zápasy na Letné a v Olomouci

Česká reprezentace odehraje první domácí zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Bulharskem 7. června na stadionu Sparty v Praze na Letné. V dalším utkání poté národní tým o tři dny později přivítá Černou Horu v Olomouci, která letos slaví 100 let od založení klubu. Fotbalová asociace ČR o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Sparta plánuje rekonstrukci stadionu na Letné

Pražská Sparta plánuje částečnou rekonstrukci stadionu na Letné. Pražský klub chce zmodernizovat jižní tribunu, přistavět nové administrativní a komerční prostory nebo vybudovat síň slávy, která v Generali Areně chybí.

Před 100 lety odehrála Sparta první zápas na stadionu na Letné

Pražská Sparta hrála zápasy od svého založení v listopadu 1893 na různých místech v Praze. Až v průběhu první světové války se definitivně přestěhovala do míst nedaleko Letenské vodárny, kde stojí i její současný stadión. Svůj první zápas zde sehrála před 100 lety, 13. května 1917, kdy porazila 3:2 Viktorii Plzeň. Premiérovou branku vsítil legendární Antonín Janda-Očko, kanonýr železného týmu začátku dvacátých let.

Praha 6 nesouhlasí s přestavbou stadionu Sparty na Letné

Praha 6 nesouhlasí s plánovanou přestavbou stadionu Sparty na Letné. Stavba by měla negativní vliv na život lidí a na vzhled památkové zóny, řekl ČTK po dnešním jednání rady radní Antonín Nechvátal (SZ). Radní žádají posouzení vlivů stavby na životní prostředí (EIA). Stejný požadavek schválila minulý týden i rada Prahy 7. Vyjádření investora ČTK shání.

E15: Křetínský plánuje rekonstrukci stadionu Sparty

Majitel Sparty Daniel Křetínský plánuje rekonstrukci stadionu na Letné. Podle dokumentace, kterou Křetínského ACS Properties zaslala k posouzení vlivů stavby na životní prostředí, chce zmenšit kapacitu stadionu zbouráním části tribun. Plánuje i stavbu kancelářských budov a obchodního centra hned vedle. Informuje o tom deník E15.

Zápasy reprezentace s USA a Nizozemskem uvidí Letná

Přípravné utkání české reprezentace s USA i následný kvalifikační duel s Nizozemskem se v září odehrají na stadionu Sparty v Praze na Letné. Vstupenky se budou od června prodávat na oba zápasy v balíčku. Dnes to schválil výkonný výbor FAČR.

Stát zjišťuje, jak získat zpět pozemky pod stadionem Sparty

Stát chce získat zpátky lukrativní pozemky pod stadionem Sparty v Praze na Letné, které v minulosti klubu prodala bývalá předsedkyně výkonného výboru Pozemkového fondu Jiřina Böhmová. Uvedla to dnes televize Nova, o případu informovala také televize Prima a servery Aktuálně.cz a Novinky.cz.

Hřiště Sparty se upravovalo dva dny

Dva dny se pracovalo na úpravě hřiště pražské Sparty, které před dnešním utkáním s CSKA Moskva zavalil sníhu. Terén však je způsobilý k tomu, aby se zápas Evropské ligy odehrál.

Český superpohár již 8. července

Fotbalisté Sparty a Plzně budou o premiérový český Superpohár hrát už ve čtvrtek 8. července, tedy o dva dny dříve, než svaz původně plánoval...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele