18.04.202410:14

Messi z Dijonu budí velkou pozornost

Teprve šestnáctiletý křídelník Rayane Messi, jmenovec daleko slavnějšího argentinského mága Lionela, je jedním z nejsledovanějších talentovaných hráčů třetiligového Dijonu. A podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe by si mohl brzy kariérně polepšit. Zájem totiž mají nejen prvoligové kluby ve Francii, ale i ty v Německu, jmenovitě se má jednat o Bayern, Dortmund, Lipsko, Lille a Marseille.

getfootballnewsfrance.com
27.03.202420:08

Bastia má angažovat také Tavenota

Bastia, účastník druhé francouzské nejvyšší soutěže, ve středu oficiálně oznámila, že jejím novým technickým ředitelem bude Frédéric Antonetti, velezkušený trenér, který v Ligue 1 vedl po dlouhá léta několik klubů. A v posilování na funkcionářských postech korsický celek evidentně nebude polevovat. Podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe se do jedné z manažerských rolí postaví Benoit Tavenot, současný lodivod třetiligového Dijonu, který mimochodem Antonettimu dělal asistenta, ještě když oba působili v Métách a ve Štrasburku.

getfootballnewsfrance.com
27.03.202410:29

Francie čelila kybernetickému útoku

Francouzská fotbalová federace (FFF) se minulý pátek stala obětí pokusu kybernetického útoku, čímž byly ohroženy osobní údaje jako jména, příjmení, poštovní a e-mailové adresy, věk či kluby, ve kterých hráči působí, a to u 1,5 milionu registrací, jak uvádí francouzský sportovní deník L'Équipe. Aktuálně probíhá vyšetřování, totožnost pachatelů je zatím neznámá. Ovlivněny údajně mohou být pouze licence ze sezón 2022/2023 a 2023/2024. Hesla, bankovní údaje, lékařské informace nebo fotografie nemají být problémem.

getfootballnewsfrance.com
22.02.202413:06

Clermont prý zvažuje změnu trenéra

Loni se Clermont zachránil v Ligue 1 bez problémů, letos ale prožívá velké starosti se záchranou a podle informací francouzského sportovního deníku L'Équipe by mohlo dojít k odvolání kouče Pascala Gastiena. Klub už se poohlíží po možné náhradě a vyhlédl si ji ve třetí nejvyšší francouzské soutěži, konkrétně v řadách pařížského lídra soutěže z Red Star. Novým koučem celku z Auvergne-Rhone-Alpes by se mohl stát dosud nepříliš známý Sébastien Bichard, který působí v roli asistenta trenéra u účastníka Championnat National.

lequipe.fr
24.01.202421:19

Amraoui jde sbírat minuty do Nancy

Loni devatenáctiletý krajní obránce Ayoub Amraoui nastoupil k sedmi zápasům Nice v Ligue 1, letos se však ve stejném počtu utkání objevil pouze na lavičce náhradníku a nezapsal nakonec ani jednu minutu, a tak ho klub poslal sbírat zkušenosti do třetí francouzské nejvyšší soutěže. Jeho příchod formou hostování do konce sezóny oznámilo ve středu Nancy, které dodalo, že nemá možnost hráče vykoupit na základě opce.

asnl.net
02.01.202421:40

Frosinone dotáhlo příchod Ghedjemise

Italský novinář Nicoló Schira ještě na konci loňského roku uvedl, že Farés Ghedjemis se brzy stane hráčem Frosinone, a účastník Serie A při úterním večeru oficiálně potvrdil příchod jednadvacetiletého útočníka. Ten se stěhuje pryč ze třetí francouzské nejvyšší soutěže, podle informací ze serveru transfermarkt.de dostane nyní již jeho bývalý zaměstnavatel z Rouenu celkem 300 tisíc eur za transfer. Hráč podepsal v Itálii kontrakt do roku 2026, nosit bude dres s číslem třicet.

twitter.com/Frosinone1928, transfermarkt.de
29.12.202314:54

Frosinone loví ve třetí lize ve Francii

Výrazně by si mohl polepšit Farés Ghedjemis, jednadvacetiletý francouzský křídelník, který aktuálně působí ve Francii až na třetí nejvyšší úrovni, konkrétně v řadách Rouenu. Podle zpráv italského žurnalisty Nicola Schiry je blízko stěhování z Championnat National do Serie A, konkrétně do Frosinone. Už dříve bylo zveřejněno, že pokud by se transfer uskutečnil, podepsal by hráč kontrakt do roku 2027.

twitter.com/NicoSchira
20.11.202314:28

Correa se vrátil do Nancy

Pablo Correa je znovu zaměstnancem Nancy, když byl jmenován do funkce trenéra. Třetiligový francouzský klub letos vyhrál jen dva zápasy, kvůli výsledkům byl minulý týden propuštěn Benoît Pedretti.

lequipe.fr
15.11.202315:30

Nancy odvolalo trenéra Pedrettiho

Benoît Pedretti po necelém roce končí jako trenér AS Nancy-Lorraine. Bývalému záložníkovi se staly osudným neuspokojivé výsledky třetiligového francouzského klubu.

lequipe.fr
06.11.202311:17

Casoni skončil jako trenér Orléans

US Orléans bude hledat náhradu za trenéra Bernarda Casoniho. Třetiligový francouzský celek s 62letým koučem předčasně ukončil smlouvu po obvinění z rasistických poznámek k několika hráčům.

lequipe.fr
13.10.202317:11

Fanda Nancy nesmí na stadion pět let

Třetí francouzskou nejvyšší soutěž v posledních dnech otřásá kauza kolem Habiba Beyeho, kouče pařížského klubu Red Star, který byl ve středečním utkání na půdě Nancy terčem rasistických urážek. Vedení ASNL každopádně dotyčného fanouška, který měl trenéra soupeře urážet opičími gesty, identifikovali a příslibili ho potrestat. A to také nakonec klub z Grand Est opravdu dodržel, viníkovi v pátek zakázal vstup na stadion na dobu pěti let, navíc na něj podal trestní oznámení.

lequipe.fr
12.10.202316:15

Nancy potrestá vlastního fanouška

Většina profesionálních klubů má aktuálně od mistrovských zápasů volno kvůli reprezentační přestávce, ne však některé z nižších lig. A ve středu se ve Francii v rámci třetí nejvyšší soutěže uskutečnil duel mezi Nancy a pařížským Red Star, po jeho skončení se přitom řešila nepříjemná událost kolem hostujícího trenéra Habiba Beyeho. Ten si totiž stěžoval, že byl rasisticky urážen. Domácí klub ho každopádně následně ujistil, že viníka tvrdě potrestá. "Celou noc jsme prohlíželi kamerové záběry a můžeme potvrdit, že za to mohla jedna osoba. Identifikovali jsme tohoto jednotlivce a máme jasnou představu o jeho dalších vstupech na stadion. Dělal opičí gesta," uvedl Nicolas Holveck, prezident ASNL, v prohlášení pro francouzský sportovní deník L'Équipe. "Chci ujistit Habiba i všechny ostatní, že to být nenecháme.”

getfootballnewsfrance.com
30.08.202312:34

Salernitana blízko přestupu Tchaouny

Salernitana by mohla v posledních dnech transferového období získat posilu do ofenzívy. Podle zpráv francouzského listu L'Équipe je blízko dohodě s Rennes, odkud by měl do Itálie zamířit devatenáctiletý Loum Tchaouna, který byl mimochodem loni zapůjčený do Dijonu, druholigového francouzského celku. Jednat se bude o trvalý přesun, a ačkoli se nejprve spekulovalo o tom, že by bretaňský klub mohl hráče dokonce pustit zadarmo s případnou kompenzací ve formě určitého procenta z budoucího prodeje, transfer spíš spadne do běžného režimu přestupové částky, která ze Serie A do Ligue 1 poputuje.

27.08.202323:55

Angers nabízí Dijonu za Soumarého

Druholigový celek z Angers se letos bude pokoušet o návrat do Ligue 1 a ještě se snaží v posledních dnech získat nové posily. Podle informací francouzského deníku L'Équipe si vyhlédl čtyřiadvacetiletého záložníka Bryana Soumarého v Dijonu, který by jistě mohl kývnout na přesun ze třetí francouzské nejvyšší soutěže o patro výše. Polepšil by si po sportovní stránce. Klub z Burgundska-Franche-Comté každopádně požaduje za přestup alespoň 1 milión eur. Konkrétní návrh, jaký učinili zástupci Les Scoïstes, známý není.

lequipe.fr
21.08.202320:41

Koffi definitivně opouští Remeš

Jednadvacetiletý křídelník N'Dri Koffi se od svého příchodu do Remeše z roku 2019 stěhuje napevno na jinou adresu ve Francii. Jako volného hráče ho získalo Sochaux, které by co nevidět mělo zasáhnout do dění ve třetí nejvyšší soutěži. V minulých ročnících oblékal reprezentant Pobřeží slonoviny do 23 let dres Pacosu de Ferreira a Le Mans formou hostování, teď z klubu Marne odchází definitivně.

stade-de-reims.com
31.07.202322:33

Dobre zůstává hráčem Famalicãa

Famalicão z Dijonu natrvalo získalo Alexandrua Dobreho, jenž v portugalském klubu hostoval v minulé sezoně. Dvojnásobný rumunský reprezentant ve staronovém působišti uzavřel dvouletý kontrakt.

abola.pt
11.07.202317:14

Sochaux má vážné finanční problémy

Sochaux nemá dostatek financí a nedostalo licenci pro druhou francouzskou ligu na sezonu 2023/2024. Pro klub může být ještě hůře, hrozí mu totiž bankrot.

getfootballnewsfrance.com
29.06.202313:37

El Aynaoui novou posilou Lens

Posilu do středu zálohy získalo pro následující sezónu Lens. Z Nancy, které mimochodem pro příští ročník nebude působit ani ve třetí nejvyšší francouzské soutěži, se na sever Francie přesunuje jednadvacetiletý Neil El Aynaoui. Ten podepsal smlouvu s Les Sang et Or do roku 2027, nosit bude číslo dvacet tři. "Příchod Neila je součástí naší strategie hledat mladé talenty s vysokým potenciálem. On se dokázal prosadit v klubu, ve kterém vyrostl a kterému vždy zůstával věrný,” uvedl mimo jiné k transferu Arnaud Pouille, generální ředitel mužstva z Pas-de-Calais.

lequipe.fr
28.06.202320:07

Sestup Annecy byl potvrzený

Fanoušek Bordeaux, který v posledním kole Ligue 2 uplynulé sezóny napadl radujícího se autora branky Lucase Buadese z Rodezu, nezpůsobil problémy jen klubu, kterému obecně nejvíce přeje. Les Girondins na základě jeho chování nemohli postoupit zpátky do nejvyšší soutěže, poněvadž utkání bylo předčasně ukončeno a následně kontumováno v jejich neprospěch. Zároveň byl během nynějšího zasedání Ligue de Football Professionnel (LFP) stvrzen sestup Annecy do Nationalu, a to právě na úkor Rodezu, který získal tři klíčové body pro záchranu od zeleného stolu.

getfootballnewsfrance.com
27.06.202317:28

Koné posilou LASKu Linz

Nîmes Olympique se dva roky po sestupu z Ligue 1 propadlo až do třetí francouzské ligy, kterou nebude hrát Moussa Koné. Bývalý hráč FC Curych nebo Dynama Drážďany se po vypršení smlouvy přesouvá do LASKu Linz, s nímž se dohodl na spolupráci do roku 2027.

transfermarkt.de

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele