29. kolo
31.05.2008 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

SFC Opava

FC Hlučín

Rozhodčí: Makovička - Ondo, Kubáň
Diváci: 2.703

Reportáž

SFC Opava - FC Hlučín 4:0

Domácí Opava potvrdila roli favorita, když rozdrtila FC Hlučín 4:0. Opava tak potvrdila své ambice na postup do Gambrinus ligy. Díky zaváhání Slovácka a Příbrami je to právě Opava, kdo drží druhé místo, tedy vstupenku do Gambrinus ligy.

Domácí začali lépe a již ve čtvrté minutě dostali výhodu přímého kopu. Víškův centr však jen prosvištěl pokutovým územím do autu. O pět minut později měl na hlavě, po velmi pěkné kombinaci, první gól Barteska, ovšem mířil nad branku. Opava byla o poznání aktivnější a v zápětí si vypracovala další tutovku. Partyš vyslal do pokutového území pěkný centr, ten prodloužil hlavou Kozák a do zakončení, také hlavou, se dostal Halaška. Brankář Hlučína však s přehledem zakročil. Hned po minutě se dostal ke střele z malého vápna Zapletal, ale brankář Kosmál jeho dělovku skvělým reflexivním zákrokem vyrazil.

Hlučín útočil pouze sporadicky a ve 24. minutě se Opava zaslouženě ujala vedení. Po standardní situaci se dostal míč k Zapletalovi, jenž z vápna vypálil. Jeho střelu před brankou tečoval Kolínek a brankář hostí neměl šanci. Právě brankáři Kosmálovi se však branka zdála v rozporu s pravidly a za protesty viděl žlutou kartu. O dvě minuty později musel Kosmál ven z branky a zakročil mimo pokutové území, za což viděl červenou kartu. Do branky se postavil náhradní brankář Kosmák. Ten neudržel čistý štít příliš dlouho. Minutu po svém nástupu obdržel od domácího Víška nechytatelný "pozdrav" z přímého kopu. Hosté měli také jednu větší šanci, ale Galajda v pádu hlavičkoval mimo. V Opavě se tak odcházelo do kabin za stavu 2:0 a za zvuku oslavných chorálů domácích fanoušků.

Opava i po změně stran byla lepším týmem a v 50. minutě zvýšil na 3:0 přesnou hlavou z rohu Švach. O několik minut později domácí překvapili Hlučín rychlou rozehrávkou a Halaška byl v pokutovém území zastaven jen za cenu faulu, načež stoper Mezlík nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Chvíli poté se rýsovala další slušná šance domácích, vše ale skončilo ofsajdem Halašky. Halaška ještě v závěru předvedl krásnou individuální akci, kterou zarazil až brankář Kosmák.

Opava si tak připsala tři body za velmi důležité vítězství a posouvá se na druhou příčku, čímž je velmi blízko postupu do Gambrinus ligy.

Autor: Pavel Bartl / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

plichta jak vyšitá

Reagovat
smazaný uživatel

SFC do to musí jít na 100%, jinak se potvrdí, že do GL opravdu nespěchají. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačný výsledek, SFC Opava si notně přiblížila postup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele