čtvrtfinále
08.02.2023 19:45 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Sousa zase dostal Famalicao do semifinále Portugalského poháru, B-SAD padl o tři góly

Famalicao se stalo prvním semifinalistou Portugalského poháru. Potvrdilo roli favorita, doma o tři góly přetlačilo B-SAD, působící na druhé nejvyšší portugalské úrovni, a zároveň se jasně ukázalo, jak moc má tuto soutěž rád domácí kouč Joao Pedro Sousa. Ten se s Vila Nova mezi čtyřku nejlepších dostal už v roce 2020 a po svém návratu do klubu stejný úspěch zopakoval.

Teprve až před tímto kláním lisabonský celek oznámil, že Paulo Mendes zůstane u kormidla, ale jako oficiálnímu šéfovi lavičky se mu premiéra moc nezdařila. Čisté konto sice udržovalo jeho mužstvo poměrně dlouho, konkrétně až do 37. minuty, po přestávce však Famalicao mač jasně ovládlo. První změna skóre přišla na řadu po vlastenci brankáře Goncala Tabuaca. Ten moc inkasování zabránit nemohl, míč se totiž od tyčky a jeho těla dostal za brankovou čáru po dělovce Dobreho. Rumunský forvard byl zkrátka ve vyložené pozici a úspěšně proměnil.

V 57. a 59. minutě pak domácí svůj náskok dvakrát navýšili, a to zásluhou Cádize. Nejprve se Gustavo Sá až příliš snadno dostal před bránícího Boniho, předložil přihrávku k brankovému území, odkud jeho spoluhráč snadno zacílil. A o pár chvil později venezuelský forvard zvlnil brankovou síť podruhé. Ivo Rodrigues si v šestnáctce účelně zaseknul balón, jemný oblouček zaslal na zadní tyč, nejvýše vyskočil právě Cádiz, a ten se prosadil v rychlém sledu podruhé.

Do konce střetnutí padly ještě dvě branky. O tu snižující se B-SAD postaral v 65. minutě, to když střídající Tiago Lopes chytře sklepl merunu do středu pole pro Rúbena Oliveiru, jenž se následně zjevil sám před gólmanem Luízem Júniorem a pohotově zavěsil. Famalicao ovšem v 68. minutě definitivně zlomilo odpor soka, Iván Jaime zamířil přesně do spodního rohu brány.

Autor: Patrik Sandev / record.pt, abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele