čtvrtfinále
28.01.2021 22:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica konečně zabrala a bez problémů postoupila do semifinále Taça de Portugal

Favorizovaná Benfica tentokráte potvrdila papírové předpoklady ve čtvrtfinále Portugalského národního poháru a po dvou předchozích neúspěších nyní zdolala konkurenční Belenenses v poměru 3:0, díky tomu se probojovala do semifinále. Hosté ve čtvrtečním utkání neměli vůbec žádnou šanci a za svým protivníkem přeci jen zaostávali. Domácí klub rozhodl o svém úspěchu již v prvním poločase, kdy skóroval hned dvakrát.

Svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse si vytvořili první slibnější možnost krátce po deseti odehraných minutách. Na centr z pravého křídla od Darwina Núñeze těsně nedosáhl Rafa Silva a gólman André Moreira vyrazil míč do bezpečí. Vzápětí mohl skórovat Cassierra po úniku z poloviny hřiště, ale jeho závěrečnou střelu z hranice pokutového území zkrotil ve svém náručí belgický brankář Svilar.

Lisabonský gigant měl blízko k otevření skóre přesně po odehrané čtvrthodině. Úchvatnou individuální akci předvedl Núñez a poté se odhodlal ke skákavé ráně z více jak pětadvaceti metrů, nicméně Moreira famózně vytěsnil míč konečky prstů na rohový kop. Uruguayský kanonýr se přeci jen prosadil ve 32. minutě po obrovském nedorozumění Gonçala Silvy s Moreirou a zblízka snadno rozvlnil síť.

Neuběhlo ani dalších pět minut a Benfica vedla o dvě trefy. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval Jardel a balón propadl až ke vzdálenější konstrukci ke zcela osamocenému Silvovi, jenž bez potíží zavěsil do bližší šibenice. Domácí vstoupili do druhého poločasu s velkým elánem, postupem času se však soustředili i na pozornou defenzivu a svého soupeře prakticky k ničemu nepouštěli.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přidal definitivní pojistku na vítězství favorita Franco Emanuel Cervi. Šestadvacetiletý argentinský záložník obdržel geniální kolmici do volného prostoru od Silvy a pohotovým obloučkem přehodil lehce vyběhnutého Moreiru. V samém závěru ještě mohl přidat čtvrtý gól rozjeté Benficy střídající Chiquinho, jenže jeho přízemní střelu z patnácti metrů odkopl do bezpečí Tomás Ribeiro asi metr před brankovou čarou.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele