finále
15.05.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Lazio díky perfektnímu závěru udolalo Atalantu a slaví triumf

Lazio si ve známém prostředí Stadia Olimpico poradilo s Atalantou a potvrdilo, že Coppa Italia je pro něj zemí zaslíbenou. Atalanta totiž zůstala střelecky na suchu, zatímco Lazio spasili díky brankám v závěru Milinković-Savić s Correou.

Atalanta se střetla s pohárovým specialistou na jeho půdě a nebyl to pro ni vůbec snadný duel. Orobici bojují na dvou frontách a vkládají maximální síly do ligového dění, které by jim mohlo zajistit Ligu mistrů. Přesto trenér Gasperini nehodlal nic ponechat náhodě a do hry zapojil hráče jako Hateboer, Palomino, Castagne, Gómez nebo De Roon se Zapatou. Lazio spoléhalo na své tradiční rozestavení s Correou a Immobilem na hrotu.

První minuty postrádaly napětí i dynamiku a tempo utkání rozhodně zůstávalo zpočátku za očekáváním. Dvě ofenzivně laděná mužstva proti sobě, na jedné straně nejlepší ofenziva ligy a na druhé specialisté na poháry. Přesto kromě pár faulů sudí Luca Banti v podstatě neměl, co by řešil. Emocí sice bylo hodně, ale projevovaly se spíš ve vzájemných půtkách na obou stranách.

Hodně aktivním hráčem se stále víc stával Correa, který si nejprve troufl na samostatný průnik a posléze mu jen těsně nevyšla kombinace s Luisem Albertem. V záři reflektorů byla ale především obrana Lazia spíš než útok. Hodně ji zkoušel Duván Zapata jakožto největší zbraň Atalanty. Po pětadvaceti minutách musel ukázat skvělý zákrok brankář Strakosha právě po střele zkušeného Kolumbijce, následované De Roonovou ránou do tyče!

Problémy zdravotního rázu pak měl obránce Bastos, kvůli kterému musel do hry zkušený veterán Radu. Lazio se pokoušelo hrát spíš na rychlé brejky a jeden takový táhl štírek Joaquín Correa. Po letmém kontaktu s Andreou Masiellem uviděl příležitost a padl k zemi, což sudí Banti ocenil žlutou kartou a standardní situací pro Lazio. Luis Alberto však přímý kop trefil jen do míst, kam Pierluigi Gollini dosáhl.

Kromě několika soubojů řešených hodně zblízka jsme do konce první půle už nic neviděli. Ve druhém poločase Lazio evidentně přidalo a zejména záložník Josip Iličić za to moc rád nebyl. Snad nejčastěji ze všech hráčů se právě slovinský tahoun La Dea ocital na zemi. Postupem času Atalanta získávala víc balonů a také sebevědomí, ale na gólech se to neprojevovalo.

Ciro Immobile je sice pan střelec, ale poslední dobou toto renomé zase tak moc nenaplňuje. Dnes nesplnil svůj cíl, takže jej po hodině hry nahradil aktuálně produktivnější Felipe Caicedo. S jeho nástupem získal víc prostoru Correa, který se prodral až do vápna. Na poslední chvíli mu ale míč perfektním skluzem vypíchl vracející se Hans Hateboer.

O chvíli později kouzlil s míčem u nohy ve vápně Alejandro Gómez, jenže trefil jen spojnici! Deset minut před koncem dorazil na trávník Sergej Milinković-Savić a při tomhle výběru měl trenér Inzaghi šťastnou ruku. O pouhé dvě minuty později totiž Lazio zahrávalo rohový kop a nejlépe se ve vápně zorientoval právě hlavičkující mladík - 1:0 pro Biancocelesti.

Smutná Atalanta vrhla zcela logicky všechny síly do útoku a to se jí stalo osudné. Po hodně nepovedeném volném kopu Gómeze totiž za dlouhým pasem vyrazil rychlík Joaquín Correa, který krásně obelstil Rema Freulera a vběhl osamocen do vápna. V něm obešel i brankáře Golliniho a pak i přes snahu vracejícího se obránce Gosense vstřelil pojišťující trefu!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
Artaxerxes

Super

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Bandita_Harry

super a teraz Atalanta do LM ideal

Reagovat
Frantszek

škoda přeškoda. Atalanta si něco zaslouží. Tak aspoň ta LM bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto byl jejich první kolaps před cílem.

Ještě to nemají jisté. Na Juve to může skončit jakkoliv, mentálně to bude pro ně rána a hráli plnou sestavu, je konec sezony. Na Šašu to je zdánlivě jistá výhra, ale tam to bude přestřelka.

Reagovat
AngryPrd

Gratulujem Laziu aj fanusikom. Zasluzene !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele