17.04.202411:25

Hlučín nechá přejmenovat stadion

Hlučínská radnice nechá na návrh FC Hlučín pojmenovat místní stadion po bývalém majiteli hlučínského fotbalového klubu Lumíru Kotovi. Ten ve své době dostal místní tým mužů do druhé nejvyšší soutěže a zasloužil se i o vzestup mládežnického fotbalu. Loni ve věku nedožitých 60 let zemřel po vážné nemoci. ČTK to dnes řekla starostka města Petra Tesková (ANO). Slavnostní přejmenování se bude konat v srpnu.

Hlučínský klub loni oslavil 100 let od svého vzniku. Kot jej vlastnil v letech 1998 až 2014. Klub opustil ze zdravotních důvodů a o devět let později zemřel. Pod jeho vedením klub zažil nejúspěšnější období své historie. Tým vytáhl až do druhé ligy, ve které mužstvo odehrálo pět soutěžních sezon. Iniciativu k pojmenování stadionu starostka města uvítala. "Byl to logický návrh. Jsem ráda, že si tímto způsobem připomeneme jméno velkého hlučínského patriota a člověka, který fotbalem opravdu žil," uvedla Tesková.

"Lumír Kot se nesmazatelně zapsal do historie hlučínského fotbalu, který za dobu jeho působení ušel obrovský kus cesty, a to nejen po stránce sportovního vzestupu mládežnického i dospělého fotbalu, ale i po stránce rozvoje stadionu, který prošel zásadní proměnou," uvedl výkonný ředitel FC Hlučín Dušan Kašický. Změna jména stadionu ale podle něj není jedinou aktivitou klubu v tomto ohledu. Chystá také první ročník mládežnického turnaje - Memoriálu Lumíra Kota.

ČTK
12.02.202416:04

Líšeň získala dvě posily ze Zlínska

Patrik Gerža a Denis Dziuba se stali novými akvizicemi Líšně. Oba 23letí záložníci do druholigového klubu přichází ze Zlínska, které hraje MSFL.

twitter.com/SK_Lisen_Brno
19.01.202409:13

Vyškov se rozloučil s Vinterem

Ondřej Vintr už nebude působit ve druholigovém Vyškově, odkud přestoupil do Zlínska hrající Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Šestadvacetiletý záložník se ve třetiligovém klubu znovu setká s dvojčetem Markem, s nímž působil již ve Zbrojovce Brno, Líšni anebo právě Vyškově.

mfkvyskov.cz
26.11.202321:48

Třinec má převzít Hejdušek

Tomáš Hejdušek se po zářijovém odchodu z Karviné vrátí do práce - novinář Michal Kvasnica informoval, že 44letý kouč převezme třetiligový Třinec, kde skončil Martin Pulpit.

twitter.com/MichalKvasnica
26.11.202320:28

Prostějov mění vedení klubu

Změny ve vedení se dějí v druholigovém Prostějově. Dosavadní dvouhlavé vedení Karel Kroupa a Ladislav Dudík v čele sportovního úseku nahradí coby sportovní ředitel Jiří Balcárek, který dovedl Uničov k průběžnému čtvrtému místu v MSFL. Dudík v posledním klubu druhé ligy nekončí, jen se přesouvá k mládeži. Balcárek mezitím přichází navázat na minulou spolupráci s trenérem A-týmu Pavlem Zavadilem z Opavy.

livesport.cz
26.11.202317:54

Hejdušek zase do práce

Jen pár týdnů vydržel bez práce odvolaný trenér prvoligové Karviné Tomáš Hejdušek. Ten přitom zůstane v regionu, když souhlasil s vedením třetiligového Třince. Ten do sezony šel s ambicemi na okamžitý návrat do druhé ligy, místo toho je však na desátém místě, pročež také odvolal Martina Pulpita i generálního manažera.

isport.cz
26.11.202316:33

Zemětřesení ve vedení Prostějova

Menší "škatulata, hýbejte se" aktuálně probíhají v druholigovém Prostějově. Dosavadní dvouhlavé vedení Karel Kroupa-Ladislav Dudík v čele sportovního úseku nahradí coby sportovní ředitel Jiří Balcárek, který dovedl Uničov k průběžnému čtvrtému místu v MSFL. Dudík v posledním klubu druhé ligy nekončí, jen se přesouvá k mládeži. Balcárek mezitím přichází navázat na minulou spolupráci s trenérem A-týmu Pavlem Zavadilem z Opavy.

isport.cz
24.10.202310:21

Smetana by měl koučovat Ružomberok

Hlučín, účastník třetí nejvyšší soutěže v moravsko-slezské skupině, podle informací Deníku Sport bude muset brzy oželet odchod svého trenéra. Ondřej Smetana totiž aktuálně jedná o angažmá ve slovenském Ružomberoku, který je v Niké lize na osmém místě tabulky. Tam aktuálně šéfuje lavičce Peter Tomko, který by se v případě úspěšných úterních jednání se Smetanou měl vrátit do role asistenta. Vést profesionální celek ze Slovenska by mohl jednačtyřicetiletý rodák z Vítkovic už v sobotu v duelu proti Žilině.

isport.blesk.cz
14.09.202319:39

FAČR vyšetřuje další možný sázkový podvod

Středeční zápas MSFL Hodonín - Baník Ostrava B (0:3) se ocitl pod drobnohledem Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Ta sice ještě nemá veškeré potřebné podklady, přesto se domnívá, že mohlo dojít k narušení integrity soutěže v souvislosti se sázkami a zvažuje podání trestního oznámení. Na svém webu také uvedla, že s utkáním spojené rozhodčího Vlastimila Ogrodníka i delegáta Milana Knechta vyřadila z listiny rozhodčích, respektive delegátů.

"FAČR podobné praktiky důrazně odsuzuje a připravuje v této souvislosti podání trestního oznámení, aby byl případ důkladně prošetřen. Integrity officer FAČR zároveň úzce spolupracuje s policií. Případem se rovněž bude zabývat Výkonný výbor FAČR na svém nejbližším zasedání," stojí v prohlášení na webu FAČR.

Případ přichází v době, kdy policie stále vyšetřuje bývalého sudího Michala Patáka za pochybné řízení utkání ČFL Admira Praha - Dynamo České Budějovice B. Ten v utkání nařídil vymyšlený pokutový kop a za jeho počínáním by mohly být nekalé sázky.

fotbal.cz
11.09.202316:14

Třinec potvrdil jmenování Pulpita

Martin Pulpit se stal trenérem třetiligového Třince. Šestapadesátiletý kouč na lavičce slezského klubu nahradil Romana Westa.

fotbaltrinec.cz
10.09.202319:04

Třinec prý uvažuje o Pulpitovi

Třinec po sestupu do MSFL panikaří a již po šesti kolech odvolal mladého trenéra Romana Westa, který si zvládl připsat jen tři výhry v tomto ročníku. Nástupce by měl být znám zítra a hovoří se o Martinu Pulpitovi.

fm.denik.cz
06.09.202318:39

Uničov - Karviná 1:0

2. kolo českého poháru MOL Cupu:

Uničov - MFK Karviná 1:0 (1:0)

Branka: 28. David.

Sestava Karviné: Ciupa - Hošek (72. Antovski), Krčík, Soukeník, Ražnatovič - Čavoš (61. Motyčka), Žák (46. Traoré) - Franko, Ezeh (46. Akinyemi), Iván (72. Ayaosi) - Doležal. Trenér: Luhový.

ČTK
02.07.202315:30

Lapeš se stal posilou Karviné

Karviná oznámila zisk Jakuba Lapeše z nedalekého Hlučína. Třiadvacetiletý brankář s nováčkem FORTUNA:LIGY v pondělí odcestuje na soustředění do Polska.

twitter.com/MFKKarvina
23.06.202316:47

Táborsko získalo Foltýna z Třince

Martin Foltýn s Třincem sestoupil z druhé ligy, tu však bude hrát i nadále. Devětadvacetiletý univerzál se stěhuje přes celou republiku, přestoupil totiž do Táborska.

fctaborsko.cz
18.06.202319:47

Opava přivedla Hýbla z Třince

Třinec bude v nové sezoně usilovat o návrat do druhé ligy, to však neplatí pro Matěje Hýbla, jenž přestupuje do Opavy. Osmadvacetiletý hráč se svým novým zaměstnavatelem podepsal smlouvu do roku 2025.

sfc.cz
24.05.202318:59

Třinec sestupuje z druhé ligy

Pouze třetí nejvyšší soutěž, tedy Moravskoslezskou fotbalovou ligu, bude hrát v příští sezoně Třinec. Sestup mužstva trenéra Romana Westa potvrdila porážka ve slezském derby s Opavou (0:1).

27.02.202323:57

Zemřel odchovanec Baníku

V pondělí večer ostravský Baník oznámil na svém webu tragickou zprávu, že náhle zemřel jeho odchovanec Lukáš Lehnert ve 24 letech. Informace o jeho úmrtí přinesl Hlučín, kde obránce naposledy působil. Letos v dresu účastníka MSFL sehrál dvanáct zápasů. Příčina úmrtí není známá.

isport.blesk.cz
22.02.202315:08

Ostrava - Frýdek-Místek 1:0

Přípravné fotbalové utkání:

Baník Ostrava - FK Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branka: 79. P. Jaroň z pen.

Sestava Ostravy:

I. poločas: Hrubý - Sanneh, Bitri, Stoklásek, Šehič - P. Jaroň, Kuzmanovič, Boula, Šín, Chukwudi - Tijani.

II. poločas: Letáček - Sanneh, Bitri (63. Měkota), Říha, Fleišman - P. Jaroň, Miškovič, Boula, Provazník, Buchta - Smékal. Trenér: Hapal.

ČTK
15.02.202316:17

Vincour novou akvizicí Opavy

Opava přivedla Tomáše Vincoura ze Slovácka, kde nastupoval za třetiligovou rezervu. Bývalý český mládežnický reprezentant uzavřel ve Slezsku kontrakt do roku 2025.

sfc.cz
14.09.202219:13

Rosice - Brno 0:4

2. kolo českého poháru MOL Cupu:
Rosice - Zbrojovka Brno 0:4 (0:2)
Branky:
31. a 63. Nečas, 24. Blecha, 70. Rogožan.
Sestava Brna: Šiman - Matejov (77. Hrabina), Hlavica, Štěrba, Granečný - Nečas, Blecha, Texl (66. Rogožan), Přichystal (66. Alli) - Falta (82. Souček) - Fousek (77. Hladík). Trenér: Dostálek.

ČTK

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele